Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

cz Streda 17.06.2015, 09:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost. (09:51:38)
     
    Tomáš Paclík: Já to upravím, ta desítka zase tak volná nebyla, my počítali s tím, že jí obsazovat nebudeme (úsměv). Ale když si o ni Honza řekl.

     
    Jan Kopic: Zavazující to je, mít desítku po Pavlu Horváthovi, ale já na ta čísla moc nejsem. Budu se snažit naplnit očekávaní a doufám a věřím, že nezklamu.
     
    Jan Kopic představil dres s číslem 10!
     
    Tomáš Paclík: Prémii za rychlost vyřízení přestupů nedáváme, ale můžou naši zaměstnanci zůstat (úsměv). Prémie budou až případně za Ligu mistrů.
     
    Jan Kopic: Každý hráč, který je soudný, ví, že musí nejprve předvést výkony na hřišti, aby měl něco jistého. Natož tady v Plzni, kde je ten kádr extrémně kvalitní.
     
    Adolf Šádek: Žádný, podotýkám žádný!, fotbalista v Plzni, nemá své místo jisté! Konkurence je nutná, posouvá to dál nejen tým, ale i jednotlivce. Honza rozhodně nepřišel s tím, že bude nastupovat, ale bude se o to prát a má všechny předpoklady k tomu, aby tým opravdu posílil.
     
    Jan Kopic: Motivace je jasná, cíle nejvyšší. Nejbližší je kvalifikace do hlavní soutěže Ligy mistrů, pak je tu obhajoba titulu. Ale ta Liga mistrů je nejblíž, to je hlavní cíl.
     
    Pavel Paska: Jednali jsme i se zahraničním klubem, i ekonomická část transferu byla náročná, ale rozhodli jsme se pro sporotvní cestu a pro Plzeň. Doufáme, že se bude hrát Liga mistrů. Stanovisko Sparty jste si mohli přečíst v novinách.
     
    Adolf Šádek: Plánujeme, že na pozici hrotového útočníka zůstanou tři hráči. Michal Ďuriš je ale hráč, který alternuje i na jiných pozicích.
     
    Adolf Šádek: Situace v útoku vyřešená je ale i není, vrací se nám Michal Ďuriš i Dan Černý ze Žižkova. V přípravě se tak o pozici hrotového útočníka budou prát zase čtyři hráči, konkurence se tak nesnížila, ale posoudili jsme citlivě tu situaci a ambice hráčů.
     
    Pavel Paska: Nepletl jsem hráčovi hlavu a soustředil se na to, co bylo nejdůležitější.
     
    Jan Kopic: Žádná další konkrétní nabídka nebyla, takže nebylo co řešit.
     
    Tomáš Paclík: Jde nejen o peníze, ale i o to, jaké podíly si ponechávají ty týmy na hráćích. Cena za Jana Kopice i za naše hráče byla akceptovatelná.
     
    Adolf Šádek: Jsou to tři oddělené transfery, není to žádný balíček, ke kterému bychom přihodili tři míče a tři lahve. Není to žádné 2+1 zdarma, jsou to oddělené transakce.
     
    Tomáš Paclík: My jsme využili toho, že v Jablonci byla potřeba útočníků.
     
    Tomáš Paclík: Pan Peltra to takhle sám řekl a to nám hodně pomohlo, musel jsem si sice vyslechnout, proč Honzu pustit nechce, ale dopadlo to.
     
    Pavel Paska: Před rokem jsme měli ústní dohodu s panem Peltou a slíbili jsme Honzovi, že když udělá dobrou sezónu a přijde nabídka, tak bude uvolněn. A to pan Pelta udržel.
     
    Tomáš Paclík: U pana Pelty nešlo jen o finanční nároky. On sám řekl, že má problém pouštět tohoto konkrétního hráče ke konkurentovi, ale nakonec jsme se na všem dohodli.

    Lukáš Kratochvíl