Ekvádor – Japonsko 0:1 (kon.) | Švajčiarsko – Kamerun 1:2 (kon.) | Nigéria – USA 0:1 (kon.)
Austrália – Švédsko 1:1 (kon.) | Mexiko – Francúzsko 0:5 (kon.) | Anglicko – Kolumbia 2:1 (kon.)
koniec
Austrália
1:1 (1:1)
Švédsko
cz Streda 17.06.2015, 02:00 • Commonwealth Stadium, Edmonton, Alberta • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Austrálie dokázala remízovat v utkání se Švédskem 1:1 a může se radovat z postupu! Švédsko ještě živí šanci na postup, nicméně bude záležet na zítřejších výsledcích! V tabulce třetích týmů momentálně patří Švédsku třetí, tedy postupové místo. Čtvrtá Francie a šesté Španělsko má však zápas k dobru!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:52:59)
    Radost fotbalistek Austrálie z postupu do další fáze

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Švédky se ještě dostaly do kombinace na útočné polovině, avšak přihrávka Fischerové přesná nebyla.
     
    90+3
    Australanky zvládají závěru utkání na jedničku a drží míč daleko od branky Williamsové.
     
    90+3
    Velkou chybu na polovině hřiště navíc udělala Thunebrová a dopředu se hnala Crummerová. Ta se k centru nedostala, avšak vybojovala alespoň rohový kop!
     
    90+2
    Na levés straně však ztratila míč Samuelssonová a lze očekávat, že Australanky budou pouze nakopávat míče dopředu.
     
    90+1
    Australanky tak musí být ještě ve střehu, neboť stále zbývají čtyři minuty!
     
    90
    Rozhodčí Venegasová z Mexika nastavuje celkem čtyři minuty, avšak tomuto rozhodnutí příliš nerozumím, neboť se druhý poločas hrál vcelku plynule ...
     
    90
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Samuelssonová, jejíž centr však nebyl příliš povedený a australsk obrana dokázala centr odvrátit.
     
    89
    Z pravé strany poslal do vápna razantní centr Thunebrová. Ten došel k Kennedyové, která poslala raději míč na rohový kop!
     
    88
    Australanky kontrolují hru na vlastní polovině a rozhodně nikam nespěchají. To Švédky jsou pořádně nervózní, neboť by potřebovali skórovat.
     
    87
    Ve vápně si pomohla útočným faulem Dahlkvistová, která poslala k zemi Kennedyovou. Švédky tak přicházejí o míč!
     
    86
    Austrálie provádí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází po nevýrazném výkonu Katrina Gorryová. Na posledních pár minut přichází Tameka Diazová.
     
    85
    Jacobssonová hledala dlouhým nákopem na pravé straně Asllaniovou. Do jejich kombinace se vložila Kennedyová, která poslala míč do autu!
     
    83
    Švédská kombinace na útočné polovině k zakončení nevedla. Přihrávka Asllaniové na Sjögranovou byla hodně nepřesná.
     
    82
    Z pravé strany poslal do vápna zajímavý centr Foordová, jenže gólmanka Williamsová šla ven z branky a míč v pohodě lapil do rukavic.
     
    STŘELY NA BRANKU – 10 – 10
     
    81
    Prvního rohového kopu Švédska ve druhém poločase se ujala Jacobssonová, jejíž centr se snášel na malé vápno, avšak gólmanka Williamsová míč vyboxovala.
     
    80
    Zajímavou přihrávku do vápna dostala Schelinová, která si však míč nedokázala podržet a Kennedyová ve skluzu zahrála míč do zámezí na rohový kop.
     
    79
    Po dlouhém výkopu Allewayové dokázaly dostat Australanky míč na zem a kombinují na útočné polovině.
     
    78
    Samatha Kerrová dobrým napadáním vybojovala míč a postupovala vpřed. Následně se pokusila vysunout střídající Crummerovou. Přihrávka však byla příliš dlouhá.
     
    77
    Švédkso vzápětí provádí druhé střídání! Posilu do útoku posílá trenérka Sundhagenová. Ze hřiště jde Rubenssonová a na "plac" přichází útočnice Jara Thunebrová.
     
    76
    Po delší době se na útočné polovině dostávají do kombinace také Švédky, který se však nedaří ohrozit branku Williamsové.
     
    74
    Švédky provádějí první střídání v tomot zápase! Lina Nilssonová jde po dobrém výkon ze hřiště a na její pozici nastupuje Kosovare Asllaniová.
     
    73
    Zajímavý míč do vápna od Foordové dostala právě střídající Michelle Heymanová, která pohotově vystřelila. Její ránu však Lindahlová chytila bez problémů.
     
    72
    Australanky provádějí své druhé střídání v tomto zápase! Kyle Simonová dnes nepodala zrovna ideální výkon, a tak je střídána. Na její pozici nastupuje Michelle Heymanová.
     
    71
    Mnohem tvrdší byl souboj Samuelssonové a Kerrrové. Vítězkou se stala domácí hráčka.
     
    70
    Jacobssonová svedla na levé straně souboj o míč s Kennedyovou. Úspěšnější byla hostujicí hráčka, která poslal míč do středu pole a Švédky zahajují kombinaci.
     
    69
    Na levé straně je velmi aktivní střídající Crummerová, který před malou chvílí vybojovala míč a odcentrovala. Její centr však zamířil přímo do rukavic gólmanky Lindahlové.
     
    68
    Kombinace Australanek na útočné polovině k zakončení opět nevedla.
     
    66
    Střídající Larissa má evidentně sil dost a na levé straně si troufla na sprinterský souboj s Samuelssonovou. Tu předběhla, avšak své spoluhráčce pomohla Fischerová.
     
    65
    Australanky jsou v posledních minutách daleko aktivnější a rády by se dostaly do vedení! Momentálně postupují, nicméně Švédky mohou vstřelit vedoucí branku a vše může být jinak!
     
    63
    Australanky velmi zajímavě kombinovaly na útočné polovině. Nakonec se k centru odhodlala na pravé straně Foordová. Její centr však směřoval pouze do rukavic gólmanky Lindahlové.
     
    62
    Poprvé v dnešním utkání střídá Austrálie! Ze hřiště odchází Lisa De Vannaová, na její pozici přichází Larissa Crummerová.
     
    61
    Míč je momentálně u gólmanky Williamsové, která však výkop neprovede. JIž tradičně vykopává stoperka Allewayová.
     
    60
    Samuelssonová vybojovala dobrým napadáním míč na levé straně a ke střele se dostala Schelinová. Tu však zablokovala bránící Allewayová.
     
    58
    Z hodně velké dálky to teď zkusila Dahlkvistová, pro kterou pozici vykombinovaly spoluhráčky. Její střela však mířila vysoko nad branku!
     
    57
    Výkop gólmanky Lindahlové doskákal až na polovinu Austrálie k Foordové. Ta byla v tísni, a tak raději poslala míč do zámezí.
     
    56
    Samatha Kerrová podnikla zajímavý průnik středem hřiště, který zakončila střelou. Ta však mířila hodně mimo a Lindahlová mohla zůstat v klidu.
    Mnoho diváků si cestu na Commonwealth Stadium nenašlo

     
    54
    V dalším ofsajdovém postavení byla nachytána Simonová. U míče tak budou opět Švédky.
     
    53
    Švédky byly na útočné polovině trpělivé a k centru se z pravé strany dostala Jacobssonová. Ten směřoval na malé vápno, zde však míč odhlavičkovala Fischerová.
     
    52
    Postup australských fotbalistek zastavil odmávaný ofsajd, ve kterém se nacházel Simonová. K rozehrávce se staví gólmanka Lindahlová.
     
    51
    U míče jsou momentálně Australanky, které kombinují na vlastní polovině a pomalu se přesouvají na tu útočnou.
     
    50
    Ve hře obou týmů sledujeme velké množství nepřeností. Oba týmy se zatím marně snaží dostat do zakončení.
     
    48
    Kennedyová ztratila míč na vlastní polovině, avšak nevzdala se a velmi tvrdě napadala. To přineslo své ovoce a u míče je opět Austrálie.
     
    47
    Po kontaktu s Jacobssonovu spadla ve vápně De Vannová. Australanky se však dožadovaly penalty marně.
     
    46
    Hlavní rozhodčí Venegasová z Mexika zahájila právě druhý poločas. Úvodní výkop měly k dispozici fotbalistky Austrálie.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hodně zajímavý zápas zatím sledujeme na Commonwwealth Stadium! Hned v páté minutě šla Austrálie do vedení zásluhou De Vannové. Švédky však branka nepoložila a o deset minut později vyrovnaly! Z pravé strany vystřelila Sofia Jacobssonová a Williamsová nedokázala zasáhnout. Tři minuty poté hlavičkovala těsně mimo Ilestedtová. Ve 26. minutě měla další šanci Dahlkvistová, avšak Williamsová dokázala udržet remízový stav.

    Druhý poločas začne na Commonwealth Stadium přibližně v 3:00!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Na levé straně svedly ostrý souboj Allewayová a Schelinová. Vítězkou se stala domácí hráčka, která nechala míč dojít do zámezí a následuje odkop od branky.
     
    43
    Exekuce volného přímoho kopu se zhostila Sjögranová, která to zkusila přímou střelou. Williamsová však šla včas na zem a míč lapila!
     
    42
    Schelinová byla na útočné polovině faulována stoperkou Allewayovou a Švédsko má k dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
     
    41
    Po delší době se do zakončení dostaly zaké Australanky. Z dobrých 25 metrů vystřelila Sjögranová, avšak její střela letěla úplně mimo.
     
    40
    Zajímavý průnik na levé straně provedla Catleyová, která následně i odcentrovala. Její přízemní centr však australská obrana dokázala odvrátit.
     
    39
    Na pravé straně se s míčem ocitla Rubenssonová, která poslala centr do vápna. Míč si zpracovala Schelinová, ta však stála zády k brance a ke střele se nedostala.
     
    38
    U míče jsou momentálně Švédky, které se pokouší postupný útokem na útočné polovině ohrozit branku Williamsové. Obrana Austrálie však zatím odolává.
     
    37
    Rubenssonová sice vybojovala míč na vlastní polovině. Svou následnou akci však pokazila hned na začátku, neboť poslal přesnou přihrávku van Egmondové, tedy protihráčce.
     
    36
    Ze střední vzdálenosti se dostala do zakončení van Egmondová, avšak její střela zamířila hodně mimo!
    De Vannová a Jacobssonová - zatím jediné střelkyně dnešního utkání

     
    34
    Kombinace Australanek na útočné polovině nebyla příliš účinná, neboť Švédky velmi aktivně napadaly a momentálně jsou u míče ony!
     
    33
    Z pravé strany odcentrovala Simonová, které se však centr vůbec nepovedl a míč zamířil rovnou do zámezí!
     
    32
    Moje poslední věta však už neplatí. Hodně nepřesnou přihrávku poslala Kennedyová na levou stranu, kam si nabíhala Catleyová. Ta šla do skluzu, ale ani tak míč na hrací ploše nestihla.
     
    31
    Australanky se dostaly z lehké krize a opět jsou lepším týmem na hřišti. Momentálně kombinují na útočné polovině.
     
    29
    Australanky zvolily nečekaný způsob rozehrávky volného přímého kopu. Gorryová rozehrála míč pro Simonovou, která míč vyhodila do vzduchu pro van Egmondovou. Té se však střela vůbec nepovedla.
     
    STŘELY NA BRANKU – 2 – 6
    Střelu Dahlkvistové vyrazila Williamsová na roh!
     
    26
    Švédsko mohlo jít dokonce do vedení! Po rohovém kopu Jacobssonové se k míči dostala Dahlkvistová, která pohotově vypálila. Její střelu však vyrazila Williamsová!
     
    25
    Zajímavý pas do vápna dostala Schelinová, která se pokoušela na poslední chvíli odcentrovat. Míč však poslal na rohový kop Kennedyová.
     
    24
    Skvělý pohyb teď uplatnila Foordová, který vypíchal míč Jacobsonové a mířila vpřed. Následně však spadl po souboji s Fischerovou. Nedovolený zákrok se nepíská a hra pokračuje.
     
    22
    Švédky se poprvé v zápase dostaly do postupné kombinace, avšak přihrávka Samuelssonové byla hodně nepřesná a ze zisku míče se můžou radovat Australanky.
     
    21
    Teď však Švédky chybovaly při rozehrávce a do úniku se málem dostala Foordová. Její převzetí míče však nebylo ideální a Australanka nechala míč za sebou.
     
    20
    Dvacet minut za námi a zatím sledujeme skvělé utkání! Boj o postup je stále otevřený a jistě se máme na co těšit!
     
    19
    Austrálie se pokouší lehce uklidnit hru, neboť v posledních minutách na polovině domácích doslova hoří. Momentálně tak kombinují Australanky na vlastní polovině.
    Hlavička Ilestedtové mířila těsně mimo
     
    18
    Švédky mohly jít do vedení! Na centr Jacobssonové si naskočila nehlídaná Amanda Ilestedtová, která poslal míč těsně mimo australské branky!
     
    17
    Jacobssonová se dostala k míči na pravé straně a pokoušela se odcentrovat. Nakonec svůj centr otřela o bránící Catleyovou a Švédsko bude zahrávat rohový kop.
     
    16
    Švédsko se tak vrací na třetí pozici, avšak zda-li to je postupová pozice, nevíme. To bude ještě pořádný boj o postup!
    Sofia JACOBSSONOVÁ - 1:1
     
    15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko však na vedoucí branku velmi rychle odpovídá! Na pravé straně se dostala k míči SOFIA JACOBSSONOVÁ, která vystřelila přesně k tyči a posílá Švédsko zpět do utkání!
     
    14
    Z pravé strany centrovala Jacobssonová, které centr lehce ulétl a míč skončil na břevně! Gólmanka Williamsová však situaci kontrolovala.
     
    13
    Krásný pas na pravou stranu dostala Kerrová, která si však na centr netroufla, a tak předala míč do středu k Kennedyové. Ta už odcentrovala, avšak hodně nepřesně.
     
    12
    Levá obránkyně Catleyová hledala centrem na hranici vápna Simonovou, což se ji podařilo a australská útočnice se pokoušela najít hlavičkou za obranou Kerrovou. Míč však skončil u Lindahlové.
     
    10
    Švédky zatím brzdí velké množství nepřeností. Na pravé straně posílala přihrávku Rubenssonová, avšak Jacobsonová záměr své spoluhráčky špatně pochopila.
     
    9
    Na druhé straně se pokoušela De Vannová vyslat pasem za obranu Simonovou. To se podařilo, nicméně Simonová spadl po souboji s Fischerovou, faul se však nepíská!
     
    8
    Švédky se poprvé v zápase dostaly na útočnou polovinu a hned vybojovaly rohový kop. Rozehrávky se ujala Segerová, jejíž centr našel Ilestedtovou. Její hlavička směřovala vysoko nad branku.
     
    7
    Lisa De Vannová prošla velmi lehce středem hřiště a předávala míč křížně pro Simonovou. Na tu však byla přihrávka příliš dlouhá.
     
    6
    Švédky jsou průběžným stavem zaskončeny a nemohou se dostat ke své hře. Catleyová hledala za obranou opět De Vannovou, ta se však tentokrát nacházela v ofsajdu.
    Lisa De VANNOVÁ - 1:0
     
    5
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie vykročila za potvrzením postupu výborně! Hned v páté minutě jde do vedení! Krásný pas za obranu vyslala z vlastní poloviny stoperka Allewayová, která našla LISU DE VANNAOVOU, ta si v souboji s Lindahlovou dokázala poradit a poslal míč přesně k tyči!
     
    4
    Australanky vstoupily do utkání lépe a mají více ze hry. Momentálně kombinují na útočné polovině a pokouší se ohrozit branku Lindahlové.
     
    3
    Ve středu pole operovala Kellondová, která přesným centrem našla na hranici vápna Simonovou. Té však nesedlo zpracování a míč ji utekl.
     
    2
    První střelecký pokus dnešního utkání vyslala na branku "domácí" van Egmondová. Lindahlová však mohla zůstat v klidu, neboť střela šla nad branku!
     
    1
    Hlavní sudí Venegasová z Mexika právě zahájila dnešní utkání. Úvodní výkop měly k dispozici fotbalistky Švédska.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Austrálie: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Allewayová, Foordová – van Egmondová, Kellondová, Gorryová – Kerrová, Simonová, De Vannaová
    Náhradníci: Crummerová, Sykesová, Polkinghorneová, Uzunlarová, Khamisová, Buttová, Poliasová, Rasová, Hudsonová, Arnoldová, Bolgerová, Heymanová

    Švédsko: Lindahlová – Samuelssonová, Fischerová, Ilestedtová, Rubenssonová – Nilssonová, Segerová, Dahlkvistová, Jacobsonová – Schelinová, Sjögranová
    Náhradníci: Rohlin, Sembrantová, Berglundová, Thunebrová, Asllaniová, Hjohlmanová, Carlénová, Diazová, Lundová, Appelqvistová, Söbergová, Schoughová

    Rozhodčí: Venegasová – Chavezová, Caudilová (vš. MEX).
     
    Hezké již středeční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Mistrovství světa žen v Kanadě pomalu finišuje a ve skupinové fázi se hrají poslední utkání! My se společně zaměříme na souboj Austrálie a Švédska. Úvodní výkop je naplánován na Commonwealth Stadium v 2:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    AUSTRÁLIE
    Australský tým započal skupinu D zápasem s USA. Do vedení šlo hned v začátku domácí výběr, nicméně Australanky dokázaly odpovědět. Následně však dávaly branky pouze Američnky, které nakonec zvítězily 3:1! V další utkání hrála Austrálie doslo o přežití, neboť prohra by je s největší pravděpodobností odsunula mimo hru postupu. Australanky však utkání s Nigérií zvládly a po dvou brankách Kyle Simonové zvítězily 2:0!

    Před dnešním utkání jsou tak karty rozdány pro Austrálii jasně. Momentálně je na druhé pozici se ziskem tří bodů. Případná remíza by i tak svěřenkyně Alena Stajcice udržela na druhém postupném místě. Prohra by už však mohla znamenat i posun na čtvrté místo, avšak to by musela Nigérie porazit USA. Australanky však mají situaci ve svých rukou!
     
    ŠVÉDSKO
    Skandinávský tým v tak komfortní situaci nejsou. Do samotného turnaje vstoupily Švédky utkáním s Nigérií. Začátek vyšel a Švédky vedly rychle 2:0, avšak soupeř hned na začátku druhého poločasu dvěma rychlými góly srovnat. Následně přišla branka Sembrantové a Švédsko opět vedlo. V samotném závěru však srovnala na 3:3 Ordegaová. V dalším utkání se Švédsko představilo v zápase s USA. Zápas toho příliš zajímavého nenabídl a divácí odcházeli po bebrankové remíze.

    Švédsko si tak postup do závěrečné fáze značně zkomplikovalo. Momentálně je na třetím místě tabulky D, avšak v tabulce "třetích týmů" patří svěřenkyním Pii Sundhagenové až páté misto, tudíž by za této situace nepostupovaly! Švédky by tak měly bezpodmíněčně vyhrát, pokud chtějí pomýšlet na přímý postup ze skupiny!

    Jan Havlovic

    Góly: 5. Vannová – 15. Jacobssonová


    Austrália: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Allewayová, Foordová – van Egmondová, Kellondová, Gorryová – Kerrová, Simonová, De Vannaová
    Náhradníci: Crummerová, Sykesová, Polkinghorneová, Uzunlarová, Khamisová, Buttová, Poliasová, Rasová, Hudsonová, Arnoldová, Bolgerová, Heymanová

    Švédsko: Lindahlová – Samuelssonová, Fischerová, Ilestedtová, Rubenssonová – Nilssonová, Segerová, Dahlkvistová, Jacobsonová – Schelinová, Sjögranová
    Náhradníci: Rohlin, Sembrantová, Berglundová, Thunebrová, Asllaniová, Hjohlmanová, Carlénová, Diazová, Lundová, Appelqvistová, Söbergová, Schoughová

    Rozhodca: Venegasová – Chavezová, Caudilová (vš. MEX)