4. etapa: Flims - Schwarzenbach Michael Matthews (Orica GreenEdge) (kon.)
koniec udalosti
4. etapa: Flims - Schwarzenbach

Michael Matthews (Orica GreenEdge)

Utorok 16.06.2015, 13:10Tour de Suisse
     
    Petra Sagana môže mrzieť dnešný finiš, pretože v prípade víťazstva by poskočil do čela celkovej klasifikácie. Teraz stráca na lídra Toma Dumoulina len jedinú sekundu, no v zajtrajšej horskej etape s dojazdom v Söldene už nebude bojovať o prvenstvo. Slovenský cyklista sa zajtra prezlečie do dresu lídra bodovacej súťaže. (18:20:01)
     
    1,0
    Posledný kilometer dnešnej etapy. Peter Sagan je úplne vpredu, momentálne na piatom mieste.
     
    5,0
    Hlavná skupina sa v týchto chvíľach poriadne natiahla, Peter Sagan sa však drží na čele a kontroluje situáciu.
     
    8,5
    Lucenko vyhral poslednú rýchlostnú prémiu. Druhé miesto obsadil Peter Sagan, ktorý získal dve bonusové sekundy.
     
    34,0
    Tempo balíka je veľmi vysoké. V pelotóne ostali traja cyklisti, ktorí by si to mali rozdať o víťazstvo na cieľovej páske. Sú to Peter Sagan, John Degenkolb a Michael Matthews.
     
    90,0
    Medzi favoritov etapy patrí určite Peter Sagan. Žilinský rodák každoročne potvrdzuje, že prostredie vo Švajčiarsku mu sedí a na týchto pretekoch vyhral počas svojej kariéry už desať etáp. Trikrát sa stal víťazom bodovacej súťaže a raz triumfoval v hodnotení jazdcov do 25 rokov.
     
    185,0
    Peter Sagan dnes teoreticky môže poskočiť do čela celých pretekov. Etapa by mohla slovenskému cyklistovi vyhovovať, pretože na trase je niekoľko kopcov, ktoré by mali vyradiť z hry najlepších šprintérov. Sagan stráca na lídra Toma Dumoulina 5 sekúnd, pričom víťaz etapy dostáva 10-sekundový bonus a druhý jazdec má šesť sekúnd k dobru.
     
    Tohtoročné preteky Okolo Švajčiarska sedia Petrovi Saganovi. Slovenský cyklista využíva, že organizátori nezaradili do programu ani jednu vyslovene rovinatú etapu. Sagan predviedol výborný výkon v prológu, v ktorom obsadil štvrté miesto, v druhej etape vyhral šprint druhej skupiny a skončil desiaty. Tieto výsledok však včera vyšperkoval víťazstvom. V horskej etape sa udržal s kvalitnými vrchármi a v cieli využil svoje rýchle nohy. V celkovom poradí patrí Petrovi tretia priečka s päťsekundovým odstupom na Toma Dumoulina.

    Tomáš Lengyel