Chicago – Tampa Bay 2:0 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
2:0 (0:0, 1:0, 1:0) Stav série: 4:2
Tampa Bay Lightning
Utorok 16.06.2015, 02:20 • United Center, Chicago • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
    Pre tieto momenty sa hrá hokej...
     
    Oslavy na ľadovej ploche pokračujú a ešte aj dlho pokračovať budú. Chicago získalo svoj šiesty majstrovský titul v histórii, pre Mariána Hossu je to už tretí Stanley Cup v kariére.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám krásny zvyšok dňa. Ďakujeme, že ste počas celej sezóny sledovali priame prenosy na webe Onlajny.eu. Tešíme sa na vás v ďalšom ročníku! (05:24:09)
    Pohár šampióna NHL si všetci užívajú!

    Pohár si už užil aj Marián Hossa!
    Stanley Cup je odovzdaný, ďalšia sezóna je na konci!
     
    Kapitán Toews si prevzal Stanley Cup a oslavy Chicaga pokračujú!
     
    Stanley Cup slávnostne prichádza na ľadovú plochu!
    Duncan Keith a Conn Smythe Trophy, aneb trofej ve správných rukou

     
    Víťazom Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off NHL v roku 2015 sa stal obranca Chicaga Duncan Keith! Ten v 23 zápasoch vyraďovacej časti pridal 3 góly a 18 asistencií.
    Stanley Cup je blízko ľadovej plochy, hráči na neho ale ešte stále čakajú.
    Pre tieto momenty sa hrá hokej...

     
    Ti hviezdy zápasu:
    1. Duncan Keith (CHI) 1+0
    2. Corey Crawford (CHI) 25 zákrokov, 100%
    3. Niklas Hjalmarsson (CHI) 0+0
     
    Hráči Chicaga už majú na hlavách víťazné šiltovky a ich radosť je stále neopísateľná. Budeme čakať na dekorovanie.
    Podávanie rúk, slová nie sú potrebné...

     
    Hráči, tréneri i funkcionári oboch celkov si po skončení celej série podávajú ruky a hokejisti Chicaga prijímajú zaslúžené gratulácie.
     
    Pre Chicago je to šiesty Stanley Cup v histórii klubu, na domácom klzisku ho však jeho hráči vybojovali vôbec prvýkrát od roku 1938.
     
    Na ľadovej ploche, na tribúnach, ale aj v celom Chicagu a v mnohých ďalších častiach sveta vypukli obrovské oslavy priaznivcov Chicaga. Hráči tohto celku práve prežívajú najkrajšie momenty kariéry a nás nesmierne teší, že oslavuje aj slovenský rodák Marián Hossa, ktorý si to za svoju odhodlanosť, oddanosť a tvrdú prácu rozhodne zaslúžil.
    Radosť hokejistov Hawks zo zisku Stanley Cupu.
     
    Je koniec! Chicago Blackhawks víťazí vo finálovej sérii a Marián Hossa získava svoj tretí Stanley Cup v kariére!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Posledných 14 sekúnd a zrejme posledné vhadzovanie pred Crawfordom!
     
    59:23
    Videli sme dokonca aj strelu zo strany domácich, ktorí by si víťazstvo radi poistili, ale puk zastavila konšrukcia bránky.
     
    59:00
    Domáci Kane prepasíroval puk do stredného pásma, ostáva jediná minúta!
     
    58:38
    Bishop opäť korčuľuje na striedačku!
     
    58:33
    Hokejisti Chicaga sú už v plnom počte, ale dopustili sa ofsajdu. Bishop musí ísť späť na ľadovú plochu.
     
    58:21
    Oslabenie Chicaga sa končí a vylúčený hráč je späť na ľadovej ploche. Bishop je stále na striedačke.
     
    58:06
    Český hráč Palát urobil opäť kusisko práce a vybojoval puk v útoku, ale napokon ho poslal iba popred bránku.
     
    57:55
    Hráčov Tampy zastavil iba vlastný ofsajd. Aj to svedčí o ich aktuálnom psychickom rozpoložení.
     
    57:50
    Bishop opäť korčuľuje na striedačku! Tampa má pred sebou náročnú úlohu a veľmi málo času.
     
    57:34
    Tampa to ale teraz absolútne nedomyslela a po tom, čo jej súper puk vyhodil z obrannej tretiny, sa hosťujúci hokejisti dopustili iba zakázaného uvoľnenia. Bishop sa vracia do bránky.
     
    57:12
    Chicago sa musí neustále brániť. Strelecky to teraz zo strany hostí skúsil obranca Hedman, ale jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    56:59
    Bishop korčuľuje na striedačku, Tampa hrá v šestici proti štyrom brániacim sa hráčom súpera!
    Crawford skvěle vychytal Paláta
     
    56:37
    Neuveriteľná šanca hostí! Okamžite po buly sa usadili v pásme, z pravej strany to strelecky skúsil Kučerov a jeho ranu ešte do siete dorážal Palát, ale Crawford ho zázračne vychytal lapačkou.
     
    56:21
    Prvú presilovku v tomto zápase si zahrá hosťujúca Tampa! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Andrew Desjardins.
     
    55:46
    Tampa dostala puk do útoku. Tam ho z uhla pred bránku hádzal Callahan, ale vôbec nebol úspešný a spoluhráčov nenašiel.
     
    55:30
    Naopak, Chicago je v útoku stále aktívne a teraz dokonca donútilo súpera k ďalšiemu prerušeniu hry. Nasledovať bude komerčná prestávka, ktorá všetkým padne vhod.
     
    54:55
    Domáci štadión je vo vare a teší sa na oslavy! Chicago má na svojom konte síce iba dvojgólové vedenie, ale psychika Tampy je v tomto momente na bode mrazu a môžeme predpokladať, že pokus o vyrovnanie bude iba veľmi náročný.
     
    54:46
    Chicago dalo gól!

    Domáci hokejisti sa ujímajú dvojgólového vedenia! Po skvelom prenechaní puku sa Richards prezentoval ešte lepšou prihrávkou na pravú stranu, kde bol pripravený PATRICK KANE a jeho zakončenie do odkrytej časti siete sa nemohlo skončiť inak než presným zásahom. Asistencie: Brad Richards a Brandon Saad.
    Patrick KANE - 2:0
     
    53:30
    Teraz ale musíme pochváliť aj defenzívu Chicaga. Tampa sa usadila v pásme a pokúsila sa tam rozprúdiť väčší tlak, ale domáci hráči pomerne pohodlne odolali a aj keď sa zapotili, súpera k vyrovnaniu nepustili.
     
    52:49
    Na opačnej strane dostal puk do útoku Kane, ale takisto tam nepochodil. V tejto minúte sa na oboch stranách vyznamenali defenzívy.
    Fanouškům se tempo šestého utkání velmi zamlouvá...

     
    52:33
    Tampa to skúsila prechodom po prudkom pase, ktorý bol tečovaný. Puk narazil na zadný mantinel, no tam si ho nik z hostí neprevzal.
     
    51:55
    V tejto chvíli sa Tampa nedokázala udržať v útoku a prichádza o ďalšie cenné sekundičky. Hostia potrebujú okamžite skórovať, ich nervozita sa stupňuje.
     
    51:17
    Domáci hokejisti ale napokon v pásme neostali a musia sa stiahnuť do defenzívy. Rozhodne to ale z ich strany nie je žiadne betónovanie, stále sledujeme atraktívny duel.
     
    50:55
    Chicago ihneď po buly pokračovalo v aktivite. Strelecky to skúsil Seabrook, ale jeho prudká rana minula bránku. Chicago si udrží pásmo.
     
    50:34
    Ihneď po buly si puk stiahol Bishop, ktorý ho pred Sharpom pre istotu prikryl. Hra je stále veľmi rozkúskovaná.
    Zatiaľ jediná radosť v zápase...

     
    50:26
    Videli sme iba prihrávku rukou a hra je prerušená. Nasledovať bude komerčná prestávka, ktorá všetkým zúčastneným padne vhod.
     
    50:01
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu a možno aj celej sezóny 2014/2015. Chicago si stále drží tesné vedenie a v útoku je aj naďalej aktívne, Tampa sa zatiaľ o odpoveď snaží márne.
     
    49:16
    Boyle vo svojej aktivite pokračoval aj naďalej a Chicago sa muselo brániť. Napokon to ale domáci hráči zvládli a puk dokázali podržať vo svojej moci.
     
    48:50
    Na opačnej strane sa do útoku presunul Boyle, ale jeho pokus úspešný nebol Hra sa neprerušuje a napätie sa stupňuje.
     
    48:32
    Opäť nás potešil Hossa, ktorý bojuje o gólový zápis vo finálovej sérii. Tentokrát sa slovenský útočník natlačil do zakončenia po ľavej strane, ale jeho pokus bol zblokovaný hokejkou obrancu a napokon mieril iba mimo bránky.
     
    47:56
    Chicago je aktívne, ale v týchto chvíľach nastreľuje iba zadný mantinel za bránkou svojho súpera. Domáci hokejisti sú už príliš vyčerpaní a musia striedať.
    Bishop je na to zatiaľ sám...

     
    47:04
    Obrovská šanca domáceho tímu! Bol v nej Hossa, ktorý sa pokúšal vyškriabať puk pred bránkou, ale napokon bol prudko zrazený k ľadu a zakončiť nedokázal. Následne nikto poriadne nevedel, kde sa puk nachádza, ale Bishop si ho schoval pod betóny.
     
    46:39
    Bleskový prechod domácich hokejistov bol zakončení Toewsovým pokusom spred bránky, ale ten si Bishop pohodlne poradil.
     
    46:30
    Kučerov pálil ihneď po zmätku po buly, ale jeho pokus bol zblokovaný. Do útoku môže zamieriť Chicago.
     
    46:26
    Chicago chcelo puk rozohrať z vlastnej obrannej tretiny, ale domácim hráčom to absolútne nevyšlo, pretože Hossa puk nezachytil a je z toho iba zakázané uvoľnenie. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    45:58
    Tampa vyhrala buly v strednej tretine, ale okamžite bola vytlačená iba do svojho obranného pásma. Hossa urobil kusisko práce pri mantineli a súpera do útoku jednoducho nepustil.
     
    45:35
    Tampa sa pokúsila o prechod do útoku, ale Stamkosova formácia bola zastavená iba ofsajdom na modrej čiare. Hra sa opäť musí prerušiť.
     
    44:47
    Bishop je stále v strehu a musí opätovne zakročiť. Chicago je síce aktívne, ale nič zbytočne neriskuje a do útoku sa nevrhá bezhlavo.
     
    44:21
    Výborne vysunutý puk z obrany domáceho tímu zachytil na ľavej strane Saad a skúsil to aj strelecky. Proti skórovaniu bol však Bishop, ktorý si priestor pri ľade postrážil.
     
    43:59
    Chicago chcelo hru od svojej bránky bleskovo presunúť na opačnú polovicu, ale dopustilo sa iba zakázaného uvoľnenia. Hra je pomerne dosť rozkúskovaná.
     
    43:32
    Na opačnú stranu sa bleskovo presunuli aj hráči Tampy. Tí vedia byť pri bránke poriadne nepríjemní a tak Crawford nič neriskoval a puk radšej podržal.
     
    42:57
    Chicago sa vďaka Hossovi ukázalo aj v tejto tretine! Slovenský útočník si nebojácne vzal puk a vypálil spoza obrany, Bishop však nemal problém a ranu vyrazil.
     
    42:15
    Puk opäť opustil hraciu plochu, tentokrát skončil medzi striedačkami. Pokračovať sa bude vhadzovaním v strednom pásme.
     
    42:04
    ďalší pokus už v priestore troch žrdí neskončil, pretože bol zblokovaný iba mimo hracej plochy. Hra sa musí prerušiť, potom budeme pokračovať pred Crawfordom.
     
    41:54
    Tampa ešte pokračovala v útočnej snahe. Strelecky to skúsil Kučerov, ale domáci gólman jeho pokus dokázal vyrovnať. Hostia stále ostávajú v útoku.
     
    41:13
    Tampa už hrá v plnom počte a ihneď sa natlačila pred brankára domáceho tímu. Crawford mal čo robiť, ale situáciu ustál.
    "To nie je Stanley Cup, ale tvoj syn!"

     
    40:56
    Začiatok tejto tretiny je poriadne ospalý a Tampa má svoje oslabenie pod kontrolou. Chicago po zmene strán ešte nevystrelilo, aj keď snahu mu uprieť nemôžeme.
     
    40:30
    Chicago ale v útoku nič zaujímavé nevymyslelo a Tampa puk vytlačila do stredu klziska. Úvod tretiny je poriadne ospalý.
     
    40:06
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre Chicago, ktoré dohráva presilovku. kane dostal puk ihneď do pásma.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    Radosť v jednej z domácností, ktorá podporuje Chicago.

    Štatistiky hovoria úplne jasne...

     
    Druhá tretina je minulosťou a my musíme konštatovať, že kvalita hokeja skutočne zodpovedá tým najvyšším požiadavkám. Hráči oboch celkov predvádzajú najlepšie výkony a jeden z najdôležitejších zápasov v kariére berú s plnou vážnosťou. Domáce Chicago má priamo na štadióne obrovskú podporu, výsledkom čoho je aj gól zo záveru tretiny, ktorý dáva Jastrabom pred záverečnou časťou riadnej hracej doby skvelé vyhliadky na oslavy. Ale nepredbiehajme, náskok Chicaga je iba jednogólový a to je v hokeji takmer zanedbateľný fakt.

    Tretia tretina sa začne približne o 04:13.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    Ďalšia veľká šanca domácich.
     
    39:53
    Tak toto je skutočne neuveriteľné! Chicago v presilovke získalo útočné pásmo, ale prudkú strelu v podaní Seabrooka zastavila iba ľavá žrď bránky za bezmocným Bishopom.
     
    39:30
    Tampa druhé buly pred svojou bránkou vyhrala a puk poslala cez všetky čiary iba mimo obrannej tretiny.
     
    39:18
    Okamžite po buly sa domáci hokejisti dostali k strele, ale pokus Keitha bol zrazený iba na ochrannú sieť.
     
    39:13
    Chicago si zahrá ďalšiu presilovku! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za faul lakťom Ondřej Palát.
     
    39:04
    Kane zaviezol puk do útočnej tretiny a chcel ho ponúknuť spoluhráčom, ale Tampa situáciu veľmi dobre zvláda a žiadne zakončenie súperovi nedovoľuje.
     
    38:20
    Strela hostí ale bola zblokovaná a naopak, priestor na protiútok sa otvoril domácim hráčom. Ani ten sa ale využitím lepšej šance neskončil a skóre sa nemení.
     
    38:09
    Zakázané uvoľnenie Chicaga sa opakuje a domáci hokejisti sa budú musieť opäť stiahnuť do svojej defenzívy. Tampa má v závere tretiny k dispozícii pásmo a rada by vyrovnala.
     
    37:46
    Chicago je poriadne nabudené a celá hala je vo vare. Domáci hokejisti sa chceli z hĺbky svojho obranného pásma opäť dostať pred Bishopa, ale zastavilo ich zakázané uvoľnenie po príliš prudkej rozohrávke.
     
    37:13
    Chicago dalo gól!

    Chicago po predchádzajúcej akcii ešte ostalo pri puku a jeho tlak pokračoval. Všetko napokon vyústilo do skvelej prihrávky do medzikružia, ktorú ešte Bishop vyrazil, ale na následnú dorážku z hokejky DUNCANA KEITHA už gólman Tampy nemal nárok. Asistencie: Patrick Kane a Brad Richards.
    Duncan KEITH - 1:0

     
    36:16
    Na opačnej polovici ľadovej plochy skúšal Hossa spoza bránky nájsť spoluhráčov, ale nikto z korčuliarov v červenom tam nebol.
     
    35:49
    Chicago sa ešte muselo brániť, ale do nebezpečnejšej šance súpera nepustilo. Tampa je však aj naďalej aktívna.
     
    35:24
    Stamkos sa s pukom na hokejke dostal do útoku, ale puk tam prenechal spoluhráčom. Napokon to ale nebola najšťastnejšia voľba, pretože Strålman nedokázal vystreliť.
    Keith bude cez prestávku šoférovať rolbu, aby mohol ostať na ľade, vtipkujú experti NHL.

     
    34:59
    Tampa sa musela stiahnuť pred svoju bránku a odtiaľ sa pokúsiť o ďalší rýchly prechod, ale to teraz hosťom vôbec nevyšlo a puk skončil iba na zakázanom uvoľnení. Nasledovať bude ďalšia reklamná prestávka. Na strely je to aktuálne 17:9 v prospech Chicaga.
     
    34:38
    Tampa dostala puk do útočnej tretiny, kde bol aj Stamkos, ale zakončenie sme zo strany hostí nevideli. Domáci tím situáciu pred svojou bránkou zvládol bez zaváhania a bude môcť zaútočiť.
     
    33:55
    Chicago po buly ešte ostalo v útoku a videli sme ďalšiu zaujímavú strelu od modrej čiary! Tú sa ešte do siete pokúšal tečovať a dorážať Kane, ale Bishop bol opäť pozorný a puk si podržal vo svojej moci.
     
    33:46
    Chicago puk od modrej čiary iba jednoducho nahodilo pred bránku súpera, kde chcelo zrejme vyvolať menší rozruch. Nič také ale Bishop nepripustil a hru radšej prerušil.
     
    33:09
    Chicago sa chcelo dostať do útoku, ale zastavil ho iba ofsajd na modrej čiare. Stále čakáme na prvý gól zápasu.
     
    32:56
    Hossova formácia je opäť na ľadovej ploche, ale domácim to veľmi nepomohlo. Tampa sa po zlých minútach pozbierala a statočne vzdoruje.
     
    32:20
    Tampa sa dokázala ubrániť a puk po dlhšej dobe vzala do útoku. Strelecky to od modrej čiary skúsil Strålman, ale chýbala mu presnosť.
    Poriadne nebezpečný teč pred Bishopom.
     
    31:54
    Chicago vyhralo puk v útočnej tretine a okamžite ho posunulo na modrú čiaru. Odtiaľ pálil van Riemsdyk, ale jeho pokus Bishop v poslednej stotine vyrazil tesne vedľa bránky. Jeho spoluhráči sa následne oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    31:40
    Obrovský tlak Chicaga pokračoval aj naďalej, ale hostia sa skvele ubránili. Vďačiť za to môžu Bishopovi, ktorý opäť pochytal aj nemožné a tak pred ďalšou reklamnou prestávkou konštatujeme, že stav je stále 0:0.
    Gól sme síce nevideli, ale hra nudná rozhodne nie je...

     
    31:22
    Richards sa presunul pred bránku súpera a narobil tam veľké problémy. Bishop dokonca po zákroku ostal aj mimo svätyne, ale našťastie pre Tampu sa včas stihol vrátiť.
     
    30:32
    Chicago ešte ostáva v útočnej tretine a útoční aj naďalej! Sharp to skúšal druhou strelou, no Bishop a jeho spoluhráči odolávajú veľmi statočne.
     
    30:01
    Chicago sa v defenzíve po buly dlho nezdržalo a okamžite sa presunulo do útoku. Z pravej strany pálil Sharp. ale jeho pokus mieril tesne vedľa bránky.
     
    29:33
    Tampa sa po buly udržala v pásme a predviedla ďalšiu sériu pekných a nebezpečných zakončení. Crawford teraz nebol v ľahkej pozícii, keď puk zrejme vôbec nevidel, ale aj napriek tomu si poradil.
     
    29:04
    Tampa predviedla po buly bleskový prechod. Na jeho konci bol Timonen, ktorý vystrelil, ale jeho pokus bol zrazený iba na ochrannú sieť.
     
    28:56
    Puk po tvrdom boji pri mantineli opäť opustil hraciu plochu a hra sa opäť preruší. Hráči si aspoň vydýchnu, pretože tempo je skutočne obrovské.
     
    28:40
    Hr a sa na moment upokojila a puk sa pohybuje v strednej tretine. Hráči oboch celkov stále nestrácajú na bojovnosti a sledujeme skvelý hokej.
     
    27:54
    Tampa chcela útok opätovať, ale zastavil ju iba ofsajd na modrej čiare.
     
    27:47
    Videli sme ďalšie skvelé príležitosti! Najskôr pri bránke opäť nepochodil Stamkos, čo ale využil na bleskový prechod Hossa. Ten ešte našiel Sharpa, no po strele odrazenej od zadného mantinelu si Bishop poradil a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    27:03
    Šustr nahodil puk na zadný mantinel do útočného pásma Tampy, ale hostia sa tam nedokázali dobre zorientovať. Aj napriek tomu ale domáca defenzíva trochu chybovala a puk od svojej bránky dostala neuvážene za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    26:27
    Seabrook bojoval o puk v strednom pásme, ale napokon ho nešťastne poslal iba medzi divákov. Hra sa musí prerušiť, pokračovať sa bude vhadzovaním v stredovom kruhu.
     
    26:18
    Veľký tlak Chicaga ešte pokračoval a jeho výsledkom bola posunutá bránka hostí. Hra sa musí prerušiť a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    26:08
    Prvá výborná šanca v tejto tretine aj pre Chicago! Domáci hráči sa na súpera vyrútili v trojici, ale jedinému obrancovi pomohol Bishop, ktorý vykorčuľoval a puk bleskovo odpálil.
     
    25:44
    Tampa dokonca puk dostala aj do úttku, ale v týchto chvíľach je zápas na strelecké situácie chudobný.
     
    25:31
    Vidíme vysoký forčeking domácich hokejistov. Tí sa síce snažia získať puk, ale aktívna Tampa ho má plne pod kontrolou.
     
    24:50
    Tampe sa teraz puk nepodarilo rozohrať od vlastnej bránky a puk poslala iba na zakázané uvoľnenie.
     
    24:31
    Hra je po veľmi dlhej dobre prerušená po prihrávke rukou. Hráči oboch celkov si poriadne vydýchnu.
     
    23:58
    Toews vzal puk do útočnej tretiny a pokúsil sa tam niečo vymyslieť. Jeho spoluhráči tam ale neboli, pretože striedali, takže žiadnu šancu nevidíme.
     
    23:19
    Domácim hokejistom sa napokon podarilo hru značne upokojiť a dostať sa spod tlaku súpera. Na prerušenie čakáme už niekoľko minút.
     
    22:45
    Hra sa veľmi dlho neprerušuje a na ľadovej ploche sa nič nemení. Chicago ostáva vo svojej obrannej tretine a musí sa zameriavať na defenzívu.
     
    21:50
    Chicago je stále v obrannej tretine a nevie sa odtiaľ dostať von. Domáci hokejisti sa musia iba brániť, v útoku od začiatku tretiny vôbec neboli.
     
    21:16
    Hráči sa stále spamätávajú z predchádzajúcej situácie. Stamkos sa pred bránkou zjavil skutočne z ničoho nič, ale obrovskú šancu nevyužil.
    Smola Stamkosa pokračuje.
     
    20:58
    Toto je neuveriteľné! Dnes veľmia ktívny kapitán Tampy Stamkos ostal úplne nepozorovane za defenzívou domáceho hostí a dostal sa priamo pred Craxforda. Zoči-voči gólmanovi Chicaga sa puk pokúšal podvihnúť, ale napokon mu to nevyšlo a opakovane ho poslal iba do jeho betónov.
     
    20:31
    Chicago to skúsilo znovu. Puk od modrej čiary na zadný mantinel nahodil Toews, ale jeho spoluhráči tam neboli a zakončenie neprišlo.
     
    20:13
    Po výmene strán sa druhá tretina začala výherným buly pre domáci tím. Chicago sa ihneď pokúsilo dostať aj do útoku, ale puk súperovi v podstate iba odovzdalo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Už od úvodu sledujeme veľmi aktívny hokej. V úvodných minútach mala Tampa mierne navrch, ale potom ju domáce Chicago jasne prevalcovalo, o čom svedčí aj pomer striel 13:4. Domáci hokejisti mali k dispozícii aj dve preislovky, ale ani jednu z nich sa im využiť nepodarilo a tak sa do šatní odchádza za stavu 0:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 03:14.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:42
    Tampa sa musí v samom závere brániť a teraz hosťujúci hokejisti puk pre istotu vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    19:27
    Richards sa dostal k ďalšiemu zakončeniu, ale teraz mal už aj podporu spoluhráčov a tak Bishop hru pre istotu prerušuje.
     
    19:09
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Richards sa zaujímavým spôsobom odhodlal k strele spomedzi dvojice obrancov, ale Bishop jeho pokus dobre videl a bleskovo ho vyrazil do bezpečia.
     
    18:29
    Chicago chcelo rýchlo odpovedať, ale domáci hráči okrem obkrúženia bránky nič nepredviedli. Jastrabi teraz strelu vôbec nepredviedli.
    Marián Hossa zabránil takmer istému gólu.
     
    17:58
    Tampa získala puk v útočnej tretine a okamžite to skúsila prudkou ranou. Jej autorom bol Kučerov, ale puk bol zrejme trochu tečovaný a skončil mimo troch žrdí domáceho tímu.
    Nektorí fanúšikovia majú proste jasno, alebo nič neprekoná play-off...

     
    17:34
    Domáci hokejisti sa napokon dostali k puku v útočnej tretine a iba ho poľahky nahodili na bránku. Bishop nechcel nič riskovať a hru pre istotu prerušil. Nasledovať bude ďalšia reklamná prestávka.
     
    16:56
    Puk lieta zo strany na stranu, ale bez akéhokoľvek zakončenia. Neprerušovalo sa už dlhšiu dobu.
     
    16:10
    Už niekoľko sekúnd hráme v plnom počte na oboch stranách a stále pokračujeme vo veľkom boji o každý centimeter ľadu.
     
    15:42
    Situácia na ľadovej ploche je teraz pomerne pokojná a Tampa sa dobre bráni. Zdá sa, že väčšie nebezpečenstvo v presilovke domácich už neuvidíme.
     
    15:14
    Chicago trochu prepadlo v defenzíve a otvorilo priestor hsoťom. Vo vlastnej oslabovke našiel Palát pasom Paquetteho, ale ten sám v rýchlosti pálil iba mimo bránky.
     
    14:47
    Obrovský tlak Chicaga ešte pokračoval. Videli sme množstvo dorážok z predbránkového priestoru, ale Bishop neuveriteľným spôsobom odoláva.
    Jonathan Toews si vylámal zuby na Bishopovi.
     
    14:10
    Výborná práca Chicaga znamenala obrovskú šancu pre domáci celok! Kane z pravej strany od mantinelu poslal prihrávku na nepokrytého Toewsa, ale Bishop sa vynikajúco natiahol a súperovi nedovolil lepšie zakončiť.
     
    13:53
    Chicago si zahrá druhú presilovku v zápase! Na trestnú lavicu smeruje za hrubosť hosťujúci Brian Boyle.
     
    13:32
    Kane vzal puk do útočného pásma Chicaga, odkiaľ prišla zaujímavá strela od modrej čiary. Bishop pri nej trochu zaváhal a vykorčuľoval z bránky, ale napokon situáciu ustál.
     
    13:13
    Tampa mala problém s prechodom cez stred klziska a puk napokon iba tesne prepchala do útoku. Tam síce hostia bojovali, ale Stamkos bol pokrytý a nemohol vystreliť. Puk sa v zmätku dostal ku Crawfordovi, ktorý hru prerušil a nasledovať bude ďalšia reklamná prestávka.
     
    12:36
    Situácia sa zopakovala a hosťujúci hráči Tampy sa opäť dopustili iba zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    12:12
    Tampa musela vykorčuľovať po puk až ku svojej bránke, ale pokus rýchlu rozohrávku ju stál iba zakázané uvoľnenie.
     
    11:46
    Tampa sa aktívne presunula až do útočnej tretiny. Tam sa pred bránku natlačil Paquette, ale puk sa mu nepodarilo prepasírovať za čiaru.
     
    10:35
    Tampa už medzičasom hrá v plnom počte a po predchádzajúcich desiatkach sekúnd si môže konečne vydýchnuť.
    Takto to aktuálne vyzerá v nehokejovej oblasti v Chicagu!

     
    10:05
    Aktivita Chicaga ešte pokračovala. Najskôr pálil Seabrook a potom opäť Hossa, ale hostia všetky streli obetavo pozrážali a dokázali sa ubrániť.
    Vo veľkej šanci sa objavil Hossa.
     
    09:54
    Skóre mohlo byť otvorené! Toews posúval puk z pravej strany od bránky na nášho Mariána Hossu, ale ten v rýchlosti nedokázal dobre zareagovať a priestor odkrytej bránky minul.
     
    09:31
    Hostia teraz dokonca puk vyhodili až k domácej bránke e Chicago musí začínať opäť od začiatku.
     
    08:59
    Domáci hráči to po prílišnom váhaní skúsili strelou od modrej čiary, ale tá Bishopa zaskočiť nemohla. Tampa následne puk vytláča z pásma.
     
    08:35
    Chicago si zahrá prvú presilovku v tomto zápase! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie hosťujúci Cedric Paquette.
     
    08:31
    Chicago malo aj naďalej v defenzíve obrovské problémy a nevedelo, kam skôr skočiť. Tampa je už od úvodu poriadne aktívna, domáci tím teraz spod tlaku oslobodil iba puk zrazený mimo ihriska.
    Príležitosľ Stamkosa.
     
    07:50
    Hosťujúci kapitán Stamkos oklamal obranu na pravej strane, pomedzi dvojicu bekov sa dostal k zakončeniu a jeho strela opečiatkovala iba konštrukciu domácej bránky!
     
    07:32
    Versteeg podnikol zo strany domácich dobrý protiútok, ktorý zakončil strelou z ľavej strany. Bishop jeho pokus dobre videl a nechcel riskovať prípadné dorážky, takže ho pre istotu podržal a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    07:13
    Tampa sa aj napriek problémom dostala do útočnej tretiny. Tam sa pred bránkou ocitol pomerne nekrytý Versteeg, ale situácia sa zomlela veľmi rýchlo a napokon ani nestihol presne vypáliť.
     
    06:57
    Aktivita Chicaga priniesla pre Tampu rušnú minútu, ale žiadnu nebezpečnejšiu situáciu. Videli sme tuhý boj, no bez streleckého zakončenia.
     
    06:22
    Tampe ale nič podobné nevyšlo a o puk prišla. Hosťujúci hokejisti sa už stiahli ku svojej bránke, kde musia čeliť vysokému forčekingu súpera.
     
    05:55
    Chicago napokon puk získalo na svoje hokejky, ale vyhodilo ho iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Tampa strieda a pokúsi sa skórovať.
     
    05:43
    Puk je v útočnom pásme Tampy, ale hosťujúci hráči ho vôbec nemajú pod kontrolou. Vidíme iba boj pri mantineli, ktorý je skutočne veľmi tvrdý.
     
    05:01
    Tampa chcela rýchlo odvrátiť pozornosť od nie najčistejšieho striedania a puk nahodil na bránku. Crawford situáciu upokojuje a hru prerušuje.
     
    04:50
    Tampa to najskôr skúsila pekným pasom cez stredné pásmo, lenže ten adresáta nenašiel. Naopak, Chicago po ňom chcelo podniknúť brejk, ale pri striedaní sa hostia do situácie zamotali a nič podobné nepripustili.
     
    04:05
    Puk sa napokon dostal ku Keithovi, ktorý rýchlo vystrelil. Bishop síce nemal ťažkú pozíciu, ale puk pre istotu podržal a hru prerušil.
     
    03:42
    Domáci Richards si vzal puk na svoju hokejku a pokúsil sa s ním niečo vymyslieť v útočnom pásme. Je síce veľmi aktívny, ale aktuálne ho súperi zatlačili iba k mantinelu.
     
    02:33
    Chicago puk okamžite odvrátilo na opačnú polovicu klziska, ale tam domácich hokejistov zastavil iba ofsajd.
     
    02:22
    Napokon sme to zrejme zakríkli! Chicago pustilo Kučerova po dobrom pase tesne za obranu, ale domáci hokejisti sa napokon bleskovo vrátili a puk mu pred zakončením vypichli. Crawford zasahovať nemusel.
     
    01:55
    Tampa nedokázala puk udržať v útoku, ale takisto nepochybila v defenzíve a súpera do ničoho nepustila. Zatiaľ nevidíme žiadnu nebezpečnejšiu situáciu.
     
    01:02
    Tampa sa opäť aktívne presunula k bránke súpera. Kapitán Stamkos spoza nej prihrával priamo do najnebezpečnejšieho priestoru, ale Filppula netrafil.
     
    00:37
    Chicago sa pred svojou bránkou dobre zorientovalo a puk dokázalo po ľavej strane dostať von z pásma. Podarilo sa to Toewsovi, ktorý od mantinelu aj pálil, ale Bishopa tým zaskočiť nemohol.
     
    00:14
    Prvé buly zápasu získalo na svoje hokejky Chicago. To sa chcelo hneď stiahnuť pred svoju bránku, ale o puk prišlo. Hedman to skúsil strelou od modrej čiary, ale tá bola zblokovaná.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Nejednému fanúšikovi pri americkej hymne prebehli po tele zimomriavky a atmosféra je skutočne na nezaplatenie. Hráči oboch celkov sú pripravení na úvodné buly. Domáce Chicago nastúpi v červených dresoch, hostia z Tampy v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok.
     
    Pred začiatkom duelu si ešte vypočujeme americkú hymnu a po nej už úvodnému buly nebude stáť v ceste skutočne nič.
    Napäté je to v Chicagu, aj v aréne Tampy.

     
    Atmosféra v Chicagu je neopísateľná a hráči oboch celkov práve prichádzajú na ľadovú plochu. Čas na hodinách ukazuje 02:16.
     
    Na hodinách aktuálne svieti čas 01:46 a predzápasové rozkorčuľovanie sa pred malou chvíľou iba začalo. Opäť teda musíme konštatovať, že zápas sa začne so značným oneskorením, priebežne tipujeme, že prvé buly padne najskôr o 02:20.
     
    Úvodné zostavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Timonen, Seabrook, Oduya, van Riemsdyk – Sharp (A), Toews (C), Hossa – Saad, Richards, Kane – Versteeg, Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr – Killorn, Filppula, Stamkos (C) – Palát (A), Johnson, Kučerov – Brown, Paquette, Callahan (A) – Morrow, Boyle, Drouin

    Rozhodca: Sutherland, O'Halloran – Heyer, Racicot.
    Fanúšikovia na štadióne si za dnešný zápas poriadne priplatili!

     
    Ak Chicago tento zápas vyhrá, Marián Hossa získa Stanley Cup už tretíkrát v kariére. 36-ročný rodák zo Starej Ľubovne práve zažíva vrchol svojho piateho úplného finále v NHL. V minulosti v roku 2008 vo finále v drese Pittsburgh Penguins prehral s Detroitom, o rok neskôr v ďalšom úplnom finále už v drese Detroit Red Wings prehral práve s Pittsburghom. Zaslúžený úspech bol Mariánovi Hossovi dopriaty až po sezóne 2009/2010, keď vo finále triumfoval ako hráč Chicaga. S rovnakým tímom si obrovský úspech zopakoval aj v roku 2013.

    Marián v oboch prípadoch priniesol Stanley Cup do Trenčína, kde hokejovo vyrástol. Najslávnejšiu hokejovú trofej na svete si tam neužili iba tisícky fanúšikov, ale aj jeho najbližšia rodina a kamaráti. V oboch prípadoch z neho Marián Hossa pred novinármi jedol tradičné slovenské bryndzové pirohy, ktoré mu uvarila jeho mama. Pri oslavách nechýbala tradičná súkromná párty na Trenčianskom hrade.

    V doterajšej histórii získalo Stanley Cup 9 Slovákov. Domov ho postupne priniesli Jiří Bicek, Martin Cibák, Tomáš Kopecký, Miroslav Šatan, Marián Hossa, Zdeno Chára, Michal Handzuš a Marián Gáborik. Tomáš Kopecký a Marián Hossa sú jedinými hráčmi zo Slovenska, ktorý pohár získali už dvakrát v kariére. Aj by Hossove Chicago dnešný duel vyhralo, Marián by sa stal v tomto meradle vôbec najúspešnejším Slovákom.
     
    Tampa Bay Lightning
    V aktuálnej sezóne sa Tampe darí výborne. Hokejisti dnešného domáceho tímu skončili v základnej časti na tretej priečke Východnej konferencie a dobre rozbehnutý tím mal skvelé predpoklady aj na úspech v play-off. Vo štvrťfinále sa stretol s Detroitom, ktorý hráči Tampy vyradili pomerom 4:3 na zápasy. V semifinále sa Bleskom do cesty postavil Montreal, ktorý zdoroval iba v šiestich zápasoch a Tampa napokon postúpila po výsledku 4:2. Finále Východnej konferencie prinieslo súboj Tampy Bay s New Yorkom Rangers a rozhodol ho až posledný možný zápas série. Ten zvládli lepšie hráči Tampy a po celkovom triumfe 4:3 sa tešili z postupu do úplného finále súťaže.

    Česi a Slováci v tíme:
    Ondřej Palát 15 (7+8)
    Andrej Šustr 2 (1+1)

    Zranený hráč
    Mattias Öhlund – vážne poranenie kolena
    --------------------------------------------------------------------------

    Chicago Blackhawks
    Hostia z Chicaga skončili v základnej časti v Západnej konferencii na celkovom štvrtom mieste. Nepomohol im nepresvedčivý záver, v ktorom štyrikrát v rade prehrali, avšak vo vyraďovacej časti akoby na tento fakt boli zabudli. Vo štvrťfinále si Chicago poradilo s tímom Nashville Predators pomerom 4:2, v semifinále dokonca nedalo Minnesote Wild ani najmenšiu šancu a zdolalo ju 4:0. Vo finále Západnej konferencie sa potom hokejisti Chicaga stretli s tímom Anaheim Ducks a až v poslednom siedmom zápase rozhodli o svojom postupe do celkového finále.

    Česi a Slováci v tíme:
    Michal Rozsíval 1 (0+1) – zranený
    Marián Hossa 13 (4+9)

    Zranený hráč:
    Michal Rozsíval – zlomenina ľavého členku

    (štatistiky Čechov a Slovákov v tíme sú uvedené pred začiatkom tejto finálovej série)
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní úplného vrcholu hokejovej sezóny 2015/2016. Vrcholí najsledovanejšia liga sveta NHL a vo finálovej sérii medzi Tampou Bay Lightning a Chicagom Blackhawks sa predstaví aj Slovák Marián Hossa.

    Tampa Bay Lightning má na svojom konte v doterajšej klubovej histórii jediný Stanley Cup, ktorý získala v sezóne 2003/2004. Hokejisti Tampy raz vyhrali konferenciu a dvakrát celú divíziu.

    Hokejisti Chicaga zabojujú o celkovo šiesty titul pre celkového víťaza NHL v histórii klubu. Doposiaľ získali Stanleyho pohár v piatich prípadoch (1934, 1938, 1961, 2010 a 2013) a divízny titul vybojovali štrnásťkrát.

    Aktuálny stav série Chicago – Tampa 3:2

    1. zápas: Tampa – Chicago 1:2
    Prvý duel finálovej série priniesol skvelý hokej, ale iba tri presné zásahy. Hráči domácej Tampy sa už po necelých šiestich minútach hry ujali vedenia 1:0 zásluhou výborného teču Killorna. Po tomto okamihu sa domáci hokejisti postupne sťahovali do defenzívy a výsledok dokázali ubrániť až do záverečnej časti hry. V nej sa im ale stalo osudné rozpätie necelých dvoch minút, v ktorom Chicago dvakrát skórovalo a postaralo sa o dokonalý obrat.

    2. zápas: Tampa – Chicago 4:3
    V druhom finálovom dueli museli domáci hokejisti zabrať a pred vlastnými fanúšikmi stav série vyrovnať. Opäť sme videli výborné hokejové predstavenie najvyššej svetovej kvality, v ktorom sa však žiadnemu tímu ani raz nepodarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov. Vedenie bolo vždy iba jednogólové, prípadne bol stav stretnutia vyrovnaný. Dôležitý rozdielový presný zásah zabezpečil Tampe v 49. minúte strelou príklepom Garrison.

    3. zápas: Chicago – Tampa 2:3
    Po dvoch dueloch v Tampe sa finálové séria presunula do Chicaga. V treťom zápase nás opäť potešil výkon Mariána Hossu, ktorý sa dokonca dvakrát zapísal do štatistík, keď asistoval pri všetkých góloch svojho tímu. Jastrabom to však nepomohlo, vedenie 2:1 zo 45. minúty si neudržali a ich súper už o 14 sekúnd neskôr vyrovnal. Rozhodujúci presný zásah dosiahla Tampa v 57. minúte hry, kedy Paquette pred bránkou zakončil po skvelej prihrávke z ľavej strany.

    4. zápas: Chicago – Tampa 2:1
    V štvrtom zápase chceli Jastrabi vyrovnať stav série a napokon sa im to aj podarilo. Hráči oboch celkov nechali na ľadovej ploche úplne všetko a diváci sa nudiť rozhodne nemohli. Výborné divadlo priniesla najmä záverečná tretina, v ktorej sme videli jeden gól Chicaga a veľa pokusov Tampy, ale vyrovnanie napokon neprišlo a tak sa duel skončil v riadnom hracom čase. Do štatistík sa opäť zapísal aj Marián Hossa, ktorý asistoval pri prvom góle.

    5. zápas: Tampa – Chicago 1:2
    V dôležitom piatom dueli finálovej série začali úspešnejšie hosťujúci hokejisti z Chicaga, keď sa už po necelých ôsmich minútach hry presadil Sharp. Domáci hráči hľadali odpoveď pomerne dlho, veď vyrovnať sa im podarilo až v polovici stretnutia. Nerozhodnú drámu napokon rozlúštil dve minúty po začiatku poslednej tretiny hosťujúci Vermette, na čo Blesky nedokázali odpovedať ani pri záverečnej powerplay. Chicago po piatom zápase získalo majstrovský mečbol.

    Úvodné buly zápasu padne o druhej ráno a my vám celý duel prinesieme prostredníctvom podrobného textového prenosu, ktorý bude doplnený o videá gólových situácií. Ostaňte s nami a určite vám neunikne nič podstatné.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 38. Keith (Kane, Richards), 55. Kane (Richards, Saad)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Timonen, Seabrook, Oduya, van Riemsdyk – Sharp (A), Toews (C), Hossa – Saad, Richards, Kane – Versteeg, Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr – Killorn, Filppula, Stamkos (C) – Palát (A), Johnson, Kučerov – Brown, Paquette, Callahan (A) – Morrow, Boyle, Drouin

    Rozhodca: Sutherland, O'Halloran – Heyer, Racicot
    Chicago 4 2 Tampa Bay
    #1 Štvrtok 04.06.2015 • 02:00
    Tampa Bay - Chicago 1:2
    #2 Nedeľa 07.06.2015 • 01:15
    Tampa Bay - Chicago 4:3
    #3 Utorok 09.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:3
    #4 Štvrtok 11.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:1
    #5 Nedeľa 14.06.2015 • 02:15
    Tampa Bay - Chicago 1:2
    #6 Utorok 16.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:0