Kanoistika muži - finále K1 1000 m (kon.) | Kanoistika - celodenní program mužů a žen (kon.)
koniec udalosti
Kanoistika - celodenní program mužů a žen

cz Pondelok 15.06.2015, 11:40EH - Kanoistika
     
    Filip Šváb si zajede zítřejší finále! časem 35,059 si dojel pro třetí místo a doprovodil tak vítězného Srba Dragosavljeviče a Lotyše Rumjancevse do boje o medaile.
     
    Martin Fuksa skončil ve finále na třetím místě a s časem 38,658 se podívá do finále!
     
    Mlezivová zajela ale až osmý čas ve své semifinálové jízdě a na postup si tak bude muset počkat. O jejím případném postupu rozhodnou časy závodnic z druhého semifinále.
     
    Semifinálové jízdy jsou již nachystány. Jako první jsou na startu připraveny kajakářky v kategorii K1. Hned v první rozjížďce pojede Češka Michaela Mlezivová. Ve druhé poté Slovenka Martina Kohlová.
     
    Oba ale budou muset do semifinále. Šváb skončil na druhém místě, když na vítězného Litevce Navakauskase ztratil 58 setin sekundy. Zaťko skončil šestý. I to mu ale na postup do semifinále stačilo.
     
    Poslední rozjížďka dnešního dopoledne je přichystána. Na startu je český reprezentant Filip Šváb i Slovák Miroslav Zaťko.
     
    Jako poslední jsou na programu mužské single kajaky, ve kterém uvidíme posledního českého i slovenského zástupce. Jak Filip Šváb, tak i Miroslav Zaťko byli zařazeni do poslední rozjížďky.
     
    Fuksa skončil o 0,4 sekundy za vítězným Maďarem Hajdem a o finále tak bude muset zabojovat v odpoledním semifinále.
     
    Nyní už je na řadě rozjížďka číslo 3 a s Martinem Fuksou ve čtvrté dráze také.
     
    Třetí rozjížďku nakonec vyhrála s přehledem Polka Walczykiewiczová. Kohlová (SVK) se umístila na 5. místě a do semifinále se podívá nakonec i Mlezivová (ČR), která se jako poslední s časem 44,533 rovněž kvalifikovala do semifinále.

    Ondřej Jícha