Kanoistika muži - finále K1 1000 m (kon.) | Kanoistika - celodenní program mužů a žen (kon.)
koniec udalosti
Kanoistika - celodenní program mužů a žen

cz Pondelok 15.06.2015, 11:40EH - Kanoistika
     
    Pro dnešek je to z kanálu Mignačevir vše. Zítra jsou na programu finálové jízdy, do který postoupili čeští reprezentanti Martin Fuksa (C1) a Filip Šváb (K1). Radovat se mohou i Slováci, poněvadž ty budou mít rovněž dvě zastoupení ve finále a v obou případech má zásluhu na tom Martina Kohlová, která si nejprve vydobyla v účast v kategorii K1 a poto společně s Kmetovou i v kategorii K2. (13:58:42)
     
    Filip Šváb si zajede zítřejší finále! časem 35,059 si dojel pro třetí místo a doprovodil tak vítězného Srba Dragosavljeviče a Lotyše Rumjancevse do boje o medaile.
     
    Zaťko skončil ale až sedmý a čeká ho tak zítřejší finále-B. Velké finále pak čeká na Maďara Dudase, Belgičana Delombaerdeho a Rusa Lukancova.
     
    Stejně jako dopoledne, tak i nyní přijde na řadu jako poslední kategorie K1 muži. V prvním semifinále se představí Slovák Miroslav Zaťko. Do druhého se budou upírat zraky českých fanoušků. Představí se Filip Šváb.
     
    A Slovenky s přehledem vyhrál a také ony se podívají do zítřejšího finále. Dále je doprovodí loď Portugalska a Itálie.
     
    Jediné semifinále naopak nabídne K2 ženy, ve kterém nalezneme slovenské zastoupení v podobě Ivany Kmetové s Martinou Kohlovou.
     
    Ve druhé rozjížďce byl nejrychlejší Litevec Zustautas a také on se podívá do finále. Spolu s ním Francouz Simart a Ukrajinec Cheban.
     
    Martin Fuksa skončil ve finále na třetím místě a s časem 38,658 se podívá do finále!
     
    Nachystána už je kategorie C1. V prvním semifinále se představí Martin Fuksa. Ve druhé poté zástupce Slovenska Lubomír Hagara.
     
    Slováci ale skončili až na předposledním osmém místě a do finále se nepodívají na rozdíl od vítězných Francouzů, druhých Španělů a třetích Bělorusů.
     
    U kategorie K2 muži se pojede pouze jediné semifinále. O postup mezi nejlepší bude bojovat slovenská dvojice Jankovec/Beno.
     
    Irka Eganová ale zajela horší čas o 124 tisícin. To by mělo tedy posunout Mlezivovou do B-finále. V něm je i Kohlová, která dojela na čtvrté pozici a s přehledem si zajistila postup
     
    Mlezivová zajela ale až osmý čas ve své semifinálové jízdě a na postup si tak bude muset počkat. O jejím případném postupu rozhodnou časy závodnic z druhého semifinále.
     
    Semifinálové jízdy jsou již nachystány. Jako první jsou na startu připraveny kajakářky v kategorii K1. Hned v první rozjížďce pojede Češka Michaela Mlezivová. Ve druhé poté Slovenka Martina Kohlová.
     
    To je pro tuto chvíli vše. S konstatováním, že všechny české i slovenské lodě se dostaly do semifinále, se s Vámi na 40 minut rozloučím. Semifinále totiž začíná ve 13 hodin a to single kajakem žen.
     
    Oba ale budou muset do semifinále. Šváb skončil na druhém místě, když na vítězného Litevce Navakauskase ztratil 58 setin sekundy. Zaťko skončil šestý. I to mu ale na postup do semifinále stačilo.
     
    Poslední rozjížďka dnešního dopoledne je přichystána. Na startu je český reprezentant Filip Šváb i Slovák Miroslav Zaťko.
     
    druhé rozjížkdy doplní Brita ve finále Švéd Menning, který dokázal vyhrát o pouhých 35 tisícin sekundy před Lotyšem Rumjancevsem.
     
    V první rozjížďce byl nejrychlejší Brit McKeever a postoupil přímo do finále. Následující šestici čeká odpolední semifinále.
     
    Jako poslední jsou na programu mužské single kajaky, ve kterém uvidíme posledního českého i slovenského zástupce. Jak Filip Šváb, tak i Miroslav Zaťko byli zařazeni do poslední rozjížďky.

    Ondřej Jícha