Chicago – Tampa Bay 2:1 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
2:1 (0:0, 1:1, 1:0) Stav série: 2:2
Tampa Bay Lightning
Štvrtok 11.06.2015, 02:20 • United Center, Chicago • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Piaty finálový zápas je na programe v nedeľu 14.06.2015 o 02:00 na ľade Tampy. S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám krásny a úspešný zvyšok dňa. (05:02:30)
     
    Hviezdy zápasu:
    1. Brandon Saad (Chicago) 1+0
    2. Corey Crawford (Chicago) 24 zákrokov, 96%
    3. Alex Killorn (Tampa) 1+0

    Česi a Slováci v zápase:
    Ondřej Palát 0+0, 1 strela, čas na ľade 20:38
    Andrej Šustr 0+0, 0 striel, čas na ľade 7:17
    Marián Hossa 0+1, 2 strely, čas na ľade 21:01

    Strely: 19:25 (2:9, 12:8, 5:8)

    Zápas sledovalo priamo na štadióne 22354 divákov.
    Prvýkrát od roku 1968 sa skončili prvé štyri zápasy finále NHL rozdielom jediného presného zásahu.

     
    Videli sme ďalší výborný zápas absolútneho vrcholu hokejovej sezóny na svete. Hráči oboch celkov nechali na ľadovej ploche úplne všetko a diváci sa nudiť rozhodne nemohli. Výborné divadlo priniesla najmä záverečná tretina, v ktorej sme videli jeden gól Chicaga a veľa pokusov Tampy, ale vyrovnanie napokon neprišlo a tak sa duel skončil v riadnom hracom čase.
     
    Chicago v neuveriteľne nervóznom závere dokázalo udržať vedenie na svojej strane a stav finálovej série vyrovnáva na 2:2! Do štatistík sa zapísal aj Marián Hossa, ktorý asistoval pri prvom góle domácich.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Kučerov sa ocitol pred bránkou, ale ani niekoľkonásobný pokus na pretlačenie puku za čiaru mu nepomohol! Crawford stiahol betóny a hra pokračuje!
     
    59:43
    Obrovský závar pred domácou svätyňou. Crawford teraz vykryl zakončenie Paquetteho a bude sa opäť vhadzovať v obrannej tretine Chicaga. Sledujeme obrovský boj o každý centimeter ľadu.
     
    59:15
    Chicago sa dopustilo zakázaného uvoľnenia a bude sa opäť brániť.
     
    59:09
    Tampa ostala v útočnej tretine a mohlo byť vyrovnané! Z výbornej pozície pálil Stamkos, ale trafil iba korčuľu brániaceho hráča. Chicagu pomáha aj kusisko šťastia.
     
    58:52
    Vidíme neopísateľný tlak hosťujúceho tímu. Tampa v šestici obsadila útočnú tretinu a Crawford zrejme ani sám nevie, ako sa dokáže presúvať zo strany na stranu. Zatiaľ mu to ale vychádza a všetky pokusy vykrýva.
     
    58:35
    Vasilevskij je na striedačke, Tampa si zahrá powerplay!
     
    58:21
    Tampa ostáva v útočnej tretine a pokúša sa niečo vymyslieť. Videli sme veľkú snahu pri bránke, ale Crawford si poradil.
     
    57:53
    Videli sme nastrelenie na zadný mantinel za bránku domácich. Crawford šiel pre istotu k žrdi a kryl ju, Chicago nemôže nič riskovať.
     
    57:29
    Tampe napokon prechod predsa len nevyšiel, pretože domáci tím ich vystavil ofsajdovej pozícii.
     
    57:17
    Domáci hráči si povykorčuľovali zo svojej obrannej tretiny a uzavreli stred klziska. Hráči Tampy musia byť zúfalí, všetka ich snaha o vyrovnanie je teraz úplne márna.
     
    56:40
    Chicago puk krátko po buly opäť vyhodilo zo svojej obrannej tretiny, ale Tampa sa opäť rýchlo dostala späť. Strelu nevidíme, sledujeme iba obrovský boj o každý centimeter ľadu.
     
    56:11
    Domáci hokejisti sa neustále bránia. Teraz to strelecky skúsil hosťujúci Hedman, ale jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť. Nasledovať bude ešte jedna reklamná prestávka v tejto časti hry.
     
    55:59
    Hossa vybojoval puk v strednom pásme pri mantineli a pokúsil sa získať aspoň cenné sekundičky. Na ľadovej ploche sledujeme súboj s časom, s ktorým bojujú oba celky.
     
    55:34
    Chicago sa muselo vrátiť pred svoju bránku a puk odtiaľ dostalo iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Tlak hostí sa stupňuje.
     
    54:57
    Videli sme zaujímavý prechod domáceho tímu! Ten si puk zobral za vlastnou bránkou a bleskovo sa presunul do útoku. Odtiaľ zakončoval Kane, ale trafil iba brankára Tampy.
     
    54:35
    Chicago však po buly vytlačilo puk preč od svojej bránky a odišlo striedať. Hráči sa na ľadovej ploche v týchto chvíľach menia veľmi často a tempo hry je veľmi vysoké.
     
    54:09
    Teraz ale domáce Chicago puk vyhodilo cez všetky čiary iba za cenu zakázaného uvoľnenia a vhadzovať sa bude pred Crawfordom.
     
    54:01
    Tampa sa musela vytratiť z útočnej tretiny, pretože jej súper puk vytlačil na zadný mantinel na opačnej polovici klziska. S rozohrávkou pomáha aj Vasilevskij.
     
    53:37
    Tampa vyhrala buly a okamžite sa pokúša dostať do streleckej pozície. Na strely je to zatiaľ v celom zápase z pohľadu domáceho tímu 18:21.
     
    53:24
    Medzičasom sa nám začala už posledná sedemminútovka tejto tretiny a puk opustil priestor hracej plochy. Nasledovať bude opäť komerčná prestávka, ktorá obom tímom padne vhod.
     
    52:40
    Napokon sa ale hostia k strele predsa len dostali. Spred modrej čiary puk ku bránke posunul Callahan, ale nikto z jeho spoluhráčov nedokázal správne tečovať za Crawforda.
     
    51:56
    V tejto chvíli vidíme na ľadovej ploche veľký boj, ale ten je plný iba množstva nepresností. Chicago sa neustále bránia Tampa búši do nepriestrelného valu.
     
    51:38
    Chicagu sa opäť podarilo dostať puk na opačnú polovicu klziska. Domáci hráči ho tam nahodili na mantinel a odišli striedať.
     
    50:31
    Mohlo byť vyrovnané! Domáca defenzíva si teraz nedala detailný pozor a Kučerov sa dostal za obranu. V tiesnenom priestore to okamžite skúšal aj strelecky, ale jeho pokus napokon skončil iba na betóne Crawforda.
     
    49:56
    Chicago sa dokázalo ubrániť a bleskovo sa presunulo do útoku. Tam sa s pukom pohyboval aj Hossa, ale napokon z toho žiadna nebezpečnejšia situácia nebola.
     
    49:12
    Kane vopchal hokejku do prihrávky súpera a puk opäť podržal mimo vlastnej obrannej tretiny. Chicago v defenzíve bojuje statočne, tlak hostí je ale skutočne obrovský.
     
    48:49
    Chicago sa bráni veľmi dobre a puk as mu darí vytláčať z vlastnej obrannej tretiny. Tampa ho teda zbiera v svojom pásme.
     
    48:10
    Tampa sa udržala v útočnom pásme. Pred bránku sa natlačil Boyle a chcel dorážať puk, ale napokon nebol úspešný.
     
    47:50
    Nervozita stúpa a snaha hostí o vyrovnanie je obrovská. Hokejisti Tampy sa preháňajú zo strany na stranu, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    47:16
    Domáci Toews si vzal puk na svoju hokejku a natlačil sa s ním až za bránku súpera. Tam bol síce tvrdo odzbrojený, ale faul si nevypýtal.
     
    46:46
    Hostia sa okamžite pokúšajú o gólovú odpoveď, ale zatiaľ sa im veľmi nedarí. Skúšal to Callahan, ale Crawford si spoľahlivo poradil.
    Brandon SAAD - 2:1
     
    46:22
    Chicago dalo gól!
    Domáci hokejisti vyhrali buly v útočnej tretine a okamžite sa pustili do tvrdého boja. BRANDON SAAD si puk potiahol z ľavej strany popred bránku a napokon z druhej strany zakončil bekhendom pomedzi betóny bezmocného Vasilevskija. Bez asistencií.
     
    46:15
    Chicago mohlo opäť vyhrávať! Videli sme prudkú strelu spred modrej čiary, autorom ktorej bol Timonen. Prudká rana bola poriadne nebezpečná a zastavila ju iba horná žrď bránky Vasilevskija. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    45:51
    Tretíkrát v rozpätí niekoľkých desiatok sekúnd sa hosťujúca Tampa dopúšťa iba zakázaného uvoľnenia a hostia sa stále musia brániť!
     
    45:35
    Hostia sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia a hra sa presťahuje k ich bránke.
     
    45:16
    Napokon sme ale strelu v podaní hostí videli! Postaral sa o ňu Palát, ale jeho pokus napokon nebol z kategórie nebezpečných a gólmana zaskočiť nemohol.
     
    44:53
    Spolupráca druhej útočnej formácie hostí teraz takmer priniesla strelecký pokus. Tampa sa ale k zakončeniu nedostala, no získala pásmo.
     
    44:28
    Chocago sa po buly chcelo bleskovo presunúť do útoku, ale hosťujúci hokejisti sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    44:20
    Hra sa na malý moment musí prerušiť, pretože puk skončil v priestoroch hráčskych striedačiek. Stále sledujeme opatrný hokej, v ktorom nechce nikto urobiť zbytočnú chybu, ktorá by ho mohla stáť celý zápas.
     
    43:51
    Hosťujúci Stamkos zaviedol puk do pásma, ale na zadnom mantineli oň prišiel. Ani to ho ale od aktivity neodstavilo a pokračoval v boji, no bez úspechu.
     
    43:04
    Hosťujúca Tampa sa počas tohto oslabenia ubránila bez závažnejších problémov a už pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    42:41
    Rovnako to teraz bolo dvakrát v rade, kedy sa Tampa pohodlne ubránila a puk dokázala poslať ďaleko od svojej svätyne. Chicago má od skórovania ďaleko.
     
    42:01
    Chicago sa opäť neudržalo v útoku po tom čo predviedlo nepresné zakončenie. Tampa je však v útoku neškodná a puk iba odovzdala na opačnú stranu.
     
    41:48
    Chicago sa ale napokon do útoku predsa len vrátilo. Kane to skúsil strelecky, ale Vasilevskij dorážky nepovolil a puk podržal.
     
    41:20
    Hneď v úvode vlastného oslabenia to Tampa robí veľmi dobre a puk posúva cez všetky čiary. Hostia sa zatiaľ bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    41:04
    Tampa sa bude brániť! Steven Stamkos vyhodil puk nešťastne cez plexisklo z vlastne obrannej tretiny a inkasuje zaslúžený trest.
     
    40:47
    Domáci hráči sa napokon dostali do útoku a aj k prvému zakončeniu tejto tretiny. Z ľavej strany to skúšal Toews, no jeho pokus bol mierený iba do betónov gólmana tampy.
     
    40:31
    Ani domácim hráčom sa ale nepodarilo ohroziť bránku súpera a puk je opäť na ich zadnom mantineli. Úvod tretej časti hry je veľmi opatrný.
     
    40:09
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre hosťujúci tím. Ten to ihneď skúsil nahodením na zadný mantinel, ale tam si puk prevzalo iba Chicago.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je za nami a môžeme konštatovať, že konečne sme videli aj gólové situácie. O tú prvú sa postarali domáci hokejisti, ale hostia nepotrebovali veľa času a vzápätí vyrovnali. Do štatistík sa opäť zapísal už aj Marián Hossa, ktorý pre svoj tím odvádza kusisko tvrdej práce.

    Pomer striel po dvoch tretinách: 14:17.

    Tretia tretina sa začne približne o 04:10.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:27
    Tampa sa ihneď po buly presunula k bránke domáceho tímu, kde Crawford nechcel nič zbytočne riskovať a puk prikryl. Nasledovať bude buly v jeho obrannej tretine.
     
    39:16
    Chicago sa dostalo do prečíslenia dvoch proti jednému Bola v ňom dvojica Patrick Kane – Andrew Desjardins, ale prvý menovaný strelou iba preveril hosťujúceho gólmana.
     
    38:41
    Domáci hokejisti sú stále aktívnejší, ale pred malou chvíľou mali v defenzíve obrovské problémy. Puk teraz iba zaviezli do útoku, kde ho Vasilevskij pohodlne zrazil.
     
    37:43
    Hosťujúci Boyle teraz urobil v útoku kusisko práce. Skúsil to prudkým zakončením aj prihrávkou, ale domáci tím si s oboma pokusmi poradil.
     
    37:11
    Chicago je stále aktívne. Teraz to domáci skúsili pasom k ľavému mantinelu, ale tam nik puk nezasiahol a prevzali si ho iba hostia.
     
    36:30
    Tampa puk po buly bleskovo dostala na opačnú stranu klziska, kde bolo nahodenie zrazené iba na ochrannú sieť.
     
    36:23
    Videli sme ďalší zaujímavý pokus Chicaga! Za obranu sa teraz dostal Sharp a pokúšal sa dostať svoj tím opäť do vedenia, no napokon zakončil iba do betónu gólmana Tampy.
     
    35:45
    Hostia z Tampy sa pokúšajú dostať puk preč zo svojej obrannej tretiny, ale domáce Chicago ich vždy zastaví. Miernu prevahu majú teraz domáci hráči.
     
    35:03
    Vasilevskij sa rozhodne nenudí. Domáci hokejisti to tentokrát skúsili strelou ihneď po buly, ale gólman Tampy si dal pozor a puk ihneď vyrazil do bezpečia.
     
    35:00
    Domáci Toews sa natlačil až priamo pred bránku súpera a pokúsil sa odtiaľ nebezpečne zakončiť. Napokon sa mu to ale nepodarilo a po súboji padol na konštrukciu bránky, ktorá opustila svoje miesto. Hra je prerušená a nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    34:33
    Domáci hráči sa teraz zdržali v obrannej tretine, Napokon sa z nej dostali iba pekným pasom na modrú čiaru, no po ňom únik neprišiel.
     
    33:54
    Tampa sa rýchlo ubránila a presunula na opačnú stranu klziska. Tam sme opäť videli prudké zakončenie, ale to bolo zblokované iba na ochrannú sieť.
     
    33:24
    Chicago sa presunulo do útoku a okúsilo sa o návrat do vedenia. Strelcky to z dobrej pozície tvrdo skúsil Seabrook, ale brankár Tampy puk v rýchlosti vyrazil.
     
    32:19
    Opäť tu teda máme rýchle vyrovnanie a začíname tak v podstate od začiatku. Domáci hráči sú z rýchlej odpovede trochu zaskočení, ale už sa presunuli späť do útoku a pokúšajú sa dostať opäť do vedenia.
    Alex KILLORN - 1:1
     
    31:47
    Tampa Bay Lightning dávajú gól!
    Je vyrovnané! Hostia sa napokon spoza bránky dokáazli dostať aj do skvelej pozície, keď nenápadnú Flippulovu prihrávku spracoval nepokrytý ALEX KILLORN a jeho zakončenie zastavila až sieť. Asistencie: Valtteri Filppula, Steven Stamkos.
     
    31:20
    Tampa sa po veľmi dlhej dobe presunula do útoku a pokúša sa tam niečo vymyslieť. Hostia sú aktívni, ale domáci tím ich zatiaľ skvele zatláča iba na zadný mantinel.
     
    30:28
    Hostia puk opäť iba vysunuli na zadný mantinel za domácu svätyňu. Chicago sa pre istotu stiahlo a s rozohrávkou mu pomáha aj Crawrofd.
     
    30:08
    Tampa vyhrala buly pred svojím brankárom a puk chcela rýchlo presunúť do útoku. To ale hosťom nevyšlo a je z toho iba zakázané uvoľnenie. Na strely je to zatiaľ z pohľadu domáceho tímu 6:15.
     
    30:02
    Chicago po buly ostalo v útočnej tretine a pokúsilo sa o svoj druhý gól, ale Seabrookova strela bola zrazená iba na ochrannú sieť. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    29:57
    Hossa urobil kusisko práce a puk opäť potiahol do útoku! Stalo sa tak na ľavej strane útočnej tretiny, odkiaľ Mariána j pálil, ale brankára Tampy nedokázal prekonať.
     
    29:19
    Chicago hrá v plnom počte. V tomto oslabení si poradilo bez väčších zaváhaní.
     
    28:57
    Tampa napokon po dlhej dobe zaútočila. Videli sme veľmi prudkú ranu od modrej čiary, ale s ňou si poradil domáci gólman.
     
    28:15
    Tampa sa chcela vrátiť späť do útoku, ale hosťom to nevyšlo. V strede klziska dobre zapracoval Hossa a puk vysunul späť.
     
    27:44
    Domáci hráči po strelenom góle ovládli dianie na ľadovej ploche a dopredu sa dokonca dostali aj vo vlastnom oslabení. Presná strela z toho síce nebola, ale cenné sekundičky áno.
     
    27:19
    Chicago sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za krosček Brent Seabrook.
     
    26:40
    Chicago dalo gól!
    Hossa urobil v pásme veľa práce, keď puk odrazený od konštrukcie poslal opäť ku bránke. Tam ho chcel pôvodne dorážať Sharp, ale napokon sa k nemu dostal JONATHAN TOEWS a gólman Tampy nemal šancu presunúť sa. Asistencie: Patrick Sharp a Marián Hossa
    Jonathan TOEWS - 1:0
     
    26:28
    Chicago mohlo otvoriť skóre tohto zápasu! Sharp sa dostal do skvelého samostatného úniku, ale v nájazde na bránku neuspel a trafil iba konštrukciu bránky.
     
    26:15
    Tampa sa po buly pred svojím gólmanom presunula do útoku. Tam to strelecky skúsil Palát, ale nebol presný a hostia sa napokon vystavili aj ofsajdu. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    25:47
    Tampa bola v šoku a hostia puk pre istotu iba vyhodili cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie.
     
    25:29
    Do útoku sa presunuli aj domáci hokejisti a takmer sme videli prvý gól zápasu! Z ľavej stany takmer od modrej čiary pálil Oduya, ale jeho prudkú strelu zastavila iba konštrukcia bránky hostí.
     
    24:49
    Tampa ostala v útoku a krátko po buly sa dostala j ku streleckému pokusu. Ten ale skvele prečítal Saad a puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    24:28
    Domáci hokejisti sa na moment stiahli do obrannej tretiny a Crawford puk radšej prikryl. Hra sa preruší a tempo sa opäť upokojí.
     
    23:34
    Na opačnej strane predviedol rýchly útok Kane a vymyslel to naozaj perfektne. Jeho prudký puk z pravej strany hosťujúci gólman zrazil do opačnej strany skutočne v poslednej chvíli.
     
    23:12
    Hosťujúci Callahan sa presunul do útoku, kde chcel zakončovať z ľavej strany, ale napokon bol iba v rýchlosti natlačený na mantinel a páliť nemohol.
     
    22:20
    Palát teraz urobil pri mantineli kusisko práce a chcel nahrávať Stamkosovi, ktorý bol v lepšej pozícii, ale napokon mu to nevyšlo a našiel iba obrancu súpera.
     
    21:19
    Chicago sa v úvode druhej tretiny pokúša ujať vedenia, ale zatiaľ sa mu to nedarí. Zo strany pálil Keith, no jeho pokus skončil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    21:08
    Hostia hrajú v plnom počte. Ubrániť sa dokázali bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    20:53
    Hosťujúci Boyle výborne napádal rozohrávku súpera a nedovolil mu dostať sa do útoku. Tampa úvod v oslabení zvláda bez zaváhania.
     
    20:24
    Prvé buly tejto tretiny vyhralo Chicago, ale domáci hokejisti sa nedokázali udržať v útoku a hostia sa rýchlo oslobodili vyhodením cez všetky čiary.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme bojovný výkon, ale chýbalo nám viacero vyložených šancí i gólové situácie, Žiaden z celkov nechce spraviť veľkú chybu a aj keď sme videli viacero presiloviek, defenzívy zatiaľ pracujú veľmi dobre a druhú stranu do vyložených šancí skôr nepúšťajú. Aktívnejšia je hosťujúca Tampa, ktorá na strely vedie pomerom 9:2.

    Druhá tretina sa začne približne o 03:14.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:35
    Richards sa napokon k puku dostal opäť a bleskovo ho na bránku strieľal znovu. Aj teraz bola ale jeho strela zrazená a hostia sa dokonca oslobodili aj vyhodením.
    Prudká strela Richardsa skončila tesne vedľa bránky.
     
    19:20
    Chicago začalo aktívne a pokúsilo sa dostať do vedenia. O prudkú strelu sa postaral Richards, ale jeho pokus bol zrazený iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    19:08
    Presilovku si ešte v tejto tretine zahrajú aj domáci hokejisti! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Alex Killorn.
     
    18:33
    Chicago sa dokázalo ubrániť a už hrá v plnom počte.
     
    18:10
    Chicagu sa napokon podarilo oslobodiť aj po tretíkrát a puk je opäť mimo útočného pásma Tampy.
     
    17:59
    Chicago si už v týchto chvíľach dáva v defenzíve väčší pozor a domáci hráči teraz puk dvakrát v rade vyhodili zo svojho obranného pásma.
    Crawford sa stihol presunúť a pokus Johnsona vyrazil!
     
    17:25
    Tampa okamžite začala aktívne a usadila sa v útočnom pásme. Tam prišla prihrávka na Johnsona, ktorý to ihneď skúsil strelecky, ale jeho pokus skvelý Crawford vyrazil po tom, čo sa bleskovo premiestnil.
     
    16:33
    Hosťujúca Tampa si opäť zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty domáci Kimmo Timonen, ktorý sa dopustil nedovoleného hákovania.
     
    16:00
    Tampa sa chcela do útoku dostať z vlastnej obrannej tretiny, ale vôbec jej to nevyšlo. Prudký pas Stamkos nezachytil a je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    15:29
    Domáci hokejisti sa v útočnej tretine pokúsili o strelu, ale tá im príliš nevyšla. Z otočky pálil Kane, no priestor troch žrdí minul.
     
    14:46
    Teraz si hráči aj diváci na moment odpočinú a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    14:42
    Domáci hokejisti už napokon hrajú v plnom počte.
     
    14:05
    Domáci Marián Hossa teraz pri vlastnej početnej nevýhode zapracoval veľmi dobre a zachytil puk od Stamkosa. Slovenský hokejista ho potom pohodlne vyviezol z pásma a Chicago sa skvele bráni.
     
    13:41
    Tampa hrá v plnom počte a začína sa jej skrátená presilovka.
     
    13:34
    Kus dobrej práce teraz urobili hosťujúci hokejisti! Palát svojou prihrávkou našiel Strålmana, ale jeho tvrdé zakončenie vyrazil Crawford.
    Colhan si obkorčuľoval bránku, ale zakončiť sa mu nepodarilo.
     
    12:56
    Hostia ihneď vybojovali prvé vhadzovanie pred Crawfordoma ostali v útoku. Tam to strelecky skúsil Carle, ale bránku v rýchlosti minul.
     
    12:42
    Počet síl na ľadovej ploche sa nám na moment vyrovná, potom bude nasledovať presilovka hostí! Domáci Jonathan Toews je vylúčený na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    12:42
    Napokon to strelecky spoza obrany predsa len skúsil Keith, ale jeho pokus trafil iba korčule hokejistu stojaceho pred ním. Brankár Tampy v oslabení ešte nezasahoval.
     
    12:23
    Domáci hokejisti získali puk na svoje hokejky a držia sa v útoku, ale strelecky to zatiaľ neskúsili. Hostia sa veľmi dobre bránia.
     
    11:41
    Brániť sa bude aj Tampa! Presilovku si tak zahrá domáce Chicago, pretože Jason Garrison inkasuje dvojminútový trest za nedovolené bránenie v hre.
     
    11:10
    Chicago hrá v plnom počte.
     
    10:43
    Tampa ešte ostala v útoku a bolo to tam poriadne zaujímavé! Nestěrov sa postaral o prudkú ranu od modrej čiary, ktorú však domáci gólman zázračne vyrazil.
     
    10:03
    Tampa sa prvýkrát v presilovke dostala do útoku a ihneď to využila strelecky. Z ľavej strany to skúsil Kučerov, ale domáci gólman si poradil.
     
    09:40
    Hokejisti Chicaga to zatiaľ robia vynikajúco a Toews dokonca pozbieral cenné sekundičky aj v útoku. Tampa je veľmi ďaleko od Crawfordovej bránky.
     
    09:25
    Chicago vybojovalo dôležité buly na svoje hokejky a domáci hráči puk hneď vytlačili do stredného pásma.
     
    09:10
    Máme tu prvé vylúčenie tohto zápasu a Tampa si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Brent Seabrook.
     
    07:55
    Hostia si zrazený puk prevzali na svoje hokejky a bleskovo sa presunuli do útoku. Tam to strelecky skúsil Palát, ale bol veľmi nepresný a bránku úplne minul.
     
    07:35
    Domáci hokejisti sa dostali k puku ihneď po vhadzovaní a bleskovo sa to aj pokúsili využiť. Od modrej čiary pálil Oduya, no jeho pokus bol zblokovaný iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    07:16
    Chicago chytilo dych a pokúša sa o otvorenie skóre. Domáci hráči nevystrelili, ale puk sa predsa len prekĺzol k Vasilevskijovi, ktorý ho pre istotu podržal. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    05:23
    Hostia z Tampy chceli puk rýchlo dostať z vlastnej obrannej tretiny, ale Šustrova prihrávka prešla až na zakázané uvoľnenie.
     
    04:45
    Po veľmi dlhej dobe sa do útoku dostalo aj domáce Chicago. Fanúšikovia sa potešili, keď chcem páliť Keith, ale jeho pokus bol napokon zblokovanný a skončil iba na zadnom mantineli.
    Niektorí fanúšikovia sa rozhodovali, komu vlastne budú fandiť...

     
    03:41
    Domáci tím súpera vytlačil z tretiny a posledná formácia Tampy sa pri pokuse o prechod do pásma dopustila iba zakázaného uvoľnenia.
     
    03:01
    Hosťujúca Tampa je aktívnejšia a pokúša sa ujať vedenia. V pásme to dvakrát skúsil Brown, no jeho pokusy boli vždy zblokované a ku Crawfordovi ani nedošli.
     
    02:20
    Zverenci trénera Quennevilleho sa dopustili ďalšieho zakázaného uvoľnenia a nasledovať bude krátka prestávka. V úvode je hra poriadne rozkúskovaná.
     
    02:01
    Tampa stále drží útočné pásmo, ale na strelu sme tentokrát čakali úplne zbytočne. Puk vybojoval Stamkos, no nik z jeho spoluhráčov sa vypáliť neodvážil.
     
    01:00
    Hostia začali aktívne a presunuli sa do útoku. Tam to skúsil bekhnendovým zakončením Ryan Callahan, ale trafil iba betóny Crawforda a gól z toho nie je.
     
    00:27
    Domáci hokejisti získali na svoje hokejky prvé vhadzovanie tohto zápasu a pokúsili sa presunúť do útoku. Tam ale o puk rýchlo prišli a hostia z Tampy ho vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Stretnutie sa opäť začne s menším oneskorením, na čo sme si však v NHL už zvykli.
    Takto aktuálne vyzerá nebo nad arénou v Chicagu! Znamenie pre Tampu?

    A storm is brewing. Who will take Game 4? #StanleyCup

    Fotka zveřejněná uživatelem NHL (@nhl),


     
    Úvodné zostavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith "A", Hjalmarsson, Timonen, Seabrook, Oduya, van Riemsdyk – Saad, Toews "C", Hossa – Versteeg, Richards, Kane – Sharp "A", Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Hedman, Strålman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr, Nestěrov – Killorn, Filppula, Stamkos "C" – Palát "A", Johnson, Kučerov – Brown, Paquette, Callahan "A" – Morrow, Boyle

    Rozhodca: Sutherland, O'Halloran – Heyer, Racicot..
    Marián Hossa patrí stále k najlepším hráčom NHL.

    Marián Hossa odmítá jakékoliv známky stárnutí a na ledě tráví spoustu času. Může se slovenský útočník v podobné formě udržet i v příštích letech? :)

    Posted by NHL.cz on 10. červen 2015
     
    Tampa Bay Lightning
    V aktuálnej sezóne sa Tampe darí výborne. Hokejisti dnešného domáceho tímu skončili v základnej časti na tretej priečke Východnej konferencie a dobre rozbehnutý tím mal skvelé predpoklady aj na úspech v play-off. Vo štvrťfinále sa stretol s Detroitom, ktorý hráči Tampy vyradili pomerom 4:3 na zápasy. V semifinále sa Bleskom do cesty postavil Montreal, ktorý zdoroval iba v šiestich zápasoch a Tampa napokon postúpila po výsledku 4:2. Finále Východnej konferencie prinieslo súboj Tampy Bay s New Yorkom Rangers a rozhodol ho až posledný možný zápas série. Ten zvládli lepšie hráči Tampy a po celkovom triumfe 4:3 sa tešili z postupu do úplného finále súťaže.

    Česi a Slováci v tíme:
    Ondřej Palát 15 (7+8)
    Andrej Šustr 2 (1+1)

    Zranený hráč
    Mattias Öhlund – vážne poranenie kolena
    --------------------------------------------------------------------------

    Chicago Blackhawks
    Hostia z Chicaga skončili v základnej časti v Západnej konferencii na celkovom štvrtom mieste. Nepomohol im nepresvedčivý záver, v ktorom štyrikrát v rade prehrali, avšak vo vyraďovacej časti akoby na tento fakt boli zabudli. Vo štvrťfinále si Chicago poradilo s tímom Nashville Predators pomerom 4:2, v semifinále dokonca nedalo Minnesote Wild ani najmenšiu šancu a zdolalo ju 4:0. Vo finále Západnej konferencie sa potom hokejisti Chicaga stretli s tímom Anaheim Ducks a až v poslednom siedmom zápase rozhodli o svojom postupe do celkového finále.

    Česi a Slováci v tíme:
    Michal Rozsíval 1 (0+1) – zranený
    Marián Hossa 13 (4+9)

    Zranený hráč:
    Michal Rozsíval – zlomenina ľavého členku

    (štatistiky Čechov a Slovákov v tíme sú uvedené pred začiatkom tejto finálovej série)
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní úplného vrcholu hokejovej sezóny 2015/2016. Vrcholí najsledovanejšia liga sveta NHL a vo finálovej sérii medzi Tampou Bay Lightning a Chicagom Blackhawks sa predstaví aj Slovák Marián Hossa.

    Tampa Bay Lightning má na svojom konte v doterajšej klubovej histórii jediný Stanley Cup, ktorý získala v sezóne 2003/2004. Hokejisti Tampy raz vyhrali konferenciu a dvakrát celú divíziu.

    Hokejisti Chicaga zabojujú o celkovo šiesty titul pre celkového víťaza NHL v histórii klubu. Doposiaľ získali Stanleyho pohár v piatich prípadoch (1934, 1938, 1961, 2010 a 2013) a divízny titul vybojovali štrnásťkrát.

    Aktuálny stav série Chicago – Tampa 1:2

    1. zápas Tampa – Chicago 1:2
    Prvý duel finálovej série priniesol skvelý hokej, ale iba tri presné zásahy. Hráči domácej Tampy sa už po necelých šiestich minútach hry ujali vedenia 1:0 zásluhou výborného teču Killorna. Po tomto okamihu sa domáci hokejisti postupne sťahovali do defenzívy a výsledok dokázali ubrániť až do záverečnej časti hry. V nej sa im ale stalo osudné rozpätie necelých dvoch minút, v ktorom Chicago dvakrát skórovalo a postaralo sa o dokonalý obrat.

    2. zápas Tampa – Chicago 4:3
    V druhom finálovom dueli museli domáci hokejisti zabrať a pred vlastnými fanúšikmi stav série vyrovnať. Opäť sme videli výborné hokejové predstavenie najvyššej svetovej kvality, v ktorom sa však žiadnemu tímu ani raz nepodarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov. Vedenie bolo vždy iba jednogólové, prípadne bol stav stretnutia vyrovnaný. Dôležitý rozdielový presný zásah zabezpečil Tampe v 49. minúte strelou príklepom Garrison.

    3. zápas Chicago – Tampa 2:3
    Po dvoch dueloch v Tampe sa finálové séria presunula do Chicaga. V treťom zápase nás opäť potešil výkon Mariána Hossu, ktorý sa dokonca dvakrát zapísal do štatistík, keď asistoval pri všetkých góloch svojho tímu. Jastrabom to však nepomohlo, vedenie 2:1 zo 45. minúty si neudržali a ich súper už o 14 sekúnd neskôr vyrovnal. Rozhodujúci presný zásah dosiahla Tampa v 57. minúte hry, kedy Paquette pred bránkou zakončil po skvelej prihrávke z ľavej strany.

    Úvodné buly zápasu padne o druhej ráno a my vám celý duel prinesieme prostredníctvom podrobného textového prenosu, ktorý bude doplnený o videá gólových situácií. Ostaňte s nami a určite vám neunikne nič podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 27. Toews (Sharp, Hossa), 47. Saad – 32. Killorn (Filppula, Stamkos)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Timonen, Seabrook, Oduya, van Riemsdyk – Saad, Toews (C), Hossa – Versteeg, Richards, Kane – Sharp (A), Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Hedman, Strålman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr, Nestěrov – Killorn, Filppula, Stamkos (C) – Palát (A), Johnson, Kučerov – Brown, Paquette, Callahan (A) – Morrow, Boyle

    Rozhodca: Sutherland, O'Halloran – Heyer, Racicot.
    Chicago 4 2 Tampa Bay
    #1 Štvrtok 04.06.2015 • 02:00
    Tampa Bay - Chicago 1:2
    #2 Nedeľa 07.06.2015 • 01:15
    Tampa Bay - Chicago 4:3
    #3 Utorok 09.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:3
    #4 Štvrtok 11.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:1
    #5 Nedeľa 14.06.2015 • 02:15
    Tampa Bay - Chicago 1:2
    #6 Utorok 16.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:0