Šaľa – Prešov 1:1 (kon.) | L. Mikuláš – Sereď 1:1 (kon.) | Skalica – MFK Zvolen 2:1 (kon.)
Nové Mesto n/V – Trnava B 1:2 (kon.) | Slovan Bratislava U21 – Šamorín 3:2 (kon.) | Poprad – Nitra 0:1 (kon.)
koniec
FK Poprad
0:1 (0:0)
FC Nitra
Nedeľa 07.06.2015, 19:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní zápasu predposledného kola nadstavby DOXXbet ligy. FK Poprad v národnom tréningovom centre privíta FC Nitra. Pre oba celky je však toto stretnutie posledným v sezóne, keďže Podtatranci a aj Nitrania predohrávali 12. kolo v stredu. Zápas sa začne o 19:30 a jeho priebehom vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradčania svoje predsezónne ambície určite s prehľadom naplnili. Cieľom bola v prvom rade záchrana, ktorá sa po postupe do nadstavby udiala a zápasy v nadstavbovej časti už boli bonusom. Podtatranci v nadstavbovej časti síce neodohrali dobré zápasy, zo začiatku im to s ťažšími súpermi nešlo veľmi dobre. Postupne sa však ich výkon zlepšoval a v posledných kolách sa im podarilo vybojovať nejaké body napriek dieram v zostave, ktoré musel tréner Vladimír Lajčák plátať takmer vždy. Či už kvôli zraneniam alebo vykartovaným hráčom.
    FK Poprad už túto sezónu ukončí na poslednom 12. mieste. Má na konte 16 bodov a na predposlednú Šaľu stráca tri body. Duslo má zápas s Bardejovom ešte k dobru a takisto aj lepší vzájomný zápas a skóre.
    Podtatranci v tejto sezóne nastrieľali dokopy 26 gólov a 48 inkasovali, trochu teda môžu svoje záverečné skóre ešte vylepšiť. V poslednom zápase DOXXbet ligy Poprad navštívil Sereď, kde ŠKF zdolal jednoznačne 0:2. V zostave by už mal byť aj najlepší kanonier FK Lukáš Kubus, ktorý je s 15 gólmi aj šiestym najlepším strelcom súťaže. Poprad už nemá čo stratiť a s domácim publikom sa bude určite chcieť rozlúčiť na leto vo veselom duchu.

    FC Nitra
    Hlavným cieľom hráčov spod Zobora bol s najväčšou pravdepodobnosťou opätovný návrat do Fortuna ligy po ročnej odmlke kvôli vypadnutiu v sezóne 2013/2014. To sa však Nitranom nepodarilo, ale v celku predviedli sľubnú sezónu a ukázali, že naozaj boli sezóny predtým v našej najvyššej futbalovej súťaži právom.
    V nadstavbovej časti DOXXbet ligy sa umiestnia v polovici tabuľky, momentálne im patrí 6. priečka so ziskom 26 bodov, ale preskočiť ich ešte môže zatiaľ ôsmy Bardejov s 25 bodmi, ak by Nitra pod Tatrami prehrala a Bardejov doma Šaľu porazil.
    FC Nitra teda prichádza do podtatranskej kotliny s cieľom ešte prípadne aj vylepšiť svoje postavenie, pretože ak by Zvolen v Skalici prehral a Nitra tu v Poprade vyhrala, môže sa dostať na piatu priečku.
    Posledné kolo odohrala Nitra doma s Michalovcami, zápas sa skončil remízou 0:0.

    Všetko to však sú ešte len dohady, rozhodnutie padne dnes vo večerných hodinách. My vás k sledovaniu srdečne pozývame a prajeme vám príjemný športový zážitok s portálom Onlajny.eu!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Biskup, Bendík (K), Tropp, Ferenc, Rams, Sedlák, Palutka, Kubus, Ujčík, Durkot
    Náhradníci: Rušin – Orenič, Šuľa, Jurčo, Sluka

    FC Nitra: Stránský – Kolmokov, Ďurek, Paukner, Petráš (K), Urblík, Ivančík, Dubeň, Benčík, Valenta, Kotora
    Náhradníci: Vindiš – Hipp, Šmehyl, Fábry, Rakovan, Galko

    Rozhodca: Somoláni – Pozor, Perát.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodného výkopu sa ujali hráči FK Poprad, ktorí sa snažili okamžite zaútočiť, ale napokon sa im nepodarilo okamžite dostať pred brankára Richarda Stránského.
     
    2
    Róbert Valenta sa pretláčal po pravej strane ihriska do šestnástky, kde však napokon neprešiel cez pozorného popradského kapitána Matúša Bendíka.
     
    3
    Po rohovom kope hráčov Nitry sa v príležitosti oskytol Henrich Benčík, ale bránku vysoko prekopol. Domáci sa však lopty ešte dotkli, a tak budú roh zahrávať Nitrania opäť.
     
    5
    Streleckú šancu si vytvoril Matúš Paukner, ktorý sa pretlačil po pravej strane, ešte chcel následne hľadať spoluhráčov, ale tí neboli voľní. Preto vystrelil, ale Malec pozorne zachytil v rukách.
     
    6
    Ferenc si šikovne vymenil loptu s Kubusom na ľavej strane, potom popradská akcia pokračovala v šestnástke, ale tam iba lopta preletela cez určitý priestor a nedostala sa na žiadnu kopačku domácich.
     
    7
    Na opačnej strane to bolo takisto búrlivé. Andrej Ivančík sa vytiahol až do malého vápna a z tesnej blízkosti pálil, no ruky brankára Maleca boli výraznejšie a nedovolili, aby lopta prenikla do brány.
     
    8
    Samuel Ďurek centroval z pravej strany do vnútra pokutového územia, kde hľadal svojich spoluhráčov, ale napokon sa domáci pozorne ubránili.
     
    9
    Ujčík prihrával do behu Durkotovi, ktorý sa síce rozbehol ako mu sily stačili, ale ponúknutú prihrávku nedokázal úspešne zužitkovať.
     
    11
    Durkot prihral po šírke ihriska na Filipa Palutku, ktorý sa rozhodol pre strelu, ale napokon bránu prestrelil.
     
    13
    Peter Petráš rozohrával štandardku Nitry spôsobom centru do vnútra pokutového územia. So situáciu vynaložili lepšie Popradčania, ktorí sa ubránili s istotou.
     
    15
    V strede poľa získal loptu Pavol Rams, ktorý sa posunul bližšie k šestnástke a zakončoval sám. Loptu však poslal vysoko nad Stránského bránu.
     
    16
    Marián Ferenc dostal loptu na ľavú stranu, tam ju však stratil a do obrovskej šance sa dostali Nitrania. V prečíslení ťahal loptu po pravej strane Benčík, ktorý ju následne prihral do stopercentnej šance Andrejovi Ivančíkovi, no toho potrápil Malec, ktorý famóznym zákrokom udržal bezgólový stav a potešil tribúny i spoluhráčov!
     
    19
    Benčík s Urblíkom si pár prihrávkami pekne prihrali cez stred ihriska, naviazali na seba troch hráčov Popradu, ale následne už do zakončenia nedokázali pokračovať kvôli defenzívnemu prečísleniu domácich.
     
    20
    Ferenc centroval z priestoru rohovej zástavky, loptu smeroval priamo do vápna, kde ju však s prehľadom zachytil brankár Richard Stránský.
     
    21
    Brankár Ján Malec opäť v akcii! V šestnástke mu narobili problémy Petráš s Pauknerom, ale obe zakončenia nitrianskych hráčov dokázal popradský brankár zneškodniť!
     
    23
    Kubus prihrával nebezpečne Durkotovi v priestore šestnástky, ale napokon sa mladý popradský hráč vyskytol v ofsajdovom postavení.
     
    24
    Už druhý ofsajd v priebehu jednej minúty na popradskej strane, opäť sa v ňom vyskytol René Durkot. Tribúny sa už hnevajú aj na rozhodcov.
     
    25
    Kubus pekne prihral Ujčíkovi do príležitosti v pokutovom území, Róbert Ujčík však vyslal veľmi nerazantnú strelu na brankára Stránského, a preto s ňou nitriansky brankár nemal problémy.
     
    26
    René Durkot si pripravil loptu za šestnástkou a tvrdo vypálil, no napokon jeho projektil letel iba tesne nad bránu! Stránský ho vytlačil, a tak bude Poprad zahrávať rohový kop.
     
    28
    René Durkot sa dostal do ďalšej streleckej šance, bežal po pravej strane za loptou, ktorú napokon dostihol a cez protihráča strieľal na bránu. Stránsky s istotou zasiahol.
     
    30
    Tomáš Sedlák bol faulovaný, vzdialenosť ku bráne je však veľká, ale popradský hráč to napokon predsa len skúsi centrom.
     
    31
    Sedlák sa snažil do medzery vysunúť Kubusa, ktorý si hľadal miesto medzi dvoma nitrianskymi hráčmi, ale napokon to hostia vystihli a loptu zachytili.
     
    32
    Popradčania mali k dispozícii protiútok, ťahal po ľavom krídle Ferenc, ktorý presunul loptu na Ujčíka. Ten následne na hranici šestnástky hľadal Kubusa, ale jemu loptu už sklzom uchmatol jeden z nitrianskych hráčov.
     
    35
    Peknú akciu Sedláka, ktorý si jasličkami obhodil Petráša, a následnú dobrá prihrávku Kubusa na Ujčíka pokazil práve Róbert Ujčík, ktorý sa snažil na Durkota presúvať naslepo, ale to sa mu stalo osudným, keďže loptu prihral na kopačku nitrianskeho hráča.
     
    39
    Hra sa nám spomalila, prevažne sa udržuje lopta v strede ihriska a oba tímy už postupne počítajú sekundy s prichádzajúcim koncom polčasu.
     
    41
    Nitrania získali autové vhadzovanie na útočnej polovici, ale domáci futbalisti ich dokázali so svojím pohybom vytlačiť až do defenzívy, odkiaľ hostia zakladajú jednú z posledných akcií v polčase.
     
    42
    Spoza pokutového územia nebezpečne vypálil Peter Petráš, ale jeho tvrdá delovka letela iba nad Malecovu bránku.
     
    43
    Matúš Paukner vystrelil na bránku z priestoru vápna, ale dokázal to napáliť iba na kopačky domácich hráčov.
     
    44
    Paukner nebezpečne našiel Henricha Benčíka centrom ku bližšej žrdi, ale jeho hlavička minula Malecovu bránu.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    A tá Popradčanom priniesla takmer pravé orechové! Sedlák nízkym centrom do šestnástky našiel hlavičku Ujčíka, no napokon skvelý Stránsky dokázal loptu vytlačiť svojou rukou mimo brány!
     
    45+1
    Ďurek našiel prihrávkou do vnútra šestnástky Henricha Benčíka, jeho následná strela však našla iba Malecove ruky, ktoré už neraz zachránili Popradčanov.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli pohľadný futbal, ktorý sa hral zo strany na stranu s hojným počtom gólových príležitostí. Gól však nepadol ani jeden.
    Možno sa ho dočkáme v druhom polčase, ktorý začne približne o 20:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas sa začal v pokojnom tempe na oboch stranách, o prvú ofenzívnu akciu sa snažili Nitrania, ale lopta sa zakotúľala za postrannú čiaru.
     
    49
    Jozef Urblík sa dostal do peknej streleckej príležitosti, no domáci brankár Malec mu možnosť na gól prekazil svojím účinným zákrokom.
     
    52
    Spoza pokutového územia vystrelil Matúš Paukner, ale jeho zakončenie smerovalo iba do tela popradského hráča Matúša Bendíka.
     
    53
    Marián Kolmokov bojoval s Reném Durkotom o loptu v oblasti stredového kruhu, napokon boj vyhral a rozohral akciu.
     
    54
    Matúš Paukner sa ocitol s loptou na kopačke v oblasti pokutového územia. Snažil sa túto možnosť čo najlepšie využiť, ale nakoniec pálil mimo brány.
     
    55
    Ujčík posunul loptu Lukášovi Kubusovi vo vnútri šestnástky, ktorý už šiel strieľať, ale v poslednej možnej chvíli mu lopty z kopačky uchmatol Marek Dubeň.
     
    56
    Pavol Rams šikovne prihral z pravej strany bližšie ku bráne na kopačku Lukáša Kubusa, ktorý síce skóroval, no napokon sa ukázalo, že to bol gól z ofsajdu.
     
    58
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Lukáš Kubus, prichádza Ľubomír Jurčo.
     
    59
    Petráš dostal loptu na pravú stranu ihriska, odkiaľ sa ju snažil presunúť centrom do vnútra pokutového územia, ale napokon to centroval iba nepresne mimo brány.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1172 divákov.
     
    62
    Do nebezpečnej šance sa dostal Matúš Paukner, ktorý si ju aj sám v pokutovom území vytvoril, ale svojou prízemnou strelou napokon veľmi neohrozil brankára Maleca. Ten ju vyrazil do pravej strany.
     
    64
    Sedlák rozohrával štandardku svojho tímu, snažil sa o mäkký a nízky center, ale ten napokon bezpečne hostia ubránili.
     
    66
    Pekná akcia Nitry! Paukner prihrával do vnútra šestnástky Petrášovi, ktorý chvíľu zaváhal, ale napokon dokázal pripraviť pekný krátky pas na Henricha Benčíka. Jeho následné zakončenie už brankár Malec zachytil v rukách.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Ivančík, prichádza Šimon Šmehyl.
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Matúš Paukner, prichádza Michal Rakovan.
     
    69
    Peter Petráš nepríjemne nastrelil domáceho Mariána Ferenca, ktorý po krátkej chvíli strávenej na trávniku napokon vstal a pokračuje mierne otrasený v hre.
     
    72
    Popradskí hráči to teraz vo svojej akcii smerom dopredu poriadne prešpekulovali. Prihrávky, prihrávky a prihrávky. Vôbec to neskúšali strelou na bránu a napokon Palutka stratil loptu.
     
    75
    Róbert Valenta sa šikovne pretláčal po pravej strane ihriska. Napokon to dosiahol až do pokutového územia, ale strieľal z ťažkého uhla. Malec jeho zakončenie s istotou zachytil.
     
    76
    Popradčania si vytvorili pekné prečíslenie, ktoré ťahal Sedlák po ľavej strane, prihral následne napravo na Jurča. Ten už bol vcelku blízko ku bráne, ale rozhodol sa ešte pre prihrávku do pohybu, ktorú napokon Sedlák ani Ujčík nedostihli. Smola na domácej strane.
     
    79
    Jurčo sa pravdepodobne snažil prihrať na Durkota, ktorý si pýtal loptu na hrote, ale táto prihrávka skôr smerovala do územia nikoho než do územia Durkota.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Róbert Ujčík, prichádza Dominik Orenič.
     
    82
    Henrich Benčík vyskúšal pozornosť brankára Maleca počas 82. minúty ľahkou strelou spoza pokutového územia. Malec s istotou vykryl.
     
    84
    Orenič prihral Ramsovi v šestnástke, ktorý nekompromisne pálil, ale bránu nepredstaviteľne prepálil.
     
    85
    Gól je pre Popradčanov čoraz bližšie! Tomáš Sedlák tentokrát pálil spoza šestnástky, no jeho tvrdá strela skončila na brvne!
     
    86
    Do šestnástky sa po pravej strane hnal Andrej Ivančík, no jeho strelu zastavil Matúš Bendík na svojom tele.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Róbert Valenta, prichádza Tomáš Galko.
     
    87
    Ján Malec vo svojej bráne čaruje už po niekoľkýkrát! Paukner prihral Benčíkovi do jasnej šance v pokutovom území, ale popradský brankár opäť vytiahol učebnicový zákrok a loptu cez seba nepustil!
     
    88
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Martin Biskup, prichádza Erik Šuľa.
     
    90+1
    Tak ako v závere prvého polčasu, aj teraz sa nadstavuje jedna minúta.
     
    90+1
    Nitra získava autové vhadzovanie, loptu však následne už vybojovali domáci futbalisti.
     
    90+1
    Rams skvelo našiel v šestnástke Oreniča, ktorý mal obrovskú možnosť rozhodnúť, ale napokon trafil iba protihráča.
     
    90+1
    Ľubomír Jurčo stiahol protihráča za dres, za čo dostal žltú kartu.
     
    90+1
    Nitra dala gól!
    Tak toto je obrovské prekvapenie! V závere stretnutia HENRICH BENČÍK šikovnou strelou prekonal popradského brankára Maleca a tým získal pre svoj tím tri body v samotnom závere!
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Tak napokon zápas končí víťazstvom Nitry, ktorá v úplnom závere dokázala prekonať domáceho brankára, ktorý bol počas celého zápasu absolútne skvelý.

    Ďakujeme vám za pozornosť z Popradu počas celej DOXXbet ligovej sezóny a prajeme príjemný večer. Dočítania priatelia! (21:17:46)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 90+1. Benčík

    Karty:   90+1. Jurčo (PPD)


    FK Poprad: Malec – Biskup, Bendík (K), Tropp, Ferenc, Rams, Sedlák, Palutka, Kubus, Ujčík, Durkot
    Náhradníci: Rušin – Orenič, Šuľa, Jurčo, Sluka

    FC Nitra: Stránský – Kolmokov, Ďurek, Paukner, Petráš (K), Urblík, Ivančík, Dubeň, Benčík, Valenta, Kotora
    Náhradníci: Vindiš – Hipp, Šmehyl, Fábry, Rakovan, Galko

    Rozhodca: Somoláni – Pozor, Perát

    Diváci: 1172