Tampa Bay – Chicago 1:2 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
1:2 (1:0, 0:0, 0:2) Stav série: 0:1
Chicago Blackhawks
Štvrtok 04.06.2015, 02:00 • Amalie Arena, Tampa • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Druhý zápas série je na pláne v nedeľu 07.06.2015 o 01:15. Uskutoční sa opäť na ľadovej ploche v Tampe.To je už od nás z tohto zápasu všetko. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám krásny zvyšok dňa. (05:00:22)
     
    Tri hviezdy zápasu:

    1. Teuvo Teravainen (Chicago) 1+1
    2. Corey Crawford (Chicago) 22 zákrokov, 95.7%
    3. Alex Killorn (Tampa) 1+1


    Česi a Slováci v zápase:

    Tampa Bay Lightning
    Ondřej Palát 0+0, 1 strela, čas na ľade 21:28
    Andrej Šustr 0+0, 0 striel, čas na ľade 13:41

    Chicago Blackhawks
    Marián Hossa 0+0, 2 strely, čas na ľade 16:13
     
    Tretia tretina je minulosťou a spoločne s ňou sa končí aj celý zápas. V úvodnej časti hry mala navrch jednoznačne Tampa, ktorá sa ujala vedenia, ale po tomto okamihu sa domáci postupne začali sústrediť iba na obrannú činnosť. Chicago dlho búšilo do defenzívneho valu súpera a napokon ho prelomilo až v 54. minúte. To ale Jastrabom vôbec nemusí vadiť, pretože v rozpätí necelých dvoch minút predviedli dokonalý obrat a vedenie si už z hokejok vziať nenechali ani v nervóznom závere pri powerplay Tampy.
     
    Zápas sa skončil! Chicago so Slovákom Mariánom Hossom sa ujíma vedenia 1:0 vo finálovej sérii a po skvelom obrate urobilo výborný prvý krok k zisku Stanley Cupu!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Chicago dostalo puk preč zo svojej obrannej tretiny a zdá sa, že už sa ubráni! Strelecky to skúša Toews, ale jeho pokus bol dobre zrazený a do prázdnej svätyne napokon nedoputoval.
     
    59:23
    Tampa sa pri svojom útočení dopustila postavenia v ofsajde. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    58:49
    Vidíme obrovskú snahu domáceho tímu, ale ten sa stále nedokáže presadiť. Hostia vedia, že v tejto chvíli musia hlavne brániť a priestor pred Crawfordom vykrývajú dokonale.
     
    58:30
    Ben Bishop odchádza na striedačku a Tampa si zahrá powerplay!
     
    58:16
    Z pravej strany z útočnej tretiny pálil aj domáci Stamkos, ale Tampa si ide na Crawfordovi vylámať zuby. Sledujeme veľký boj o každý centimeter, Chicago má stále navrch.
     
    57:51
    Domáci hokejisti sa napokon dostali až pred Crawforda a zamestnali ho niekoľkými dobrými strelami. Gólman Chicaga ale všetko vyráža a neinkasuje.
     
    57:20
    Chicago drží puk v útočnej tretine a napätie by sa dalo krájať. Hosťujúci hokejisti sa pokúšajú hlavne neurobiť zbytočnú chybu.
     
    56:59
    Chicago napokon ešte využilo odrazený puk a udrží sa v útoku. Strelecky to pred striedaním skúsil Seabrook a Bishop hru radšej prerušil.
     
    56:54
    Chicago sa pokúsilo presunúť do útoku, ale už za modrou čiarou výborne zasiahol domáci obranca Garrison. Tampa si musí na podobné situácie dávať pozor a svoju pozornosť musí začať sústreďovať na útočenie.
     
    56:07
    Domáci hokejisti v tejto tretine vystrelili na bránku iba dvakrát, hostia vyslali sedem pokusov. Chicago je na koni a pokúsi sa udržať si svoj náskok.
     
    55:40
    Nálada v Tampe sa zmenila o 180 stupňov a na tribúnach panuje nervozita. Psychicky na tom nie sú dobre ani domáci hokejisti, ktorí sa stále nevedia nadlhšie usadiť v útoku.
    Antoine VERMETTE - 1:2
     
    55:26
    Chicago dalo gól!

    Jastrabi predvádzajú neuveriteľný obrat! Hosťujúci hokejisti ostali po oddychovom čase Tampy v útoku a potvrdili svoju obrovskú silu. Po veľkej bojovnosti vypálil ANTOINE VERMETTE a jeho rana pod hornú žrď bola pre Bishopa nechytateľná. Pri góle bol aj Terevainen, ktorý pred malou chvíľou vyrovnával na 1:1. Asistencia: Teuvo Teravainen.
     
    55:02
    Domáci tím si vyžiadal oddychový čas. Tampa teraz vôbec nehrá dobre a jej psychika je veľmi nízka.
     
    54:50
    Obrovská šanca Chicaga na opačnej strane! Kane sa dostal k veľmi prudkej strele, ale tá skončila iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    54:06
    Tampa je zaskočená a pokúša sa dostať späť do vedenia. Domáci hokejisti sa presunuli do útoku, no tam sa im zatiaľ nedarí zorientovať sa pred bránkou.
    Teuvo TERAVAINEN - 1:1
     
    53:28
    Chicago dalo gól!

    Gól napokon aj prichádza! Hostia využívajú svoju aktivitu a obrovskú snahu a vyrovnávajú na 1:1. Postaral sa o to TEUVO TEREVAINEN, ktorý vyslal na Bishopa úplne nenápadnú ranu a domáci gólman tento pokus vôbec nevidel. Asistencie: Duncan Keith, Andrew Shaw.
     
    52:29
    Hra sa poriadne rozprúdila a sledujeme prechody zo strany na stranu. Hráči ukazujú, že ešte rozhodne nie je koniec zápasu a jediný gól môže zmeniť úplne všetko.
     
    51:40
    Vzápätí výborná šanca Tampy na odpoveď! Do útoku sa rútil úplne osamotený Callahan, ktorý mal proti sebe iba Crawforda. Brankár Chicaga to ale urobil bravúrne a jeho pokus zneškodnil.
     
    51:27
    Chicago sa rútilo do skvelej šance vo štvorici! Proti nemu boli iba dvaja domáci obrancovia a tak Seabrook volil strelu z uhla z pravej strany, čo mu však požadovaný úspech neprinieslo a Bishop si poradil.
     
    50:55
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení a sledujeme obrovský boj. Medzičasom sa nám už končí posledná desaťminútovka riadnej hracej doby a Tampa vyhráva stále tesne 1:0.
     
    50:33
    Spolupráca Hossa – Oduya priniesla v útočnej tretine Chicaga zaujímavé zakončenie druhého menovaného z uhla, ale nie presný zásah. Bishop sa ukážkovo presúva zo strany na stranu a perfektne vykrýva všetok priestor.
     
    49:58
    V týchto chvíľach sa obraz hry na ľadovej ploche stále nemení. Chicago má puk na hokejke, ale nedokáže preniknúť ani stredným pásmom.
     
    49:31
    Tampa robí presne to, čo potrebuje. Domáci hráči perfektne vykrývajú priestory a puk dokonca nahadzujú na zadný mantinel za Crawforda.
     
    48:50
    Chicago búši do obrany Tampy, ale výsledok je zatiaľ stále rovnaký. Hostia už musia byť poriadne frustrovaní, pretože ich snaha je obrovská, ale ovocie zatiaľ neprináša.
     
    48:07
    Na opačnej polovici klziska sa do útoku presunul domáci tím. Tampu potiahol veľmi aktívny Stamkos, ale jednoduché nahodenie na bránku Crawrofda zaskočiť nemohlo a gól z toho nie je.
     
    47:52
    Chicago ostalo v útoku a pokúsilo sa o vyrovnanie. Z medzikružia pálil Shaw, ale jeho pokus obetavo zblokoval Garrison.
     
    47:34
    Puk rýchlo po buly opustil hraciu plochu a hra sa bude musieť prerušiť. Po nej uvidíme vhadzovanie pred Bishopom.
     
    47:29
    Bojovník Marián Hossa sa dokázal presadiť aj proti skalopevnej defenzíve domáceho tímu! Slovenský útočník potiahol puk po pravej strane až k bránke a zakončoval, ale pozorný Bishop si pokryl priestor pri ľavej žrdi a jeho pokus zneškodnil.
     
    47:13
    Ofenzíva je ale v tejto chvíli pre Chicago veľmi náročná. Domáci tím sa bráni veľmi dobre a súpera do pásma vôbec nepúšťa.
     
    46:42
    Na pravej strane sa pomedzi dvojicu hráčov prepchal domáci Johnson, ale puk si pri tom na hokejke neudržal. Hostia sa bránia veľmi dobre a pomýšľajú nad útočením.
     
    46:07
    Hosťujúci hokejisti chceli rýchlo rozohrať od svojej bránky, ale zastavilo ich iba zakázané uvoľnenie. Chicago sa musí vrátiť pred Crawrofda.
     
    45:16
    Hossa sa dostal do útoku a jeho tím to skúsil strelecky spoza obrany, ale bez úspechu. Chicago stále nevie nájsť recept na súperovu defenzívu.
     
    44:46
    Máme za sebou veľmi pekné minúty v podaní Jastrabov. Hosťujúci hokejisti sú v záverečnej tretine veľmi aktívni a pokúšajú sa o vyrovnanie, Tampa ale stavia na pevnej defenzíve.
     
    43:56
    Hostia z Chicaga pokračujú v kombinovaní v útočnej tretine, avšak presnú a nebezpečnú strelu v tejto tretine zatiaľ nevidíme.
     
    43:29
    Toews a Kane to teraz dobre roztočili v útočnom pásme. Puk si povymieňali medzi sebou a nenechali si ho vziať, ale napokon neboli v dobrej streleckej pozícii.
     
    43:00
    Chicago ešte ostalo v útočnej tretine a napokon donútilo súpera k zakázanému uvoľneniu. Tampa sa aj v tejto časti hry zatiaľ iba bráni.
     
    42:46
    Sharp poslal poza bránku prihrávku cez celé útočné pásmo, ale jeho spoluhráči to nečakali. Chicago tak pokračuje iba v boji o puk pri mantineli.
     
    42:09
    Ofsajd pri pokuse Chicaga si všimol pozorný čiarový arbiter a hra musí byť prerušená. Tampa sa stiahne do obrany.
     
    41:48
    Puk sa dostal k domácemu gólmanovi Bishopovi a aj keď nešlo o náročnejšiu pozíciu, brankár Tampy hru radšej prerušil. Žiaden z celkov teraz nechce nič riskovať.
     
    41:05
    Tampa získala puk pri svojej bránke a pokúsila sa presunúť do útoku. Garrison ho jemne tečoval na modrej čiare, ale následne jeho formácia odišla striedať, takže sa nič zaujímavejšie diať nebude.
     
    40:48
    Prvá minúta tejto tretiny je zatiaľ bez akýchkoľvek streleckých pokusov. Tampa odmieta pustiť Chicago do útoku a sledujeme iba súboje o puk.
     
    40:09
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre hosťujúceho Toewsa. Chicago sa ihneď stiahlo pred svoju bránku a pokúša sa o rozohrávku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    Štatistiky po druhej tretine.

     
    Druhá tretina je minulosťou. Musíme konštatovať, že sme videli perfektný hokej, ale chýbal nám presný zásah. Oba celky sa zamerali skôr na pozornú defenzívu, v ktorej už nikto nechce pochybiť. Chicago to skúšalo aj v útoku, ale všetky jeho snahy končia na zatiaľ stopercentnom Bishopovi. Marián Hossa aj naďalej predvádza perfektný výkon a pokúša sa potiahnuť svoj tím, ale Chicago na presný zásah stále iba čaká.

    Tretia tretina sa začne približne o 04:15.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    Domáci hokejisti puk vyhodili z pásma a dostali sa aj do útoku, ale hostia sa pohodlne ubránili. Naopak, puk im vzal Hossa a dostal ho do pásma, kde Chicago vybojovalo ešte jedno vhadzovanie v tejto časti hry.
     
    39:17
    Puk do pásma pred Bishopom potiahol Richards a bleskovo pálil, ale priestor troch žrdí v rýchlosti minul. Tampa si musí na podobné pochybenia dávať väčší pozor.
     
    39:01
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Chicago vyhodilo puk z pásma a pokúsi sa zaútočiť.
     
    38:17
    Ďalšia výborná šanca pre domácu Tampu a opäť v nej bol Stamkos! Ten chcel páliť priamo spred bránky, ale Crawford predviedol neuveriteľne skvelú orientáciu a puk podržal vo výstroji.
     
    38:07
    Chicago napokon prepadlo v obrane a dopredu sa dostal Stamkos! Jeho prudká rana z pravej strany od mantinelu narobila Crawfordovi problémy, ale gólman hosťujúceho celku ju napokon dokázal zraziť betónmi.
     
    37:37
    Chicago dostalo puk do útočnej tretiny, ale stále tam nedokáže nič vymyslieť. Domáci hráči vytlačili hru k mantinelu a na ľadovej ploche sa nič zaujímavejšie nedeje.
     
    36:48
    Domáci hokejisti sa presunuli do útoku a skúsili to tam strelecky. Videli sme prudkú ranu od modrej čiary, ktorú chcel do siete na pravej strane dorážať Callahan, ale pred ním bleskovo zasiahol gólman, ktorý si puk podržal.
    Pred chvíľou vylúčený Kris Versteeg sa nedávno stal otcom.

     
    36:14
    Vynikajúca gólová šanca pre Chicago! priamo pred bránkou ostal nepokrytý Richards, ktorý bleskovo pálil, ale Bishop predviedol excelentný zákrok lapačkou a vychytal ho.
     
    35:48
    Domáci hokejisti chceli od svojej bránky založiť novú útočnú akciu, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia a budú sa musieť brániť.
     
    35:28
    Chicago hrá medzičasom v plnom počte a pokračuje v boji o vyrovnanie. Stále vidíme veľmi bojovný zápas, aj keď útočné tempo v druhej časti hry trochu upadlo.
     
    35:16
    Tampa v samom závere svojej presilovky pokračuje v útočnej snahe. Z ľavej strany to prihrávkou pred bránku skúšal Hedman, ale jeho pokus nik z domácich nedokázal tečovať do siete.
     
    34:45
    Domáci hokejisti sa ale musia pobrať preč z útočnej tretiny a vrátiť sa ku svojej bránke, dokiaľ budú rozohrávať, Pomôcť im musí aj gólman Bishop.
     
    34:17
    Výborná presilovková šanca Tampy! Puk poskakoval v medzikruží, kde sa ho pokúšal skrotiť Killorn, ale márne.
     
    33:28
    Kris Versteeg sa otriasol z nárazu, ale vzápätí dostal studenú sprchu od rozhodcu – odchádza na dve minúty na trestnú lavicu za nedovolené bránenie voči gólmanovi. Presilovku si zahrajú domáci.
     
    33:28
    Vidíme veľmi nepríjemnú situáciu. Versteeg bol v bránkovisku podrazený a narazil do konštrukcie bránky, z čoho je skutočne poriadne otrasený. Pevne veríme, že sa dá rýchlo do poriadku a bude môcť pokračovať v hre.
     
    32:34
    Tampa sa dostala do útoku a páliť skúšal Brown, ale nebol presný. V útočnej snahe ešte po prestriedaní pokračoval Stamkos, ktorý si chcel obhodiť obrancu, ale nevyšlo mu to a o puk prišiel.
     
    32:08
    Chicago sa z vlastného pásma pokúsilo dostať do útoku, ale nevyšlo mu to Oduya o puk na modrej čiare prišiel a do útoku pôjdu domáci.
     
    31:54
    Hra sa po zakázanom uvoľnení Chicaga musí prerušiť a nasledovať bude prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred brankárom Crawfordom.
     
    31:48
    Tampa hrá v plnom počte. Ubrániť sa dokázala bez akýchkoľvek problémov a o svoje vedenie tak stále neprichádza.
     
    31:25
    Stále to isté dookola. Tampa sa bráni výborne a puk za pukom vyhadzuje spred svojho brankára. Bishop sa musí poriadne nudiť.
     
    31:15
    Teraz musíme pochváliť nášho Mariána Hossu. Jeho tím je síce v týchto chvíľach bezzubý,a le Marián to skúsil strelecky, no bránku úplne minul.
     
    30:44
    V tejto početnej výhode hostí skutočne nevidíme nič zaujímavé. Chicago bolo z útočnej tretiny opäť vytlačené a nedokáže sa nadlhšie udržať v pásme.
     
    30:16
    Tampa Bay začala veľmi dobre a puk vyhodila cez všetky čiary. Chicago musí začínať od svojho brankára.
     
    29:48
    Domácim to ale teraz vôbec nevyšlo a budú sa brániť! Tampa inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    29:18
    Vidíme veľmi opatrnú hru domáceho tímu, ktorý pri útočení nechce riskovať prepadnutie v defenzíve. Hostia sú zatiaľ trpezliví a vyčkávajú.
     
    29:09
    Palát si vypýtal puk v obrannej tretine, potiahol ho dopredu a skvele ho naservíroval Johnsonovi, Ten chcel páliť spoza obrany, ale tá ho napokon odzbrojila.
     
    28:50
    Puk bol zrazený a skončil iba mimo hracej plochy, takže sa hra opäť prerušuje. Chicago pridáva na útočnom tlaku.
     
    28:24
    Toews si v útoku vymenil puk s Kaneom, ale napokon z toho strela nebola. Druhý menovaný sa dobre tlačil priamo pred Bishopa, ale napokon stratil kontrolu nad pukom a skĺzol mu z hokejky.
     
    27:29
    Domáci hokejisti nahodili puk na zadný mantinel. Tam ho chcel dokorčuľovať Stamkos, ale predbehol ho Seabrook a situáciu pred ním vyriešil.
     
    27:04
    Puk skončil iba na striedačke domáceho tímu a hra sa opäť musí prerušiť. V týchto chvíľach je to na ľadovej ploche trochu rozkúskované a tak čakáme na súvislejší tlak.
     
    26:47
    Chicago získalo puk v strede klziska a ihneď sa pustilo do útoku. Na pravej strane spracoval výbornú prihrávku obranca Seabrook a okamžite pálil, ale Bishop jeho pokus schoval medzi betónmi.
     
    26:25
    V úvode druhej tretiny sledujeme dobrý a bojovný výkon, ale lepšie šance nám zatiaľ chýbajú. Do jednej takej sa teraz chcela dostať Tampa, ale hostia všetko zastavili ešte v zárodku. Obrany v tejto časti hry odvádzajú svoju prácu perfektne.
     
    25:51
    Videli sme boj o puk v útočnom pásme Chicaga. Z neho napokon vyšli víťazne hostia a Versteeg rýchlo pálil od modrej, ale Bishop mal odkrytý výhľad a so situáciou s poradil.
     
    25:20
    Puk majú na hokejkách hostia z Chicaga, ale zatiaľ im to veľa ovocia neprináša. Domáci tím sa bráni výborne a súpera k strele nepúšťa.
     
    24:47
    Domáci hokejisti získali puk pred svojou bránkou a chceli sa bleskovo presunúť do útoku. To im ale nevyšlo podľa predstáv a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    24:28
    Hostia chceli pokračovať vo svojej útočnej snahe, ale na modrej čiare ich zastavil ofsajd a hra sa musí prerušiť.
     
    24:12
    Videli sme zaujímavý strelecký pokus hostí. Po pravej strane vnikol do pásma Richards a z uhla aj prudko pálil, ale Bishop si poradil a jeho pokus zrazil do bezpečia.
     
    23:19
    Domáci Brown si vypýtal puk na hoekjku a zaviezol ho za bránku súpera. Odtiaľ ho skúšal ponúknuť niekomu v lepšej pozícii, ale napokon mu to nevyšlo, pretože bol odzbrojený.
     
    22:28
    Tampa Bay Lightning hrá v plnom počte. Domáci hokejisti sa v oslabení ubránili bez akýchkoľvek problémov a pokračujú v snahe o dosiahnutie druhého presného zásahu.
     
    22:28
    Chicago sa dokonca v samom závere vlastnej presilovky previnilo zakázaným uvoľnením. To iba svedčí o tom, aký výkon hostia v početnej výhode predviedli.
     
    22:22
    Až v samom závere sme napokon videli menší tlak hosťujúcich hokejistov. Jeho súčasťou bol aj Hossa, no Chicago napokon nič svetaborné nevymyslelo a puk opäť letí až k jeho bránke.
     
    21:43
    Fanúšikovia Chicaga nechápavo krútia hlavami, pretože ich tím si ešte v presilovke nevypracoval ani súvislejší tlak. Domáci sa bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    21:10
    Hostia chvíľku pobudli v útoku, ale vôbec nič tam nevymysleli a Tampa puk opäť vyhadzuje cez všetky čiary. Zatiaľ je to zo strany Chicaga veľmi zlá presilovka.
     
    20:45
    Tampa sa ubránila veľmi dobre a puk vyhodila cez všetky čiary. Chicago sa vracia k svojej bránke a bude rozohrávať.
     
    20:28
    Uvidíme tretie vylúčenie tohto zápasu! Druhýkrát v sérii si presilovku zahrá Chicago. Na trestnú lavicu odchádza za vysokú hokejku v tvári Saada Alex Killorn.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre Chicago. Hosťom to ale veľmi nepomohlo a o puk rýchlo prišlo, no vzápätí sa bleskovo stiahli a strelu nepripustili.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Najdôležitejšie štatistiky po prvej tretine.

     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej perfektný hokej, z ktorého mali viac domáci hráči. Tampa začala skutočne veľmi aktívne a súperovi v úvodných minútkach nedala ani priestor na nadýchnutie, čo Chicago stálo inkasovaný presný zásah. V závere prvej časti hry sa potom hostia osmelili smerom dopredu, ale to im zatiaľ presný zásah neprinieslo. Náš Marián Hossa si zatiaľ vedie dobre, vypracoval niekoľko šancí a príležitosť dostal ako kľúčový hráč aj v presilovke, ale jeho tím zatiaľ úspešný zásah nedosiahol.

    Druhá tretina sa začne približne o 03:19.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:44
    Chicago ešte predvádza posledné pokusy o vyrovnanie. Dopredu si našľapol Toews a tvrdohlavo sa hrnul do zakončenia, ale napokon bol v poslednej chvíli vracajúcim sa obrancom čisto odstavený a vypáliť nestihol.
     
    19:02
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny a Tampa už hrá v plnom počte. Domáci hráči mali počas oslabenia veľké problémy, ale aj za pomoci brankára ch zvládli.
     
    18:40
    Chicago sa napokon dostalo do útoku. Výbornú prácu tam urobil Hossa, ktorý posunul puk pred bránku na Saada, ale jeho zakončenie skončilo iba v moci Bishopa. Ten je zatiaľ stopercentný.
     
    18:19
    Hostia to ale majú veľmi veľmi náročné a nevedia sa dostať späť do tretiny. ich veľký sen o vyrovnávajúcom góle sa zatiaľ nepremieňa na realitu.
     
    17:56
    Tampa vyhrala vhadzovanie pred svojou bránkou a puk dostala von z pásma. Chicagu ešte ostávajú posledné desiatky sekúnd v presilovke.
     
    17:50
    Hostia z Chicaga sa vrátili do útočnej tretiny a vymysleli to veľmi dobre. Kane posunul puk na Hossu, ten obkrúžil bránku a pálil, ale s jeho pokusom si Bishop poradil. Marián chcel následne aj dorážať, ale obrana ho z pozície vytlačila.
     
    17:20
    Domáci hokejisti následne puk dvakrát v rade vyhodili cez celé klzisko. Chicago musí začínať od začiatku.
     
    16:58
    Okamžite po buly sa začal tlak Chicaga, ktorý vyvrcholil zakončením Kanea spred bránky. Bishop mal čo robiť, ale puk napokon dokázal vytesniť tesne vedľa svojej svätyne.
     
    16:48
    Máme tu druhé vylúčenie tohto zápasu a brániť sa premiérovo v sérii bude aj Tampa! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za krosček Jason Garrison.
     
    16:09
    Domáci hokejisti sa napokon dokázali tlaku súpera ubrániť a puk vytlačili z pásma. Oba celky odchádzajú striedať.
     
    15:41
    Chicago ostáva v útočnej tretine a sledujeme veľký boj o každý kúsok ľadu. Videli sme prudkú ranu od modrej čiary, ktorú tečoval Kane, ale iba tesne vedľa bránky domáceho tímu.
     
    15:22
    Chicago sa po buly udržalo v útočnej tretine a skúša to aj strelecky, ale domáci tím výborne odoláva. K rane sa napokon na ľavej strane dostal obranca Oduya, ale jeho pokus Bishop bez zaváhania pokryl.
     
    14:25
    Výborne to teraz urobil Marián Hossa! Ten si vzal puk a po pravej strane ho ťahal do útočnej tretiny, pričom po boku mal Saada a proti sebe dvojicu hráčov. Proti nemu ale napokon skvele zakročil excelentný Coburn, ktorý sa mu hodil do dráhy puku a situáciu perfektne zblokoval.
     
    13:49
    Stále sledujeme perfektný zápas, z ktorého majú zatiaľ viac domáci hokejisti. Hosťom ale rozhodne nemožno uprieť snahu a tak nás čaká ešte poriadne zaujímavý zvyšok duelu.
    Neopísateľná gólová radosť Alexa Killorna.

     
    13:06
    Puk ale napokon prešiel až k Hedmanovi, ktorý bleskovo vypálil. Jeho rana bola síce tvrdá, ale pre skúseného brankára nemohla byť problémová.
     
    13:02
    Palát potiahol puk k mantinelu na pravej strane a bekhendom ho hodil priamo pred bránku. Síce to vôbec nemyslel zle, ale napokon nik z jeho spoluhráčov po tejto situácii zakončiť nedokázal.
     
    12:29
    Na opačnej strane klziska sme videli rýchle a nenápadné presunutie Saada. Ten už-už číhal na svoju šancu pri pravej žrdi, ale Bishop ho predbehol a puk pred ním pokryl.
     
    12:00
    Tampa ostáva v útoku a páli z každej možnej pozície! Brankár Chicaga má čo robiť, ale strely súpera kryje a vytláča do bezpečia.
     
    11:41
    Chicago pri pokuse o prechod do pásma o puk prišlo a dopredu môžu ísť domáci hokejisti. Tampa to skúša nastrelením z pravého kruhu, ale Crawford je už dobre rozchytaný a všetko spoľahlivo kryje.
     
    11:20
    Tampa po buly vytlačila súpera z pásma a Chicago sa presunulo ku svojej bránke. Sledujeme iba prihrávky hostí, žiadna strela v dohľadnej dobe nepríde.
     
    10:55
    Chicago sa teraz na moment usadilo v útočnej tretine. Strelecky to tam skúsil aktívny Saad, ale jeho pokus bol zrazený a Bishop tak nemohol mať vážnejšie problémy.
     
    10:38
    Tampa pokračuje v útočnej aktivite a drží puk v pásme. Hostia sú síce draví po útočení, ale teraz sa zo svojho pásma skutočne nevedia vyslobodiť a musia súpera zatláčať iba k mantinelu.
     
    10:13
    Chicago sa po čase vyslobodilo zo svojej defenzívy a presunulo sa do útoku. Puk tam potiahol Shaw, ale veľa toho nevymyslel, pretože ho iba napálil na Bishopa.
     
    09:24
    Crawford predvádza skvelú orientáciu v predbránkovom priestore! Tam sa teraz pohyboval odrazený puk, ktorý chcel do siete umiestniť nepokrytý Morrow, ale brankár hostí vybehol z bránkoviska a doslova sa po puku hodil.
     
    09:09
    Hráči Tampy pokračujú vo svojej aktivite aj proti plnému počtu hráčov súpera. Videli sme nahodenie na Crawforda, ale ten nič neriskoval a puk pre istotu prikryl.
     
    08:14
    Chicago už hrá v plnom počte. Počas tohto oslabenia mali hostia veľa práce, ale situáciu napokon ustáli a druhýkrát v zápase neinkasovali.
     
    07:36
    Videli sme perfektnú šancu na druhý gól Tampy! Na pravej strane si priestor na strelu urobil Johnson a prudko pálil, ale Crawford jeho pokus tesne vyrazil mimo priestoru troch žrdí.
     
    07:24
    Chicago sa opäť bráni a robí to veľmi obetavo. Do strely sa teraz pred bránkou hodil Toews a hostia stále odolávajú.
     
    06:53
    Obliehanie bránky Chicaga pokračuje. Johnson to skúsil z pravej strany, ale napokon bol priestor dobre pokrytý. Chicago sa dostalo k odraznému puku a vyhadzuje ho z pásma.
     
    06:20
    Domáci hokejisti začali obrovským tlakom už po prvom buly tejto svojej presilovky. Videli sme prudkú ranu smerom na Crawforda, ale tá bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    06:14
    Máme tu prvé vylúčenie tohto zápasu! Brániť sa bude hosťujúce Chicago, pretože Andrew Shaw sa previnil podrazením.
     
    05:36
    Vidíme ale aj aktivitu hosťujúceho tímu, ktorý sa teraz pokúša o vyrovnanie. Chicago poslalo smerom na domácu bránku strelu od modrej čiary, ale tá bola zrazená a k Bishopovi ani nedošla.
     
    04:56
    Po prvom góle sa hostia ešte nestačili ani spamätať a domáci už pomýšľajú nad druhým presným zásahom. Blesky do tohto duelu skutočne vleteli a zatiaľ sú nezastaviteľné!
    Alex KILLORN - 1:0
     
    04:31
    Tampa Bay Lightning dávajú gól!
    Domáci hokejisti využívajú obrovskú snahu o otvorenie skóre a prekonávajú Crawforda! Videli sme vynikajúce nahodenie Stralmana od modrej čiary, ktoré si vedľa ľavej žrde stiahol ALEX KILLORN, ktorý sa otočil, čím si vylepšil pozíciu a nechytateľne zakončil. Asistencie: Anton Stralman, Steven Stamkos.
     
    03:47
    Tampa sa dlho nebránila a ihneď po buly presunula puk do svojej útočnej tretiny. Tam sme videli veľký boj o každý centimeter ľadu, ale všetko sa odohráva iba pri mantineli.
     
    03:20
    Videli sme pekný prechod hostí do útočnej tretiny! Puk si až pred bránku stiahol Kane a pálil, ale Bishop do jeho rany nastavil lapačku a pokus v nej schoval. Stále čakáme na úvodný presný zásah tejto série.
     
    03:02
    Chicago má v úvode duelu veľa práce v defenzíve a hostia sa opäť oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    02:26
    Domáci vyhrali buly pred svojou bránkou a okamžite sa presunuli do útoku. Akciu tam potiahol Stamkos, ale pred bránkou nemal komu prihrávať.
     
    02:02
    Teraz ale musíme pochváliť aj útok Cgicaga. Hostia si vzali puk na sovje hokejky a po veľmi dlhej dobe bez prerušenia vypálili na bránku domácich. Postaral sa o to Sharp, ale Bishop ho bez problémov vychytal.
     
    01:26
    Hra sa presunula do strednej tretiny a odtiaľ sa budú domáci pokúšať založiť nový útok. Tampa začala skutočne bravúrne a jej chuť po víťazstve je nepopísateľná.
     
    00:56
    Hneď v úvode sme teda videli obrovské dobiedzanie zo strany domácich hokejistov. Hráči Chicaga hru mierne upokojujú a puk si až teraz berú na svoje hokejky.
     
    00:18
    Okamžite po buly v útočnej tretine začali domáci búšiť do bránky Crawforda! Po prudkej Stamkosovej strele sa na pravej strane pokúšal dorážať Filppula, ale napokon bol dobre pokrytý a z najlepšej možnej pozície ho hostia vytlačili.
     
    00:10
    Úvodné buly vyhrala Tampa a puk okamžite nahodila smerom do útočnej tretiny. Tam sa ho ale zmocnila obrana Chicaga a v snahe o rýchly presun do útoku ho vyhodila iba na zakázané uvoľnenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Celá aréna je vo vytržení a rovnako aj tisícky ľudí pred ňou a milióny ľudí pri televíznych obrazovkách po celom svete. Úvodný ceremoniál je za nami a teraz už skutočne čakáme iba na úvodné vhadzovanie.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok!
     
    Ešte pred prvým buly úplného vrcholu hokejovej sezóny na svete sme svedkami ceremoniálu. V Tampe ho poňali skutočne veľkolepo a diváci si užívajú každú sekundu. Teraz si vypočujeme štátku hymnu USA.
     
    Hráči oboch celkov sú s 15-minútovým oneskorením konečne na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Hokejisti domácej Tampy nastúpia v modrých dresoch, hostia z Chicaga budú hrať v bielej farbe.
    V Tampe sa stále čaká na príchod hráčov na ľadovú plochu.

     
    Ani 10 minút po plánovanom začiatku zápasu ešte hráči nie sú na ľadovej ploche. Úvodné buly sa nám oneskorí ešte o pár minút, ľudia si dovtedy môžu vychutnávať elektrizujúcu atmosféru.
    Fanúšikovia Tampy pred zápasom.

     
    Aréna v Tampe je zaplnená do posledného miesta a atmosféra v nej sa slovami ťažko opisuje.. Milióny ľudí po celom svete si sadajú k televíznym obrazovkám a monitorom svojich počítačov, aby sa pozreli na to, kto urobí úspešný prvý krok k zisku najcennejšej trofeje v hokejovom svete.
    Takto to vyzeralo na predzápasovom rozkorčuľovaní.

     
    Začiatok zápasu sa nám oneskorí o pár minút, čo ale pri NHL nie je nič nezvyčajné.
    Trailer k finále NHL.
     
    Úvodné zostavy:

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle – Stamkos, Filppula, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan, Marchessault, Paquette – Brown, Boyle, Morrow

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Timonen, Oduya, Cumiskey – Hossa, Toews, Saad – Kane, Richards, Bickell – Terevainen, Vermette, Sharp – Shaw, Kruger, Desjardins

    Rozhodca: Wes McCauley, Kevin Pollock – Pierre Racicot, Brian Murphy.
     
    Tampa Bay Lightning
    V aktuálnej sezóne sa Tampe darí výborne. Hokejisti dnešného domáceho tímu skončili v základnej časti na tretej priečke Východnej konferencie a dobre rozbehnutý tím mal skvelé predpoklady aj na úspech v play-off. Vo štvrťfinále sa stretol s Detroitom, ktorý hráči Tampy vyradili pomerom 4:3 na zápasy. V semifinále sa Bleskom do cesty postavil Montreal, ktorý zdoroval iba v šiestich zápasoch a Tampa napokon postúpila po výsledku 4:2. Finále Východnej konferencie prinieslo súboj Tampy Bay s New Yorkom Rangers a rozhodol ho až posledný možný zápas série. Ten zvládli lepšie hráči Tampy a po celkovom triumfe 4:3 sa tešili z postupu do úplného finále súťaže.

    Česi a Slováci v tíme:
    Ondřej Palát 15 (7+8)
    Andrej Šustr 2 (1+1)

    Zranený hráč
    Mattias Öhlund – vážne poranenie kolena
    --------------------------------------------------------------------------

    Chicago Blackhawks
    Hostia z Chicaga skončili v základnej časti v Západnej konferencii na celkovom štvrtom mieste. Nepomohol im nepresvedčivý záver, v ktorom štyrikrát v rade prehrali, avšak vo vyraďovacej časti akoby na tento fakt boli zabudli. Vo štvrťfinále si Chicago poradilo s tímom Nashville Predators pomerom 4:2, v semifinále dokonca nedalo Minnesote Wild ani najmenšiu šancu a zdolalo ju 4:0. Vo finále Západnej konferencie sa potom hokejisti Chicaga stretli s tímom Anaheim Ducks a až v poslednom siedmom zápase rozhodli o svojom postupe do celkového finále.

    Česi a Slováci v tíme:
    Michal Rozsíval 1 (0+1) – zranený
    Marián Hossa 13 (4+9)

    Zranený hráč:
    Michal Rozsíval – zlomenina ľavého členku
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní úplného vrcholu hokejovej sezóny 2015/2016. Vrcholí najsledovanejšia liga sveta NHL a vo finálovej sérii medzi Tampou Bay Lightning a Chicagom Blackhawks sa predstaví aj Slovák Marián Hossa.

    Tampa Bay Lightning má na svojom konte v doterajšej klubovej histórii jediný Stanley Cup, ktorý získala v sezóne 2003/2004. Hokejisti Tampy raz vyhrali konferenciu a dvakrát celú divíziu.

    Hokejisti Chicaga zabojujú o celkovo šiesty titul pre celkového víťaza NHL v histórii klubu. Doposiaľ získali Stanleyho pohár v piatich prípadoch (1934, 1938, 1961, 2010 a 2013) a divízny titul vybojovali štrnásťkrát.

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    28.2.2015 Tampa – Chicago 4:0
    12.11.2014 Chicago – Tampa 3:2 sn
    25.10.2013 Tampa – Chicago 6:5 pp
    6.10.2013 Chicago – Tampa 2:3 sn
    5.11.2011 Tampa – Chicago 5:4 pp

    Úvodné buly zápasu padne o druhej ráno a my vám celý duel prinesieme prostredníctvom podrobného textového prenosu, ktorý bude doplnený o videá gólových situácií. Ostaňte s nami a určite vám neunikne nič podstatné.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 5. Killorn (Stralman, Stamkos) – 54. Teravainen (Keith, Shaw), 56. Vermette (Teravainen)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle – Stamkos, Filppula, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan, Marchessault, Paquette – Brown, Boyle, Morrow
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Timonen, Oduya, Cumiskey – Hossa, Toews, Saad – Kane, Richards, Bickell – Terevainen, Vermette, Sharp – Shaw, Kruger, Desjardins

    Rozhodca: Wes McCauley, Kevin Pollock – Pierre Racicot, Brian Murphy
    Tampa Bay 2 4 Chicago
    #1 Štvrtok 04.06.2015 • 02:00
    Tampa Bay - Chicago 1:2
    #2 Nedeľa 07.06.2015 • 01:15
    Tampa Bay - Chicago 4:3
    #3 Utorok 09.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:3
    #4 Štvrtok 11.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:1
    #5 Nedeľa 14.06.2015 • 02:15
    Tampa Bay - Chicago 1:2
    #6 Utorok 16.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa Bay 2:0