Ostrava – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Č. Budějovice – Znojmo 3:3 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 2:2 (kon.)
Dukla Praha – Liberec 1:2 (kon.) | Jablonec – Táborsko 0:6 (kon.) | Plzeň – Třinec 4:1 (kon.)
Teplice – Příbram 3:5 (kon.)
koniec
FC Baník Ostrava
1:3 (1:1)
FK Mladá Boleslav
cz Pondelok 25.05.2015, 11:00 • Stadion Bazaly • Juniorská liga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemné pondělní dopoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Juniorská liga má na programu své 37. kolo, v jehož rámci dojde ke konfrontaci slezského celku se severočeským, utkají se totiž FC Baník Ostrava a FK Mladá Boleslav. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován od 11 hodin, vás prostřednictvím textové online reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Šrom – Celba, Kaša, Zawada, Šichor, Szotkowski, Byrtus, Holzer, Matěj, Tomšů, Kundrátek P.
    Náhradníci: Matějka, Fojtík, Hrdlička, Honiš, Pyclík

    FK Mladá Boleslav: Hankič – Thalamy, Navrátil, Koch, Malpon, Kateřiňák, Pajer, Geissler, Kocourek, Kozma, Šisler
    Náhradníci: Roudnický, Lacek, Sedláček, Houžvička, Milla, Zemánek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří do utkání nastoupili v růžových dresech, domácí hrají v dresech bílé barvy.
     
    2
    První útočnou akci však podnikli domácí, Kundrátek táhl míč po pravé straně a odcentroval jej do pokutového území, kde došlo k zblokované střele, která skončila v náruči Hankiče.
     
    3
    Hosté rozehrávali standardní situaci na polovině svých soupeřů, ale s přímým volným kopem nenaložili vůbec úspěšně, když míč skončil vedle brankové čáry a následovat tak bude pouze odkop, který provede Šrom.
     
    5
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč, z nichž nakonec vycházejí vítězně fotbalisté v bílých dresech.
     
    6
    Ostravané se pokusili založit ofenzivní akci pomocí dlouhého nákopu ze středu hřiště, míč ovšem skončil pouze u brankáře Hankiče, který jej následně rozehrál přes vlastní spoluhráče v poli.
     
    7
    K centru ze strany se dostal Tomšů, ale jeho pas v pokutovém území žádného z hráčů v bílém drese nenalezl a odvrátila jej pozorná defenziva Mladé Boleslavi.
     
    8
    Útočný výpad po zisku míče podnikli také hosté, kteří po nedovoleném zákroku v blízkosti pokutového území budeo zahrávat standardní situaci.
     
    9
    Centr ze zkráceného rohu mířil na zadní tyč, proti míči ale zasáhl brankář Šrom, který jej vyrazil do bezpečných míst.
     
    11
    V držení míče jsou fotbalisté domácího celku, kteří prozatím kombinují jen na vlastní polovině hřiště, záložní řada Mladé Boleslavi jim zatím nedovoluje proniknout přes středovou čáru.
     
    12
    Hra se poněkud uklidnila a míč rotuje převážně kolem středového kruhu nebo se hraje po obě šestnáctky.
     
    14
    K vidění jsou jen nakopávané míče, které ale nebezpečí před brankami nepřináší, v utkání zatím dominují obrany obou mužstev.
     
    15
    Hosté po nedovoleném zákroku získali možnsti standardní situace ze zhruba třiceti metrů. Míč byl centrován do šestnáctky, kde byl tečován jedním z ostravských obránců na roh.
     
    16
    Rohový kop byl rozehrán na přední tyč, kde se však nacházel dobře postavený obránce, který jej odkopl ke středové čáře.
     
    17
    Mladoboleslavští poté založili útočnou akci po levé straně a do šestnáctky vyslali centr, následná rána však skončila vysoko nad břevnem.
     
    18
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravané otevírají skóre zápasu a ujímají se vedení. Kundrátek přihrál míč Tomšů, který jej odcentroval do šestnáctky, kde stál připravený JOSEF CELBA, jenž míč přízemní střelou usměrnil k levé Hankičovy tyči.
    Josef CELBA - 1:0
     
    20
    Míč se nachází na kopačkách hráčů v bílých dresech, kteří kombinují na vlastní polovině hřiště a jsou vytrvale napadáni vysunutými útočníky Mladé Boleslavi.
     
    22
    Domácí však při průniku přes středovou čáru přišli o míč a vpřed se vydali hosté, kteří se dostali k centru od postranní čáry, po kterém míč přilétl do náruče spolehlivého Šroma.
     
    23
    Zpoza pokutového území se dostal do zakončení Tomšů, jeho střelecký pokus byl však zblokován obětavým zákrokem jednoho z mladoboleslavských obránců.
     
    25
    Hra momentálně probíhá uprostřed hřiště, žádný z celků si nedokáže vypracovat střeleckou příležitost.
     
    27
    V pokutovém území došlo ke srážce mezi vyběhnuvším Šromem a jedním z útočníků, po které byl odpískán pokutový kop.
    Nedovolený zákrok brankáře Šroma následně oceněný penaltou.
     
    28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté krátce před půlhodinou utkání vyrovnávají. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil JIŘÍ KATEŘIŇÁK a bezpečně jej proměnil.
    Jiří KATEŘIŇÁK - 1:1
     
    29
    Žlutou kartu posléze zřejmě za nesportovní chování dostává gólman Šrom (FC Baník Ostrava).
     
    30
    Ofenzivní tažení Ostravanů skončilo neúspěchem, když míč doputoval vedle brankové čáry a následovat tak bude pouze odkop, který provede Hankič.
     
    31
    Středočeši podnikli útočnou akci, na jejímž konci byla střela z hranice šestnáctky, která Šroma musela pořádně štípnout, poté se k odraženému míči dostal obránce a odkopl jej na roh.
     
    32
    Celek ze středních Čech však rohový kop nedokázal zužitkovat a gólman Ostravy tak mohl zůstat v klidu, protože podruhé už zasahovat nemusel.
     
    34
    Slezané poměrně dlouhou chvíli kombinovali v blízkosti pokutového území svých soupeřů, k zakončení však nakonec nedošlo.
     
    35
    Baník podniká ofenzivní výpady především po pravé straně, kde operuje aktivní Kundrátek, toho však při další akci v souladu s pravidly zpacifikovala defenziva Mladé Boleslavi.
     
    37
    Hosté byli při napadání ostravské rozehrávky až příliš důrazní a byl jim odpískán útočný faul.
     
    38
    Ostravští se po zisku míče vydali vpřed a následný střelecký pokus ze střední vzdálenosti skončil vysoko nad brankou, jelikož Matěj nedokázal přesněji srovnat mířidla.
     
    39
    Střela zpoza šestnáctky byla k vidění také na opačné straně, ale míč ani tentokrát prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    41
    Ve středu hracího pole došlo k nedovolenému zákroku, který měli na svědomí fotbalisté Ostravy, s míčem tak budou moci kombinovat hosté, ovšem až po ošetření faulovaného hráče, který se v bolestech svíjí na trávníku.
     
    42
    Po krátkém ošetření se znovu pokračovalo ve hře, následný centr z přímého volného kopu vyboxoval vyběhnuvší Šrom.
     
    44
    Nacházíme se v závěru úvodního poločasu a míč na svých kopačkách mají hráči ze Slezska, kteří se postupnými krátkými přihrávkami pokoušejí proniknout do hloubi pole.
     
    45
    V poslední minutě řádné hrací doby se domácím podařilo zakončit, rána zpoza vápna však postrádala gólové parametry a skončila za brankou.
     
    45+1
    Hlavní arbitr Zelinka se v úvodním poločase rozhodl nastavit jednu minutu.
     
    45+1
    Fotbalisté mladoboleslavského celku mohli ještě zahrozit díky vybojovanému rohovému kopu, ale defenziva Baníku si nabíhající protihráče pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je minulostí. V něm jsme viděli poměrně vyrovnaný průběh hry, hrálo se ze strany na stranu, avšak s minimem střeleckých příležitostí. V zápase prozatím hrají prim defenzivy obou mužstev. O otevření skóre se v 18. minutě postaral domácí Celba, hosté ovšem o deset minut později vyrovnali záslohou proměněného pokutového kopu Kateřiňákem. Druhá půle tak zůstává otevřená, týmy do ní vstoupí za nerozhodného stavu 1:1.
     
    Fotbalisté obou celků už nastupují na hrací plochu, což značí, že druhý poločas bude zahájen co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí v úvodu druhé půle podnikli ofenzivní výpad podél pravé postranní čáry, odkud byl vyslán centr, který byl však příliš přetažený a pokutovým územím tak pouze proletěl.
     
    48
    U míče jsou fotbalisté v bílých dresech, kteří drží míč na vlastní polovině a nedaří se jim prokombinovat vpřed.
     
    49
    Středočeši dokázali vybojovat míč a následně jej odcentrovat do šestnáctky, kde jej ze vzduchu sebral gólman Šrom.
     
    50
    Hosté byli na polovině Ostravy zastaveni jen za cenu nedovoleného zákroku, po nařízeném přímém kopu se jim ale nepodařilo bránu Šroma ohrozit, neboť zasáhl obránci.
     
    53
    Ostravané získali výhodu rohového kopu, který ale ve vedoucí branku proměnit nedokázali, defenziva Mladé Boleslavi byla totiž pozorná a hrozící riziko možného zakončení eliminovala.
     
    55
    Hráčům ostravského Baníku se podařilo prokombinovat až do šestnáctky soupeře, kde ovšem míč po několika odrazech ukořistil Hankič.
     
    57
    Žlutou kartu za faul ve středu hřiště dostává Jiří Kateřiňák (FK Mladá Boleslav).
     
    58
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Kozma, přichází Milla.
     
    59
    Slezané založili další útočnou akci, ve které budou pokračovat po rozehrávce rohového kopu.
     
    60
    Centr od rohového praporku však nepatřil k těm vydařeným, hosté se totiž ubránili a posléze podnikli rychlý brejk, který ale rovněž skončil neúspěchem.
     
    61
    Uplynula již hodina hry a stav utkání je stále vyrovnaný, hra se přelévá ze strany na stranu a hraje se převážně ve středu hřiště a po obě pokutová území.
     
    62
    Žlutou kartu za ostrý zákrok ve středu hracího pole dostává Koch (FK Mladá Boleslav).
     
    63
    Žlutou kartu dostává Kaša (FC Baník Ostrava).
     
    65
    Středočeský celek zaútočil po pravé straně, odkud do vápna přilétl vzdušný centr, následné akrobatické zakončení bylo nepřesné a Šrom tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    67
    Hosté v tuto chvíli obéhají pokutové území, ale do střelecké pozice se jim nedaří dostat.
     
    68
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladoboleslavští vstřelili vedoucí branku a poprvé v utkání se ujali vedení. Kocourkův střílený centr na zadní tyč dokázal za záda Šroma rybičkou usměrnit JAN ŠISLER.
    Jan ŠISLER - 1:2
     
    70
    V krátkém časovém sledu se teď hra dvakrát přerušila, důvodem byly nedovolené zákroky ve středu hřiště.
     
    71
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dominik Tomšů, přichází Ondřej Pyclík.
     
    72
    Velkou šanci nyní spálil Szotkowski, ten totiž v šestnáctce vyprudukoval střelecký pokus z úhlu a mířil na zadní tyč, kolem které míč jen těsně prosvištěl.
    Rána Szotkowského z ostrého úhlu jen těsně minula levou tyč hostující branky!
     
    74
    Na trávníku zůstal v nepříjemné pozici ležet hostující Pajer a hra proto byla přerušena.
     
    75
    Vypadá to, že hráč Mladé Boleslavi je v pořádku a bude moci nadále pokračovat ve hře.
     
    76
    Do konce zápasu zbývá závěrečná čtvrthodina hry, podaří se domácímu týmu během této doby vyrovnat, nebo si hosté z Ostravy odvezou všechny body?
     
    77
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Odpověď na předchozí otázku už nejspíš známe. Výbornou přihrávku za obranu obdržel střídající MILLA, který z bezprostřední blízkosti poslal míč kolem vyběhnuvšího gólmana Šroma a poslal tak svůj celek do dvoubrankového trháku.
    MILLA - 1:3
     
    79
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Szotkowski, přichází Honiš.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Kundrátek (FC Baník Ostrava).
     
    80
    Žlutou kartu za ostrý faul dostává také Byrtus (FC Baník Ostrava).
     
    81
    Hráči středočeského celku ale ze standardní situace nedokázali zahrozit, centr postrádal potřebnou přesnost a skončil pouze na kopačkách fotbalistů ostravského Baníku.
     
    82
    Vypadá to, že se žlutými kartami se roztrhl pytel, další z nich totiž za nedovolený zákrok ve středu hřiště dostává Daniel Holzer (FC Baník Ostrava).
     
    83
    Střelecký pokus mladoboleslavských hráčů zblokoval obětavým zákrokem obránce Kaša, který se vrhl do střely.
     
    85
    Hra se ustálila do středu hracího pole, míč rotuje převážně kolem středového kruhu a často mění svého majitele.
     
    87
    Velice nadějně to nyní vypadalo s útokem hráčů v růžových dresech, jejich akce ale byla zbržděna a posléze i úplně zastavena.
     
    88
    Domácí se dokázali prokombinovat až do šestnáctky a po zblokované střele jedním z obránců se domáhali odpískání pokutového kopu za údajné hraní míče rukou. Píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá.
     
    90
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází zraněný Thalamy, přichází Houžvička.
     
    90+1
    Hlavní arbitr Zelinka se rozhodl ve druhém poločase nastavit dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Již v nastaveném čase se do obrovské šance dostal domácí Matěj, který mohl vsítit kontaktní branku! Hráče ostravského Baníku však ve stoprocentní příležitosti vychytal skvělým zákrokem Hankič a následnou dorážku vykopli téměř z brankové čáry zadáci Mladé Boleslavi.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Malpon, přichází Lacek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi ostravským Baníkem a Mladou Boleslaví končí dvougólovým vítězstvím středočeského celku. Po vyrovnaném úvodním poločase, ve kterém padl na každé straně jeden gól, se prosazovali už jen hosté, kteří si díky dnešnímu vítězství upevnili postavení na čele tabulky. (12:57:58)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 18. Celba – 28. Kateřiňák (pen.), 68. Šisler, 77. Milla

    Karty:   29. Šrom (OVA), 63. Kaša (OVA), 79. Kundrátek (OVA), 80. Byrtus (OVA), 82. Holzer (OVA) – 57. Kateřiňák (MBL), 62. Koch (MBL)


    FC Baník Ostrava: Šrom – Celba, Kaša, Zawada, Šichor, Szotkowski (79. Honiš), Byrtus, Holzer, Matěj, Tomšů (71. Pyclík), Kundrátek P.
    Náhradníci: Matějka, Fojtík, Hrdlička, Honiš, Pyclík

    FK Mladá Boleslav: Hankič – Thalamy (90. Houžvička), Navrátil, Koch, Malpon (90+2. Lacek), Kateřiňák, Pajer, Geissler, Kocourek, Kozma (58. Milla), Šisler
    Náhradníci: Roudnický, Lacek, Sedláček, Houžvička, Milla, Zemánek

    Rozhodca: Zelinka