Lazio – AS Rím 1:2 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:2 (0:0)
AS Rím
Pondelok 25.05.2015, 18:00 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, AS sa stáva víťazom tohto derby a vďaka dnešnému víťazstvu si zabezpečuje účinkovanie v budúcosezónnej skupinovej fáze Ligy Majstrov. Na Lazio sa ešte v poslednom zápase môže bodovo dotiahnuť Neapol, s práve ktorým v nedeľu Lazio odohrá svoj posledný zápas v sezóne.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (19:57:37)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ďalší rohový kop pre AS, na domácom tíme je už badateľná frustrácia a aj rezignácia. Hostia skúsene naťahujú čas, držia loptu pri rohovej zástavke.
     
    90+4
    Hrá sa na polovici domáceho tímu, Ibarbo navyše na pravej strane získal rohový kop. Vyzerá to tak, že hostia to dnes zvládnu.
     
    90+3
    Hostia aj naďalej kontrolujú hru, dnešné prípadné víťazstvo im zaručí 2. miesto v tabuľke a tým istú účasť v skupinovej fáze Ligy Majstrov.
     
    90+2
    Loptu ovládajú prevažne hostia, ich rozohrávku pochopiteľne napáda domáci tím, ten však robí chyby a čas na vyrovnanie mu rýchlo plynie.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nadstavovať sa ešte bude extra 5 minút.
     
    90
    Domáci hráči sa tlačia pred pokutové územie súpera, ten ich ale drží ďaleko od brány, De Sanctis zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    89
    Hra sa presťahovala najmä do stredu ihriska, tam chcú loptu udržať najmä hostia, ktorí za každú cenu držia tesné vedenie.
     
    88
    Domácemu tímu to nevychádza, navyše Lazio otvára hru, čo sa okamžite snažia využiť hostia na vytvorenie protiútokov.
     
    87
    Lazio vyráža do zúfalého útoku, na ďalšie vyrovnanie však majú hráči veľmi málo času, navyše takmer všetci hráči AS sa venujú obrannej činnosti.
     
    86
    Žltú kartu následne za útočný faul vidí Florenzi.
    Mapou YANGA-MBIWA - 1:2
     
    85
    AS Rím dal gól!
    Hostia opäť vedú! Dlhý pass z priameho kopu hlavou pohladil MAPOU YANGA-MBIWA, ktorého zakončenie sa pred Marchettim odrazilo od zeme, takže domáci gólman nemal najmenšiu šancu.
     
    85
    Je to tak, prichádza avizované striedanie, strelca prvého gólu Iturbeho strieda Doumbia.
     
    84
    Hostia získali priamy kop vo veľkej vzdialenosti od brány, najprv však zrejme príde striedanie na strane AS Rím.
     
    83
    Hostia sa okamžite snažia opäť strhnúť vedenie na svoju stranu, obrana Lazia však teraz pracuje tak ako má a súpera na dostrel brány nepúšťa.
    Filip DJORDJEVIĆ - 1:1
     
    82
    Lazio dalo gól! Center smerujúci na vzdialenejšiu tyč krásne Klose sklepol FILIPOVI DJORDJEVIĆOVI, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti s prehľadom vyrovnáva!

    Andrej Marienka

    Góly: 82. Djordjević – 73. Iturbe, 85. Yanga-Mbiwa

    Karty:   22. Lulić (LAZ), 32. Gentiletti (LAZ), 36. Biglia (LAZ), 62. Klose (LAZ) – 9. Totti (ASR), 52. Torosidis (ASR), 75. Iturbe (ASR), 86. Florenzi (ASR)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, Gentiletti, de Vrij, Lulić (55. Cavanda) – Candreva, Parolo, Biglia (79. Cataldi), Mauri (C) (76. Djordjević), Anderson – Klose.
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Ciani, Braafheid, Djordjević, Beldé, Pereirinha, Onazi, Ledesma, Cataldi, Maurício, Cavanda.

    AS Rím: De Sanctis – Torosidis, Yanga-Mbiwa, Manolas, Holebas – S. Keita (68. Ljajić), De Rossi, Nainggolan – Iturbe (85. Doumbia), Totti (C) (61. Ibarbo), Florenzi.
    Náhradníci: Skorupski – Cole, Ljajić, Maicon, Pjanić, Ibarbo, Astori, Gervinho, Paredes, Balzaretti, Uçan, Doumbia.

    Rozhodca: Rizzoli – Liberatore, Nicoletti