Lazio – AS Rím 1:2 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:2 (0:0)
AS Rím
Pondelok 25.05.2015, 18:00 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Pekný pondelkový podvečer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 37. a teda predposledného kola najvyššej talianskej Serie A. V dnešnom zápase uvidíme atraktívne derby medzi Laziom Rím a AS Rím.

    Lazio Rím

    Dnešný domáci tím zatiaľ okupuje tretie miesto v tabuľke so ziskom 66 bodov. Dnešný zápas bude aj súboj o druhé miesto, keďže na jeho mestského rivala a dnešného súpera AS Rím stráca len jeden bod. Na neohrozené lídra tabuľky stráca už 20 bodov. Už dlhšiu dobu je tak jasné, že Juventus Turín získa v tejto sezóne titul. Pozíciu Lazia Rím ešte môže ohroziť Neapol, ktorý naň stráca 3 body. V posledných kolách sa Laziu darilo striedavo. Z posledných piatich zápasov hráči získali 8 bodov za víťazstvá proti Sampdorii a Parme. Ďalšie dva zápasy sa skončili remízou 1:1 proti Atalante a Chievu Verona a zvyšný zápas proti Interu Miláno hráči nezvládli a na domácej pôde svojmu súperovi podľahli 1:2.

    AS Rím

    Ako už bolo spomínané, AS patrí druhé miesto, na už jasného víťaza stráca priepastných 19 bodov a o bod vedie pred Laziom. Ak by dnes AS Rím bodoval naplno, zabezpečil by si tak s určitosťou druhé miesto v tabuľke, čo by mu automaticky zabezpečilo účasť v skupinovej fáze Ligy Majstrov. Jeho účinkovanie v Lige Majstrov by ešte teoreticky mohol ohroziť Neapol, ktorý dve kolá pred koncom stráca 4 body. Z posledných piatich kôl hráči rímskeho AS získali dovedna 9 bodov. Tie si pripísali za víťazstvá proti Sassuolu, Janovu a Udinese. V týchto zápasoch navyše inkasovali iba jediný gól. Naopak, v zápasoch proti milánskym tímom sa Rímu nedarilo, Interu aj AC podľahol zhodne 2:1.
     
    História vzájomných zápasov:

    AS 2-2 Lazio
    Lazio 0-0 AS
    AS 2-0 Lazio
    AS 0-1 Lazio
    AS 1-1 Lazio
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Marchetti – Lulić, Gentiletti, de Vrij, Basta – Parolo, Biglia – Felipe Anderson, Mauri, Candreva – Klose
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Ciani, Braafheid, Đorđević, Keita, Bruno Pereirinha, Onazi, Ledesma, Cataldi, Mauricio, Cavanda

    AS Rím: De Sanctis – Holebas, Yanga-Mbiwa, Manolas, Torosidis – Nainggolan, De Rossi, Kéita – Iturbe, Totti, Florenzi
    Náhradníci: Skorupski – Cole, Ljajić, Maicon, Pjanić, Ibarbo, Astori, Gervinho, Paredes, Balzaretti, Uçan,

    Rozhodca: Rizzoli – Liberatore, Nicoletti.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v tradičnej belaso-bielej kombinácii dresov, zatiaľ čo hostia budú hrať v červenom. Domáci priaznivci sa navyše postarali o parádne choreo, ktoré si takýto súboj určite zaslúži.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči AS, Totti pár sekúnd na to vybojoval prvý priamy kop na súperovej polovici ihriska.
     
    2
    Totti priamy kop aj zahrával, jeho center preletel ponad hráčov na hranici pokutového územia a skončil mimo hracej plochy.
     
    3
    Oba tímy to teraz skúsili dlhou nakopávanou loptou, no tá neslávila úspech ani na jednej strane. Vždy lopta doplachtila iba k brankárovi.
     
    4
    Klose si nabehol za obranné línie AS, s loptou sa však nachádzal v ťažkom uhle, takže jeho strela Marchettiho prekvapiť nemohla.
     
    5
    Obrovská chyba obrancu hostí priniesla prvú gólovú príležitosť! Po zisku lopty na ľavom krídle prišiel prudký center na Kloseho, ktorý zakončoval rybičkou, no z bezprostrednej vzdialenosti bránu minul!
     
    6
    Ďalšia ďalekonosná prihrávka na domáceho hrotového útočníka, ten si hľadal medzeru medzi dvoma obrancami, ktorí ho ale zablokovali.
     
    7
    A znova takýto typ prihrávky, domáci tím sa snaží o takýto prienik pomerne často, obrana hostí tieto situácie zatiaľ zvláda.
     
    8
    Hostia získavajú druhý priamy kop v zápase, Florenzi získal priamy kop z podobnej pozície ako Totti v prvej minúte.
     
    9
    Už v 8. minúte prichádza prvá žltá karta v zápase, Ttti v útoku zbytočne dohrával súboj, za faul na protihráča prichádza kartový trest.
     
    10
    Pekná kombinácia Lazia, z rohu šestnástky po zemi vystrelil Parolo, jeho prízemná strela by šla tesne vedľa tyče, De Sanctis pre istotu po nej siahol.
     
    11
    Pekné kolmé vysunutie nám predviedli hráči hostí, Iturbe bol však na krídle osamotený, pred bránou chýbali spoluhráči, ktorých by krížnou prihrávkou mohol nájsť.
     
    12
    Hra pokračuje aj naďalej na polovici Lazia, hostia si zatiaľ nevedia vypracovať vážnejšiu príležitosť.
     
    13
    Na pravom krídle bol tentoraz vysunutý Florenzi, aj ten posielal loptu pred bránu, kde si ju ale postrážil pozorný Marchetti.
     
    14
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam o loptu bojujú oba tímy, ani jeden z nich nemá vyslovene navrch.
     
    15
    Loptu si napokon dlhší čas na svojich kopačkách podržali domáci hráči, tí si ju vymieňali na súperovej polovici, no k zakončeniu sa nedostali. Celú akciu napokon zastavil útočný faul.
     
    16
    Na opačnej strane si na ďaleký pass nabiehal Iturbe, pri spracovaní lopty ale zahral rukou, čo neušlo pozornosti rozhodcu.
     
    17
    Prvý rohový kop v zápase získava domáci tím, Candreva ho vybojoval pri pravej rohovej zástavke.
     
    18
    Hráči si v útoku nerozumeli, postupne boli vytlačení až k stredovej čiare. Celá akcia sa napokon skončila útočným faulom de Vrija.
     
    19
    Klose v strednej časti ihriska v sklze zostrelil Tottiho, následne medzi hráči vypukla menšia strkanica, nakoľko sa hráčom hostí nepáčilo, že Klose vyviazol bez kartového trestu.
     
    20
    Pokus o vysunutie Iturbeho sa skončil zdvihnutou zástavkou postranného rozhodcu, ktorý videl takmer metrový ofsajd hosťujúceho hráča.
     
    21
    Priamy kop tentoraz bude zahrávať Lazio, Holebas nešetrne poslal k zemi Candrevu, spoluhráča navyše počastoval prirovnaniami. Rozhodca zatiaľ ďalšiu žltú kartu nevyťahuje.
     
    22
    Na ihrisku začínajú čoraz väčšiu úlohu zohrávať emócie. Iturbeho teraz nechutne zostrelil Lulić a môže byť veru rád, že uvidí iba žltú kartu.
     
    23
    Pri prvej príležitosti sa však hráči obidvoch tímov okamžite púšťajú do seba, je vidieť, že medzi nimi vládne veľká rivalita.
     
    24
    Hra sa trošku ukľudnila, domáci futbalisti si loptu držia na svojich kopačkách na svojej vlastnej polovici ihriska. Hostia sa o nejaký veľký pressing príliš nesnažia.
     
    25
    Akcia sa napokon rozbehla cez Candrevu, jeho center ale nepatril k najpresnejším, lopta končí mimo hracej plochy, od brány bude rozohrávať De Sanctis.
     
    26
    AS Rím aj naďalej zostáva stiahnutý na svojej vlastnej polovici, tvoriť tak aj naďalej môžu hráči v belasých dresoch.
     
    27
    De Vrij sa po dlhšej dobe pokúšal o nakopávanú loptu na Kloseho, aj tentoraz bola lopta prisilná a skončila v rukaviciach De Sanctisa.
     
    28
    Na opačnej strane šťastie z veľkej vzdialenosti vyskúšal Florenzi, jeho delovka ešte bola tečovaná, nasledovať tak bude rohový kop pre AS.
     
    29
    Ten si hráči po odvrátení Lulića zopakovali. Hostia krátko na to stratili loptu, domáci tím sa okamžite pokúsil o rýchly protiútok, ktorý ale stroskotal na nepresnej prihrávke.
     
    30
    Pri lopte sa opäť nachádza domáci celok, hráči s loptou vyčkávajú len na svojej vlastnej polovici. Postupné prechody do útoky im dnes nevychádzajú.
     
    31
    A tak sa znova pokúšali o nakopávanú loptu na hrotového hráča, táto snaha sa ale skončila ofsajdom Kloseho. De Sanctis si s ďalšou rozohrávkou dáva načas.
     
    32
    Ďalšiu žltú kartu vidí Gentiletti, ktorý na ľavom krídle po prehratom súboji okopával Kéitu.
     
    33
    Ani táto štandardná situácia nepriniesla AS úspech. Pre odrazenú loptu si ešte do pokutového územia zbiehal Florenzi, cez hráča pred ním zakončiť nedokázal.
     
    34
    Priamy kop tentoraz získava Lazio, Nainggolan úplne zbytočne zozadu postrčil Felipeho Andersona, ten získal túto štandardtku takmer z ideálnej pozície.
     
    35
    Letiaca lopta našla iba hlavu obrancu hostí, ten ju poslal na hranicu pokutového územia, odkiaľ strieľal Parolo, ktorého strela bola zrazená na roh.
     
    36
    Ten domácim hráčom nevyšiel, Biglia opäť celkom zbytočne fauloval, ozhodca začína s hráčmi strácať trpezlivosť. Aj preto prichádza ďalší kartový trest.
     
    37
    Lazio sa aj napriek tomu pomerne rýchlo vrátilo na súperovu polovicu, ten však domáci tím drží ďaleko od brány, hráčom nedovoľuje ohroziť bránu.
     
    38
    Domáci hráči pokračujú vo vzájomnej výmene lopty ďaleko od súperovej brány, stále sa im nedarí nájsť recept na dobrú defenzívu pred De Sanctisom.
     
    39
    Na hre sa stále nič nemení, hostia vyčkávajú na svojej polovici zoradení v obrannej formácii, domáci tím zase nevie čo s loptou.
     
    40
    Iturbe sa rozhodol vyštartovať dopredu a napadnúť rozohrávku súpera. To sa mu z časti aj podarilo, lopta ale skončila u Marchettiho.
     
    41
    Chabý pokus o center Felipeho Andersona končí u De Sanctisa. Domáci hráč prihrával trošku zbrklo, mohol si radšej počkať na spoluhráčov.
     
    42
    Yanga-Mbiwa v stredovom kruhu jasne držal Candrevu, faul je odpískaný, kartový trest tentoraz neprichádza.
     
    43
    Felipe Anderson následne s veľkou dávkou šťastie prenikol až do šestnástky hostí, odkiaľ sa pokúsil vystreliť, jeho snahu ale zrazil protihráč na roh.
     
    44
    Domáci hráči sa teraz trošku zahrávali s ohňom na svojej vlastnej polovici ihriska. Prihrávali si totiž vzduchom, čo sa na zisk lopty snažil využiť Nainggolan. nanešťastie preňho svojho súpera pri tom fauloval.
     
    45
    Bigliovi chvíľu trvalo kým sa z trávniku pozbieral, napokon opustil hraciu plochu v sprievode lekárov, ktorí mu za postrannou čiarou poskytnú krátke ošetrenie.
     
    45+1
    štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 2 minúty navyše.
     
    45+1
    V nadstavenom čase ešte Lazio zahrávalo priamy kop, prudká strela však smerovala iba do Tottiho, od ktorého sa lopta odrazila na roh.
     
    45+2
    Center od rohovej zástavky bol veľmi biedny, skončil iba na bočnej sieti, De Sanctis tentoraz vôbec zasahovať nemusel.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Polovica zápasu je za nami, gól sme v nej nevideli. Sledovali sme pomerne vyrovnanú hru, jedinú gólovú príležitosť mal ešte na začiatku polčasu Klose, no bránu z bezprostrednej vzdialenosti netrafil. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 19:05.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujme striedanie na jednej, či druhej strane, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri možné výmeny hráčov.
     
    47
    Druhý polčas sa nám začal pomerne opatrne, pokiaľ sa dnes dočkáme remízy, Lazio si s určitosťou zabezpečí minimálne 3. miesto v tabuľke a o záverečnom postavení týchto tímov sa rozhodne v posledných zápasoch.
     
    48
    Svoj tím do vedenia chcel poslať Basta, jeho delovka z hranice pokutového územia však presvišťala vedľa pravej tyče.
     
    49
    Po vzdušnom súboji sa na zemi ocitol otrasený Kéita, nevyzerá to ale vážne, po malej chvíli sa otriasol a znova sa zapojil do hry.
     
    50
    Klose v strednej časti ihriska inkasoval nepríjemného šľapáka, jeho protihráč to však určite neurobil naschvál. Lazio tak zostane pri lopte.
     
    51
    Felipe Anderson z ľavej strane posielal loptu pred bránu, kde už si nabiehal Klose, pozorný De Sanctis si pre loptu včas zbehol.
     
    52
    Torosidis vidí žltú kartu za veľké protesty po Lulićovom faule na Tottiho. Napriek tomu získava AS priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    53
    Florenziho center bol veľkým sklamaním, lopta oblúčikom preletela ponad všetkých hráčov a skončila na kopačke domáceho hráča takmer pri rohovej zástavke.
     
    54
    Individuálnym prienikom to skúsil Klose, ešte pred šestnástkou ho zastavila hneď trojica hráčov v červenom.
     
    55
    Na opačnej strane aspoň rohový kop vybojoval Iturbe, aj keď by si určite viac želal pokutový kop.
     
    55
    Florenziho center našiel Iturbeho, ten od Kloseho očividne inkasoval úder do tváre, no pokutový kop nasledovať nebude.
     
    55
    Následne prichádza prvé striedanie v zápase, Lulića na ihrisko nahradí Cavanda.
     
    56
    Klose pekne sklepol letiacu loptu pre Mauriho, ten strieľal z prvej avšak jeho pokus mieril nad bránu.
     
    57
    Hra je prerušená, jeden z fanúšikov takmer trafil Marchettiho svetlicou, tá zostala ležať na trávniku, počkáme kým sa nájde človek, ktorý ju odnesie preč z ihriska.
     
    58
    Hráči rímskeho AS veľmi ochotne padajú k zemi, predvádzajú nám teatrálne divadielka, na ktoré zdá sa im rozhodca väčšinou naletí.
     
    60
    Peknú kombináciu zakončenú strelu z hranice pokutového územia nám predviedli domáci hráči, Parolov pokus bol ale zablokovaný obrancom.
     
    61
    Prvý raz v zápase striedajú aj hostia, z ihriska odchádza legendárny Totti, jeho miesto zaujme Ibarbo.
     
    62
    Ďalšiu žltú kartu v zápase vidí domáci hráč Klose, ten na súperovej polovici v sklze zbúral Yanga-Mbiwu.
     
    63
    Domáci hráči kombinujú na polovici súpera, zatiaľ je to bez strely, vidíme tak podobnú hru ako v prvom polčase dnešného zápasu.
     
    64
    Do ojedinelého útoku zavelili aj hostia, ten však veľmi rýchlo skončil, na ľavom krídle loptu stratil Ibarbo.
     
    65
    K lopte sa tak znova dostali domáci hráči, dnes však na ich kopačkách chýba väčšia presnosť, loptu tak často zbytočne strácajú.
     
    66
    Cavanda získal loptu na ľavom krídle, prihrával späť Maurimu, ktorého center bol však veľmi nepresný a tak nemal De Sanctis najmenší problém loptu chytiť.
     
    67
    Je naozaj zvláštne, že na to akou kvalitou vo svojom kádri oba tímy disponujú dnes sledujeme nie zrovna oku lahodiaci futbal.
     
    68
    Druhé striedanie na strane hostí znamená, že trávnik opúšťa Keita, opačným smerom putuje Ljajić.
     
    69
    Florenzi dobre zahral na ľavom krídle, škoda pre AS je to, že z jeho snahy bude plynúť iba rohový kop.
     
    70
    Šancu na skórovanie mal po tomto rohovom kope Ibarbo. Ten si stihol loptu spracovať, s kľudom vystreliť, no trestuhodne bránu míňa.
     
    71
    Cavanda priniesol do hry svojho tímu oživenie, darí sa mu preniknúť cez obranu súpera, aj keď tentoraz jeho prihrávku nedokázal zužitkovať Parolo.
     
    72
    Striedajúci Pjanić dobre na krídle zahral s Iturbem, títo hráči získali rohový kop, ktorý však následne hráči doslova zahodili.
     
    73
    AS Rím dal gól!
    Tak sme sa dočkali, Ibarbo sa aj s kúskom šťastie predral po pravom krídle až do šestnástky, okamžite poslal loptu pred bránu, kde JUANA ITURBEHO obrana nedokázala zastaviť a ten z prvej strieľa dnešný prvý gól.
    Juan ITURBE - 0:1
     
    75
    Iturbe to s oslavou gólu trošku prehnal, vyzliekol si pri tom dres, za čo automaticky vidí kartu žltej farby.
     
    76
    Domáci tím na inkasovaný gól reaguje striedaním, do hry zasiahne aj Đorđević, ktorý na ihrisku nahradí Mauriho.
     
    77
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Biglia, ktorý inkasoval úder do hlavy, je tam zrejme aj krv, hráč sa z trávniku zatiaľ nezdvíha.
     
    78
    Tak napokon to nieje tržná rana, no domáci hráč je poriadne otrasený, ihrisko opúšťa v sprievode lekárov, dúfajme že bude v poriadku.
     
    79
    Domáci tréner nechce nič riskovať, za Bigliu na ihrisko posiela náhradu, na posledných pár minút jeho miesto zaujme Cataldi.
     
    80
    Tempo hry nám po inkasovanom góle poriadne pokleslo, uvidíme či sa dočkáme tlaku domáceho tímu a snahy o vyrovnanie.
     
    82
    Lazio dalo gól! Center smerujúci na vzdialenejšiu tyč krásne Klose sklepol FILIPOVI DJORDJEVIĆOVI, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti s prehľadom vyrovnáva!
    Filip DJORDJEVIĆ - 1:1
     
    83
    Hostia sa okamžite snažia opäť strhnúť vedenie na svoju stranu, obrana Lazia však teraz pracuje tak ako má a súpera na dostrel brány nepúšťa.
     
    84
    Hostia získali priamy kop vo veľkej vzdialenosti od brány, najprv však zrejme príde striedanie na strane AS Rím.
     
    85
    Je to tak, prichádza avizované striedanie, strelca prvého gólu Iturbeho strieda Doumbia.
     
    85
    AS Rím dal gól!
    Hostia opäť vedú! Dlhý pass z priameho kopu hlavou pohladil MAPOU YANGA-MBIWA, ktorého zakončenie sa pred Marchettim odrazilo od zeme, takže domáci gólman nemal najmenšiu šancu.
    Mapou YANGA-MBIWA - 1:2
     
    86
    Žltú kartu následne za útočný faul vidí Florenzi.
     
    87
    Lazio vyráža do zúfalého útoku, na ďalšie vyrovnanie však majú hráči veľmi málo času, navyše takmer všetci hráči AS sa venujú obrannej činnosti.
     
    88
    Domácemu tímu to nevychádza, navyše Lazio otvára hru, čo sa okamžite snažia využiť hostia na vytvorenie protiútokov.
     
    89
    Hra sa presťahovala najmä do stredu ihriska, tam chcú loptu udržať najmä hostia, ktorí za každú cenu držia tesné vedenie.
     
    90
    Domáci hráči sa tlačia pred pokutové územie súpera, ten ich ale drží ďaleko od brány, De Sanctis zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nadstavovať sa ešte bude extra 5 minút.
     
    90+2
    Loptu ovládajú prevažne hostia, ich rozohrávku pochopiteľne napáda domáci tím, ten však robí chyby a čas na vyrovnanie mu rýchlo plynie.
     
    90+3
    Hostia aj naďalej kontrolujú hru, dnešné prípadné víťazstvo im zaručí 2. miesto v tabuľke a tým istú účasť v skupinovej fáze Ligy Majstrov.
     
    90+4
    Hrá sa na polovici domáceho tímu, Ibarbo navyše na pravej strane získal rohový kop. Vyzerá to tak, že hostia to dnes zvládnu.
     
    90+5
    Ďalší rohový kop pre AS, na domácom tíme je už badateľná frustrácia a aj rezignácia. Hostia skúsene naťahujú čas, držia loptu pri rohovej zástavke.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, AS sa stáva víťazom tohto derby a vďaka dnešnému víťazstvu si zabezpečuje účinkovanie v budúcosezónnej skupinovej fáze Ligy Majstrov. Na Lazio sa ešte v poslednom zápase môže bodovo dotiahnuť Neapol, s práve ktorým v nedeľu Lazio odohrá svoj posledný zápas v sezóne.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (19:57:37)

    Andrej Marienka

    Góly: 82. Djordjević – 73. Iturbe, 85. Yanga-Mbiwa

    Karty:   22. Lulić (LAZ), 32. Gentiletti (LAZ), 36. Biglia (LAZ), 62. Klose (LAZ) – 9. Totti (ASR), 52. Torosidis (ASR), 75. Iturbe (ASR), 86. Florenzi (ASR)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, Gentiletti, de Vrij, Lulić (55. Cavanda) – Candreva, Parolo, Biglia (79. Cataldi), Mauri (C) (76. Djordjević), Anderson – Klose.
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Ciani, Braafheid, Djordjević, Beldé, Pereirinha, Onazi, Ledesma, Cataldi, Maurício, Cavanda.

    AS Rím: De Sanctis – Torosidis, Yanga-Mbiwa, Manolas, Holebas – S. Keita (68. Ljajić), De Rossi, Nainggolan – Iturbe (85. Doumbia), Totti (C) (61. Ibarbo), Florenzi.
    Náhradníci: Skorupski – Cole, Ljajić, Maicon, Pjanić, Ibarbo, Astori, Gervinho, Paredes, Balzaretti, Uçan, Doumbia.

    Rozhodca: Rizzoli – Liberatore, Nicoletti