Empoli – Sampdoria 1:1 (kon.) | Chievo – Bergamo 1:1 (kon.) | Cesena – Cagliari 0:1 (kon.)
Palermo – Fiorentina 2:3 (kon.) | Parma – Hellas Verona 2:2 (kon.) | Udinese – Sassuolo 0:1 (kon.)
AC Miláno – Turín 3:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
3:0 (1:0)
FC Turín
Nedeľa 24.05.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    87
    Hostia až teraz dokázali premiérovo zamestnať gólmana Abbiatiho, ktorý sa zaskvel nádherným hádzanárskym zákrokom, no i prípadný gól na 1:3 by z pohľadu FC prišiel neskoro. Stredom ihriska sa šikovne preháčkoval striedajúci Basha, ktorý zo súperovej polovice vysúval do šance El Kaddouri. Marocký hráč zápasu z pohľadu hostí si prevzal loptu do pohybu, no zvnútra šestnástky už na milánskeho veterána medzi troma žrďami nevyzrel. Abbiati pohotovo vykopáva do strany, čisté konto zostáva v platnosti.
     
    77
    Marco van Ginkel na ľavej strane ihriska podrazil nohy kľučkujúcemu El Kaddourimu, Paolo Valeri znovu ťahal kartu.
     
    76
    Štvrťhodinu pred koncom dostáva príležitosť ďalší ligový debutant a síce Mastalli. 19-ročný futbalista nahrádza bojovníka Poliho.
     
    71
    Josef Martínez sa dnes absolútne nepresadil a už sa ani nepresadí. Dvadsať minút pred koncom ho nahrádza debutant Rosso.
     
    68
    Standing ovation pre navrátilca Stephana El Shaarawyho, ktorý dnes dvomi gólmi rozhodol o troch milánskych bodoch. Večne laborujúceho mladíka nahrádza Cristián Zapata. Gazziho na druhej strane mení Basha.
    Stephan EL SHAARAWY - 3:0
     
    65
    AC Miláno dalo gól!
    STEPHAN EL SHAARAWY oslavuje svoj comeback druhým streleným gólom, na San Siro je necelú polhodinu pred koncom zrejme rozhodnuté. Milánsky faraón si pred šestnástkou exkluzívne narazil loptu so zlepšujúcim sa van Ginkelom. Holanďan mu opätoval prihrávku exkluzívnou kolmicou medzi obrancov, ktorou už extravagantný Talian nemohol pohrdnúť. El Shaarawy zblízka obstreľuje bezmocného Padelliho, Rossoneri vedú už o tri góly!
     
    57
    Šťastný strelec Giampaolo Pazzini pri gólovej oslave zvliekol dres a Paolo Valeri tak musel opäť ťahať automatickú žltú kartu.
    Giampaolo PAZZINI - 2:0
     
    57
    AC Miláno dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil taliansky zakončovateľ GIAMPAOLO PAZZINI, ktorý sa z jedenástich metrov nemýlil. Guľatý nezmysel napálil chladnokrvne do stredu bránky, Daniele Padelli šiel po svojej pravej ruke a tým pádom zostal bez šance. Rossoneri vyrovnávajú počet hráčov na hracej ploche a navyše už zdvojnásobujú svoje vedenie!
    Červená karta - Molinaro
     
    56
    Paolo Valeri s ďalším jednoduchým rozhodnutím a automatickým vylúčením z prvej. Na pravej strane šestnástky turínskych Býkov sa presadil kmeňový hráč londýnskej Chelse – Marco van Ginkel, ktorého v kritickej situácii následne stiahol Molinaro, ktorý bol paradoxne obeťou Zaccardovho červeného zákroku. Dohrávať tak budeme 10 na 10, pričom Mlánčania budú zahrávať pokutový kop!
     
    55
    Po prvýkrát striedal i hosťujúci manažér Ventura, ktorý stiahol z ihriska Vivesa. Talianskeho stredopoliara po desiatich minútach druhej časti nahrádza Benassi.
     
    51
    Emiliano Moretti na ľavej strane ihriska podrazil nohy agilného Hondu, Paolo Valeri sa znovu nemusel dlho rozmýšľať.
     
    46
    Superpippo Inzaghi pripravil počas prestávky jednu defenzívnu zmenu. Na trávnik prichádza francúzsky stopér Philippe Mexès, ktorý nahrádza Alexa.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Andrea Poli (AC Miláno).
    Červená karta - Zaccardo
     
    42
    Asistent úvodného gólu Cristian Zaccardo opúšťa hraciu plochu nedobrovoľne ešte na konci úvodného dejstva! Paolo Valeri siahol po tretíkrát do kapsy a tentokrát nechal vyniknúť i kartu s tmavším odtieňom. Milánsku defenzívu vyšachoval z hry lišiak Amauri, ktorý pätou prehodil loptu do šance pre unikajúceho Molinara. Tomu už nestíhal spomínaný Zaccardo, ktorý v pozícii posledného zatiahol pred šestnástkou ručnú! Milánčania budú celé druhé dejstvo dohrávať o desiatich!
     
    40
    Rozbehnutý Salvatore Bochetti na ľavej strane prepadol cez razantného Gazziho, ktorý za svoju vystavanú hradbu obdržal žlté napomínanie.
    Stephan EL SHAARAWY - 1:0
     
    18
    AC Miláno dalo gól!
    Po vyše štvrťhodinových suchotách udrelo na San Siro z čistého neba, Rossoneri ukazujú, aké je to niekedy jednoduché. Na pravej strane dostal na okamih priestor Zaccardo, ktorý si prvým presným centrom zápasu pripísal na svoje konto gólovú asistenciu. Účastník MS 2006 dokonale naservíroval loptu na kopačku STEPHANA EL SHAARAWYHO, ktorý z hranice šestnástky prepálil Padelliho pravú stranu. Turínsky gólman reagoval neskoro, El Shaarawy oslavuje svoj druhý tohtoročný štart v základe gólom!
     
    11
    Z desaťminútových driemot nás prebudil až Paolo Valeri, ktorý premiérovo tasil pre Keisuke Hondu, ktorý po strate lopty držal unikajúceho Vivesa

    Erik Farkaš

    Góly: 18. El Shaarawy, 57. Pazzini (pen.), 65. El Shaarawy

    Karty:   11. Honda (ACM), 45. Poli (ACM), 57. Pazzini (ACM), 77. van Ginkel (ACM) – 40. Gazzi (TUI), 51. Moretti (TUI)   42. Zaccardo (ACM) – 56. Molinaro (TUI)


    AC Miláno: Abbiati – Zaccardo, Alex (46. Mexés), Paletta, Bocchetti – Poli (76. Mastalli), N. de Jong, van Ginkel – Honda, Pazzini, El Shaarawy (68. Zapata).
    Náhradníci: Diego López, Donnarumma – Destro, Mastour, Di Molfetta, Cerci, Mexés, Felicioli, Zapata, Mastalli, Piccinocchi.

    FC Turín: D. Padelli – Darmian, Glik (C), Moretti – Peres, Vives (55. Benassi), Gazzi (68. Basha), El Kaddouri, Molinaro – Amauri, Martínez (71. Rosso).
    Náhradníci: Ichazo Fernández, Zaccagno – Benassi, S. Gastón, Basha, P. Jansson, González, Morra, Rosso.

    Rozhodca: Paolo Valeri – G. Stallone, S. Longo – R. Bianchi