Empoli – Sampdoria 1:1 (kon.) | Chievo – Bergamo 1:1 (kon.) | Cesena – Cagliari 0:1 (kon.)
Palermo – Fiorentina 2:3 (kon.) | Parma – Hellas Verona 2:2 (kon.) | Udinese – Sassuolo 0:1 (kon.)
AC Miláno – Turín 3:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
3:0 (1:0)
FC Turín
Nedeľa 24.05.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Na Stadio Giuseppe Meazza je dobojované, milánske AC podalo možno najviac profesionálny výkon v tomto ročníku. Rossoneri boli po všetkých aspektoch lepším mužstvom, postavou zápasu dvojgólový navrátilec Stephan El Shaarawy. Desiate AC tak stiahlo manko na deviate Býky na rozdiel dvoch bodov, no európske poháre zostávajú pre tento ročník znovu pasé. (22:41:37)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Kamil Glik sa v rámci nadstavenia ešte posledný raz snažil osloviť Amauriho, no toho si výborne prebral striedajúci Zapata.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica v popredí s Paolom Valerim bude k rozhodnutému stretnutiu pridávať ešte dve nadstavené minútky.
     
    89
    Keisuke Honda rozohrával z pravej strany voľný kop, ktorý však komfortne pokryla turínska defenzíva na čele s Morettim.
     
    87
    Hostia až teraz dokázali premiérovo zamestnať gólmana Abbiatiho, ktorý sa zaskvel nádherným hádzanárskym zákrokom, no i prípadný gól na 1:3 by z pohľadu FC prišiel neskoro. Stredom ihriska sa šikovne preháčkoval striedajúci Basha, ktorý zo súperovej polovice vysúval do šance El Kaddouri. Marocký hráč zápasu z pohľadu hostí si prevzal loptu do pohybu, no zvnútra šestnástky už na milánskeho veterána medzi troma žrďami nevyzrel. Abbiati pohotovo vykopáva do strany, čisté konto zostáva v platnosti.
     
    86
    Réžia si pokušiteľsky vyberá na lavičke Cerciho, ktorý ešte vlani strieľal góly za turínske Býky. Medzitým sa trápi už na druho odlišnom angažmán.
     
    85
    Amauri pristúpil de Jongov členok, čo Paolo Valeri síce postrehol, no kartou tento priestupok voči pravidlám neocenil.
     
    83
    Loptu má znovu gólman Christian Abbiati, ktorý si dáva s rozohrávkou načas. Rossoneri takticky naťahujú záver duelu.
     
    82
    Bruno Peres z pravej strany hľadal Amauriho, no pred ním operoval iba Paletta, ktorý s prehľadom odhlavičkoval do bezpečia.
     
    80
    Milánčania si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska a nikam sa zásadne neponáhľajú. Trojgólové vedenie Inzaghiho zverencom stačí.
     
    79
    Následná štandardka turínskych Býkov priniesla Glikovu koncovku zo siedmich metrov, no Poliak hlavičkoval mimo.
     
    77
    Marco van Ginkel na ľavej strane ihriska podrazil nohy kľučkujúcemu El Kaddourimu, Paolo Valeri znovu ťahal kartu.
     
    77
    Posledný náhradník zápasu okamžite vystrašil gólmana Padelliho, no jeho zrazený pokus smeroval len mimo bránku.
     
    76
    Štvrťhodinu pred koncom dostáva príležitosť ďalší ligový debutant a síce Mastalli. 19-ročný futbalista nahrádza bojovníka Poliho.
     
    74
    Darmian vytláčal Hondu z pozície len za pomoci nedovoleného zákroku, stretnutie na Stadio Giuseppe Meazza sa už iba dohráva.
     
    73
    Benassi pri ofenzívnom pressingu fauloval Bochettiho, Milánčania sa už s rozohrávkou nikam zvlášť neponáhľajú.
     
    71
    Josef Martínez sa dnes absolútne nepresadil a už sa ani nepresadí. Dvadsať minút pred koncom ho nahrádza debutant Rosso.
     
    70
    Do konca stretnutia zostáva odohrať ešte niečo vyše dvadsiatich minút a aj preto už možno kalkulovať s tromi červeno-čiernymi bodmi.
     
    68
    Standing ovation pre navrátilca Stephana El Shaarawyho, ktorý dnes dvomi gólmi rozhodol o troch milánskych bodoch. Večne laborujúceho mladíka nahrádza Cristián Zapata. Gazziho na druhej strane mení Basha.
     
    67
    Milánčania sú pri chuti, o čom svedčil i ofenzívny výpad defenzívneho pitbulla Nigela de Jonga. Holanďanov pokus z vyše dvadsiatich metrov letel ponad bránku.
    Stephan EL SHAARAWY - 3:0
     
    65
    AC Miláno dalo gól!
    STEPHAN EL SHAARAWY oslavuje svoj comeback druhým streleným gólom, na San Siro je necelú polhodinu pred koncom zrejme rozhodnuté. Milánsky faraón si pred šestnástkou exkluzívne narazil loptu so zlepšujúcim sa van Ginkelom. Holanďan mu opätoval prihrávku exkluzívnou kolmicou medzi obrancov, ktorou už extravagantný Talian nemohol pohrdnúť. El Shaarawy zblízka obstreľuje bezmocného Padelliho, Rossoneri vedú už o tri góly!
     
    64
    Pazzini natiahol k strele z veľkej vzdialenosti, no tento pokus šancu na úspech rozhodne nemal. Lopta letí hodne mimo ľavej žrde.
     
    63
    Domáci medzitým rozohrávali rohový kop z ľavej strany, no Býkom sa ho i v tomto prípade podarilo odvrátiť bez úhony.
     
    61
    Povzbudený Pazzini sa tlačil do ďalšej šance cez Glika, no poľský stopér si v tomto prípade počínal na výbornú.

     
    59
    Po necelej hodine hry teda hráme za stavu 2:0, pričom turínske šance na obrat sa stratou Molinara zásadne zmenšujú.
     
    57
    Šťastný strelec Giampaolo Pazzini pri gólovej oslave zvliekol dres a Paolo Valeri tak musel opäť ťahať automatickú žltú kartu.
    Giampaolo PAZZINI - 2:0
     
    57
    AC Miláno dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil taliansky zakončovateľ GIAMPAOLO PAZZINI, ktorý sa z jedenástich metrov nemýlil. Guľatý nezmysel napálil chladnokrvne do stredu bránky, Daniele Padelli šiel po svojej pravej ruke a tým pádom zostal bez šance. Rossoneri vyrovnávajú počet hráčov na hracej ploche a navyše už zdvojnásobujú svoje vedenie!
    Červená karta - Molinaro
     
    56
    Paolo Valeri s ďalším jednoduchým rozhodnutím a automatickým vylúčením z prvej. Na pravej strane šestnástky turínskych Býkov sa presadil kmeňový hráč londýnskej Chelse – Marco van Ginkel, ktorého v kritickej situácii následne stiahol Molinaro, ktorý bol paradoxne obeťou Zaccardovho červeného zákroku. Dohrávať tak budeme 10 na 10, pričom Mlánčania budú zahrávať pokutový kop!
     
    55
    Po prvýkrát striedal i hosťujúci manažér Ventura, ktorý stiahol z ihriska Vivesa. Talianskeho stredopoliara po desiatich minútach druhej časti nahrádza Benassi.
     
    55
    Kamil Glik v chlapskom súboji ubránil naskakujúceho Pazziniho, ktorý sa v nebezpečnej pozícii zatiaľ k zakončeniu nedostal.
     
    54
    Rossoneri dokonca i zaútočili, keď z desiatich metrov hlavičkoval Pazzini. Poliho center však umiestnil len do Padelliho náruče.
     
    53
    Turínčania sa snažili o vyrovnanie po rohovom kope z ľavej strany, no domáci sa i v tomto prípade poľahky ubránili.
     
    51
    Emiliano Moretti na ľavej strane ihriska podrazil nohy agilného Hondu, Paolo Valeri sa znovu nemusel dlho rozmýšľať.
     
    51
    Pippo Inzaghi bude druhé dejstvo sledovať len z tribúny San Siro, kam zamieril po vyčistený žalúdku Paola Valeriho.
     
    50
    Keisuke Honda rozohral z ľavej strany nebezpečný voľný kop, ktorý odvracal Darmian iba do Molinara. Z následného rohu sa domáci nepresadili.
     
    49
    Milánčania sa ubránili úvodnému rohovému kopu druhej časti, keď najvyššie skákal dobre hrajúci Salvatore Bochetti.
     
    48
    Zdá sa, že na pravú stranu obrany sa bude sťahovať stredopoliar Andrea Poli. Pomerne odvážny ťah neskúseného manažéra Rossoneri.
     
    47
    Čakalo sa skôr, že Inzaghi sa vráti k formácii so štyrmi obrancami a z ihriska pošle nevýrazného van Ginkela.
     
    46
    Superpippo Inzaghi pripravil počas prestávky jednu defenzívnu zmenu. Na trávnik prichádza francúzsky stopér Philippe Mexès, ktorý nahrádza Alexa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Stadio Giuseppe Meazza veľa vzruchu neprinieslo, aspoň nie toho futbalového. Domáci boli počas celej časti opticky aktívnejší, no šance sa na San Siro nerodili. Z jedinej vážnejšej sa napokon presadil navrátilec Stephan El Shaarawy. Milánskou komplikáciou pre druhé dejstvo bude určite strata vylúčeného Cristiana Zaccarda, ktorý zatiahol ručnú pri Molinarovom úniku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Andrea Poli (AC Miláno).
     
    45
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Valerim pridáva ešte jednu nadstavenú minútku, počas ktorej sa bude dohrávať posledný zápas víkendového programu Serie A.
     
    44
    Turínčania sa snažia využiť svoju presilovku ešte počas toho krátkeho zvyšku prvého polčasu. Rossoneri zatiaľ prežívajú.
    Červená karta - Zaccardo
     
    42
    Asistent úvodného gólu Cristian Zaccardo opúšťa hraciu plochu nedobrovoľne ešte na konci úvodného dejstva! Paolo Valeri siahol po tretíkrát do kapsy a tentokrát nechal vyniknúť i kartu s tmavším odtieňom. Milánsku defenzívu vyšachoval z hry lišiak Amauri, ktorý pätou prehodil loptu do šance pre unikajúceho Molinara. Tomu už nestíhal spomínaný Zaccardo, ktorý v pozícii posledného zatiahol pred šestnástkou ručnú! Milánčania budú celé druhé dejstvo dohrávať o desiatich!
     
    41
    Priamy kop z asi dvadsiatich metrov rozohrával Keisuke Honda, ktorý podstrelil múr, no loptu nasmeroval len do stredu bránky.
     
    40
    Rozbehnutý Salvatore Bochetti na ľavej strane prepadol cez razantného Gazziho, ktorý za svoju vystavanú hradbu obdržal žlté napomínanie.
     
    39
    Milánčania medzitým s rohovým kopom, ktorý rozohrával všadeprítomný El Shaarawy, no jeho center našiel iba Vivesovu hlavu.
     
    38
    Po hroznej rozohrávkovej chybe Glika a Pazziniho pätičke pálil z ideálneho priestoru El Shaarawy, no vonkajšom tentokrát faraónovi nesadol.
     
    37
    Omar El Kaddouri sa na pravej strane tlačil do ďalšieho úniku, no ani marocký záložník sa nedokázal orientovať na ofsajdovej línii.
     
    36
    Molinaro na ľavej strane spolupracoval s El Kaddourim, no záverečná zadovka prvého menovaného neprešla. Hostia však môžu aspoň vhadzovať.
     
    35
    Na druhej strane si na ofsajdové postavenie pre zmenu nedal pozor doposiaľ jediný strelec stretnutia – Stephan El Shaarawy.
     
    34
    Martínez sa tentokrát z prvej snažil opätovať prihrávku Gazzimu, no úmysel hosťujúceho útočníka nevyšiel.
     
    33
    Krásna narážačka Peresa s Amaurim pripravila pozíciu pre Martíneza, no ten si nepostrážil svoje postavenie na ofsajdovej línii.
     
    31
    Doposiaľ najlepší hráč Býkov – El Kaddouri to skúsil z veľkej vzdialenosti, no na smolu pre hostí mieril len do stredu bránky.
     
    30
    Bruno Peres ho chcel prevetrať centrom z pravej strany, no brazílsky krajný hráč nenasadil okolo dobre hrajúceho Bochettiho.
     
    29
    Milánsky veterán zatiaľ nemusel riešiť žiadnu komplikovanú situáciu a platí to i po zmätkoch v domácej defenzíve.
     
    28
    Bruno Peres naštartoval po pravej strane ako utrhnutý chrt, no jeho center smeroval len do priestoru, ktorý obhospodaroval Christian Abbiati.
     
    27
    Keisuke Honda sa na pravej strane ihriska nedokázal zbaviť brániaceho Molinara, proti ktorému si podľa Valeriho pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    26
    Kopal sa síce priamy kop, no El Kaddouriho exekúcia mala k presnosti ďaleko a uvedomuje si to i manažér Ventura.
     
    25
    Stredopoliar Andrea Poli nepríjemne dohral El Kaddouriho, no Paolo Valeri zostáva v tomto prípade pokojný a kartu neťahá.
     
    24
    Milánčania v polovici úvodného dejstva zaslúžene vedú 1:0. Šancí je síce menej ako šafranu, no Rossoneri opticky dominujú.
     
    23
    Obranca Salvatore Bochetti to skúsil z veľkej vzdialenosti, no jeho ľavačka míňala ľavú žrď Padelliho svätyne.
     
    22
    Turínčania sa pri svojom outovom vhadzovaní zahrávali s ohňom, no gólman Padelli dokázal vyriešiť problémy v komunikácii Býkov.
     
    20
    Rossoneri udreli zo svojej vôbec prvej gólovej príležitosti zápasu. Doposiaľ patril jediný náznak hosťujúcemu El Kaddourimu.
    Stephan EL SHAARAWY - 1:0
     
    18
    AC Miláno dalo gól!
    Po vyše štvrťhodinových suchotách udrelo na San Siro z čistého neba, Rossoneri ukazujú, aké je to niekedy jednoduché. Na pravej strane dostal na okamih priestor Zaccardo, ktorý si prvým presným centrom zápasu pripísal na svoje konto gólovú asistenciu. Účastník MS 2006 dokonale naservíroval loptu na kopačku STEPHANA EL SHAARAWYHO, ktorý z hranice šestnástky prepálil Padelliho pravú stranu. Turínsky gólman reagoval neskoro, El Shaarawy oslavuje svoj druhý tohtoročný štart v základe gólom!
     
    17
    El Shaarawy sa na ľavej strane nedostal k centru, keď si výborne zakryl loptu pravý full-back Matteo Darmian.
     
    16
    Bruno Peres centroval z pravej strany na urasteného Amauriho, no pred ním lapil loptu milánsky gólman Chrstian Abiatti.
     
    15
    Molinaro sa z ľavej strany exkluzívne preštrikoval cez brániacu trojicu Milánčanov až do šestnástky, no tak nedokázal vystreliť cez Alexa.
     
    14
    Marockému záložníkovi ale chýbala presnosť i podstatnejšia razancia. Christian Abbiati mal celú situáciu pod absolútnou kontrolou.
     
    13
    Jednu z prvých zaujímavejších pozícii si pripravili hostia, keď El Kaddouri pálil po krížnej prihrávke tesne mimo pravej žrde.
     
    11
    Z desaťminútových driemot nás prebudil až Paolo Valeri, ktorý premiérovo tasil pre Keisuke Hondu, ktorý po strate lopty držal unikajúceho Vivesa
     
    11
    Zaccardov ďalší center skončil nezdarom, pred Pazzinim tentokrát skákal defenzívny stredopoliar Alessandro Gazzi.
     
    10
    Platí to i v závere úvodnej desaťminútovky, ktorá mnoho futbalového vzrušenia nepriniesla. Na lopte aktívnejší domáci.
     
    9
    Iniciatívu po chvíľke znovu preberajú Rossoneri. Zatiaľ sa však derie iba medzišestnástková plocha Stadio Giuseppe Meazza.
     
    8
    Po domácom nástupe do stretnutia začínajú častejšie operovať na lopte turínski hostia, no tí sa taktiež nedostávajú na dostrel súperovho gólmana.
     
    7
    El Shaarawy krásne prestrčil loptu do šance pre Poliho, no taliansky stredopoliar sa nedokázal vyhnúť postaveniu mimo hry.
     
    6
    Zaccardo tentokrát centroval priamo pred turínsku bránku, no tam operoval iba hosťujúci strážca svätyne Daniele Padelli.
     
    5
    Po Zaccardovej prihrávke sa z ľavej strany pokúsil o streľbu uzdravený El Shaarawy, no milánsky faraón nastrelil iba Darmiana.
     
    4
    Rušno bolo až po nedôraznej spätnej prihrávke Morettiho, ktorého malú domov takmer vypichol Giampaolo Pazzini.
     
    3
    Inak zatiaľ kombinujú prevažne domáci, ktorým ale chýba väčšie tempo a priamočiarosť prihrávok. Zatiaľ sa dostávajú len na tridsať metrov od turínskej brány.
     
    2
    Rozbehnutý El Kaddouri sa hneď v úvode stretnutia snažil vysunúť do úniku Martíneza, no pred ním na výbornú zasahoval stopér Alex.
     
    1
    Domáci v tradičnej červeno-čiernej sade dresov odštartovali svoje posledné domáce stretnutie tejto sezóny. Turínske Býky v bielom sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Abbiati – Zaccardo, Alex, Paletta, Bocchetti – Poli, N. de Jong, van Ginkel – Honda, Pazzini, El Shaarawy.
    Náhradníci: Diego López, Donnarumma – Destro, Mastour, Di Molfetta, Cerci, Mexés, Felicioli, Zapata, Mastalli, Gamarra.

    FC Turín: D. Padelli – Darmian, Glik (C), Moretti – Peres, Vives, Gazzi, El Kaddouri, Molinaro – Amauri, Martínez.
    Náhradníci: Ichazo Fernández – Benassi, S. Gastón, Basha, P. Jansson, González.

    Rozhodca: Paolo Valeri – G. Stallone, S. Longo – R. Bianchi.
     
    Vitajte na zachmúrenom San Siro, kde ukončíme víkendový program predposledného kola Serie A.

    Zdevastované domáce mužstvo hrozivým záverom smeruje k najhoršiemu umiestneniu za posledných sedemnásť sezón!
    Rossoneri naposledy skončili uprostred tabuľky v sezóne 1997/98. Vlani skončili až na ôsmom mieste, čo sa samo o sebe bralo ako hlboké sklamanie a ústup z predných priečok.
    Pod mladým trénerom Inzaghim to však s Milánčanmi ide od desiatich k piatim. Červeno-čierni z posledných piatich ligových zápasov neprehrali jediný, pričom z plného bodového zisku sa za ostatných sedem kôl tešili len raz. Ich momentálna strata na európske poháre predstavuje priepastných dvanásť bodov.

    O niečo lepšie sú na tom hostia a to zvlášť, keď vezmeme do úvahy ambície turínskeho celku. Venturovi zverenci napriek strate vražednej dvojice Cerci-Immobile zrejme obhája umiestnenie v hornej polovici ligovej tabuľky. Sympatický klub môže prinajlepšom finišovať na šiestej priečke – tesne za európskymi pohármi.
    O tie sa siedme mužstvo vlaňajšieho ročníka ešte mohlo pobiť, no ich plány narušili nedávne straty v Palerme (2:2), v Janove (1:5) a predovšetkým doma s Empoli (0:1). Turínske Býky v tomto miléniu ešte milánske AC nezdolali, dnes budú mať k tomu ideálnu príležitosť.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 18. El Shaarawy, 57. Pazzini (pen.), 65. El Shaarawy

    Karty:   11. Honda (ACM), 45. Poli (ACM), 57. Pazzini (ACM), 77. van Ginkel (ACM) – 40. Gazzi (TUI), 51. Moretti (TUI)   42. Zaccardo (ACM) – 56. Molinaro (TUI)


    AC Miláno: Abbiati – Zaccardo, Alex (46. Mexés), Paletta, Bocchetti – Poli (76. Mastalli), N. de Jong, van Ginkel – Honda, Pazzini, El Shaarawy (68. Zapata).
    Náhradníci: Diego López, Donnarumma – Destro, Mastour, Di Molfetta, Cerci, Mexés, Felicioli, Zapata, Mastalli, Piccinocchi.

    FC Turín: D. Padelli – Darmian, Glik (C), Moretti – Peres, Vives (55. Benassi), Gazzi (68. Basha), El Kaddouri, Molinaro – Amauri, Martínez (71. Rosso).
    Náhradníci: Ichazo Fernández, Zaccagno – Benassi, S. Gastón, Basha, P. Jansson, González, Morra, Rosso.

    Rozhodca: Paolo Valeri – G. Stallone, S. Longo – R. Bianchi