Poprad – Šaľa 4:3 (kon.)
koniec
FK Poprad
4:3 (1:1)
FK Slovan Duslo Šaľa
Utorok 19.05.2015, 19:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
     
    Druhý polčas bol poriadne búrlivý! Domáci skórovali trikrát a hostia dva razy. Postupne sa presadili na domácej strane Tropp, Ujčík a Palutka. Za hostí skóroval Nurković a Gešnábel.
    Poprad teda víťazí a pripisuje si prvé body do tabuľky v nadstavbovej časti.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (21:17:42)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Popradský brankár Ján Malec dostáva žltú kartu za zdržovanie hry.
     
    90+1
    Domáci získali loptu vďaka zlyhaniu súpera faulom, odkopáva ju brankár Malec.
     
    90+1
    Palutka v strede ihriska fauloval protihráča, Šaľa môže ešte narýchlo rozohrať a svoju pozornosť sústrediť do šestnástky.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Peter Melek, prichádza Martin Sluka.
     
    88
    Poprad dal gól!
    Tak tomu sa hovorí rýchly obrat! Popradčania získavajú vedenie a takto to už pravdepodobne zabetónujú! FILIP PALUTKA si pripravil loptu za šestnástkou a krásnou strelou ku pravej žrdi poslal svoj tím prvýkrát do vedenia!
     
    87
    Poprad dal gól!
    Tak Popradčania napokon aj do tretice vyrovnávajú a pravdepodobne získajú prvý bodový zisk! Do šestnástky sa najprv s loptou hrnul Rams, ktorý hľadal Durkota. Tomu lopta unikla späť na Ramsa, následne tam našiel RÓBERTA UJČÍKA, ktorému sa podarilo Kolmokova prekonať!
     
    86
    Miloš Fehervári sa stal exekútorom štandardky Šale, strieľal spoza pokutového územia, no jeho ľahkú strelu bezpečne zachytil Malec.
     
    85
    Popradský futbalista Róbert Ujčík dostáva za faul na Ďatka žltú kartu, je to vôbec prvá karta v zápase pre niekoho z hráčov domácich.
     
    84
    Sedlák hľadal rozbehnutého Durkota na hrote, tam však bezpečne napokon zasiahol Ďatko a nedovolil popradskému útočníkovi preniknúť až do zakončenia.
     
    83
    Pavol Rams vyskúšal svoju pravačku, keď spoza pokutového územia pálil, ale napokon priestor brány tesne minul.
     
    82
    Futbalisti Šale rozohrali štandardku jednoducho, lopty sa zmocnil Lukáš Szabó, ktorý pálil, ale jemu šiel naproti Palutka, ktorý tvrdo zblokoval jeho strelu.
     
    80
    Lukáš Szabó dostal prihrávku za pokutové územie, odkiaľ následne vypálil, avšak jeho zakončenie skončilo iba v náručí brankára Maleca.
     
    79
    Filip Palutka bežal po ľavej strane smerom do vnútra vápna, napokon celú akciu pokazil, keďže nedokázal prihrať.
     
    77
    Rams prihral na pravú stranu v šestnástke Durkotovi, ktorý už zrakom videl na lepšie postaveného Ujčíka. Napokon mu však loptu nepreniesol cez hráčov súpera.
     
    75
    Šaľa dala gól!
    Hostia sa 15 minút pred koncom stretnutia dostávajú do vedenia a toto vedenie už určite nemôžu stratiť! RÓBERT GEŠNÁBEL sa šikovne pohral s obranou súpera a ukážkovo vyvesil do pravého vinkla! Stal sa tak druhým strelcom Šale v tomto zápase.
     
    73
    Miloš Fehervári otestoval popradského brankára Maleca strelou z väčšej diaľky. Brankár Popradu si dokázal poradiť bez problémov, strelu vyrazil na rohový kop pre súpera.
     
    71
    Dávid Gallovič si spracoval loptu na ľavej strane a následne sa rozhodol centrovať ku bráne. Pre jeho spoluhráčov to nebolo platné, pretože lopta letela do územia nikoho.
     
    70
    René Durkot využil svoju výbornú rýchlosť, keď najprv dobiehal neistého stopéra Šale, ktorý brankárovi prihral zlú loptu. Napokon bol však Kolmokov o stotinky sekundy rýchlejší než popradský útočník.
     
    68
    Hosťujúci hráč Goran Matić je prvým potrestaným hráčom v tomto zápase, keď faulom zastavoval Popradčana Sedláka.
     
    66
    V obrovskej šanci sa ocitol Peter Melek, ktorému loptu ideálne predĺžil Ujčík, ale nakoniec Melek stroskotal na Kolmokovovi, ale najmä na jeho kvalitnom zákroku rukami!
     
    65
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú po druhýkrát v tomto stretnutí! Tomáš Sedlák si postavil loptu na ľavej strane a s prehľadom našiel pri vzdialenejšej žrdi JOZEFA TROPPA, ktorý napokon aj s menšími problémami dokázal prekonať šalianskeho brankára.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ľubomír Jurčo, prichádza René Durkot.
     
    63
    Goran Matić pálil z veľkej vzdialenosti, netrafil bránu, a preto brankár Malec nemal žiadnu prácu a bez ťažkostí mohol rozohrávať odkop od brány.
     
    60
    Šaľa po strelení druhého gólu bezpečne kontroluje hru a snaží sa práve teraz, keď je v tempe, streliť aj poistný gól, ktorý by Popradčanov už pravdepodobne položil na kolená.
     
    58
    Šaľa dala gól!
    Hostia sa dostávajú opäť do vedenia! Szabó prešprintoval s loptou po pravej strane, následne sa zbavil obrancu a odcentroval ku opačnej žrdi, kde bol pripravený SAMIR NURKOVIĆ, ktorý s istotou prekonal domáceho brankára!
     
    56
    Gešnábel smeroval sa nakopnutou loptou dopredu, napokon však pri nej bol rýchlejšie a včas popradský brankár Malec, ktorému sa podarilo s istotou odkopnúť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 546 divákov.
     
    53
    Zozadu rozohrával stopér Šale Michal Kružlík, ktorý dával na ľavú stranu krížny center, ale nepodarilo sa mu týmto spôsobom správne vysunúť svojho spoluhráča.
     
    51
    Filip Palutka si pripravil loptu za pokutovým územím, následne vypálil, ale brankár Kolmokov šikovne zachytil loptu do svojich rúk.
     
    50
    Šaľania vymysleli šikovnú kombináciu! Szabó sa dostal ku šestnástke s loptou, prihral Rehákovi, ktorý pálil, ale mieril mimo brány.
     
    47
    Matúš Bendík správne vyskočil počas rohového kopu hostí a tým nedal súperovi šancu na zakončenie.
     
    46
    Futbalisti Šale chceli na úvod polčasu ihneď prekvapiť, Gešnábel sa prebehol s loptou po ľavej strane a centroval do vnútra šestnástky, ale tam nemal spoluhráčov vhodných na zakončenie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme boli svedkami nie veľmi pozoruhodného futbalu, videli sme však dva góly. V 20. minúte sa za hostí presadil Gešnábel a až v závere vyrovnával Melek.
    Druhý polčas sa začne približne o 20:29.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Na opačnej strane domáci zatlačili na súpera, Pavol Rams si pripravil loptu za šestnástkou, do strely ho hnalo aj publikum, ale popradský stredopoliar napokon vypálil iba na prázdnotou zývajúcu tribúnu.
     
    43
    Brankár Malec sa tentokrát prezentoval v nie veľmi dobrom svetle, keď rozohral priamo na kopačku Daniela Reháka, ktorý strieľal priamo, no až následne si všimol, že mal naľavo lepšie postaveného Gešnábela. Lopta nakoniec skončila mimo brány a futbalisti Šale môžu ľutovať túto premárnenú príležitosť.
     
    42
    Poprad dal gól!
    Domácim futbalistom sa napokon podarilo presadiť ešte v závere prvého polčasu! Filip Palutka smeroval s loptou po ľavej strane, pozrel do šestnástky, kde ideálne našiel PETRA MELEKA, ktorý vo výskoku hlavičkou šikovne trafil voľný priestor v bráne a vyrovnal!
     
    41
    Hráč Šale Róbert Gešnábel vyzeral byť ranený, keď sa z trávnika zviechal veľmi nepríjemne. Po chvíli však vstal a odklúsal ku šestnástke svojho tímu.
     
    38
    Tomáš Sedlák zahrával štandardku pre Poprad, skúšal to ľahkým centrom pred malé vápno, lopta napokon doputovala až na ruky brankára Dušana Kolmokova, ktorý ju potom s istotou zachytil.
     
    36
    Rozhodca potrestal Pavla Ramsa faulom, ktorý spáchal na Miloša Feherváriho pri postrannej čiare. Domáci futbalista protestoval, ale bolo jasné, že si voči protihráčovi počínal nedovolene.
     
    33
    Nebezpečenstvo pri popradskej bráne! Marián Ďatko si vytvoril priestor v šestnástke a dostal sa do hlavičkovej šance, no našťastie pre Popradčanov mieril iba vedľa brány!
     
    31
    Tomáš Sedlák sa vyskytol vo výbornej príležitosti na strelenie gólu, loptu však netrafil veľmi dobre a následne ju iba hostia vyrazili mimo brány.
     
    30
    Palutka poslal spoza ľavej hranice šestnástky dobrú vzdušnú loptu, ktorá zaplachtila nad hlavou Petra Meleka, napokon ju však jednoznačne skrotil brankár Kolmokov.
     
    28
    S problémami vstával z trávnika Richard Konopásek, nakoniec sa dokázal však postaviť a pokračovať v hre.
     
    27
    Pomerne skoro prichádza prvé striedanie v tomto zápase, nie je to ani kvôli zdravotným ťažkostiam niektorých z hráčov. Tréner domácich sa rozhodol vymeniť Erika Šuľu za Martina Biskupa.
     
    26
    Za šestnástkou si loptu pripravil Lukáš Szabó, ktorý napriahol svoju ľavačku a tvrdo strieľal. Lopta napokon však letela mimo Malecovej brány.
     
    25
    Róbert Ujčík získal loptu v šestnástke, ale nepodarilo sa mu v tomto priestore dobre zorientovať, chcel prihrávať, napokon to ale celé pokazil.
     
    22
    Peter Melek bezpečne zablokoval pokus od hráčov hostí, keď Kružlík zahrával z pravej strany rohový kop smerom do vnútra pokutového územia.
     
    20
    Šaľa dala gól!
    Hostia získavajú vedenie v tomto zápase! Nevýrazný tím stretnutia prekvapil domácu defenzívu. Szabó si pripravil loptu na ľavej strane a šikovne našiel v medzere v šestnástke RÓBERTA GEŠNÁBELA, ktorý s istotou prekonal domáceho brankára!
     
    20
    Palutka to svojou loptou do vnútra šestnástky nemyslel zle na Ujčíka, lopty sa napokon popradský útočník nedotkol, ale brankár Šale mal mierne problémy so zachytením lopty.
     
    18
    Filip Palutka vypálil spoza obrancov pred pokutovým územím. Kolmokov napokon nemusel zasahovať, pretože jeho spoluhráči z obrany mu pomohli zablokovaním strely.
     
    16
    Goran Matić hľadal prihrávkou do medzery Lukáša Szaba, ktorý si hľadal priestor v šestnástke. Nakoniec to však mal na dlhú kopačku.
     
    15
    Jozef Tropp posielal z ľavej strany center na hrot, kde hľadal Ujčíka alebo Meleka, napokon sa však ku lopte nedostal ani jeden z menovaných.
     
    14
    Lukáš Szabó smeroval po pravej strane ihriska a centroval do vnútra šestnástky, no tam nenašiel svojich spoluhráčov.
     
    12
    Ujčík prihral na kopačku Ramsovi, ktorý následne chcel ešte prehodiť na Jurča, ktorý podporoval útok, ale tento pas sa už nepodaril.
     
    10
    Lukáš Szabó sa šikovne uvoľnil z pravej strany na stred ihriska, následne pálil z hornej hranice šestnástky, ale presne do stredu brány, kde bol brankár Ján Malec pripravený zasiahnuť.
     
    9
    Prvú nebezpečnú strelu na bránu zo strany hostí vyslal Samir Nurković, ktorý pálil spoza hranice pokutového územia. Lopta letela popri ľavej žrdi.
     
    8
    Lopta zo zadných radov Popradčanov sa dostala napokon iba ku brankárovi Dusla Šaľa, ktorý následne loptu odkopol ďaleko prečo od svojej brány.
     
    6
    Jurčo nakopával loptu z pravej strany, napokon sa však dokázal Daniel Rehák správne postaviť a loptu vyraziť. Domáci mali aj ďalší rohový kop, ale do zakončenia sa už nedostali.
     
    5
    Domáci futbalisti získavajú druhý rohový kop v priebehu jednej minúty, zatiaľ hrajú agresívne a darí sa im dostať šalianskych futbalistov pod tlak.
     
    4
    Tomáš Sedlák zahrával štandardku pre svojich spoluhráčov, miesto si asi najlepšie našiel Peter Melek, ktorý to skúšal typickými nožničkami, ale ku dobrému zakončeniu sa napokon neprepracoval.
     
    3
    Popradčania si vybojovali prvý rohový kop v tomto stretnutí, Palutkovu loptu z ľavej strany zrazil Michal Kružlík, rohový kop odchádza zahrať Dávid Gallovič.
     
    2
    Filip Palutka šprintoval za loptou po ľavej strane ako mu len sily stačili, napokon ju ešte dokázal odstreliť ku bráne, ale tam už s istotou zasahoval brankár Kolmokov, ktorý teda zaznamenal prvý dotyk s loptou pre svoj tím.
     
    1
    Úvodného výkopu dnešného stretnutia sa zmocnili futbalisti FK Poprad, ktorí stretnutie začínajú pokojne, prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá už nastupujú na trávnik, domáci odohrajú stretnutie v bielych dresoch, hostia zo Šale sa predvedú v červených. Podmienky na futbal sú výborné, teplota sa pohybuje okolo 18 °C a pofukuje iba jemný vietor. Dúfajme, že v tejto predohrávke uvidíme zaujímavý a pozoruhodný futbal.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Jurčo, Šuľa, Bendík ("C"), Tropp, Rams, Sedlák, Gallovič, Palutka, Ujčík, Melek
    Náhradníci: Rušin – Vernarec, Durkot, Biskup, Sluka

    FK Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov – Kružlík, Ďatko ("C"), Fehervári, Konopásek, Rehák, Kochan, Gešnábel, Szabó, Matić, Nurković
    Náhradníci: Rusznák – Sliška, Vanek, Tomiš

    Rozhodca: Krivošík – R. Sluk, M. Sluk.
     
    Prajem vám príjemný utorkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z predohrávky 9. kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy. FK Poprad v národnom tréningovom centre pod Tatrami privíta FK Slovan Duslo Šaľa. Stretnutie sa začne o 19:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad

    Popradčania sa aj po siedmich odohraných zápasoch naďalej trápia, so silnejšími súpermi im to akosi nejde. Nachádzajú sa na poslednej 12. priečke so ziskom siedmich bodov, ktoré si do nadstavby preniesli ešte zo základnej časti a odvtedy nebodovali. V posledných troch zápasoch strelili len tri góly a sedem ich inkasovali. Prehrali na ihrisku Nitry 3:1, následne doma podľahli
    rezerve Žiliny 1:3 a v poslednom zápase v sobotu prehrali na Záhorí s vedúcou Skalicou tesne 1:0.

    FK Slovan Duslo Šaľa

    Futbalisti Šale prichádzajú do podtatranskej kotliny s cieľom oddialiť sa od dna tabuľky. Momentálne sa nachádzajú na 10. mieste, ktorú si bodovo delia so Sencom, ale Šaľa má o niečo lepšie skóre. V prípade trojbodového zisku sa Duslo môže dostať na deviatu pozíciu, ale len v prípade prehry „béčka“ Žiliny, ktoré má na konte 20 bodov. Šali sa naposledy podarilo vyhrať v 6.
    kole, keď na domácom ihrisku zdolala Partizán Bardejov 3:2, no a v poslednom zápase našej druhej najvyššej futbalovej súťaže prehral šaliansky Slovan na štadióne Lokomotívy Zvolen 1:0.

    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa v priebehu tejto sezóny stretli dvakrát. 12. novembra minulého roku Šaľa dokázala poraziť Poprad v osemfinále Slovnaft Cup-u 1:0 na penaltové rozstrely a postúpila tak do štvrťfinále. 18. apríla sa Podtatranci snažili prehru odvrátiť vrámci ligy na ihrisku Šale, ale nepodarilo sa im to, prehrali 2:1.

    Góly, dôležité informácie a priebeh zápasu minútu po minúte môžete sledovať v tomto prenose na webe Onlajny.eu. Prajem vám príjemné, ničím nerušené sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 42. Melek, 65. Tropp, 87. Ujčík, 88. Palutka – 20. Gešnábel, 58. Nurković, 75. Gešnábel

    Karty:   85. Ujčík (PPD), 90+1. Malec (PPD) – 68. Matić (SAL)


    FK Poprad: Malec – Jurčo, Šuľa, Bendík ("C"), Tropp, Rams, Sedlák, Gallovič, Palutka, Ujčík, Melek
    Náhradníci: Rušin – Vernarec, Durkot, Biskup, Sluka

    FK Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov – Kružlík, Ďatko ("C"), Fehervári, Konopásek, Rehák, Kochan, Gešnábel, Szabó, Matić, Nurković
    Náhradníci: Rusznák – Sliška, Vanek, Tomiš

    Rozhodca: Krivošík – R. Sluk, M. Sluk

    Diváci: 546