Southampton – Aston Villa 6:1 (kon.) | Burnley – Stoke City 0:0 (kon.) | QPR – Newcastle 2:1 (kon.)
Sunderland – Leicester 0:0 (kon.) | Tottenham – Hull City 2:0 (kon.) | West Ham – Everton 1:2 (kon.)
Liverpool – Crystal Palace 1:3 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 16.05.2015, 16:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Abel Hernández sa rozbiehal za zápasovou dramatizáciou, no Danny Rose výborne čítal hru a napokon bol pri lopte skorej. Anglický zadák si však následne loptu až príliš predkopol, čo využil David Meyler. Írskeho stredopoliara následne Rose podrazil, na čo Meyler reagoval nesmierne podráždene. Po následnom sotení do faulujúceho Rosea videl žltú kartu.
     
    90
    Mauricio Pochettino nechce riskovať Kaneov zdravotný stav a tak na jeho miesto preventívne posiela vyblednutého zakončovateľa Roberta Soldada.
     
    79
    Žltou kartou označkovaný Ryan Mason opúšťa hraciu plochu, na jeho miesto naskakuje nie príliš nasadzovaný Benjamin Stambouli.
     
    71
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Tom Huddlestone, prichádza Andrew Robertson.
     
    70
    Toto je už holá nemohúcnosť, Steve Bruce skrýva tvár do svojich dlaní. Obrovská snaha a chcenie sa Tigrom nedá uprieť, no Hull by na White Hart Lane zrejme neskóroval ani do rána. Ahmed Elmohamady našiel centrom z pravej strany Abela Hernándeza, ktorý najskôr napálil loptu do Vertonghena. Guľatý nezmysel sa následne po neuveriteľnej skrumáži vrátil k Hernándezovi, ktorý nožničkami trafil len na čiare stojaceho Dembélého a Tigrie vykúpenie nepriniesol ani Dame N´Doye, ktorý volejom mieril tesne mimo ľavej žrde. Tottenham po trápnom výkone stále drží dvojgólový náskok!
     
    63
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Nikica Jelavić, prichádza Abel Hernández.
    Danny ROSE - 2:0
     
    61
    Tottenham dal gól!
    Kohúti nám vynahradili tú hodinovú nudu doterajšieho priebehu a zdvojnásobením svojho vedenia sa zásadne približujú vstupu do pohárovej Európy! Lopty sa pred šestnástkou zmocnil Ryan Mason, ktorý bravúrnym lobíkom oslovil rozbehnutého DANNYHO ROSEA. Anglický ofenzívne naladený obranca zakončoval netradične pravačkou, ktorou ale umiestnil loptu priamo do ľavého horného rohu Harperovej bránky. Hosťujúci veterán bol bez šance, game over či season over pre Hull City?!
     
    59
    Aj tretia žltá karta Roberta Madleyho cestuje do radov Tottenhamu. Jej konkrétnym adresátom je Danny Rose, ktorý nebezpečne zašiel do Elmohamadyho.
     
    58
    Spomínanému dohrávaniu sa však už len v pozícii diváka bude prizerať Christian Eriksen, ktorého po necelej hodine hry vymieňa Mousa Dembélé.
     
    57
    Nabil Bentaleb sa po Masonovi stáva druhým potrestaným hráčom dnešného stretnutia. Stredová dvojica zálohy Spurs bude dohrávať so žltými napomínaniami.
    Nacer CHADLI - 1:0
     
    54
    Tottenham dal gól!
    Futbalová spravodlivosť sa dnes až na sever Londýna neunúvala. Jednoznačne nebezpečnejší Hull po sérii premárnených príležitostí sám inkasuje a ešte väčšmi sa potápa do zostupových vôd. Spurs sa vôbec po prvýkrát v druhej časti dostali výraznejšie za poliacu čiaru a okamžite je z toho otvárací gól v sieti inak nezamestnaného Stevea Harpera. Kľúč k úvodnému zásahu ukul Érik Lamela, ktorý z osi ihriska vysúval do šance NACERA CHADLIHO. Belgický krídelník ušiel Chestesterovi, následne obišiel i Harpera a do odkrytej bránky upratal možno trojbodovú loptu. 1:0 pre favorita!
     
    42
    V závere úvodného dejstva prichádza vôbec prvá žltá karta londýnskeho popoludnia. Po faule na N´Doyeho ju na polovici ihriska vidí Ryan Mason.
     
    29
    Famózny počin chorvátskeho akrobata Nikicu Jelaviča mohol znamenať úvodný gól v sieti Huga Llorisa, ktorý však ani v tomto prípade zasahovať nemusel. Fantastický Ahmed Elmohamady znovu vyvetral pravú postrannú čiaru, odkiaľ posielal adresný center na Jelaviča. Chorvátsky shooter sa chrbtom k bránke vynikajúco zorientoval a po krásnych nožničkách takmer po prvýkrát napol sieť za francúzskym kapitánom Kohútov. Jelavičove nožnice nanešťastie pre Tigers leteli len pár decimetrov mimo pravej šibenice Huga Llorisa. Po polhodine pokračujeme za gólovo nevyjadrenej prevahy Tigrov.
     
    19
    Túto príležitosť však už medzi vyložene gólové určite zapíšeme, odpisované Tigre sa mohli ujať prekvapivého vedenia! Ahmed Elmohamady sa zmocnil lopty pri pravej postrannej čiare, odkiaľ následne prudko odcentroval do šestnástky Kohútov. Vo vápne sa po lopte najskôr márne naťahoval David Meyler, ktorý ešte nedoskočil, no guľatý nezmysel následne prepadol k Nikicovi Jelavičovi, ktorý po hrúbke Erica Diera mohol otvoriť skóre. Chorvátsky zakončovateľ však z hranice malého vápna napálil loptu len do hornej konštrukcie Llorisovej svätyne! Európske nádeje Spurs prežili klinickú smrť!

    Erik Farkaš

    Góly: 54. Chadli, 61. Rose

    Karty:   42. Mason (TOT), 57. Bentaleb (TOT), 59. Rose (TOT) – 90+2. Meyler (HLL)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Fazio, Vertonghen, Rose – Mason (79. Stambouli), Bentaleb – Lamela, Eriksen (58. Dembélé), Chadli – Kane (90. Soldado).
    Náhradníci: Vorm – Yedlin, Paulinho, Townsend, Dembélé, Stambouli, Soldado.

    Hull City AFC: Harper – Chester, Dawson (C), McShane – Elmohamady, Meyler, Huddlestone (71. Robertson), Quinn, Brady – N'Doye, Jelavić (63. Hernández).
    Náhradníci: McGregor – Rosenior, Bruce, Robertson, Hernández, Sagbo, Aluko.

    Rozhodca: Anthony Taylor – G. Beswick, D. Bryan – G. Scott