Southampton – Aston Villa 6:1 (kon.) | Burnley – Stoke City 0:0 (kon.) | QPR – Newcastle 2:1 (kon.)
Sunderland – Leicester 0:0 (kon.) | Tottenham – Hull City 2:0 (kon.) | West Ham – Everton 1:2 (kon.)
Liverpool – Crystal Palace 1:3 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 16.05.2015, 16:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Hull City dnes podal na White Hart Lane vynikajúci výkon, no ani maximálna obeta hosťom na body nestačila. Tottenham bol hodinu hry pasívny, no potom dvomi rýchlymi gólmi rozhodol o svojich troch bodoch. Heroicky hrajúci Hull sa už v záverečnej polhodine hry nepresadil a naďalej tak zostáv medzi zostupovou trojicou. Posledný čierny Peter tak zostane v rukách Hullu, Newcastle prípadne Sunderlandu. Tottenham sa naopak vracia na šiestu priečku, z ktorej by rád nakukol do pohárovej Európy. (17:53:59)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Abel Hernández sa rozbiehal za zápasovou dramatizáciou, no Danny Rose výborne čítal hru a napokon bol pri lopte skorej. Anglický zadák si však následne loptu až príliš predkopol, čo využil David Meyler. Írskeho stredopoliara následne Rose podrazil, na čo Meyler reagoval nesmierne podráždene. Po následnom sotení do faulujúceho Rosea videl žltú kartu.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Anthonym Taylorom pridáva k tomuto stretnutiu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90
    Mauricio Pochettino nechce riskovať Kaneov zdravotný stav a tak na jeho miesto preventívne posiela vyblednutého zakončovateľa Roberta Soldada.
     
    88
    Steve Harper jeho prízemnú strelu dokázal vyraziť, mladý útočník si navyše odniesol z tohto stretu drobný šrám.
     
    87
    Harry Kane sa dostal z pravej strany do úniku, no cez križujúceho Michaela Dawsona už nedokázal vypáliť s dostatočnou razanciou.
     
    85
    Tottenham sa momentálne drží na polovici Tigrov, kde bezstarostne kombinuje. Zverenci Stevea Brucea už myslia na posledné kolo.
     
    83
    Oživenie zatiaľ na ľavej strane ihriska neprináša ani Andy Robertson, ktorý v tomto prípade centruje priamo na Huga Llorisa.
     
    81
    Robbie Brady mal k dispozícii voľný kop z nejakých tridsiatich metrov, no Írov oblúčik pristál len na hlave Mousu Dembélého.
     
    79
    Žltou kartou označkovaný Ryan Mason opúšťa hraciu plochu, na jeho miesto naskakuje nie príliš nasadzovaný Benjamin Stambouli.
     
    77
    Hull naďalej pokúša svoj osud, no Tigrom už dochádzajú sily. Tottenham i naďalej spokojne sedí na svojom náskoku.
     
    75
    Stephen Quinn a ďalšie starosti pre Huga Llorisa, ktorý i v tomto prípade chytá. Ír pálil z prvej prudko, no len do stredu bránky.
     
    74
    Stačí to ale i fanúšikom londýnskeho klubu, ktorý ani proti trápiacim sa Tigrom nedokáže podkúriť pod kotlom?
     
    73
    Tottenham síce v závere ligového ročníka stratil svoju fazónu z prelomu rokov, no naďalej mu to na pohárovú Európu stačí.
     
    71
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Tom Huddlestone, prichádza Andrew Robertson.
     
    70
    Toto je už holá nemohúcnosť, Steve Bruce skrýva tvár do svojich dlaní. Obrovská snaha a chcenie sa Tigrom nedá uprieť, no Hull by na White Hart Lane zrejme neskóroval ani do rána. Ahmed Elmohamady našiel centrom z pravej strany Abela Hernándeza, ktorý najskôr napálil loptu do Vertonghena. Guľatý nezmysel sa následne po neuveriteľnej skrumáži vrátil k Hernándezovi, ktorý nožničkami trafil len na čiare stojaceho Dembélého a Tigrie vykúpenie nepriniesol ani Dame N´Doye, ktorý volejom mieril tesne mimo ľavej žrde. Tottenham po trápnom výkone stále drží dvojgólový náskok!
     
    69
    Elmohamady je dnes možno najlepším hráčom na hracej ploche, no ani jemu sa teraz nepodarilo nájsť hlavu Abela Hernándeza.
     
    67
    Momentálne to vyzerá tak, že záchranársky boj sa scvrkne na mini-súboj Hullu s Newcastlom, pričom do tejto ťahanice sa môže ešte zapojiť i Sunderland.

    Erik Farkaš

    Góly: 54. Chadli, 61. Rose

    Karty:   42. Mason (TOT), 57. Bentaleb (TOT), 59. Rose (TOT) – 90+2. Meyler (HLL)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Fazio, Vertonghen, Rose – Mason (79. Stambouli), Bentaleb – Lamela, Eriksen (58. Dembélé), Chadli – Kane (90. Soldado).
    Náhradníci: Vorm – Yedlin, Paulinho, Townsend, Dembélé, Stambouli, Soldado.

    Hull City AFC: Harper – Chester, Dawson (C), McShane – Elmohamady, Meyler, Huddlestone (71. Robertson), Quinn, Brady – N'Doye, Jelavić (63. Hernández).
    Náhradníci: McGregor – Rosenior, Bruce, Robertson, Hernández, Sagbo, Aluko.

    Rozhodca: Anthony Taylor – G. Beswick, D. Bryan – G. Scott