Southampton – Aston Villa 6:1 (kon.) | Burnley – Stoke City 0:0 (kon.) | QPR – Newcastle 2:1 (kon.)
Sunderland – Leicester 0:0 (kon.) | Tottenham – Hull City 2:0 (kon.) | West Ham – Everton 1:2 (kon.)
Liverpool – Crystal Palace 1:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
6:1 (5:1)
Aston Villa FC
Sobota 16.05.2015, 13:45 • St. Mary's Stadium (Southampton) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    81
    Southampton dal gól!
    Na najkrajší zásah z domácej plejády sme si museli počkať až do druhého polčasu, kedy sa excelentne presadila trojica Svätých šikulov. Sadio Mané v spoločnosti Filipa Duričiča lahodnou narážačkou vyškolili trojicu hráčov v bielom. Trojgólový hrdina následne presne odcentroval do stredu veľkého vápna, kde sa svojho gólového vykúpenia dočkal hladný GRAZIANO PELLÉ, ktorému už dnes bol odobraný gól zo štvrtej minúty. Tentokrát už mal postranný arbiter otvorené oči dokorán, kóšer postavenie Pellého pustil a taliansky bombardér z vnútra šestnástky prepálil bezmocného Givena. 6:1!
    Graziano PELLÈ - 6:1
    Christian BENTEKE - 5:1
     
    45+3
    Aston Villa dala gól!
    Domáce vedenie sa už v závere úvodnej časti skutočne nemenilo, no aspoň čestný zásah zaznamenala i partia Tima Sherwooda. Na pravej strane ihriska sa vôbec po prvýkrát presadil neviditeľný Charles N´Zogbia, ktorý obišiel Bertranda, aby následne presne odcentroval do šestnástky Svätých. V jej centrálnej časti sa najlepšie orientoval CHRISTIAN BENTEKE, ktorý z desiatich metrov prestrelil inak nezamestnaného Gazzanigu, ktorý už nedokázal zakročiť. Na prestávku teda budeme odchádzať za stavu 5:1!
    Shane LONG - 5:0
     
    38
    Southampton dal gól!
    Neuveriteľné a brilantné, Aston Villa je zrelá na uterák! Charles N´Zogbia sa na pravej strane uchýlil k pomocnej prihrávke na Westwooda, ktorý však nedokázal nasadiť jasličky napádajúcemu SHANEOVI LONGOVI. Írsky pustovník si následne naviedol lopty na dostrel krajana Shaya Givena a z nejakých tridsiatich metrov to vypustil na bránku. Longovi prenádrherný obstrel zapadol presne pod brvno hosťujúcej svätyne, Shay Given by sa najradšej videl späť na lavičke náhradníkov. Sedem minút pred prestávkou vedú Svätí už 5:0!
    Shane LONG - 4:0
     
    26
    Southampton dal gól!
    Svätci to myslia s pohárovou Európou vážne, deštrukcia Villanov pokračuje! Sadio Mané tentokrát sám započal ofenzívnu akciu Southamptonu, keď z pravej strany povedľa Okoreho vysúval do šance Graziana Pellého. Taliansky bomber so slávnym menom sa znovu nedokázal presadiť proti Givenovi, ktorý však opäť raz vyrážal loptu len do strany, kde boli domáci znovu pripravení. Konkrétne to bol SHANE LONG, ktorý upratal loptu do voľného priestoru birminghamskej svätyne. 4:0 a za nami ešte nie je ani polhodina hry!
    Sadio MANÉ - 3:0
     
    16
    Southampton dal gól!
    Najrýchlejší hattrick v histórii anglickej Premier League je prekonaný! Dlhoročný rekord Robbieho Fowlera práve zlomil senegalský zázrak zo St. Mary´s. SADIOVI MANÉMU k jeho naplneniu stačili necelé tri minúty! Soton sa tentokrát presadil po ľavej strane, kde najskôr unikol a neskôr i odcentroval Shane Long. Aktívny Ír nachádzal na hranici veľkého vápna opäť Maného, ktorý placírkou napálil loptu do ľavého horného rohu. Shay Given si na loptu siahol, no z priestoru troch žrdí ju nedokázal vytesniť. 3:0!
    Sadio MANÉ - 2:0
     
    14
    Southampton dal gól!
    Obrovská hrúbka Rona Vlaara, Southampton zdvojnásobuje svoje vedenie! James Ward-Prowse nedokázal z pravej strany vysunúť Maného, pri lopte bol bližšie holandský stopér Clarets. Vlaar však následne príliš nedôrazne prihrával dozadu na Givena, ktorý nestačil rozohrať pred dobiedzajúcim Longom. Írsky útočník sa položil do jeho rozohrávky, aby sa lopty následne znovu zmocnil SADIO MANÉ, na ktorého znovu zívala odkrytá bránka. Druhý Maného gól v priebehu jednej minúty!
    Sadio MANÉ - 1:0
     
    13
    Southampton dal gól!
    Fantastická štvrťhodinka živého futbalu na St. Mary´s pokračuje, Svätci sa ujímajú vedenia! Dlhočizný nákop gólmana Gazzanigu predlžoval pred šestnástkou útočník Graziano Pellé, ktorý zadovkou vyslal do šance SADIA MANÉHO. Senegalský útočník sa presadil popri Vlaarovi, no zblízka už nedokázal prestreliť vybiehajúceho Givena. Lopta sa však vzápätí odrazila na jeho kopačku a prázdna bránka mu už nerobila najmenšie starosti.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Mané, 14. Mané, 16. Mané, 26. Long, 38. Long, 81. Pellè – 45+3. Benteke

    Karty:   69. Wanyama (SOT) – 21. A. Westwood (ASV)


    Southampton FC: Gazzaniga – Clyne, Fonte (C), Alderweireld, Bertrand – S. Davis (72. Jošida), Wanyama – Long, Ward-Prowse (80. Đuričić), Mané – Pellè (85. Elia).
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Gardos, Targett, Elia, Reed, Đuričić.

    Aston Villa FC: Given – Bacuna (67. Lowton), Okore, Vlaar, Hutton – Cleverley, A. Westwood, Delph (C) – N'Zogbia (56. Agbonlahor), Benteke, Grealish (82. Sinclair).
    Náhradníci: Guzan – Senderos, Lowton, C. Sánchez, Sinclair, Weimann, Agbonlahor.

    Rozhodca: Robert Madley – P. Kirkup, D. Cann – M. Jones