Southampton – Aston Villa 6:1 (kon.) | Burnley – Stoke City 0:0 (kon.) | QPR – Newcastle 2:1 (kon.)
Sunderland – Leicester 0:0 (kon.) | Tottenham – Hull City 2:0 (kon.) | West Ham – Everton 1:2 (kon.)
Liverpool – Crystal Palace 1:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
6:1 (5:1)
Aston Villa FC
Sobota 16.05.2015, 13:45 • St. Mary's Stadium (Southampton) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Southampton si dnes zaspomínal na kanonádu do siete Sunderlandu (8:0) a zachraňujúcu sa Aston Villu zmietol vysoko 6:1! Svätí naložili podstatnú časť svojej gólovej porcie už v úvodnom dejstve, ktoré vyhrali hladko 5:1. Lajtmotívom stretnutia zostane najrýchlejší hattrick v histórii Premier League, keď sa Sadio Mané presadil v rozmedzí troch minút! Svätci sa vďaka tomu rázne priblížili k postupu do Európskej ligy UEFA, no hlavné slovo bude mať za niekoľko minút Tottenham, ktorý doma hostí Hull City. Villa zostáva štrnásta so štvorbodovým náskokom práve na osemnásty Hull. Duel na White Hart Lane bude zaujímať oboch zúčastnených, onlajny.eu nebudú na severe Londýna chýbať! (15:54:26)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nachádzame sa už v polovici trojminútového nadstavenia. Domácu pohodu nenaruší ani ďalší pokus Gabriela Agbonlahora, ktorý na dvakrát rieši Paulo Gazzaniga.
     
    90
    Tenisový výsledok mohol z pohľadu hostí aspoň skorigovať Gabriel Agbonlahor, no Paulo Gazzaniga si na svoje konto pripísal premiérový úspešný zákrok dnešného poobedia. Tom Cleverley na pravej strane ihriska vysunul Huttona, ktorý následne prudko centroval do stredu šestnástky. Najlepšie sa tu orientoval striedajúci Agbonlahor, ktorý však zo šiestich metrov neprestrelil pohotovo reagujúceho Gazzanigu. Domáceho gólmana následne vôbec nezamestnal hrozný prestrel Ashleyho Westwooda, ktorý z nachystanej parkety podstatne minul.
     
    89
    St. Mary´s Stadium teraz vytlieskava kombináciu svojich miláčikov. Southampton hrá v absolútnej pohode.
     
    88
    Villania sa mu dokázali ubrániť, loptu už vo svojej náruči zviera Shay Given. Vytúžený záver Clarets sa už pomaly blíži.
     
    87
    Eljero Elia sa po prvýkrát rozbehol po ľavej strane. Brániaci Alan Hutton stačil odvrátiť aspoň na rohový kop pre Svätých.
     
    86
    Mané z ľavej strany ihriska hľadal na hrote Shanea Longa, no Shay Given mal k lopte predsa len o niečo bližšie.
     
    85
    Vykúpený strelec Graziano Pellé už má odpracované, päť minút pred koncom riadneho hracieho času ho vymieňa Eljero Elia.
     
    83
    Partička Tima Sherwooda dnes neforsíruje futbal mužstva, ktoré reálne pomýšľa na zotrvanie medzi elitou. Soton sa hlási o pohárovú Európu!
     
    82
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Jack Grealish, prichádza Scott Sinclair.
     
    81
    Southampton dal gól!
    Na najkrajší zásah z domácej plejády sme si museli počkať až do druhého polčasu, kedy sa excelentne presadila trojica Svätých šikulov. Sadio Mané v spoločnosti Filipa Duričiča lahodnou narážačkou vyškolili trojicu hráčov v bielom. Trojgólový hrdina následne presne odcentroval do stredu veľkého vápna, kde sa svojho gólového vykúpenia dočkal hladný GRAZIANO PELLÉ, ktorému už dnes bol odobraný gól zo štvrtej minúty. Tentokrát už mal postranný arbiter otvorené oči dokorán, kóšer postavenie Pellého pustil a taliansky bombardér z vnútra šestnástky prepálil bezmocného Givena. 6:1!
    Graziano PELLÈ - 6:1
     
    80
    Trávnik opúšťa ďalší anglický záložník James Ward-Prowse, ktorého znovu vymení internacionál, konkrétne lisabonský Filip Duričič.
     
    79
    Domácich definitívne vykúpil až odkop Mayu Yoshidu, pokračujeme za stavu 5:1. Bude sa prvopolčasové skóre ešte meniť?
     
    78
    Villans narobili v domácej šestnáste menšie zmätky, no po štandardnej situácii nedokázali prepasírovať loptu za Gazzanigu.
     
    76
    Birminghamský celok následne poriadne vystrašil i Nathaniel Clyne, ktorého bomba zo šestnástky letela nad bránku.
     
    74
    Doposiaľ najväčšia príležitosť na šiesty gól v pohode hrajúceho Southamptonu. Rohový kop z pravej strany znovu rozohrával výborný James Ward-Prowse. Center anglického mladíka smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde sa od Cleverleyho odpútal striedajúci Maya Yoshida. Japonský samuraj hlavičkoval osamotený zo siedmich metrov a len pohotový zákrok Shaya Givena zachránil Clarets od ďalšej pohromy. Írsky gólman stačil vyraziť pohotovú hlavičku aspoň pred seba, kde už odkopával Matthew Lowton.
     
    73
    Southampton sa dostáva dopredu po pravej strane, kadiaľ sa tlačil James Ward-Prowse, ktorý získava ďalší roh pre Svätcov.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Mané, 14. Mané, 16. Mané, 26. Long, 38. Long, 81. Pellè – 45+3. Benteke

    Karty:   69. Wanyama (SOT) – 21. A. Westwood (ASV)


    Southampton FC: Gazzaniga – Clyne, Fonte (C), Alderweireld, Bertrand – S. Davis (72. Jošida), Wanyama – Long, Ward-Prowse (80. Đuričić), Mané – Pellè (85. Elia).
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Gardos, Targett, Elia, Reed, Đuričić.

    Aston Villa FC: Given – Bacuna (67. Lowton), Okore, Vlaar, Hutton – Cleverley, A. Westwood, Delph (C) – N'Zogbia (56. Agbonlahor), Benteke, Grealish (82. Sinclair).
    Náhradníci: Guzan – Senderos, Lowton, C. Sánchez, Sinclair, Weimann, Agbonlahor.

    Rozhodca: Robert Madley – P. Kirkup, D. Cann – M. Jones