USA – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Kanada – Bielorusko 9:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 3:5 (kon.)
Fínsko – Česko 3:5 (kon.)
koniec
Kanada
9:0 (4:0, 2:0, 3:0)
Bielorusko
Štvrtok 14.05.2015, 16:15 • O2 Arena, Praha • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanada si hladko poradila aj s Bieloruskom a že to bol zápas štvrťfinále, no a čo. Kanada opäť dominovala vo všetkých herných činnostiach a je jasné, že tento rok chce len zlato. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 12:8, celkom 50:24. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Jevgenij Kovyršin, v tíme domácich Tyler Seguin. Keďže Bielorusko na turnaji končí, jeho najlepšími hráčmi vyhlásení: gólman Kevin Lalande, Andrej Kosticyn a Alexej Kaľužný. V Prahe si vypočujeme hymnu Kanady a ja Vám všetkým želám pekný hokejový večer, Vladimír Korduliak, onlajny.eu (18:30:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Puk v rohu klziska, dnes sa už na ľadovej ploche nič neudeje.
     
    59:22
    Strela Demkova z ľavého kruhu končí pred bránkoviskom, Kanada puk posiela mimo svoje pásmo.
     
    59:04
    Dnešné stretnutie sleduje 15.126 divákov.
     
    58:37
    Spezza nahodil puk do pásma a hráči odišli striedať, záver zápasu sa nezadržateľne blíži.
     
    58:19
    Savard poslal puk na bránku hostí, Lalande puk zneškodnil a Kanada získala pásmo na vhadzovanie.
     
    57:28
    Drozd potiahol puk vpred po ľavej strane, hľadal pred bránkoviskom Stasa, Smith to však s prehľadom zvládol a s pukom vpred postupujú hráči Kanady.
     
    56:46
    Kanada pekne kombinuje s pukom po celej ploche klziska, teraz však o puk v pásme Bieloruska prišla a vpred sa vydali hráči v bielych dresoch.
     
    55:53
    Ekblad strieľal od modrej z jej stredu, puk však poslal len na ochranné sklo a defenzíva hostí puk poslala mimo svoje pásmo.
    Jason SPEZZA - 9:0

     
    55:19
    Kanada dala gól!
    JASON SPEZZA na pravom kruhu naznačil strelu, Lalande šiel na ľad do pokľaku, Jason puk potiahol k bránkovej čiare a z uhla poslal puk do odkrytej bránky. Asistencia: Brent Burns.
     
    54:09
    Kanada po góle aktívnejšia a predsa len jej k tej desiatke chýbajú už len dva presné zásahy, pokúsi sa o dvojciferný koncert?
    Ryan O'REILLY - 8:0

     
    53:02
    Kanada dala gól!
    Giroux z pravého kruhu pekne zápästím vystrelil, Lalande vykorčuľoval z bránky, puk vyrazil pred seba a RYAN O'REILLY ho pohotovo poslal do prázdnej bránky. Asistencie: Claude Giroux a David Savard.
     
    52:43
    Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa vráti pred Lalandeho, budeme vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    51:56
    Smith zlikvidoval najskôr dorážku Drozda spred bránkoviska a následne zlikvidoval vyrážačkou strelu z ľavého kruhu v podaní Gavrusa, Mike Smith kráča za shut – outom.

     
    51:20
    Kanada aj v tretej tretine pridala gól do siete hostí a k desiatke sa ponáhľať zrejme nebude.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 1. Burns (Crosby, Hall), 8. Ennis (Barrie, Muzzin), 11. O'Reilly (Burns), 18. Seguin (Spezza), 24. Seguin (Couturier, Muzzin), 32. Burns (O'Reilly, Eberle), 51. Seguin (Hall), 54. O'Reilly (Giroux, Savard), 56. Spezza (Burns)


    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis (A), Burns, Muzzin, Barrie, Ekblad, Savard, Wiercioch – Giroux, O'Reilly, Seguin – Hall, Eberle, Crosby (C) – Duchene, MacKinnon, Spezza (A) – Couturier, Eakin, Ennis – Toffoli
    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Goroško, Lisovec – Kaľužný (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Drozd, Stas, Gavrus – Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Demkov, Jefimenko, Kitarov – Volkov

    Rozhodca: Mayer (USA), Vinnerborg (SWE) – Lhotský (CZE), Kilian (NOR)

    Diváci: 15.126