USA – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Kanada – Bielorusko 9:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 3:5 (kon.)
Fínsko – Česko 3:5 (kon.)
koniec
Kanada
9:0 (4:0, 2:0, 3:0)
Bielorusko
Štvrtok 14.05.2015, 16:15 • O2 Arena, Praha • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jason SPEZZA - 9:0

     
    55:19
    Kanada dala gól!
    JASON SPEZZA na pravom kruhu naznačil strelu, Lalande šiel na ľad do pokľaku, Jason puk potiahol k bránkovej čiare a z uhla poslal puk do odkrytej bránky. Asistencia: Brent Burns.
    Ryan O'REILLY - 8:0

     
    53:02
    Kanada dala gól!
    Giroux z pravého kruhu pekne zápästím vystrelil, Lalande vykorčuľoval z bránky, puk vyrazil pred seba a RYAN O'REILLY ho pohotovo poslal do prázdnej bránky. Asistencie: Claude Giroux a David Savard.
    Tyler SEGUIN - 7:0

     
    50:32
    Kanada dala gól!
    TYLER SEGUIN pekne doklepol puk z pravej strany od bránkoviska pod brvno Lalandeho bránky, ktorý puk z druhej strany zrazil len pred seba. Asistencia: Taylor Hall.
    Brent BURNS - 6:0

     
    31:08
    Kanada dala gól!
    BRENT BURNS pálil od modrej z jej stredu, Lalande puk vyrazil pred seba, domáci ho opäť poslali na modrú a Brent sa z druhej šance už nepomýlil. Asistencie: Ryan O'Reilly a Jordan Eberle.
    Tyler SEGUIN - 5:0

     
    23:23
    Kanada dala gól!
    TYLER SEGUIN vystrelil od pravého kruhu po ľade a puk okolo betónu Lalandeho prekĺzol do siete. Asistencie: Sean Couturier a Jake Muzzin.
    Tyler SEGUIN - 4:0

     
    17:28
    Kanada dala gól!
    Kanada využíva presilovú hru, z vrcholu pravého kruhu pálil príklepom TYLER SEGUIN, Lalande mal zakrytý výhľad a okolo lapačky puk končí v jeho sieti. Asistencia: Jason Spezza.
    Ryan O'REILLY - 3:0

     
    10:15
    Kanada dala gól!
    Šancu Girouxa dokázal ešte Lalande v ľahu betónom vyraziť, no hostia nedokázali puk vyhodiť von z pásma, ten putoval z rohu klziska na modrú, odkiaľ vystrelil Burns a RYAN O'REILLY na medzikruží puk umne hokejkou usmernil za Lalandeho chrbát. Asistencie: Brent Burns.
    Tyler ENNIS - 2:0

     
    07:36
    Kanada dala gól!
    Tlak Kanady vyústil v ďalší jej gól, z pravého kruhu dostal puk na medzikružie TYLER ENNIS, ktorý chladnokrvne zakončil. Asistencie: Tyson Barrie a Jake Muzzin.
    Brent BURNS - 1:0

     
    00:27
    Kanada dala gól!
    BRENT BURNS dostal puk od bránkovej čiary na pravý kruh, vystrelil a prekvapil Lalandeho v bránke hostí. Asistencie: Sidney Crosby a Taylor Hall.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 1. Burns (Crosby, Hall), 8. Ennis (Barrie, Muzzin), 11. O'Reilly (Burns), 18. Seguin (Spezza), 24. Seguin (Couturier, Muzzin), 32. Burns (O'Reilly, Eberle), 51. Seguin (Hall), 54. O'Reilly (Giroux, Savard), 56. Spezza (Burns)


    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis (A), Burns, Muzzin, Barrie, Ekblad, Savard, Wiercioch – Giroux, O'Reilly, Seguin – Hall, Eberle, Crosby (C) – Duchene, MacKinnon, Spezza (A) – Couturier, Eakin, Ennis – Toffoli
    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Goroško, Lisovec – Kaľužný (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Drozd, Stas, Gavrus – Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Demkov, Jefimenko, Kitarov – Volkov

    Rozhodca: Mayer (USA), Vinnerborg (SWE) – Lhotský (CZE), Kilian (NOR)

    Diváci: 15.126