Kanada – Rakúsko 10:1 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 2:3 (kon.) | Lotyšsko – Francúzsko 2:3 (1:3 po s.n.)
USA – Slovensko 5:4 (po pr.) | Česko – Švajčiarsko 2:1 (2:1 po s.n.) | Fínsko – Rusko 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec po predl.
USA
5:4 (2:0, 2:4, 0:0 - 1:0)
Slovensko
Utorok 12.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    EICHEL - 5:4

    EICHEL - 5:4

     
    64:32
    USA dalo gól!
    Tak to je veľká škoda, ešte pred samostatnými nájazdmi prehrávame zápas v predĺžení! JACK EICHEL sa uvoľnil v našom pásme, vystrelil z otočky z pravého kruhu, Hudáček takmer nič nevidel a puk napokon skončil pod jeho brvnom a následne v sieti!
    Bez asistencie.
    COYLE - 4:4

    COYLE - 4:4

     
    39:08
    USA dalo gól!
    Sledujeme skutočne dramatický zápas, Američania našu eufóriu veľmi rýchlo krotia a padá už ôsmy gól zápasu! Redmond strieľal od modrej čiary, jeho polovysokú strelu ešte pred Hudáčkom vo vzduchu tečoval CHARLIE COYLE a puk prešiel cez Hudáčkove betóny do siete!
    Asistencie: Zach Redmond, Anders Lee
    BARTOVIČ - 3:4

    BARTOVIČ - 3:4

     
    38:22
    Slovensko dalo gól!
    Toto bolo niečo excelentné, jednoducho paráda! Krásna hokejová akcia – Graňák videl na útočnej modrej čiare voľného Bartoviča, adresoval mu presnú prihrávku cez pol klziska, MILAN BARTOVIČ si puk spracoval, prešiel do pásma a po forehandovom blafáku zavesil puk pod brvno!
    Asistencia: Dominik Graňák
    DRAVECKÝ - 3:3

    DRAVECKÝ - 3:3

     
    36:27
    Slovensko dalo gól!
    Neuveriteľné, za 10 minút sme stiahli trojgólovú stratu a ostravská aréna je v absolútnej eufórii! Naši v týchto chvíľach predvádzajú parádne predstavenie! Ďaloga strieľal od modrej čiary, Hellebuyck puk len vyrazil pred seba, kde bol dobre postavený VLADIMÍR DRAVECKÝ a bekhendom trafil do odkrytej časti brány!
    Asistencia: Marek Ďaloga, Tomáš Kopecký
    JÁNOŠÍK - 3:2

    JÁNOŠÍK - 3:2

     
    30:36
    Slovensko dalo gól!
    Skvelé, strieľame ďalší gól a aj naďalej znižujeme americký náskok! Mali sme aj trochu šťastia, to ale k hokeju patrí. Gáborík zaviezol puk za bránu a prihral na ľavý kruh ADAMOVI JÁNOŠÍKOVI, ktorý puk len tak zasiahol z bekhendu a vyslal ho na bránu, Redmond tam pred Hellebuyckom ešte zmenil smer strely tak, že puk skončil v pravom hornom rohu brány!
    Asistencia: Marián Gáborík, Michal Sersen
    GÁBORÍK - 3:1

    GÁBORÍK - 3:1

     
    26:29
    Slovensko dalo gól!
    Slovenská presilovka rezultuje v náš prvý gól, sťahujeme náskok USA na dva góly! Presilovku sme hrali dobre, Američanov sme nepustili k puku. Meszároš posunul puk na ľavý kruh Draveckému, ten vystrelil a MARIÁN GÁBORÍK puk pred bránou jemne tečoval popri Hellebuyckovi do siete!
    Asistencie: Vladimír Dravecký, Andrej Meszároš
    LEE - 3:0

    LEE - 3:0

     
    20:27
    USA dalo gól!
    Akoby mimovoľne hala zaregistrovala tretí americký gól, USA majú znovu skvelý nástup do tretiny! Naša obrana ešte zrejme zostala v šatni, Faulk mal na modrej dostatok času i priestoru, vystrelil nad ľadom smerom k ľavej žrdi a jeho pokus ešte pred Hudáčkom nechytateľne tečoval ANDERS LEE!
    Asistencie: Justin Faulk, Nick Bonino
    JONES - 2:0

    JONES - 2:0

     
    04:11
    USA dalo gól!
    Zdá sa, že Američania chcú s nami v úvode urobiť krátky proces, čím si tak môžu poistiť prvenstvo v skupine. Videli sme však skutočne krásny gól – Eichel v presilovke našiel krížnou prihrávkou cez celé pásmo na ľavej strane SETHA JONESA a ten sa trafil presne pod brvno Lacovej brány, ktorý sa už nestihol presunúť!
    Asistencie: Jack Eichel, Trevor Lewis
    SMITH - 1:0

    SMITH - 1:0

     
    02:36
    USA dalo gól!
    Teraz už však gól USA bez diskusie platí a Američania sa hneď v úvode dostávajú do vedenia! Moore vyslal tvrdú strelu od modrej čiary, Lacovi ešte clonil BEN SMITH a práve ten jemne zmenil smer strely tak, že puk skončil za Lacom!
    Asistencie: John Moore, Mark Arcobello

    Góly a asistencie: 3. Smith (Moore, Arcobello), 5. Jones (Eichel, Lewis), 21. Lee (Faulk, Bonino), 40. Coyle (Redmond, Lee), 65. Eichel – 27. Gáborík (Dravecký, Meszároš), 31. Jánošík (Gáborík, Sersen), 37. Dravecký (Ďaloga, Kopecký), 39. Bartovič (Graňák)


    USA: Hellebuyck (Campbell) – Faulk (A), Krug, Bonino, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore jr., Eichel, Lewis (A), Nelson – Redmond, Moses, Larkin, Hendricks (C), Morin
    Slovensko: Laco (5.Hudáček) – Graňák (A), Meszároš, Gáborík, Surový, Hudáček – Mikuš, Ďaloga, Tatar, Viedenský, Miklík – Jurčina, Sersen, Bartovič, Bližňák, Lušňák – Jánošík, Baranka, Dravecký, Kopecký (C), Pánik

    Rozhodca: T. Wehrli (Švajčiarsko), D. Piechaczek (Nemecko) – J. Dahmen (Švédsko), N. Fluri (Švajčiarsko)

    Diváci: 8812