Kanada – Rakúsko 10:1 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 2:3 (kon.) | Lotyšsko – Francúzsko 2:3 (1:3 po s.n.)
USA – Slovensko 5:4 (po pr.) | Česko – Švajčiarsko 2:1 (2:1 po s.n.) | Fínsko – Rusko 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
Nórsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Bielorusko
Utorok 12.05.2015, 12:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Bielorusko zvíťazilo nad Nórskom 3:2 a poistilo si tak postup do štvrťfinále na úkor slovenského tímu, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Od 16:15 sa na vás teším pri zápase Slovensko – USA, v ktorom sa naši chlapci budú chcieť víťazne rozlúčiť s týmto turnajom. (14:35:22)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 17:16
    Vylúčení (na 2 min.): 6:4
    Presilové hry: 0:3
    Úspešnosť brankárov: 81,25 % – 88,89 %
     
    Bielorusi si dnes výhru zaslúžili, v druhej polovici duelu sa na nich prejavila únava po včerajšom náročnom zápase s Fínskom, vďaka obrovskej bojovnosti však zápas dotiahli do víťazného konca a teraz sa na modrej čiare držia v objatí ako jeden muž. Na turnaji predvádzajú kvalitné výkony, až na zápas s Ruskom ani raz herne či výsledkovo nesklamali a už sa tešia na to, ako vyzvú Kanadu. Nóri predviedli priemerné výkony, nepotešili, ani nesklamali a hlavným úspechom je to, že ostávajú v elitnej divízii aj pre nasledujúce MS.

    Najlepší hráč Nórska: Mathis Olimb
    Najlepší hráč Bieloruska: Alexej Kaľužnij
    Bielorusi oslavujú postup
     
    Pästné súboje pred bránou Bieloruska už nič nezmenia, zápas sa končí a my už poznáme aj posledného účastníka štvrťfinále MS 2015 v hokeji! Sú nim Bielorusi, ktorí síce s problémami, ale predsa zdolali Nórsko 3:2 a dostávajú sa na hranicu 14 bodov, naši hokejisti majú 8 bodov a ani v prípade výhry nad USA už ich nemôžu preskočiť.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Po vyhranom buly znovu strieľal od modrej čiary zápästím Holös, Lalandovi nikto neclonil a tak bieloruský brankár síce s námahou, ale predsa len s istotou zasiahol.
     
    59:50
    Tak nakoniec ešte strela Holösa od modrej čiary, Lalande zasiahol betónom. Nasleduje ešte buly pred bieloruskou bránou, o postup však už tento tím nepríde.
     
    59:16
    Už je to zúfalý tlak Nórov, ďalšia strela od modrej čiary bola zablokovaná, Bielorusi sa oslobodili vyhodením do stredného pásma.
     
    58:53
    Po strele Holösa od modrej čiary Lalandovi puk vypadol a zblízka dorážal Thoresen, mieril však tesne vedľa pravej žrde!
     
    58:31
    Nóri vyhrali ďalšie buly a od modrej čiary strieľal Nörstebö, Lalande nielenže puk vyrazil, ale rozhodcovia odpískali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    58:21
    Po strele Holösa od modrej nastala obrovská skrumáž pred Lalandom, puk sa za jeho chrbát snažil pretlačiť K. A. Olimb, bieloruský brankár však všetkým nájazdom odolal a pokryl puk pod vyrážačkou!
     
    58:03
    Áno, sú tam šiesti Nóri, skúšajú power-play bez brankára!
     
    58:03
    Vhadzovať sa teraz bude pred bieloruskou bránou, ešte však time-out Nórska. Ostane Haugen na striedačke?
     
    57:54
    Teraz navyše aj nebezpečná strela v podaní Kaľužného, keď mal priestor medzi kruhmi a mieril k pravej žrdi, ktorú len tesne minul.
     
    57:23
    Bielorusi vyhrali buly a umne vyhodili puk tak, že z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Nóri tak zakladajú akciu z vlastnej tretiny.
     
    57:02
    Po vyhranom buly sa presadil K. A. Olimb a zakončoval bekhendom k ľavej žrdi, tiesnený nevystrelil dostatočne razantne a Lalande vyrazil ľavým betónom.
     
    56:54
    Bielorusi vyhadzujú cez všetky čiary, hra sa presunie pred Lalanda.
     
    56:28
    Tento prechod do útoku však Nórom nevyšiel, prišli o puk a začínajú od Haugena. Čas na strelenie dvoch gólov sa im povážlivo kráti...

    Góly a asistencie: 33. Thoresen (M. Olimb, Holös), 46. Nörstebö (Thoresen) – 8. Kaľužnij (S. Kosticyn, A. Kosticyn), 30. Korobov (S. Kosticyn, Kaľužnij), 33. A. Kosticyn (Kaľužnij, Stepanov)


    Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Tollefsen (C), Stene, Roymark, Roest – Nörstebö, Trygg, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen (A), K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Odegaar, Trettenes, Martinsen, Forsberg, Dählstrom
    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), A. Kosticyn (A), Kaľužnij (C), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Goroško, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Lisovets, Demkov, Jefimenko, Kitarov, Volkov

    Rozhodca: P. Hodek (Česko), M. Vinnerborg (Švédsko) – B. Mills (Kanada), P. Carnathan (USA)

    Diváci: 8812