Kanada – Rakúsko 10:1 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 2:3 (kon.) | Lotyšsko – Francúzsko 2:3 (1:3 po s.n.)
USA – Slovensko 5:4 (po pr.) | Česko – Švajčiarsko 2:1 (2:1 po s.n.) | Fínsko – Rusko 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
Kanada
10:1 (4:0, 2:0, 4:1)
Rakúsko
Utorok 12.05.2015, 12:15 • O2 Arena, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    Matt DUCHENE - 10:1

     
    54:43
    Kanada dala gól!
    Chlapci v červených dresoch opäť udreli, prenechaný puk za modrou si zobral MATT DUCHENE, z pravej strany vystrelil, Swette mu puk vyrazil, no na dorážku už nestačil. Asistencie: Nathan MacKinnon a Jason Spezza.
    Brayden SCHENN - 9:1

     
    46:09
    Kanada dala gól!
    BRAYDEN SCHENN dostal puk za kruhy, z medzikružia švihom vystrelil a ponad lapačku Swetteho puk od brvna skončil v jeho sieti. Asistencia: Matt Duchene.
    Jason SPEZZA - 8:1

     
    43:05
    Kanada dala gól!
    JASON SPEZZA nakorčuľoval s pukom po ľavej strane, od kruhu vystrelil, Starkbaum puk zrazil pred seba a jeho spoluhráč ho nešťastne v páde na ľad rukou poslal do vlastnej bránky. Bez asistencií.
    Nathan MACKINNON - 7:1

     
    42:53
    Kanada dala gól!
    Ihneď po buly zaútočila Kanada, od modrej ušiel s pukom na palici NATHAN MACKINNON, ktorý vystrelil spoza obranu od kruhov a puk okolo vyrážačky Starkbauma skončil v sieti. Asistencia: Jake Muzzin.
    Dominique HEINRICH - 6:1

     
    42:44
    Rakúsko dalo gól!
    DOMINIQUE HEINRICH od obrannej modrej nakorčuľoval s pukom popri mantineli na pravý kruh, švihom vystrelil a Smithovi okolo lapačky puk prekĺzol do siete. Asistencia: Rafael Rotter.
    Jordan EBERLE - 6:0

     
    35:52
    Kanada dala gól!
    Krásna akcia Kanady, ktorá vybojovala puk pri mantineli, Eberle z pravého kruhu poslal puk na modrú, zbehol za obrancu hostí, Burns mu puk vrátil pred bránku, JORDAN EBERLE si položil Starkbauma na ľad a podvihol mu to do kliekty. Asistencia: Brent Burns.
    Jason SPEZZA - 5:0

     
    21:58
    Kanada dala gól!
    Z pravej strany od Ducheneho dostal pred bránku puk na hokejku JASON SPEZZA, ktorý nedal Starkbaumovi najmenšiu šancu. Asistencie: Matt Duchene a Patrick Wiercioch.
    Aaron EKBLAD - 4:0

     
    14:10
    Kanada dala gól!
    Rakúsko stratilo puk v strednom pásme, do akcie sa dostali domáci, prenechaný puk za kruhmi si zobral na hokejku AARON EKBLAD a okolo vyrážačky Starkbauma zakončil. Asistencia: Jordan Eberle.
    Taylor HALL - 3:0

     
    11:17
    Kanada dala gól!
    Strelu od modrej v podaní Burnsa na medzikruží efekte tečoval do bránky TAYLOR HALL. Asistencia: Brent Burns.
    Matt DUCHENE - 2:0

     
    09:09
    Kanada dala gól!
    Ďalšia pekná akcia Kanady, strelu od ľavého kruhu v podaní Muzzina Starkbaum vyrazil, Spezza posunul puk vpravo na voľného spoluhráča a MATT DUCHENE puk podvihol do odkrytej časti bránky: Asistencie: Jason Spezza a Jake Muzzin.
    Tyson BARRIE - 1:0

     
    06:04
    Kanada dala gól!
    Krásna akcia Kanady, puk na ľavý kruh dostal O'Reilly, neulakomil sa na strelu, našiel pri bránkovisku na pravej strane voľného TYSONA BARRIEHO, posunul mu puk a Tyson už len zakončil do odkrytej bránky: Asistencie: Ryan O'Reilly a Claude Giroux.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 7. Barrie (O'Reilly, Giroux), 10. Duchene (Spezza, Muzin), 12. Hall (Burns), 15. Ekblad (Eberle), 22. Spezza (Duchene, Wiercioch), 36. Eberle (Burns), 43. MacKinnon (Muzzin), 44. Spezza, 47. Schenn (Duchene), 55. Duchene (MacKinnon, Spezza) – 43. Heinrich (Rotter)


    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis (C), Burns (A), Muzzin, Barrie, Ekblad, Savard, Wiercioch – Hall, Couturier, Eberle – Giroux, O'Reilly, Seguin – Duchene, MacKinnon, Spezza (A) – Schenn, Eakin, Ennis – Toffoli
    Rakúsko: Starkbaum (44. Swette) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Iberer, Altmann, Mühlstein, Mitterdorfer – Lebler (A), M. Raffl, Herburger – T. Raffl (C), Latusa (A), Komarek – Rotter, Geier, Hundertpfund – Ganahl, Petrik, Fischer – Cijan

    Rozhodca: Sidorenko (BLR), Gofman (RUS) – Puolakka (FIN), Šefčík (SVK)

    Diváci: 16.031