Sereď – Prešov 2:3 (kon.) | Trebišov – R. Sobota 1:0 (kon.) | MFK Košice B – Dolný Kubín 0:2 (kon.)
Poprad – Žilina B 1:3 (kon.)
koniec
FK Poprad
1:3 (0:3)
MŠK Žilina B
Nedeľa 10.05.2015, 19:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 6. kola nadstavby DOXXbet ligy. V národnom tréningovom centre v Poprade dnes uvidíme súboj medziFK Poprad a MŠK Žilina B. Stretnutie sa začne o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradčanom sa v nadstavbovej časti absolútne nedarí. Zatiaľ zo šiestich odohraných zápasov nedokázali zvíťaziť ani jediný raz, preto sa nachádzajú na poslednej priečke so siedmimi bodmi a gólovým skóre 16:38. Naposledy sa popradskí futbalisti predstavili na ihrisku bývalého prvoligistu (FC Nitra), ktorému však podľahli jednoznačne 3:1.

    MŠK Žilina B
    Béčko Žiliny má presne desaťbodový náskok pred jeho dnešným súperom, patrí mu teda jedenásta pozícia. Šošoni nastrieľali 15 gólov a 22 ich inkasovali. V predošlom kole doma hostili druhé Michalovce, ktorým podľahli najtesnejším rozdielom.

    Sme zvedaví, či sa Popradu konečne podarí vyhrať v nadstavbovej časti a tým ešte znížia priepastný náskok na Žilinu.
    Náš prenos začína o 19:00, pozývam vás ho sledovať a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Šuľa, Tropp, Bendík ("C"), Palutka, Sedlák, Rams, Ferenc, Ujčík, Durkot
    Náhradníci: Malec – Melek, Orenič, Gallovič

    MŠK Žilina B: Lé Giang – Žilák, Králik, Ďuratný ("C"), Hučko, Klec, Paur, Tlacháč, Bénes, Jasenovský, William
    Náhradníci: Bajza – T. Ďurica, Hrbek, Beniač, Vallo

    Rozhodca: Ziemba – Špivak, Mihalík.
     
    Oba tímy už vychádzajú na trávnik za sprievodu rozhodcov. Žilinčania odohrajú stretnutie v žltých dresoch so zelenými trenírkami. Popradskí futbalisti sa nám predstavia v bielej farbe. Už o malú chvíľu je tu úvodný výkop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodného výkopu dnešného stretnutia sa ujali futbalisti MŠK Žilina, ktorí začínajú jednoduchou rozohrávkou z vlastnej polovice.
     
    2
    Obe mužstvá sa zatiaľ nikam veľmi neponáhľajú. Raz má loptu jeden tím, raz ten druhý. Hrá sa v pokojnom tempe.
     
    3
    MŠK Žilina B dáva gól!
    Žilinčania strieľajú prvý gól v tomto zápase! Hostia získali rohový kop, ktorý následne zahrával Michal Klec a ten ho nasmeroval šikovne ku bližšej žrdi, kde stál nepokrytý TOMÁŠ HUČKO, ktorý efektívne prekvapil domácu defenzívu!
     
    5
    Filip Palutka sa predieral cez stred ihriska, nedokázal sa však napokon vymyslieť žiadnu prihrávku pre svojich spoluhráčov.
     
    6
    Ferenc vysunul po ľavej strane do behu Ujčíka, ktorý však svojou rýchlosťou nestačil na žilinského obrancu Martina Králika. Ten ho jednoducho zbavil od lopty a rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    7
    Žilák posielal z pravej strany nebezpečný center do vnútra šestnástky, kde si však popradská obrana už tentokrát dala pozor a nedopustila inkasovanie druhého gólu.
     
    8
    Jasenovský sa rútil cez ihrisko po ľavej strane, následne ponúkal do šestnástky vzdušnú loptu, ktorú však zablokovali iba hráči súpera. Z nasledujúceho rohového kopu si Žilina šancu nevytvorila.
     
    10
    Bendík zastavil pred pokutovým územím Jakuba Paura, ktorý si dokázal pre svoj tím vybojovať štandardku z nebezpečnej vzdialenosti. Matúš Bendík napokon dostáva za tento zákrok aj žltú kartu.
     
    11
    Exekútor štandardky László Benes sa rozhodol pre priamu strelu na bránu. Lopta však letela nejaký meter nad hornú žrď, čiže brankár Huszárik nemal prácu.
     
    12
    Klec neprihral dopredu veľmi dobre, lopty sa totižto veľmi lacno zmocnil kapitán Popradu Bendík. Ten následne bezpečne rozohrával loptu na kopačky svojich spoluhráčov.
     
    13
    Erik Šuľa pred šestnástkou nedovoleným spôsobom zastavil Lászla Benesa. Šošoni teda budú rozohrávať ďalšiu štandardku.
     
    15
    MŠK Žilina B dáva gól!
    Žiline vyšla už druhá štandardka v tomto zápase, a to ešte nie je za nami ani tretina prvého polčasu! Pri lopte stál Paur spoločne s Klecom, no napokon sa pre priamu strelu na bránu rozhodol Jakub Paur. Jeho delovku Huszárik vyrazil na úroveň hranice malého vápna, odkiaľ ho však nechytateľnou hlavičkou zaskočil MARTIN KRÁLIK! Žilina vedie 0:2.
     
    17
    Popradčania sa zatiaľ akosi nevedia prebrať. Žilinčania bránia naozaj veľmi pozorne, zatiaľ si Lé Giang nechytil do rúk ešte ani jednu loptu.
     
    18
    Do veľkej šance sa už púšťal Michal Klec, ktorý si v pokutovom území spracoval nebezpečný center od Martina Králika. Napokon ho však počas prípravy na strelu v poslednej chvíli zastavil Bendík!
     
    19
    Ferenc nasmeroval loptu ku vzdialenejšej žrde, no napokon lopta ideálne nesadla Troppovi, ktorý hlavičkou triafal iba mimo brány.
     
    21
    Marián Ferenc tentokrát svojím nezodpovedným spracovaním lopty veľmi nepomohol svojmu tímu, ba naopak ponúkol rozohrávku Žilinčanom.
     
    22
    MŠK Žilina B dáva gól! Žilinčania rozohrali roh nakrátko, k lopte sa na pravej strane dostal László Benes, ktorý centroval pred bránu, kde si loptu nešťastne do brány zrazil obranca Erik Šuľa.
     
    23
    V tejto chvíli si žilinský brankár Patrik Lé Giang aspoň na chvíľu vzal k sebe, keď mu ju ponúkol Žilák, následne však žilinský brankár musel okamžite rozohrávať.
     
    25
    Ujčík prenášal loptu od Huszárika na nabehnutého Durkota, ktorý sa však, ako vysvitlo, vyskytol v postavení mimo hry.
     
    27
    Žilinčania perfektne zdvojili Róberta Ujčíka, ktorý nemal žiadne iné východisko, a tak iba stratil loptu. Zatiaľ je hosťujúci kouč Miroslav Nemec pokojný, naopak, domáci tréner Vladimír Lajčák už bude mať z dnešného zápasu nejaké tie vrásky na čele.
     
    29
    Žilák nahral do vápna Bénesovi, ktorý si však napokon cez Troppa nevytvoril žiadnu príležitosť.
     
    30
    Ferenc dokázal v medzere v šestnástke skvelo nájsť Róberta Ujčíka, útočníkovi Popradu sa však napokon nepodarilo vytvoriť streleckú príležitosť. Nespracoval si totižto loptu dobre.
     
    31
    Žilinčania sa snažili prekvapiť brankára Huszárika, Žilák centroval na ľavú stranu ku Jasenovskému, ten však ešte hľadal niekoho v šestnástke, ale napokon už touto prihrávkou nikam hostia nedospeli.
     
    32
    William Alves de Oliveira sa snažil brankára Huszárika prekvapiť ďalekonosnou strelou spoza pokutového územia, no domáci brankár odolne zastavil strelu na rukaviciach.
     
    33
    Žilinský útok teraz znovu vyzeral veľmi pútavo, Paur si prehodil loptu s Bénesom, následne ešte vysúval Williama, ktorému už v sklze čisto odobral loptu Bendík. Napokon Huszárik celú situáciu vyriešil.
     
    34
    Prvé väčšie ohrozenie brány Žiliny prichádza v 34. minúte, keď z ľavej strany poslal do šestnástky center Jozef Tropp, ale jeho prihrávku už nedokázal zužitkovať Róbert Ujčík, ktorý strieľal tesne vedľa brány.
     
    36
    Spoza pokutového územia z veľkej diaľky strieľal Peter Tlacháč, ktorého projektil nebol vôbec presný, Huszárik následne rozohral.
     
    38
    Ferenc hľadal z ľavej strany v šestnástke Ujčíka, napokon však pred ním defenzívne sklzom zasiahol Králik. Ten si však loptu nasmeroval na svoju bránu, ale napokon Lé Giang kotúľajúci sa predmet ľahko zachytil.
     
    40
    Popradčania teraz Petra Jasenovského pustili veľmi ďaleko, žilinský futbalista si vytvoril priestor pred bránou, ale tam už jeho nerazantné zakončenie zastavil Huszárik.
     
    43
    Žilinčan Jasenovský si loptu dvakrát vyťukal, najprv s Paurom a následne s Williamom, ale táto kombinácia hráčov hostí neviedla k úspešnému koncu akcie.
     
    44
    Jakub Paur pálil spoza pokutového územia, jeho strela sa však letela vysoko nad Huszárikovu bránu.
     
    45
    René Durkot si pýtal loptu na pravú stranu, kde mu ju posunul Palutka, ale napokon nedokázal nič proti Hučkovi vymyslieť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve nám hostia predviedli ako sa poľahky zmocniť trojgólového vedenia a zároveň nepustiť súpera do žiadnej šance. V 3. minúte skóroval Hučko, o 12 minút ho napodobnil Králik a v priebehu 22. minúty si vlastný gól strelil Šuľa.
    Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Palutka, prichádza Gallovič.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Durkot, prichádza Melek.
     
    47
    Paur hľadal dlhým centrom pred šestnástkou Williama, toho však s istotou odzbrojil stopér Erik Šuľa.
     
    48
    Sedlák odohral rohový kop nakrátko, narazil si s Gallovičom, následne však si už domáci nedokázali vytvoriť dobrú príležitosť.
     
    49
    Peter Jasenovský sa snažil domácej defenzíve utiecť po ľavej strane, následne hľadal spoluhráčov v šestnástke, ale nepresadil sa.
     
    51
    Ľubomír Jurčo v týchto chvíľach predviedol šikovný obranný zákrok, keď jednoznačne dal Jasenovskému najavo, že do týchto priestorov sa nemá púšťať.
     
    52
    Peter Melek sa predieral po ľavej strane do šestnástky, kde však napokon nenašiel žiadnych spoluhráčov.
     
    54
    Michal Klec otestoval pozornosť brankára Huszárika strelou spoza šestnástky, napokon si však popradský brankár dal pozor a strelu na rukaviciach hravo zachytil.
    Stretnutie je v plnom prúde.
     
    57
    Peter Melek sa dostal do šance vo vnútri šestnástky, kde ho však napokon šikovne zneškodnil Patrik Lé Giang.
     
    59
    Poprad dal gól!
    Popradskí futbalisti znižujú stav stretnutia! Po rohovom kope sa v šestnástke Žiliny odohrala menšia bitka o loptu, ktorú úspešne vyhrali domáci a ľahkou dorážkou cez ruky brankára Lé Gianga zakončoval PETER MELEK!
     
    62
    Nebezpečne v šestnástke hlavičkovala žilinská nádej Jakub Paur, no nepodarilo sa mu loptu preniesť cez ruky brankára Huszárika!
     
    63
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jasenovský, prichádza Hrbek.
     
    64
    Žilinský kapitán Libor Ďuratný už dlhú dlhú chvíľu nedal dýchať Ľubomírovi Jurčovi, čo sa značne nepáčilo ani publiku, no hlavný rozhodca ponechal Popradu výhodu.
     
    67
    Popradčanom sa v týchto chvíľach nepodarilo vyvinúť dobrú kombináciu pred šestnástkou súpera, žilinská defenzíva si s týmto pokusom bezpečne poradila.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Melek (FK Poprad).
     
    69
    Ferenc dokázal šikovne hru presunúť na opačnú stranu, kde bol Melek, ten ešte vysunul na pravú stranu Ramsa, ale jeho následný pas nebol úspešný.
     
    70
    Do šance v šestnástke sa dostal Adam Žilák, ktorý šiel sám na Huszárika, ale vystrelil na neho iba nerazantný projektil, s ktorým nemal Huszárik problémy.
     
    73
    Hra je v týchto chvíľach vcelku pokojná, Popradčania sa ešte snažia nejako prekvapiť žilinských hráčov, ale veľmi sa im to nedarí.
     
    75
    Pavol Rams si vytvoril streleckú príležitosť spoza šestnástky, ale napokon pálil zo svojej ľavačky iba mimo brány.
     
    76
    Hosťujúci brankár Patrik Lé Giang si teraz takmer zavaril, keď vybehol proti lopte a zároveň aj proti Popradčanovi Melekovi, do ktorého loptu nastrelil, ale našťastie sa lopta odrazila iba mimo brány.
     
    78
    Melek sa presúval čoraz bližšie a bližšie ku šestnástke, nakoniec akosi počas prihrávania stratil stabilitu a nepresne prihral. Lopty sa ešte zmocnil Ferenc, ale jeho ľahký center si už Lé Giang pokryl.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ferenc, prichádza Orenič.
     
    82
    V plnom prúde je už posledná desaťminútovka tohto zápasu, Popradčania pomaly ale isto strácajú šance na vyrovnanie, Žilinčania s prehľadom bránia.
     
    83
    Peter Melek si spracúval center zo zadných radov na pravej strane, následne si ho však s istotou postrážil Tomáš Hučko. a nepustil ho do zakončenia.
     
    86
    Pavol Rams pálil spoza šestnástky, jeho tvrdé zakončenie však napokon skončila iba na protihráčovi.
     
    86
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Bénes, prichádza Vallo.
     
    87
    Obrovská šanca Žiliny! William sa prakticky sám rútil na brankára Huszárika, ten mu však ideálne zmenšil strelecký uhol a vychytal jeho strelu. Loptu následne z ohňa upratal Erik Šuľa.
     
    88
    MŠK Žilina získava štandardku z pomerne nebezpečnej vzdialenosti. Bude ju zahrávať Michal Klec.
     
    88
    Klecov center našiel napokon v hlavičkovej šanci Tomáša Hučka, ale Huszárik dokonale spojil ruky a loptu nepustil cez seba.
     
    89
    Žilák centroval nízku loptu do vnútra šestnástky, ale William napokon nedokázal loptu skrotiť a poslať ju do priestora brány.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu. (20:46:04)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 59. Melek – 3. Hučko, 15. Králik, 22. Šuľa (vla.)

    Karty:   10. Bendík (PPD), 68. Melek (PPD)


    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Šuľa, Tropp, Bendík ("C"), Palutka, Sedlák, Rams, Ferenc, Ujčík, Durkot
    Náhradníci: Malec – Melek, Orenič, Gallovič

    MŠK Žilina B: Lé Giang – Žilák, Králik, Ďuratný ("C"), Hučko, Klec, Paur, Tlacháč, Bénes, Jasenovský, William
    Náhradníci: Bajza – T. Ďurica, Hrbek, Beniač, Vallo

    Rozhodca: Ziemba – Špivak, Mihalík