Levante – Atlético Madrid 2:2 (kon.) | Villarreal – Elche 1:0 (kon.) | Almería – Malaga 1:2 (kon.)
Vigo – Sevilla 1:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:2 (1:1)
Atlético Madrid
Nedeľa 10.05.2015, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 36. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom kole proti sebe nastúpia Levante UD a Atlético Madrid.

    Levante UD

    Zdá sa, že dnešný domáci tím sa napokon v najvyššej španielskej súťaži zachráni, nakoľko vďaka zlepšeným výkonom z posledných zápasov sa Levante vyškriabalo na 15. miesto v tabuľke so ziskom 35 bodov. Pred 18. de La Coruñou má 5 bodový náskok, pred Eibarom štvorbodový a pred Almeríou trojbodový. Naopak, Levante v prípade bodového zisku môže postúpiť o nejakú tú priečku nahor, keďže na Getafe stráca iba 1 bod. Ako bolo spomínané, v posledných piatich zápasoch sa už tímu darilo o čosi viac ako počas celej sezóny, aj keď to nebola bohvieaká sláva. Z posledných piatich kôl totiž hráči dokázali získať dohromady 7 bodov za víťazstvá proti Getafe a Córdobe a za domácu remízu s Espanyolom. Zvyšné dva zápasy už hráči ťahali za kratší koniec a v dueloch proti Valencii a Realu Sociedad nebodovali. Dnes to bude mať domáci tím ťažké, bude sa totiž musieť zaobísť bez trojice hráčov. Tú tvoria zranený Diop a potrestaní Simão Junior a Víctor Casadesús.

    Atlético Madrid

    Atlético Madrid zotrváva v boji o tretie miesto, pred dobiedzajúcou Valenciou si drží štvorbodový náskok. Na vedúcu dvojicu je už bodová strata veľmi vysoká, na Real Madrid je to 9 bodové manko, na vedúcu Barcelonu dokonca 11 bodové. Je teda jasné, že Atlético tento rok titul v najvyššej lige neobháji, aj napriek tomu, že ťahá sériu 12tich zápasov bez prehry. Z posledných piatich sa mu podarilo na svoje konto pripísať si dovedna 11 bodov za víťazstvá proti Deportivu de La Coruña, Elche a Villarrealu. Naopak v zápasoch proti Malage a Bibau hráči zaváhali a so svojimi súpermi remizovali. Ani hostia dnes nenastúpia v plnej sile, mužstvu okolo trénera Simeoneho nepomôže Godín, ktorý po kartovom treste z minulého zápasu nebude môcť nastúpiť.
     
    História vzájomných zápasov:

    Atlético Madrid 3-1 Levante
    Levante 2-0 Atlético Madrid
    Atlético Madrid 3-2 Levante
    Atlético Madrid 2-0 Levante
    Levante 1-1 Atlético Madrid
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Diego Mariño – Toño, Juanfran, Ramis, Vyntra, Iván – José Luis Morales, Sissoko, Víctor Camarasa – Uche, David Barral
    Náhradníci: Jesús Fernández – David Navarro, El Zhar, Rafael Martins, Rubén García, Pedro López, Ivanschitz, José Mari

    Atlético Madrid: Oblak – Guilherme Siqueira, Giménez, Miranda, Juanfran – Koke, Tiago, Gabi, Turan – Griezmann, Mandžukić
    Náhradníci: Moyá – Mario Suárez, Raúl García, Saúl, Jesús Gámez, Fernando Torres, Hernández

    Rozhodca: Alejandro Hernández – Teodoro Sobrino, Jacobo Martínez.
     
    Obidva tímy sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v modro-červených pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v bielo-červenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči domáceho celku, tí to na začiatok skúšali dlhou nakopávanou loptou na hrot, no obrana hostí si útočníka postrážila.
     
    2
    Zatiaľ sa hrá opatrne, o loptu sa bojuje najmä v okolí stredového kruhu. Ani jedno z mužstiev zatiaľ nemá navrch.
     
    3
    Turan si potiahol loptu po pravom krídle, posielal ju do ohňa pred bránou, tam úradovala domáca obrana. K odrazenej lopte sa ešte dostal Gabi, jeho pokus bol ale zablokovaný.
     
    4
    Takmer od rohovej zástavky tentoraz centroval Juanfran, jeho vysoký center však nezachytil ani jeden zo spoluhráčov a tak lopta končí v rukaviciach Diega Mariña.
     
    5
    Nakopávanou loptou to tentoraz skúšali hostia, tento pass bol ale veľmi nepresný, domáci obrana loptu hlavou poslal do náručia svojho brankára.
     
    6
    Podobná snaha aj domáceho tímu, avšak s úplne rovnakou koncovkou. Lopta je v moci Oblaka, ktorý bude rozohrávať od svojej brány.
     
    7
    Koke sa po dobrom vysunutí ocitol na hranici pokutového územia, odtiaľ posielal prudký center k vzdialenejšej žrdi. Brankár loptu len vyrazil pred seba, kde ju síce zachytil Mandžukić, no zakončiť nestihol.
     
    8
    Levante sa následne dlhým odkopom oslobodilo a lopta skončila až pri brankárovi Oblakovi. Ten sa s ďalšou rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    9
    Obrovská šanca Atlética Madrid! Po rýchlom postupe do útoku prišiel center na Mandžukića, ten krásnou rybičkou trafil iba gólmana pred sebou, od ktorého sa lopta odrazila ku Griezmannovi, ktorý takisto v páde hlavičkoval, Mariño zlikvidoval aj jeho zakončenie.
     
    10
    Domáci hráči si tak poriadne vydýchli, hostia začínajú ukazovať, že sem prišli splniť svoju úlohu favorita.
     
    11
    Madrid začína stupňovať svoj tlak, po kombinácii sa v šestnástke z ničoho nič ocitol Mandžukić, zastavil ho však hvizd rozhodcu, útočník bol v ofsajde.
     
    12
    Po dlhšej dobe do útoku vyštartovali domáci futbalisti, Víctor Camarasa sa zbavil Kokeho a vystrelil z veľkej diaľky. Jeho pokus letí mimo.
     
    13
    Hra sa presťahovala do strednej časti, domáci tím sa snaží vrátiť hru pred šestnástku Atlética, hostia ale dobre bránia a svojmu súperovi zatiaľ nič nedovoľujú.
     
    14
    O loptu sa naďalej bojuje v strede ihriska, zatiaľ je to bez nedovolených zákrokov.
     
    15
    Hráčom v modro-červenom sa podarilo dostať až k hranici pokutového územia, tam ale Uche prihrával nepresne, priamo na kopačky obrancu hostí.
     
    16
    Gabi teraz zozadu nepekne fauloval Davida Barrala, domáci tím si pýta žltú kartu, rozhodca to zatiaľ rieši dohovorom.
     
    17
    Hostia sa pustili do útoku, znova to skúšali po pravom krídle, Turanov center bol zblokovaný a zrazený na prvý rohový kop v zápase.
     
    18
    Na letiacu loptu z rohu ihriska si najvyššie vyskočil Tiago, jeho zakončenie ale letí mimo priestoru troch žrdí.
     
    19
    Pokus o útok sme zaznamenali aj na opačnej strane, Iván z pravej strany posielal pred bránu prudkú loptu, Oblak bol pozorný a letiacu loptu uchmatol.
     
    20
    Hrá sa z jednej strany na druhú, Mandžukić sa po peknom individuálnom prechode dostal až do šestnástky súpera, jeho zakončenie už tak dobré nebolo, Diego Mariño s ním nemal najmenší problém.
     
    21
    Krásny protiútok nám predviedli domáci hráči, Ucheho vysunul jeho spoluhráč z ostrednej časti ihriska, Uche následne pekne prihrával Moralesovi, ktorý už zakončoval v tiesni a jeho strela bola včas zablokovaná.
     
    22
    Rohový kop sa domácemu tímu využiť nepodarilo, hostia dlhým okopom poslali loptu do bezpečnej vzdialenosti od Oblakovej svätyne.
     
    23
    Domáci tím sa ale rýchlo vrátil do útoku, José Luis Morales zvolil strelu z veľkej vzdialenosti, Oblak jeho strelu dokázal chytiť.
     
    24
    Na opačnej strane posielal pred bránu ďalší center Juanfran, tam sa o zakončenie snažil Tiago, ktorý sa ale vo vzduchu hlavou zrazil s Vyntrom.
     
    25
    Obaja hráči sa ocitli na trávniku, no nebude to zrejme vážne, ani jeden z nich nepotrebuje lekárske ošetrenie. Obidvaja sa následne zapájajú do hry.
     
    26
    Ďalší center pred domácu bránu, Mandžukić posielal loptu k vzdialenejšej žrdi, tam pred Griezmannom dobre zakončil jeden z obrancov.
     
    27
    Tempo hry nám trošku pokleslo, hra sa znova presťahovala najmä do strednej časti ihriska.
     
    28
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, súboje začínajú sprevádzať aj nedovolené zákroky na obidvoch stranách.
     
    29
    Zmeniť to chceli domáci hráči, tí sa síce udržali na útočnej polovici, obrana Atlética však hrá veľmi dobre a k strele ich vôbec nepustila.
     
    30
    Postupne bol domáci tím vytlačený až na svoju vlastnú polovicu ihriska, kde si hráči vymieňajú loptu a s ďalším postupom vpred vyčkávajú.
     
    31
    Následne prišiel dlhý pass na Ucheho, ten vo vzdušnom súboji trafil lakťom súpera. Verdikt rozhodcu sa nepozdáva domácemu trénerovi, ktorý vyšiel za ohraničený priestor pred lavičkou. Hlavný rozhodca ho upozorňuje, aby sa trošku ukľudnil.
     
    32
    Levante dalo gól! Atlético síce získalo rohový kop, no využilo ho. Domáci hráči sa okamžite zmocnili lopty a vyštartovali do rýchleho útoku. Lopta sa aj s kusom šťastia dostala k Uchemu, ktorý presnou prihrávkou našiel nabiehajúceho si DAVIDA BARRALA, ktorý už nemal problém prekonať Oblaka.
    David BARRAL - 1:0
     
    33
    Hostia sa okamžite snažia o gólovú odpoveď, kombinujú na polovici Levante, k strele sa však zatiaľ nedostávajú.
     
    34
    Až teraz prišla strela Mandžukića, s ktorou však nemal Diego Mariño väčšie problémy. Dokázal loptu vyraziť do priestoru, kde sa nachádzali jeho spoluhráči.
     
    35
    Atlético dalo gól! Teraz je však už opäť vyrovnané! Hostia sa udržali v útoku, z ľavého krídla prišla prudká prihrávka na GUILHERMEHO SIQUEIRU, ktorého si akosi nedokázala postrážiť domáca obrana a ten v páde dokázal prekonať domáceho gólmana.
    Guilherme SIQUEIRA - 1:1
     
    37
    Hostia zostávajú aktívni, cítia šancu ujať sa vedenia, Levante sa aj naďalej musí brániť. Tentoraz sa ale hráčom darí udržať útočníkov ďalej od brány.
     
    38
    No aj tak musí zostať domáci tím v strehu, hostia síce kombinujú ďaleko od brány, no hráči si zbiehajú do priestoru pred šestnástkou, kam okamžite mieria vzdušné prihrávky.
     
    39
    Aktívna hra Atlética sa hráčom vyplatila, Turan na krídle získal priamy kop, navyše faulujúci Toňo vidí žltú kartu.
     
    40
    Priamy kop zahrával Koke, lopta sa po jeho vysokom centri pred bránou niekoľkokrát poodrážala, napokon ju domáci hráči dokázali upratať ďaleko od brány.
     
    41
    Hostia však znova tlačia, zrejme sa budú v zostávajúcich minútach prvého polčasu snažiť o strelenie vedúceho gólu. Levante sa teraz výhradne bráni.
     
    42
    Až teraz si budú môcť domáci futbalisti trošku vydýchnuť, Griezmann v útoku fauloval, odniesol si to Sissoko.
     
    43
    Priamy kop na opačnej strane zahrávalo Levante, center Juanfrana ale skončil iba v rukaviciach Oblaka. Ten neváhal a okamžite rozohrával.
     
    44
    Hostia to skúsili rýchlym prechodom do útoku, center však hráčom nevyšiel, Diego Mariño vôbec zasahovať nemusel.
     
    45
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, zdá sa, že prvý polčas sa bude už len dohrávať. Ani jeden z tímov už neprejavuje veľkú snahu o útočenie.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvá polovica zápasu je za nami, skóre je po nej nerozhodný 1:1. Skóre najprv otvorili domáci hráči, no hostia dokázali rýchlo odpovedať. Hráči Atlética boli aktívnejším tímom, vypracovali si viacero šancí, no premeniť dokázali iba jednu z nich. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 13:01.
     
    Hráči oboch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostane ani na jednej strane, oba celky tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Hráči Madridu začali aktívnejšie, Juanfranovi pri kľučke lopta ušla za postrannú čiaru, čo neušlo pozornosti postranného rozhodcu.
     
    48
    Ďalšia snaha o útoku Atlética, tentoraz to bolo lepšie, Koke si vypýtal faul od Sissoka, nasledovať bude priamy kop pre hostí.
     
    49
    Ten zahrával práve faulovaný Koke, so spoluhráčmi si ale nerozumel a jeho center ledva doplachtil k Diegovi Mariñovi.
     
    50
    Na letiacu loptu si tentoraz naskakoval Mandžukić, no nedal si pozor a ocitol sa v postavení mimo hry. Rozohrávať tak bude domáci brankár.
     
    51
    Ďalší útok hostí, letiaca lopta ešte bola tečovaná jedným z domácich hráčov, nasledovať bude roh pre Atlético. To sa opäť nepozdáva domácemu koučovi.
     
    52
    Levante sa bez problémov ubránilo a rovnako ako po poslednom rohu hráči okamžite vyštartovali do rýchleho protiútoku. Ten bol tentoraz zastavený ešte ďaleko pred bránou.
     
    53
    S loptou sa až do šestnástky dostal Mandžukić, bol ale tiesnený, zakončiť sa mu nepodarilo, nakoľko bol tiesnený hneď dvojicou hráčov.
     
    54
    Zaútočili aj domáci hráči, Ucheho hlavička po centri z ľavej strany skončil iba v rukaviciach pozorného Oblaka.
     
    55
    Ďalšia kombinácia hostí pred šestnástkou súpera, tí na to teraz šli až príliš profesorsky, Koke pätičkou hľadal spoluhráča, ktorý sa ale nachádzal na úplne inom mieste.
     
    56
    Griezmann ale zachránil situáciu, vypýtal si faul a jeho tím tak bude mať k dispozícii priamy kop z takmer ideálnej pozície.
     
    57
    Letiacu loptu hlavou do brány usmerňoval Tiago, domáci gólman ale všetko videl, mal kopec času a tak jeho pokus zneškodnil.
     
    58
    Center pred bránu tentoraz priletel takmer od rohovej zástavky, Juanfranovi sa nepodarilo nájsť hlavu spoluhráča, od brány tak bude rozohrávať Diego Mariño.
     
    59
    Veľmi pekná kombinácia hráčov Atlética, po ktorej nasledovala strela z hranice pokutového územia, ktorú brankár iba vyrazil pred seba, kde už na dorážku čakal Mandžukić. Ten sa však podľa rozhodcu ocitol v milimetrovom ofsajde.
     
    60
    Mandžukić následne spracovával dlhú nakopávanú loptu, v tom mu ale včas zabránil Ramis, ktorý tak odvrátil na rohový kop.
     
    61
    Nasledovať bude prvé striedanie v zápase, zápas po hodine hry končí pre Mandžukića, ktorého vymení Torres.
     
    62
    Griezmann sa pri bráne súpera snažil spracovať si loptu, veľmi nepríjemne pri tom nakopol Ramisa. Hlavný rozhodca píska faul, domáci hráč bude v poriadku.
     
    63
    Levante dalo gól! Domáci tím opäť vedie! Po prihrávke z rohu pokutového územia si pred bránu nabehol KALU UCHE, ktorý najprv iba nastrelil brankára, no od toho sa lopta odrazila priamo pred neho a od domáceho hráča priamo do siete.
    Kalu UCHE - 2:1
     
    65
    Gól tak padol vlastne z prvej šance Levante v druhom polčase. Môžeme tak očakávať ešte väčší tlak Atlética, ktoré určite nebude chcieť prísť o dlhú sériu zápasov bez prehry.
     
    66
    Gabi zakombinoval s Kokem, ich snahu zastavil pozorný obranca. Koke sa ešte dostal k centru, no aj ten bol zablokovaný.
     
    67
    Turan si následne na pravom krídle pomohol faulom, čo si všimol aj hlavný rozhodca. Rozohrávať bude Diego Mariño.
     
    68
    Griezmannovi sa nepodarilo spracovať si ťažkú loptu na ľavej strane, lopta mu ušla mimo hraciu plochu, rozohrávať tak bude znova domáci gólman.
     
    69
    Madrid útočí, no domáci tím priestor pred svojou šestnástkou prehusťuje, nedovolí svojmu súperovi vystreliť, alebo kombinovať na malom priestore.
     
    70
    Prichádza druhé striedanie na strane Atlética Madrid, ihrisko opúšťa Tiago, opačným smerom vybieha čerstvý Saúl.
     
    71
    Domácemu tímu sa darí udržať loptu ďaleko od svojej brány, naopak dozadu sa museli vrátiť práve hostia, ktorým na krídle robil problémy Sissoko.
     
    72
    Te odvádza na súperovej polovici veľmi dobrú robotu, zbiera cenné sekundy a minúty, navyše si môže domáca obrana aspoň na chvíľu vydýchnuť.
     
    73
    Pomáha im k tomu aj fakt, že na strane hostí sa hromadia nepresnosti, vďaka čomu sa im nedarí plynule prejsť do útoku.
     
    74
    Miranda na svojej polovici ihriska navyše vo vzduchu fauloval protihráča, bol tam úder lakťom, zákonite prichádza žltá karta.
     
    75
    Hostia striedajú aj do tretice, Gabiho na trávniku nahradí Raúl García.
     
    76
    Levante dokonca útočí, po centri z priameho kopu prišla nenápadná hlavička Sissoka, ktorá však ešte bola tečovaná na roh.
     
    77
    Ten už nebezpečný nebol, to až tak domácich hráčov trápiť nemusí, zatiaľ sa im darí držať loptu ďaleko od Mariñovej svätyne.
     
    78
    Ďalšia skvelá robota Sissoka, aktívnou hrou si vypýtal ďalší faul, s rozohrávkou sa domáci tím pochopiteľne nikam nenáhli.
     
    79
    Juanfran posielal prudký center k vzdialenejšej žrdi, tam sa vo vzdušnom súboji ocitli Koke a Iván. Druhý menovaný po súboji ostal otrasený na zemi, zrejme tam bol úder do tváre.
     
    80
    Otrasený Iván opúšťa hraciu plochu v opatere lekárov, hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    80
    Atlético dalo gól! A ten sa im darí využiť! Na letiacu loptu z rohu ihriska si výborne nabehol striedajúci FERNANDO TORRES, ktorý domácemu gólmanovi nedal žiadnu šancu.
    Fernando TORRES - 2:2
     
    81
    Po tejto akcii sa pred bránou ocitol otrasený domáci gólman, pri ktorom sa okamžite zbehli lekári. Ten sa ale po krátkom ošetrení opäť zapojil do hry.
     
    82
    Do konca riadnej hracej doby nám zostáva cca 8 minút, skóre je opäť vyrovnané, Atlético znova útočí, uvidíme či sa mu podarí strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    83
    Hostia zahrávali ďalší roh, už sa zdalo, že sa domáci tím oslobodí, no v tom prišla z ničoho nič prudká strela z hranice pokutového územia, ktorú dokázal Diego Mariño len s obtiažou vyraziť do bezpečia.
     
    84
    Hráči Atlética cítia šancu na plný bodový zisk, obliehajú súperovu šestnástku, Torres pri snahe o spracovanie centra padol k zemi, pýta si pokutový kop, no ten nasledovať nebude.
     
    85
    Až v 85. minúte prichádza prvé striedanie na strane Levante, na trávniku nahradí Camarasa José Mari.
     
    86
    Ide o dvojité striedanie, zápas predčasne končí aj pre Ucheho, ktorého vymení Rafael Martins.
     
    87
    Domáci tím sa snaží udržať nerozhodný stav za každú cenu, v strednej časti ihriska sa taktického faulu dopustil David Barral za čo vidí aj kartu žltej farby.
     
    88
    Atléticu sa však už v útoku príliš nedarí, domáci hráči zachytávajú prihrávky súpera, blokujú jeho strely.
     
    89
    Griezmann dostal dobrú prihrávku do behu, ocitol sa v pokutovom území, z ťažkej pozície sa pokúsil o center, no lopta letí mimo.
     
    90
    Od brány tak rozohrával Diego Mariño, o loptu sa bojuje v strednej časti ihriska. Uvidíme, či sa v zvyšných minútach podarí vypracovať si niektorému z tímov sľubnejšiu príležitosť.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 4 minúty navyše.
     
    90+1
    V nadstavenom čase prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odkráčal José Luis Morales, opačným smerom vybieha Ivanschitz.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa hra odohráva najmä v okolí stredového kruhu, oba tímy o loptu tvrdo bojujú, prevahu nemá ani jeden z nich.
     
    90+3
    Až teraz sa hráčom Atlética podarilo pretlačiť loptu na Torresa, jeho zakončenie hlavou ale nenarobilo domácemu brankárovi väčšie problémy.
     
    90+4
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci hráči, tí ju držia ďaleko od svojej brány, zdá sa, že dnes sa už ničoho nedočkáme.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, tímy si dnes body podelia, Atlético dnes bolo lepšie v útočení, Levante bolo naopak oveľa efektívnejšie. Domáci tím v 63. minúte do vedenia opäť poslal Uche, o 17 minút neskôr vyrovnal striedajúci Torres.

    Keďže každý z tímov získal po jednom bode, oba celky si svoje miesta v tabuľke po dnešnom zápase udržia.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (13:53:59)

    Andrej Marienka

    Góly: 32. Barral, 63. Uche – 35. Siqueira, 80. F. Torres

    Karty:   39. Toňo (LVN), 87. Barral (LVN) – 74. Miranda (ATM)


    Levante UD: Mariño – López, Vyntra, Ramis Barrios, García Juanfran (C), Toňo – Camarasa (85. Mari), Sissoko, Morales (90+1. Ivanschitz) – Barral, Uche (86. Martins).
    Náhradníci: J. Fernández – El Zhar, Mari, Rubén García, Martins, D. Navarro, P. López, Saúl, Ivanschitz.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Miranda, Giménez, Siqueira – Turan, Gabi (C) (75. Raúl García), Mendes (70. Ñíguez), Koke – Mandžukić (61. F. Torres), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Hernández, M. Suárez, Ñíguez, Raúl García, Gámez.

    Rozhodca: Alejandro Hernández – Teodoro Sobrino, Jacobo Martínez