Bielorusko – Rusko 0:7 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:4 (kon.) | Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Rakúsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.) | Dánsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec
Bielorusko
0:7 (0:1, 0:3, 0:3)
Rusko
Sobota 09.05.2015, 12:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko zvíťazilo nad Bieloruskom jednoznačne 7:0, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri zápase Fínsko – Slovensko, ktorý sa začína už o 16:15! (14:34:15)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 13:32
    Vylúčení (na 2 min.): 4:2
    Vylúčení (na 10 min.): 1:0
    Trestné strieľania: 1/0 : 1/1
    Úspešnosť brankárov: 78,13 % – 100 %
     
    Exhibičné predstavenie Ruska je na konci! Zborná dala zabudnúť na nevýrazné výkony z predchádzajúcich zápasov a jasne dala najavo, že s ňou treba počítať. Bielorusov dnes doslova zmietla a zvíťazila jednoznačne 7:0. Bielorusi sa snažili, nevzdali to ani po množstve inkasovaných gólov, na Rusov dnes jednoducho nemali. Zborná sa tak doťahuje na vedúce USA, Bielorusi dočasne klesajú na tretiu priečku tabuľky skupiny. Rusom dnes konečne okrem formácie Panarin-Dadonov-Šipačov skvele zahrali aj ďalšie formácie a na výsledku je to poznať. Ruské publikum v Ostrave sa raduje z krásneho víťazstva.

    Najlepší hráč Bieloruska: Anton Gavrus
    Najlepší hráč Ruska: Iľja Kovaľčuk
    Ruská ďakovačka
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:02
    Perfektný výpad Kuljomina, ktorý si vykorčuľoval z rohu klziska a strieľal z ľavého kruhu, strelu mierenú do bližšieho horného rohu kryl Brikun.
     
    58:36
    Jakovlev strieľal od modrej a Brikunovi puk vypadol pred seba, kde sa už o dorážku snažil Dadonov, Brikun sa pred ním doslova celý roztiahol na ľad a s námahou kryl puk pod svojím výstrojom.
     
    57:53
    Bielorusi sa ešte sympaticky snažia o čestný úspech, pri ľavej žrdi teraz usilovne dorážal puk do brány Gavrus, Chudobin si priestor pri žrdi dobre postrážil a zasiahol.
     
    56:11
    Rusi v závere striedajú brankárov! Z brány odišiel Sergej Bobrovskij, prišiel Anton Chudobin.
     
    56:11
    Prihrávku na Malkina, ktorý sa už hotoval k strele, zablokoval obranca až na divákov sediacich pod našou novinárskou tribúnou, nikomu sa našťastie nič nestalo a jeden divák sa teší z cenného suveníru. Publikom medzitým koluje mexická vlna.
     
    55:34
    Ďalšia príležitosť v podaní Bielorusov, Drozd sa uvoľnil medzi kruhmi, posunul si napravo a strieľal, Bobrovskij však nechce prísť o čisté konto.
     
    54:54
    Následne na opačnej strane v útočnom pásme prvá ruská formácia, Sergej Kosticyn tam však proti dobre postaveným Rusom nemal nárok na úspech.
     
    53:59
    Fantastická akcia Rusov, Kovaľčuk potiahol do pásma a dal na ľavú stranu Tarasenkovi, ten okamžite hľadal pred bránou Anisimova, ktorý aj zakončil. Puk ostal pod Brikunom a pomaly sa kotúľal do siete, z čiary ho odpálil vracajúci sa obranca!
     
    52:34
    Ruské útoky sa valia na bránu ako lavína! Panarin korčuľoval po ľavej strane pásma a nezištne nahral na pravú stranu na Šipačova, ten ešte miesto strely do odkrytej brány situáciu šperkoval nepresnou krížnou prihrávkou! Rusi sú v pohode a už sa doslova hrajú.
     
    51:53
    Tichonov sa dostal do samostatného úniku a rútil sa na Brikuna, po blafáku na bekhend skvele vyrazil bieloruský brankár!
    Jevgenij MALKIN - 0:7

     
    51:04
    Rusko dalo gól!
    V podaní Rusov vyzerá hokej naozaj jednoducho a nádherne! V závere presilovky nečakane udreli – Tarasenko dal do jazdy Malkinovi, ten sa s absolútnou ľahkosťou dostal cez obrancu až pred bránu a tam JEVGENIJ MALKIN akoby mimovoľne zasunul puk k ľavej žrdi brány!
    Asistencie: Vladimir Tarasenko, Sergej Mozyakin
    Jevgenij MALKIN - 0:7

     
    50:53
    Rusom nevyšla kombinácia v útočnom pásme a Bielorusi mohli ísť do ďalšieho úniku v oslabení, Stas z pravého kruhu trafil len do pripraveného Bobrovskijho.

    Góly a asistencie: 10. Kovaľčuk (Kuljomin, Anisimov), 22. Tarasenko (Anisimov, Medvedev), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 33. Panarin (Šipačov, Mironov), 43. Širokov (t.s.), 45. Dadonov (Malkin, Kovaľčuk), 52. Malkin (Tarasenko, Mozyakin)


    Bielorusko: Lalande (30.Brikun) – Usenko, Korobov (A), A. Kosticyn (A), Kaľužnij (C), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Lisovets, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Ustinenko, Demkov, Jefimenko, Kitarov, Volkov
    Rusko: Bobrovskij (57.Chudobin) – Jakovlev, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Chudinov, Medvedev (A), Anisimov, Kovaľčuk (C), Tarasenko – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Mironov, Tichonov, Plotnikov, Širokov

    Rozhodca: D. Stricker (Švajčiarsko), D. Piechaczek (Nemecko) – J. Dahmen (Švédsko), N. Fluri (Švajčiarsko)

    Diváci: 8363