Dánsko – Bielorusko 1:5 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 1:0 (kon.) | Slovensko – Slovinsko 3:1 (kon.)
Rakúsko – Francúzsko 0:2 (kon.)
koniec
Dánsko
1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Bielorusko
Utorok 05.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Ivan USENKO - 1:5

     
    54:44
    Bielorusko dalo gól! Dáni chybovali v obrane, už Volkov mohol zvýšiť, Galbraith mu ale vzal gól skvelým zákrokom, následne dorážal Demkov, brankár ale vytiahol ďalší dobrý zákrok, Kitarov potom ale posunul puk na obrancu IVANA USENKA, ktorý už na tretí pokus prestrelil gólmana.

    Asistencie: Alexander Kitarov, Artem Demkov
    Jevgenij KOVYRŠIN - 1:4

     
    45:34
    Bielorusko dalo gól! A máme to tu, Dáni nedali a tak sami dostali, Kulakov od mantineli prihrával medzi kruhy na JEVGENI KOVYRŠINA, na ktorého už obranca nestíhal, Kovyršin urobil blafák a pomedzi betóny Galbraitha zvyšuje náskok Bieloruska!

    Asistencia: Alexander Kulakov, Ilľa Šinkevič
    Ilja ŠINKEVIČ - 1:3

     
    29:35
    Bielorusko dalo gól! Krásna práca Alexandra Kaľužneho, ktorý sa spoza bránky dostal do kruhu na buly, kde si podržal puk a počkal, až mu IĽJA ŠINKEVIČ nakorčuľuje z druhej vlny pred bránku, ponúkol mu puk ako na zlatom podnose a Šinkevič skóroval.

    Asistencie: Alexander Kaľužnij, Andrej Kosticyn
    Jevgenij KOVYRŠIN - 1:2

     
    27:27
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi využili svoj tlak, Stepanov od mantinelu nabil na strelu bekhendom Kulakovi, ten trafil len betón brankára, pred ktorým ale dobre clonil JEVGENI KOVYRŠIN, výborne sa zorientoval a z otočky bekhendom poslal puk nad betón Galbraitha!

    Asistencie: Alexander Kulakov, Andrej Stepanov
    ARTUR GAVRUS - 1:1

    Artur GAVRUS - 1:1

     
    20:41
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi bleskovo otvorili skóre druhej tretiny, Andrej Kosticyn dobre zapracoval za bránkou, našiel pred ňou ARTIRA GAVRUSA, ktorého nestihol pokryť dánsky obranca a Gavrus ponad betón brankára vyrovnáva stav stretnutia.

    Asistencie: Andrej Kosticyn, Alexei Kaľužnij
    Julian JAKOBSEN - 1:0

    Julian JAKOBSEN - 1:0

     
    13:38
    Dánsko dalo gól! Krásna kombinačná akcia Dánska, Hardt našiel v kruhu na buly rozbehnutého Madsena, ktorý sa ešte neunáhlil, videl, že mu JULIAN JAKOBSEN korčuľuje na druhú stranu bránky, poslal mu puk a Jakobsen ho ukážkovo poslal za chrbát brankára Lalandeho.

    Asistencie: Morten Madsen, Nichlas Hardt

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 14. Jakobsen (Madsen, Hardt) – 21. Gavrus (A. Kosticyn, Kaľužnij), 28. Kovyršin (Kulakov, Stepanov), 30. Šinkevič (Kaľužnij, Kosticyn), 46. Kovyršin (Kulakov, Šinkevič), 55. Usenko (Kitarov, Demkov)


    Dánsko: Galbraith (Dahm) – Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, Ma. Bödker, M. Lauridsen, Uldall – Madsen, Jakobsen, Hardt – Storm, J. Jensen, Björkstrand – Green, Spelling, Poulsen – Starkov, K. Staal, Poulsen – Hansen
    Bielorusko: Lalande (Brikun) – Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovets, Ustinenko – Kaľužnij, A. Kosticyn, S. Kosticyn – Drozd, Stas, Gavrus – Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Demkov, Demagin, Kitarov – Volkov

    Rozhodca: Daniel Stricker (SUI), Jozef Kubuš (SVK) – Nicolas Fluri (SUI), André Schrader (GER)