Rusko – USA 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 1:8 (kon.) | Nórsko – Fínsko 0:5 (kon.)
Kanada – Česko 6:3 (kon.)
koniec
Nórsko
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Fínsko
Pondelok 04.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Fínsko zvíťazilo nad Nórskom jednoznačne 5:0, sa s vami pre dnes z Ostravy lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. Teším sa na stretnutie zajtra pri zápasoch Bielorusko – Dánsko a Slovensko – Slovinsko. (22:27:11)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 20:30
    Vylúčení (2 min.): 5:6
    Presilové hry: 0:3
    Úspešnosť brankárov: 83,33 % – 100 %
    Po zápase znela fínska hymna
     
    Fíni zaslúžene a bez problémov víťazia nad škandinávskym rivalom z Nórska 5:0. Už od polovice zápasu prakticky nebolo čo riešiť, Suomi boli jasne lepší a pekne si aj zveľadili turnajové skóre. Môžu sa pochváliť výbornou úspešnosťou v presilovkách, využili dnes tri početné prevahy. Nóri herne sklamali, v ofenzíve boli prakticky neškodní a Pekka Rinne si tak pomerne pohodlne dokráčal k druhému čistému kontu na turnaji.

    Najlepší hráč Nórska: Ole-Kristian Tollefsen
    Najlepší hráč Fínska: Esa Lindell
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Nóri nahrali presne do priestoru, kde na ľad vchádzal Komarov, ten tak dostal ideálny puk do jazdy, neulakomil sa a nahrával ešte Kemppainenovi, jeho hetrikovú šancu zlikvidoval rýchlym presunom Volden!
     
    59:09
    Ďalšie vyhodenie puku v podaní Fínov, tí už si nechcú pokaziť nádherný výsledok s výrazným rozdielom v skóre.
     
    58:26
    Nóri zamkli Fínov pred ich bránou, Rinne musel aj zasahovať po strele Thoresena. Suomi chcú udržať čisté konto pre svojho brankára, bránia veľmi obetavo a vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    57:49
    Je tu nórska presilovka, Leo Komarov inkasuje menší trest za držanie hokejky protihráča.
     
    57:49
    Pri signalizovanom vylúčení strela Aska z ľavého kruhu, Rinne si vyšiel z brány a strelu perfektne pokryl.
     
    56:55
    Nóri už by sa asi najradšej videli v šatni, Trygg teraz len odovzdal puk na fínske hokejky. Fíni s prehľadom kontrolujú situáciu.
     
    56:00
    Zápas sa už prakticky len dohráva v pokojnom temp, o držiteľovi troch bodov je rozhodnuté, Fínov teší aj to, že si výrazne zlepšili skóre.
     
    55:00
    Fíni v plnom počte hráčov na ľade, Nóri presilovku nevyužili.
     
    54:55
    Nóri sa na konci presilovky sami vyhnali z útočného pásma, o 5 sekúnd sa ich presilovka skončí, nevypracovali si v nej žiadnu veľkú šancu.
     
    53:35
    Nóri pekne kombinovali v presilovke, aktívny tam bol strelecky najmä Trygg, obranný val pred Rinnem však neprestrelil, v jednom prípade potom úspešne zasiahol aj fínsky brankár, ktorý smeruje za druhým čistým kontom na turnaji!
     
    53:00
    Nóri budú môcť vstreliť čestný gól v presilovke! Za hákovanie si na trestnú lavicu sadá Topi Jaakola.
    Jussi JOKINEN - 0:5

     
    52:11
    Fínsko dalo gól!
    V krátkom časovom slede je tu ďalší fínsky gól! Salmela strieľal od modrej čiary, puk si ešte medzi kruhmi prebral JUSSI JOKINEN a šikovnou strelou po ľade k žrdi prekvapil Voldena, ten sa len potom obzrel za seba do siete!
    Asistencia: Anssi Salmela, Alexander Barkov

    Góly a asistencie: 6. Lindell (Jokinen, Barkov), 29. Kemppainen (Lindell, Aaltonen), 31. Kemppainen (Lindell, Aaltonen), 52. Jokipakka (Komarov, Kemppainen), 53. Jokinen (Salmela, Barkov)


    Nórsko: Volden (Haugen) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tollefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Trettenes, Bastiansen (A), Forsberg – Odegaard, Stene, Roymark, Roest, Dahlström Tréner:Roy Johansen
    Fínsko: Rinne (Engren) – Lepistö (A), Hietanen, Ruutu (A), Kontiola, Aaltonen – Lindell, Salmela, Barkov, Jokinen (C), Donskoi – Ohtamaa, Jaakola, Louhivaara, Hytönen, Pihlström – Jokipakka, Mäntylä, Pesonen, Kemppainen, Komarov Tréner: Kari Jalonen

    Rozhodca: T. Mayer (USA), T. Bjork (Švédsko) – J. Dahmen (Švédsko), V. Lederer (Česko)