Rusko – USA 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 1:8 (kon.) | Nórsko – Fínsko 0:5 (kon.)
Kanada – Česko 6:3 (kon.)
koniec
Nórsko
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Fínsko
Pondelok 04.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jussi JOKINEN - 0:5

     
    52:11
    Fínsko dalo gól!
    V krátkom časovom slede je tu ďalší fínsky gól! Salmela strieľal od modrej čiary, puk si ešte medzi kruhmi prebral JUSSI JOKINEN a šikovnou strelou po ľade k žrdi prekvapil Voldena, ten sa len potom obzrel za seba do siete!
    Asistencia: Anssi Salmela, Alexander Barkov
    Jyrki JOKIPAKKA - 0:4

     
    51:15
    Fínsko dalo gól!
    Suomi ešte prikrášľujú svoj náskok a dá sa povedať, že už je skutočne rozhodnuté, pripíšu si tri body! Štvrtý raz udreli po strele od modrej čiary, v jednoduchosti je skutočne krása! JYRKI JOKIPAKKA napriahol od modrej čiary, Volden toho veľa nevidel a puk mu prešiel medzi betóny do siete!
    Asistencie: Leo Komarov, Joonas Kemppainen
    Jyrki JOKIPAKKA - 0:4

    Joonas KEMPPAINEN - 0:3

     
    30:21
    Fínsko dalo gól!
    Inak to zrejme ani skončiť nemohlo, Fíni trestajú vylúčenia Nórov a vedú už rozdielom triedy! Tento gól bol v podstate kópiou druhého gólu, dokonca aj s tými istými aktérmi! Lindell vystrelil od modrej, Volden vyrazil pred seba a JOONAS KEMPPAINEN doklepol do prázdnej brány!
    Asistencie: Esa Lindell, Juhamatti Aaltonen
    Joonas KEMPPAINEN - 0:3

    Joonas KEMPPAINEN - 0:2

     
    28:39
    Fínsko dalo gól!
    Bonsaksen si na trestnej môže za hlúpy a nebezpečný faul trhať vlasy, Fíni trestajú druhým gólom a vytvárajú si cenný náskok! Lindell znovu strieľal od modrej čiary, Volden jeho strelu do stredu brány vyrazil pred seba, kde bol JOONAS KEMPPAINEN a ten už nemal problém umiestniť puk do prázdnej brány!
    Asistencie: Esa Lindell, Juhamatti Aaltonen
    Joonas KEMPPAINEN - 0:2

    LINDELL - 0:1

     
    05:05
    Fínsko dalo gól!
    Ani to dlho netrvalo, Fíni využívajú presilovku a strieľajú toľko potrebný a dôležitý prvý gól! ESA LINDELL vystrelil od modrej čiary, Voldenovi ešte výborne clonil Jokinen a puk nakoniec skončil v sieti pri pravej žrdi nórskej brány!
    Asistencie: Jussi Jokinen, Alexander Barkov
    Esa LINDELL - 0:1

    Góly a asistencie: 6. Lindell (Jokinen, Barkov), 29. Kemppainen (Lindell, Aaltonen), 31. Kemppainen (Lindell, Aaltonen), 52. Jokipakka (Komarov, Kemppainen), 53. Jokinen (Salmela, Barkov)


    Nórsko: Volden (Haugen) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tollefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Trettenes, Bastiansen (A), Forsberg – Odegaard, Stene, Roymark, Roest, Dahlström Tréner:Roy Johansen
    Fínsko: Rinne (Engren) – Lepistö (A), Hietanen, Ruutu (A), Kontiola, Aaltonen – Lindell, Salmela, Barkov, Jokinen (C), Donskoi – Ohtamaa, Jaakola, Louhivaara, Hytönen, Pihlström – Jokipakka, Mäntylä, Pesonen, Kemppainen, Komarov Tréner: Kari Jalonen

    Rozhodca: T. Mayer (USA), T. Bjork (Švédsko) – J. Dahmen (Švédsko), V. Lederer (Česko)