Kanada – USA 2:7 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
Fínsko
5:4 (2:2, 0:0, 2:2 - 1:0)
Švajčiarsko
cz Sobota 25.04.2015, 19:08Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    Aleks SAARELA - 5:4
     
    66:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko přečkalo oslabení a vzápětí střílí vítěznou branku. Po levém křídle do pásma projel finský útočník ALEKSI SAARELA a přesně umístěnou střelou propálil domácího brankáře. Je rozhodnuto, do finále postupuje Finsko! Asistence: Julius Mattila.
    Damien RIAT - 4:4
     
    59:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ve švýcarském Zugu pomalu padá místní aréna! Švýcaři v závěru dotahují dvoubrankové manko a můžeme začínat prakticky od nuly! Úspěšným střelcem je forvard Ženevy DAMIEN RIAT. Diváci nadšeně bouří, dnešní večer ve Švýcarsku ještě nekončí. Asistence: Auguste Impose, Denis Malgin.
    Nico HISCHIER - 4:3
     
    58:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Naděje pro domácí barvy! Střelu Siegenthalera od modré čáry tečoval před finským brankářem domácí útočník NICO HISCHIER přesně do brány Finska. Švýcarsko se tak dvě minuty před koncem dostává na rozdíl jedné trefy a probouzí se i domácí diváci. Ještě není zcela rozhodnuto! Asistence: Jonas Siegenthaler, Calvin Thurkauf.
    Patrik LAINE - 4:2
     
    48:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další trefa ve švýcarské síti. PATRIK LAINE dostal na levý kruh dobrý pas od pravého mantinelu a z první se nemýlil. Volný prostor v bráně van Pottelbergha trefil přesně. Asistence: Jesse Puljujarvi.
    Aleks SAARELA - 3:2
     
    42:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové využívají přesilovou hru a jdou zpět do vedení! Po rychlé souhře se puk dostal na pravý kruh k ALEKSIOVI SAARELOVI, který napřáhl a pohotově ho uklidil do švýcarské brány. Asistence: Joonas Niemela.
    Patrik LAINE - 2:2
     
    19:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové vzápětí bleskově srovnávají! Po pasu Saarely na levý kruh se pohotovou střelou do poloprázdné části domácí brány prosazuje PATRIK LAINE a vrací tak zápasu vyrovnané skóre. Asistence: Aleksi Saarela.
    Kristian SULESKI - 1:2
     
    16:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři ještě v první třetině obrací skóre utkání! U pravého mantinelu se k puku dostal KRISTIAN SULESKI, nahodil ho na bránu a ten nakonec zaplul až do finské sítě. Obrovská radost ve švýcarském Zugu! Asistence: Denis Malgin.
    Damien RIAT - 1:1
     
    04:45
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko srovnává brankový stav duelu na 1:1! Po ráně od modré čáry se před brankářem Vehvilainenem zorientoval jako první DAMIEN RIAT a odražený puk pohotově doklepl do poloprázdné brány Finska. Asistence: Jonas Siegenthaler, Auguste Impose.
    Jesse PULJUJARVI - 1:0
     
    01:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko otevírá gólový účet dnešního zápasu velmi šťastnou trefou! Na pravé křídlo si najel JESSE PULJUJARVI, přihrávkou do brankoviště hledal svého spoluhráče, puk si však nešťastně srazil beton do vlastní brány gólman van Pottelberghe. Asistence: Juuso Valimaki.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 2. Puljujarvi (Valimaki), 20. Laine (Saarela), 43. Saarela (Niemela), 49. Laine (Puljujarvi), 67. Saarela (Mattila) – 5. Riat (Siegenthaler, Impose), 17. Suleski (Malgin), 59. Hischier (Siegenthaler, Thurkauf), 60. Riat (Impose, Malgin)


    Fínsko: Vehvilainen (Rohatsch) – Leskinen, Saarijarvi, Niemelainen, Vainio, Mattila, Valimaki, Salo – Palmu, Tammela, Nattinen – Saarela, Puljujarvi, Laine – Bjorkqvist, Niemela, Mattila – Ruotsalainen, Tavernier, Piipponen.
    Švajčiarsko: van Pottelberghe (Muff) – Stadler, Siegenthaler, Suleski, Pinana, Bircher, Weber – Riat, Impose, Malgin (C) – Holdener, Hischier, Marchon – Volejníček, Thurkauf, Forrer – Miranda, Fuchs, Prassl.

    Rozhodca: Iverson (CAN), Rohatsch (GER) – Korba (SVK), Piche (CAN)