Lotyšsko – Slovensko 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Lotyšsko
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Slovensko
Sobota 25.04.2015, 16:00 • Arena Riga (Lotyšsko) • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Lotyšsko.
    Autorom víťazného gólu je DARZIŇŠ.
     
    Na ľade sa rozcvičuje náš náhradný brankár Branislav Konrád! Ján Laco má toho asi dosť a tréner sa rozhodol dať šancu v nájazdoch brankárovi Dukly Trenčín!
     
    64:50
    Lotyšsko sa dostalo v záverečných sekundách predĺženia pred našu bránku a puk nepríjemne podskakoval pred našou bránkou, našťastie sa domácim nepodarilo ho dopraviť do našej siete!
    SUROVÝ - 2:2
     
    58:37
    Slovensko dalo gól!
    Napokon sa našim chlapcom podarilo vyrovnať na 2:2 tesne pred koncom tretej tretiny! Rýchly prechod do útočného pásma, puk získal Libor Hudáček, ktorý neváhal a poslal ho na lepšie postaveného TOMÁŠ SUROVÝ, ktorý krásnou strelou s väčšej vzdialenosti strelil náš vyrovnávajúci gól!
    Asistencie: Libor Hudáček.
     
    52:34
    Oddychový čas domácich. Tréner domácich reaguje na gól oddychovým časom!
    L.HUDÁČEK - 2:1
     
    52:34
    Slovensko dalo gól!
    Konečne! Nášmu tímu sa teraz podarilo streliť kontaktný gól a znížiť tak na 2:1 a postarať sa ešte o veľkú drámu! Výborný presun do útočného pásma od našich reprezentantov, Daňo získal puk a prirhal ho Ďalogovi, ten našiel skvelou prihrávkou pred bránku domácich LIBOR HUDÁČEK a ten presnou strelou po zemi prekonal aj so šťastím domáceho brankára!
    Asistencie: Marek Ďaloga, Marko Daňo.
    DAUGAVIŇŠ - 2:0
     
    46:51
    Lotyšsko dalo gól!

    Ďalšia studená sprcha pre našu reprezentáciu, ktorá už prehráva o dva góly! Jednoduchú akciu teraz predviedol domáci tím, zbavil sa našich obrancov, dvaja Lotyši sa dostali do prečíslenia, Darziňš prihral na úplne voľného KASPARS DAUGAVINŠ, ktorý krásnou strelou dáva druhý gól domácich, ale aj svoj druhý presný zásah v tomto zápase! Opäť to bola veľká chyba našej defenzívy!
    Asistencie: Darziňš, Sotnieks.
     
    42:47
    Presilovka pre našu reprezentáciu! Jerofejevs je potrestaním hráčom, uvidíme, ako pôjde našim táto presilovka.
     
    39:35
    Lotyšsko sa usadilo v útočnom pásme a vypracovali si dve výborné príležitosti na strelenie gólu, náš tím však výborne podržal Ján Laco, ktorý je našim najlepším hráčom v tomto zápase!
     
    36:58
    Presilovka pre náš tím! Bukarts je vylúčený za podrazenie! Ideálna príležitosť na vyrovnanie skóre!
    DAUGAVIŇŠ - 1:0
     
    35:45
    Lotyšsko dalo gól!

    Domáci bleskovo využívajú presilovú hru a tak sa dostávajú do vedenia 1:0! Lotyšsko sa rýchlo usadilo v útočnom pásme, predviedlo sériu presných a krásnych prihrávok, puk dostal na hokejku úplne osamotený a nikým nebránení domáci kapitán KASPARS DAUGAVINŠ, ktorý si ešte vylepšil priestor a krásnou strelou pod brvno dostal svoj tím do vedenia o jeden gól!
    Asistencie: Galviňš, Darziňš
     
    34:25
    Obojstrané vylúčenie, ale je to presilovka pre domácich! Na našej strane to je Richard Pánik, ktorý ide na trestnú lavicu už po tretí krát, dostáva trest za vysokú hokejku a hrubosť. Za domácich je to Sprukts za hrubosť. Takže je to presilovka pre domáci tím!
    Libor Hudáček
     
    32:20
    Domáci sa však dopustili veľkej chyby, po zlej prihrávke sa do samostatného nájazdu na domácu bránku dostal Libor Hudáček, ten chcel poslať puk pomedzi nohy domáceho brankára, to mu však nevyšlo a tak sa stav skóre nemení!
     
    30:30
    Dlho sme si však presilovku neužili, Martin Réway sa previnil seknutím a tak to bude hra 4 na 4!
     
    30:05
    Presilovka pre náš tím, ktorú vybojoval Réway! Redlihs odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    29:00
    Veľká príležitosť domáceho Darziňš! Ten sa dostal ku odrazenému puku pred našou bránkou, Laco však opäť výborným zákrokom podržal náš tím!
     
    24:00
    Výborná prihrávka od Bartoviča na Pánika, tomu však v rozhodujúcej chvíli puk skĺzol z hokejky a tak sa do zakončenia nedostal!
     
    19:52
    Prvé presilovka pre náš tím, prenesieme si ju však do druhej tretiny! Trest pre hráčku lavicu domácich – 6 hráčov na ľadovej ploche! Trest ide odsedieť za domácich Jerofejevs.
    Šanca Lotyšska
     
    18:00
    Lotyšsko malo na dosah úvodný gól zápasu! Jurčina zle prihral puk, ten sa dostal ku úplne voľnému Bukartsovi, ktorý sa dostal do ideálne zakončenia na našu bránku a len vďaka Lacovi z toho nie je gól v našej bránke!
     
    16:00
    Lotyšsko sa dostalo do nášho obranného pásma a vytvorili si veľkú streleckú príležitosť! Džeriňš sa dostal ku odrazenému puku, sám však pred našim brankárom poslal puk len do jeho výstroje!
     
    12:52
    Na trestnú lavicu opäť mieri Richard Pánik, tentokrát sa previnil seknutím, opäť sa tak budeme musieť brániť.
     
    07:55
    Ján Laco sa teraz výborne presunul ku pravej tyčke a zneškodnil veľkú príležitosť domácich hokejistov!
     
    06:00
    Richard Pánik oslabuje náš tím za nedovolené bránenie! Musíme sa teraz brániť presilovke domácich!
     
    05:45
    Veľká šanca našich reprezentantov! Výborná prihrávka pred bránku Lotyšska na úplne voľného Bližňáka, ktorý mal dostatok času ideálne zakončiť, avšak unáhlil sa a tak z toho prvý gól zápasu nie je!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 36. Daugaviňš (Galviňš, Darziňš), 47. Daugaviňš (Darziňš, Sotnieks), rozh. náj. Darziňš – 53. L.Hudáček (Ďaloga, Daňo), 59. Surový (Hudáček)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Darziňš (LAT)
    1:0   Dej (SVK)
    2. séria:
    1:0   Bukarts (LAT)
    1:0   Daňo (SVK)
    3. séria:
    2:0   Daugaviňš (LAT)


    Lotyšsko: Mustukovs (Masalskis) – K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galviňš, Cibulskis , Širokovs, Ševčenko – M. Redlihs, Sprukts (A), Bukarts, Daugaviňš (C), Džeriňš, Darziňš (A), Cipulis, Berziňš, Saulietis , Jekimovs, Abols, Bajaruns, Lipsbergs
    Slovensko: Laco (Konrád) – Baranka, Ďaloga, Graňák, Jurčina, Meszároš, Sersen (A), Jánošík, Švarný – Bartovič, Bližňák, Kopecký (C), Lušňák, Miklík, Pánik, Réway, Surový, Tybor, Viedenský, Daňo, Dej, Haščák