Lotyšsko – Slovensko 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Lotyšsko
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Slovensko
Sobota 25.04.2015, 16:00 • Arena Riga (Lotyšsko) • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Lotyšsko.
    Autorom víťazného gólu je DARZIŇŠ.
    SUROVÝ - 2:2
     
    58:37
    Slovensko dalo gól!
    Napokon sa našim chlapcom podarilo vyrovnať na 2:2 tesne pred koncom tretej tretiny! Rýchly prechod do útočného pásma, puk získal Libor Hudáček, ktorý neváhal a poslal ho na lepšie postaveného TOMÁŠ SUROVÝ, ktorý krásnou strelou s väčšej vzdialenosti strelil náš vyrovnávajúci gól!
    Asistencie: Libor Hudáček.
    L.HUDÁČEK - 2:1
     
    52:34
    Slovensko dalo gól!
    Konečne! Nášmu tímu sa teraz podarilo streliť kontaktný gól a znížiť tak na 2:1 a postarať sa ešte o veľkú drámu! Výborný presun do útočného pásma od našich reprezentantov, Daňo získal puk a prirhal ho Ďalogovi, ten našiel skvelou prihrávkou pred bránku domácich LIBOR HUDÁČEK a ten presnou strelou po zemi prekonal aj so šťastím domáceho brankára!
    Asistencie: Marek Ďaloga, Marko Daňo.
    DAUGAVIŇŠ - 2:0
     
    46:51
    Lotyšsko dalo gól!

    Ďalšia studená sprcha pre našu reprezentáciu, ktorá už prehráva o dva góly! Jednoduchú akciu teraz predviedol domáci tím, zbavil sa našich obrancov, dvaja Lotyši sa dostali do prečíslenia, Darziňš prihral na úplne voľného KASPARS DAUGAVINŠ, ktorý krásnou strelou dáva druhý gól domácich, ale aj svoj druhý presný zásah v tomto zápase! Opäť to bola veľká chyba našej defenzívy!
    Asistencie: Darziňš, Sotnieks.
    DAUGAVIŇŠ - 1:0
     
    35:45
    Lotyšsko dalo gól!

    Domáci bleskovo využívajú presilovú hru a tak sa dostávajú do vedenia 1:0! Lotyšsko sa rýchlo usadilo v útočnom pásme, predviedlo sériu presných a krásnych prihrávok, puk dostal na hokejku úplne osamotený a nikým nebránení domáci kapitán KASPARS DAUGAVINŠ, ktorý si ešte vylepšil priestor a krásnou strelou pod brvno dostal svoj tím do vedenia o jeden gól!
    Asistencie: Galviňš, Darziňš

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 36. Daugaviňš (Galviňš, Darziňš), 47. Daugaviňš (Darziňš, Sotnieks), rozh. náj. Darziňš – 53. L.Hudáček (Ďaloga, Daňo), 59. Surový (Hudáček)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Darziňš (LAT)
    1:0   Dej (SVK)
    2. séria:
    1:0   Bukarts (LAT)
    1:0   Daňo (SVK)
    3. séria:
    2:0   Daugaviňš (LAT)


    Lotyšsko: Mustukovs (Masalskis) – K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galviňš, Cibulskis , Širokovs, Ševčenko – M. Redlihs, Sprukts (A), Bukarts, Daugaviňš (C), Džeriňš, Darziňš (A), Cipulis, Berziňš, Saulietis , Jekimovs, Abols, Bajaruns, Lipsbergs
    Slovensko: Laco (Konrád) – Baranka, Ďaloga, Graňák, Jurčina, Meszároš, Sersen (A), Jánošík, Švarný – Bartovič, Bližňák, Kopecký (C), Lušňák, Miklík, Pánik, Réway, Surový, Tybor, Viedenský, Daňo, Dej, Haščák