USA – Nemecko 13:1 (kon.) | Kanada – Fínsko 3:2 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:7 (kon.)
Česko – Švajčiarsko 5:0 (kon.)
koniec
USA
13:1 (4:0, 5:1, 4:0)
Nemecko
cz Utorok 21.04.2015, 14:45 • Luzern • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
    Seniorské MS začíná už za 10 dní!

    Ode dneška je O2 arena v rukou pořadatelů!Halu čeká úprava ledové plochy, hlediště i vnitřních prostor, aby už za 10 dní bylo vše perfektně připraveno na úvodní zápas šampionátu.

    Posted by Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 on Tuesday, April 21, 2015
     
    Ode mne je to v tuto chvíli již vše, přeji Vám krásný zbytek úterního slunečného odpoledne. (16:54:17)
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 49 – 15
    Vyloučení: 5 – 5
    Využití: 3 – 1
    V oslabení: 1 – 0
    Hned sedmnáct hráčů USA si v dnešním zápase připsalo alespoň jeden bod, devět z nich dokonce zažilo vícebodové odpoledne.

     
    Poslední utkání Německa a USA v rámci základní skupiny A Mistrovství světa hráčů do 18 let je u konce. Američané vítězí vysoko 13:1 a upevňují si už tak jistou druhou příčku v tabulce. Němci se naopak musí připravit na psychicky náročné boje o udržení v elitní skupině.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny a jistojistě i celého utkání zbývají přesně dvě minuty. Německé vysvobození z hodně špatného snu se blíží..
     
    57:33
    Němci ale přesilovou hru využít nedokázali, Roslovic je zpátky ve hře.
     
    55:33
    Po dlouhé době se do hry zapojuje hlavní rozhodčí jinak, než ukázáním do prostoru branky. Autor zatím poslední branky Jack Roslovic (USA) je odeslán na trestnou lavici, na vině je hákování, kterého se dotyčný měl dopustit na protihráči.
     
    53:00
    Střelecká převaha amerického výběru je v tuto chvíli obrovská, po třiapadesáti minutách vede v této statistice 45:4.
     
    52:32
    USA právě vstřelilo branku!
    To je opravdu nevídaná kanonáda, kterou předvádí v elitní skupině Mistrovství světa hráčů do 18 let výběr USA. Druhý hattrick dnešního odpoledne je k vidění v Luzernu, když se po dvou zásazích v první třetině dnes již potřetí prosazuje JACK ROSLOVIC! Asistence: Matthew Tkachuk.
     
    51:47
    USA právě vstřelilo branku!
    Tucet gólů již skončil dnes za zády německých brankářů. Do konce zápasu zbývá něco málo přes osm minut a před malou chvílí BRENDAN WARREN přidal dvanáctou trefu svého celku. Asistence: Jordan Greenway, Tage Thompson.
     
    48:30
    Tlak hokejistů USA ve třetí třetině graduje a Němce nepouští takřka k ničemu. Ve třetí třetině naši západní sousedé nemají na svém kontě ještě ani jeden střelecký pokus.
     
    47:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se rozhodli, že svého soupeře nebudou šetřit ani na okamžik. Druhou desítku gólů načali na konci osmačtyřicáté minuty, když se přesně trefil AUSTON MATTHEWS! Asistence: Chad Krys.
     
    44:51
    USA právě vstřelilo branku!
    Německo dokázalo takřka pět minut ve třetí třetině vzdorovat tlaku svého soupeře, ale šestá střela na branku v tomto časovém úseku již zaplula do jejich branky, jubilejní desátý gól má na svědomí JEREMY BRACCO! Asistence: Mike Floodstrand, Clayton Keller.
     
    40:01
    Němci vstupují do třetí třetiny se změnou v brance, devíti brankami pokořeného Pantkowkého střídá Patrick Berger.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky utkání po 2. třetině:

    Střely na branku: 31 – 8
    Vyloučení: 4 – 5
    Využití: 3 – 1
    V oslabení: 1 – 0
     
    Čtyřicet minut z tohoto utkání je minulostí a Němci by se už asi nejraději viděli na hotelu, neboť skóre pro ně není vůbec lichotivé. Američané pokračovali i ve druhé periodě ve střeleckém koncertu a ukazatel skóre prozatím zastavili na hodnotě 9:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:50
    Tým USA hraje v plném počtu.
     
    38:13
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanů bylo sice na ledové ploše o jednoho míň, to jim ale nebránilo ve vstřelení další branky. LUKE KUNIN se prosazuje i ve hře v oslabení a jako první hráč dnešního odpoledne kompletuje hattrick! Asistence: Jordan Greenway.
     
    36:50
    Chad Krys (USA) vyloučen za vysokou hůl. Zranění protihráče je bez krvavého šrámu a tak se jedná o trest dvouminutový. Tak jako tak, početní výhoda pro Německo.
     
    34:45
    USA právě vstřelilo branku!
    Pro Němce už to začíná být hodně nepříjemné, tedy, ještě o něco nepříjemnější než doposud. Skóre se totiž pomalu začíná blížit hodně nepopulární "desítce". Osmý puk za Pantkowského dopravil NICK BOKA a Němci budou mít ještě co dělat, aby se ubránili ještě větší ostudě. Asistence: Jeremy Bracco, Caleb Jones.
     
    33:01
    Němci konečně přečkali přesilovku v podání Američanů a nyní již hrají v plné sestavě.
     
    31:01
    A další přesilovka domácích přichází vzápětí, Mike Glemser (GER) je potrestán menším trestem za hákování.
     
    30:42
    USA právě vstřelilo branku!
    A další gól Američanů v početní výhodě, Masoniusův trest sotva doběhl a už se puk opět třepotá v německé síti! TROY TERRY je tentokrát tím šťastným střelcem. Asistence: Caleb Jones, Christian Fischer.
     
    30:38
    Tým USA hraje v plném počtu.
     
    30:12
    USA právě vstřelilo branku!
    Sotva se vyloučený Kable vrátil na led a hrálo se chvíli ve stejném počtu hráčů, inkasují Němci pošesté. LUKE KUNIN využil přihrávek McAvoye a Bracca a opět překonává Pantkowského v německé brance. Asistence: Charlie McAvoy, Jeremy Bracco.
     
    30:06
    Kable se vrací na led, hraje se 4 na 4.
     
    29:35
    Nepříjemnost pro Němce, kteří jsou opět vyloučeni. Johaness Huss (GER), dostává dvě minuty za podražení a Spojené státy budou mít k dispozici přesilovou hru čtyř proti třem a to po dobu 29 sekund.
     
    28:38
    Síly na ledě se vyrovnají, za "katr" totiž putuje Joseph Masonius (USA), jenž se stejně jako Kable provinil nedovoleným bráněním.
     
    28:06
    Další trest na německé straně, Lukas Kable (GER), dvě minuty za nedovolené bránění. Dokáží využít Američané i svojí třetí početní výhodu?
     
    26:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané si berou zpět čtyřgólové vedení a Němcům uštědřují pověstného bůra. COLIN WHITE přidává druhou přesilovou trefu domácích v tomto duelu. Asistence: Christian Fischer, Jeremy Bracco.
     
    25:17
    Yannick Drews (GER) inkasuje menší trest držení protihráče, početní výhoda nyní putuje na stranu USA.
     
    22:56
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak i hráči německého manschaftu využívají přesilovou hru a stačilo jim k tomu pouhých šestnáct vteřin z Greenwayova trestu, než síť za Sarthouem rozvlnil SIMON SCHUTZ! Asistence: Maximillian Glassl, Maximilian Daubner.
     
    22:40
    Přesilová hra pro tým Německa, na trestnou lavici putuje Jordan Greenway (USA), menší trest za krosček.
     
    Když už jsme zmínili úspěchy mládežnického hokeje v USA, pojďme se podívat i na to, jak si v historii vedl jejich soupeř. Ten sice nedosáhl takových úspěchů, jako hráči ze Spojených států amerických, přesto se však jedná o pravidelného účastníka bojů v elitní skupině. Krom tří ročníků se Němci zúčastnili doposud všech mistrovství. Jejich nejlepším umístěním je doposud páté místo a to ze šampionátů v letech 2001 a 2008.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:30
     
    Statistiky utkání po 1. třetině

    Střely na branku: 14 – 4
    Vyloučení: 1 – 1
    Využití: 1 – 0
     
    Úvodní dějství mají oba celky za sebou a již nyní je jasno. Spojené státy s přehledem vedou o čtyři branky a nedovedu si představit, co by se muselo stát, aby Němci dokázali s vývojem zápasu ještě něco udělat. Naopak, hráči ze západní Evropy už se pomalu mohou chystat na náročné boje o udržení v elitní skupině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:00
    První třetina se chýlí ke konci a jasná střelecká převaha výběrů USA nepřestává, 14-4 hovoří zcela jasnou řečí.
     
    Mistrovství světa hráčů do 18 let se oficiálně hraje od roku 1999 a Spojené státy americké jsou suverénně nejúspěšnějším celkem těchto šampionátů. Jejich bilance dvanácti medailí ze šestnácti účastí na tomto turnaji nemá konkurenci, navíc hned v polovině případů, tedy osmkrát, dosáhli hráči USA na nejvyšší stupínek. Naposledy se tak stalo v loňském roce, kdy ve finále přehráli překvapení mistrovství, výběr České republiky.
     
    13:19
    USA právě vstřelilo branku!
    Něco málo přes třináct minut hry mají oba celky za sebou a skóre hovoří jasně, USA – Německo 4:0! MATTHEW TKACHUK je autorem čtvrté branky a zvyšuje již tak pohodlné vedení svého týmu. Asistence: Auston Matthews, Jack Roslovic.
     
    12:34
    USA právě vstřelilo branku!
    A jak jsem řekl, tak se také stalo a s Němci to v tuto chvíli vypadá všelijak, jen ne dobře. V chronologicky dokonalém čase 12:34 využívají mladíci ze severní Ameriky přesilovou hru a je to již 3:0, když se podruhé v dnešním utkání trefil JACK ROSLOVIC! Asistence: Auston Matthews, Matthew Tkachuk.
     
    12:13
    Další branka v síti Německa se může objevit vzápětí, Spojené státy totiž budou mít k dispozici přesilovou hru. Tim Bernhardt (GER) – dvě minuty za hákování.
     
    11:00
    Jsme za polovinou úvodní dvacetiminutovky a o jasné převaze "domácího" týmu svědčí i jejich střelecká převaha, v tuto v poměru 9:2.
     
    10:32
    USA právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a hráči favorizovaných Spojených států amerických přidávají druhou branku zápasu, jejímž autorem je LUKE KUNIN! Asistence: Nick Boka.
     
    07:23
    USA právě vstřelilo branku!
    Říká se, že sedmička je šťastné číslo a minimálně pro tuto chvíli s tímto tvrzením budou souhlasit i hokejisté USA. Ti totiž sedmou střelou na branku svého dnešního soupeře získávají vedení v tomto duelu, když se přesně trefil JACK ROSLOVIC! Asistence: Auston Matthews, Caleb Jones.
     
    06:45
    Hokejisté Spojených států amerických hrají v plném počtu.
     
    05:50
    Přesilovou hru sice hrají hráči směrem od našich západních hranic, ke střelbě se však prozatím dostávají pouze hokejisté z amerického kontinentu, kteří svého soupeře v této početní výhodě ještě nenechali vystřelit.
     
    04:45
    Němci mají šanci otevřít gólový účet utkání v přesilové hře. Prvním vyloučeným hráčem tohoto utkání je Mike Floodstrand (USA), jenž dostává dvě minuty za podražení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo, branky dnes hájí Mirko Pantkowski (GER) a Evan Sarthou (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    USA

    Hráči Spojených států amerických jsou v o poznání příjemnější situaci než jejich dnešní soupeř a již před začátkem tohoto duelu mají jistotu druhé příčky ve skupině A a tím pádem i teoreticky schůdnějšího soupeře ve čtvrtfinále. Američan po úvodní prohře s Rusy rozstříleli ve druhém zápase Slováky vysoko 10:0 a v zatím posledním duelu přehráli doposud nevýrazný tým Švédska.

    Odehraná utkání

    Rusko – USA 3:1
    Slovensko – USA 0:10
    USA – Švédsko 6:4
     
    Německo

    Hráče Německa čeká poslední utkání v rámci základní skupiny A, jež se odehrává ve švýcarském Luzernu. Němci mají před tímto utkáním, pokud nechtějí hrát pouze o udržení, takříkajíc nůž na krku a musí bezpodmínečně vyhrát a zároveň doufat v prohru Švédska s Ruskem. Na naše západní sousedy však nečeká nic jednoduchého, neboť hráči výběr USA patří každoročně k těm nejsilnějším.+

    Odehraná utkání

    Rusko – Německo 6:0
    Německo – Švédsko 1:7
    Německo – Slovensko 3:4sn
     
    Příjemné úterní odpoledne při sledování online přenosu z utkání MS v ledním hokeji hráčů do 18 let, v rámci kterého pro Vás budeme sledovat utkání mezi Spojenými státy americkými a Německem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:45.

    Daniel Kubelka

    Góly a asistencie: 8. Roslovic (Matthews, Jones), 11. Kunin (Boka), 13. Roslovic (Matthews, Tkachuk), 14. Tkachuk (Matthews, Roslovic), 27. White (Fischer, Bracco), 31. Kunin (McAvoy, Bracco), 31. Terry (Jones, Fischer), 35. Boka (Bracco, Jones), 39. Kunin (Greenway), 45. Bracco (Floodstrand, Keller), 48. Matthews (Krys), 52. Warren (Greenway, Thompson), 53. Roslovic (Tkachuk) – 23. Schutz (Glassl, Daubner)


    USA: Sarthou (Opilka) – Krys, McAvoy, Jones, Boka, Masonius, Fitzgerald, Ruggiero – Tkachuk, Matthews, Roslovic – Bracco, Keller, White – Kunin (C), Greenway, Fischer – Warren, Floodstrand, Thompson – Terry.
    Nemecko: Pantkowski (41. Berger) – Glassl, Schut, Kalble, Fohrler, Halbauer, Schmitz, Horschel, Hüss – Daubner, Korner, Mayenschein (C) – Drews, Napravnik, Spitzner – Bernhardt, Eder, Kiefersauer – Kirchhofer, Glemser, Kopp.