Slovensko – Rusko 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:3 (kon.) | USA – Švédsko 6:4 (kon.)
Česko – Kanada 2:3 (kon.)
koniec
Česko
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Kanada
cz Nedeľa 19.04.2015, 18:45 • Zug • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Stezka míří ven z brány, Češi to zkusí v šesti.
     
    55:21
    Obrovská šance Beauvilliera mezi kruhy. Ten se dostal k vyraženému puku, v jasné šanci ho však poslal jen do hrudi brankáře Stezky.
     
    52:25
    Ve velké šanci Špaček! Ten se před brankářem Sawchenkem dostal k vyraženému puku, bekhendem ho ale poslal jen zpátky do kanadského strážce branky.
    Anthony BEAUVILLIER - 2:3
     
    44:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se vrací zpět do vedení. Po rychlé akci dostal ANTHONY BEAUVILLIER zpoza brány pas na hranici brankoviště, kde nikým neatakovaný okamžitě propálil Stezku. Český brankář byl bez šance. Asistence: Matt Barzal.
     
    43:56
    Dufek je vyloučen za krosček. Češi budou hrát oslabení.
     
    43:32
    Krenželok v obrovské šanci. Po jeho akci na levém křídle brankář Sawchenko kompletně odklouzal pryč z brány, Krenželok se pokusil obkroužit klec a zasunout puk do brány, u druhé tyče však svého obránce nahradili kanadští obránci.
     
    39:25
    A další velká šance a v ní Chlapík! Ani on ale z bezprostřední blízkosti kanadského brankáře neuspěl. Český výběr dohrává závěr třetiny ve velkém stylu, Kanaďané by se potřebovali již jít uklidnit do kabin.
     
    39:00
    Furch s Koblížkem v přečíslení dva na jednoho, ani z toho mráčku ale nezapršelo. Druhý jmenovaný sám před brankářem ale mířil mimo.
     
    36:48
    Velká šance i na druhé straně. Beauvillier akceleroval na levém křídle a Stezka měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil betonem mimo.
     
    36:02
    Špaček dostal více prostoru na levém kruhu, z první se opřel do střely, ta ale nakonec zamířila těsně mimo.
     
    35:41
    Za podražení je vyloučen Knott. Bude se hrát 4 na 4.
     
    34:18
    Za vražení na hrazení je vyloučen Zacha, přesilovka pro Kanadu.
    Radek KOBLÍŽEK - 2:2
     
    33:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko srovnává brankový účet zápasu! K vyraženému puku se dostal RADEK KOBLÍŽEK, který na pravém kruhu zavřel oči a nikým neatakovaný propálil brankáře Sawchenka. Bez asistence.
     
    27:50
    Přečíslení Kanady 2 na 1! Harkins chtěl přihrávat Knottovi, do pasu však dobře padl poslední český obránce a zabránil nejhoršímu!
    Anthony BEAUVILLIER - 1:2
     
    25:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z další akce už se ale Kanaďané prosazují. Z levého křídla se před Stezku natlačil ANTHONY BEAUVILLIER a s českým brankářem si z bezprostřední blízkosti poradil. Asistence: Matt Barzal, Mitchell Stephens.
     
    24:57
    Fantastický zákrok Stezky, který udržel vyrovnané skóre zápasu! Po nahození od mantinelu byli před českým brankářem hned dva osamocení Kanaďané, kteří si vyměnili puk, střela Gawdina ale mířila jen do betonu Stezky.
     
    21:22
    Beauvillier dostal na pravý kruh přihrávku před odkrytou část brány, z první však puk poslal hodně mimo.
     
    20:46
    Bude se ale vylučovat. Hronek (CZE) je vyloučen za hákování.
     
    18:11
    Český tým si v v závěru třetiny vyzkouší přesilovou hru. Nicolas Roy (CAN) je potrestán za hákování.
    Parker WOTHERSPOON - 1:1
     
    16:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tlak soupeře před českou brankou nakonec vyústil ve vyrovnávací branku. Po skrumáži kolem brankoviště Stezky se puk dostal na modrou čáru k PARKEROVI WOTHERSPOONOVI, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Ethan Bear, Nicolas Roy.
     
    10:45
    První přesilovka v zápase a zahrají si ji Kanaďané. Vyloučen je Chlapík za hákování.
     
    07:36
    Po střele od levého mantinelu mohl před Stezkou dorážet Knott, puk ale nasměroval jen do výstroje přesouvajícího se brankáře Česka.
    Pavel ZACHA - 1:0
     
    06:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým otevírá skóre dnešního zápasu! Na pravém křídle akceleroval PAVEL ZACHA, přebruslil obranu soupeře, natlačil se před brankáře Sawchenka, kterého pohotovou střelou mezi betony překonal. Asistence:
     
    04:12
    Dobrá šance českého týmu. Jašek v přečíslení tři na dva přenechal puk Stránskému, který z levého křídla pálil jen do brankáře Sawchenka!

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 7. Zacha, 34. Koblížek – 17. Wotherspoon (Bear, N. Roy), 26. Beauvillier (Barzal, Stephens), 45. Beauvillier (Barzal)


    Česko: Stezka (Vladař) – Hájek, Krenželok, Hronek, Budík, Adámek, Kalina – Zacha, Špaček, Svoboda – Chlapík, Jašek, Stránský – Anděl, Suchý (C), Dufek – Furch, Koblížek, Procházka.
    Kanada: Sawchenko (Cormier) – Brisebois, J. Roy, Bear, Wotherspoon, Chabot, Spencer, Capobianco – Beauvillier, Barzal, Stephens (C) – Dubois, N. Roy, Sideroff – Harkins, Gawdin, Benson – Noel, Knott, Soy.

    Rozhodca: Pitoscia (USA), Smetana (GER) – Otmachov (RUS), Sormunen

    Diváci: 749