Slovensko – Rusko 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:3 (kon.) | USA – Švédsko 6:4 (kon.)
Česko – Kanada 2:3 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Fínsko
cz Nedeľa 19.04.2015, 14:45 • Zug • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:19
    Martins Dzierkals to přehnal s tvrdostí, Lotyši celkově začínají působit frustrovaně. Dzierkals si tak jde sednout za nedovolené bránění.
     
    53:51
    Ponomarenko se po odpískání zbytečně opřel do protihráče a putuje na trestnou lavici – krosček. Finy čeká početní výhoda.
     
    50:31
    Lotyšstí brankáře se znovu prohazují a do branky se vrací Grigals.
     
    50:31
    Finové si nepohlídali střídání a dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Piipponen.
     
    48:06
    Grigals měl potíže s výstrojí a míří na lavičku. Do branky se staví Denijs Romanovskis.
     
    48:06
    Finové se začali usazovat v útočné třetině, ale tomu je konec. Veeti Vainio se ohnal po soupeři a dostává dvě minuty za sekání. Lotyše čeká padesát vteřin přesilovky čtyř na tři.
     
    46:55
    Po souboji mezi střídačkami musí sudí chladit horké hlavy. Na trestnou lavici putují Lotyš Ponomarenko a Fin Mattila. Oba dostávají dvouminutový trest za držení.
     
    46:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Prakticky z ničeho Finové udeřili. PATRIK LAINE se dostal mezi kruhy, odkud vystřelil. Grigals střelu neudržel a volný kotouč dopravil za čáru právě autor střely. Asistence: Vili Saarijarvi a Aleksi Saarela.
     
    38:26
    Teď je ale čeká oslabení. Richards Bernhards je potrestán za krosček.
     
    35:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finská pětice se dlouho nemohla dostat do pásma, nakonec se to ale podařilo a hned je z toho vedoucí branka. Sražený kotouč se dostal mezi kruhy k PATRIKU LAINEMU, který jej bez zaváhání napálil na branku. Asistence: Jonne Tammela a Julius Nattinen.
     
    33:52
    Sudí navíc ze skrumáže vytahuje lotyšského obránce Gvida Jansonse a dává mu dvouminutový trest za sekání.
     
    31:03
    Finský výběr jde do čtyř. Veeti Vainio tvrdě poslal na mantinel Tralmakise a je potrestán dvojitým trestem, dvě minuty za držení a dvě minuty za krosček. Lotyše čeká čtyřminutová přesilovka.
     
    28:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přihrávka napříč pásmem, střela z voleje a je vyrovnáno. Tammela narýsoval pas přesně na hokejku JULIA NATTINENA, který ukončil Grigalsovu neprůstřelnost z pravého kruhu. Asistence: Jonne Tammela a Vili Saarijarvi.
     
    28:13
    Finský pohyb musí Lotyši zastavit faulem. Roberts Blugers dostává dvě minuty za hákování.
     
    26:08
    Přihrávka z rohu před branku a Buncis stál sám u Vehvilainena. Kotouč ale nedokázal zamést okolo položeného betonu do branky.
     
    25:02
    Lotyši si mohou odpočinout. Čeká je totiž přesilová hra. Dvě minuty za krosček dostává Aleksi Saarela.
     
    24:40
    To ale málem neplatilo. Mezi kruhy dostal kotouč Jesse Puljujarvi a pálil bez přípravy. Puk letící po ledě skončíl na pravém betonu Grigalse.
     
    18:58
    Petrus Palmu se tlačil přes lotyšského obránce do zakončení a vystřelit se mu podařilo. Bekhendu ale chyběla razance a Grigals jeho takřka samostatný nájezd zlikvidoval.
     
    16:04
    Lotyšský tlak bude umocněn přesilovou hrou. Joonas Niemela zasáhl protihráče do obličeje a dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    13:56
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Převaha domácích je prvně zužitkována gólově. Tralmaks našel napříč celým pásmem na pravé straně stojícího RICHARDSE PUIDEHO a ten z voleje natáhl síť. Asistence: Eduards Tralmaks a Gvido Jansons.
     
    10:30
    V momentě, kdy se Lotyšům vrátil vyloučený Zeilis, dostal na levou stranu parádní přihrávku Nattinen. Z první ale trefil jen boční síť.
     
    10:02
    Lotyšské přečíslení. Tři na dva šli domácí hráči a kotouč shodili do druhé vlny na Ponomarenka, ten ale z první přestřelil.
     
    08:25
    Finové dostanou šanci proti čtyřem. Zeilis dostává dvě minuty za podražení a hosté si poprvé v zápase vyzkouší přesilovou hru.
     
    00:58
    Lotyši si navíc zahrají přesilovou hru. Finská lavička si nepohlídala střídání a na ledě bylo šest hráčů. Trest odsedí Patrik Laine.

    Martin Zíta

    Góly a asistencie: 14. Puide (Tralmaks, Jansons) – 29. Nattinen (Tammela, Saarijarvi), 36. Laine (Tammela, Nattinen), 47. Laine (Saarijarvi, Saarela)


    Lotyšsko: Grigals (Romanovskis) – Rubins, Cukste, E. Jansons, G. Jansons, Ponomarenko, Zeilis, Klava – Zile (C), Balcers, Buncis – Dzierkals, Zohovs, Baranovskis – Bernhards, Blugers, Ezitis – Priede, Tralmaks, Misjus – Puide.
    Fínsko: Vehvilainen (Heljanko) – Leskinen, Saarijarvi, Niemelainen, Vainio, Jesper Mattila, Valimaki, Salo – Palmu, Tammela, Nattinen – Saarela, Puljujarvi, Laine – Bjorkqvist, Niemela, Julius Mattila – Ruotsalainen, Tavernier, Piipponen.

    Rozhodca: Bergamelli (FRA), Harnebring (SWE) – Gebauer (CZE), Korba (SVK)

    Diváci: 363