Brémy – Hamburger 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (0:0)
FC Schalke 04
Nedeľa 19.04.2015, 17:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Len tri dni po šokujúcom výprasku v Európskej lige sa Vlci z Wolfsburgu predstavia opäť doma, tentoraz v rámci Bundesligy proti Schalke 04. VfL by sa radi udržali na druhej priečke a preto by potrebovali pravidelne bodovať, zatiaľčo hostia na Ligu majstrov už myslieť asi nemôžu. Skôr budú vďační za pohárovú Európu.
     
    Bol to večer, na ktorý Vlci len tak rýchlo zrejme nezabudnú. Porážka 1:4 s Neapolom rámci Európskej ligy nie je to, čo by si oni a ich fanúšikovia priali. Avšak stalo sa a urýchlene musia preladiť na domácu súťaž. Tam síce naoko pohodlne držia strieborné miesto, ale o ničom ešte v závere sezóny nie je rozhodnuté definitívne.
     
    Stále je to však práve Wolfsburg, kto je na tom doma pred vlastnými fanúšikmi najlepšie. Bilancia 12-2-0 je výnimočná a aj preto je zlyhanie s SSC viac ako prekvapením. VfL bude proti Schalke jasným favoritom, po dlhšom čase sa opäť túžia dostať do Ligy majstrov. K dobru majú 6 bodov a preto by si to ďalšou prehrou doma iste nechceli skomplikovať. Do duelu kvôli kartovému trestu by nemal zasiahnuť Maximilian Arnold.
     
    Okrem neho budú domácim chýbať aj ďalší hráči. Vylýčený je štart brankára Benaglia, ktorý si v zápase s Neapolom zranil chrbát. Otázny štart potom visí nad hráčmi ako Kevin De Bruyne a Andre Schürrle, tiež aj v prípade záložníka Josuha Guilavoguiho.
     
    Schalke svojich fanúšikov na sklonku sezóny príliš neteší. Už štyri duely za sebou naplno nebodovalo a ak rátame dozadu až duelov osem, vyhrali iba doma nad Hoffenheimom. Aj preto sa v tabuľke prepadli až na 6. miesto a len tak tak si držia pohárovú Európu práve pred TSG. Do karát im hrá iba to, že Vlci počas týždňa vybuchli v EL.
     
    Do hry sa na strane hostí nepozrie hneď torzo hráčov. Mimo budú Maxim Choupo-Moting, Sidney Sam, Atsuto Uchida a kvôli kartám by mal byť mimo aj Marco Höger. Bilancia z ihrísk súperov 3-3-7 takisto nenasvedčuje tomu, aby sme favorita duelu hľadali v tíme 04-iek. BUde to chcieť zrejme nadpriemerný výkon, aby Vlci doma poča niekoľkých dní padli aj druhýkrát.
     
    Jediné, čo v prospech Schalke hovorí sú dva vzájomné duely dozadu. Ten posledný v uplynulej sezóne vyhrali a takisto aj prvý v tej aktuálnej. Bolo to však v oboch prípadoch doma a po výsledkoch 2:1 a 3:2. Ako to bude vyzerať tentoraz sa dozvieme od 17.30.
     
    -33
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Benaglio (K) – Rodriguez, Naldo, Klose, Luiz Gustavo, De Bruyne, Träsch, Perišič, Schürrle, Vieirinha, Arnold.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Caligiuri, Dost, Guilavogui, Jung, Knoche.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (K), Kolašinac, Aogo, Matip, Friedrich, Neustädter, Meyer, Sané, Farfán, Huntelaar.
    Náhradníci: Wellenreuther – Goretzka, Draxler, Multhaup, Borgmann, Barnetta, Sobottka

    Rozhodca: Christian Dingert – Tobias Christ, Markus Sinn, Günter Perl.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas začal výkopom hráčov Schalke, ktoré hrá sprava doľava.
     
    2
    Hlavným rozhodcom zápasu je Christian Dingert, tímy nastúpili v zelenobielom, resp. kompletne v modrom.
     
    3
    Až na pár výnimiek nastúpila na oboch stranách očakávana zostava, tímy si to však tak či tak rozdajú až na ihrisku a predzápasové špekulácie, kto nastúpi alebo nie úlohu príliš nehrajú.
     
    4
    Prvé lopty v zápasu smerovali na oboch gólmanov, ktorí spolu s obrancami zakladajú útočné výpady postupne.
     
    5
    Lopta väčšinou v strede ihriska alebo mimo nebezpečnej vzdialenosti od brány, začalo sa opatrne na oboch stranách.
     
    6
    Priamy kop Farfána posielal dopredu Höwedes, Meyer potom poslal na Benaglia len slabú strelu, čo Švajčiara vystrašiť nemohlo.
     
    7
    Domáci to skúšajú kolmými a dlhými loptami za obranu, na ktoré číha najmä Schürrle. Rozhodcovia sú však permanentne proti kvôli ofsajdom.
     
    8
    Vo fantastickej atmosfére pokračuje duel len vlažnejším tempom, hráči sa spoliehajú zrejme na neskoršie minúty, v ktorých ukážu svoje umenie.
     
    9
    Ďalšia lopta do šestnástky VfL skončila len nepresnou hlavičkou nad od Friedricha. Benaglio teda ostal bez práce.
     
    10
    Jefferson Farfán dnes nastúpil len na 4. duel tejto sezóny, prvé minúty si pripísal len nedávno, 21.03. proti Leverkusenu.
     
    11
    Oba tímy hrajú veľmi jednoducho a s pár dotykmi okamžite poselajú loptu dopredu. Píska sa však ofsajd, alebo kraľuje skôr defenzíva.
     
    12
    Luiz Gustavo ostal ležať na zemi po súboji a chvíľu sa kvôli ošetrovaniu nehralo. Aktuálne je však už na nohách a zrejme bude opäť pokračovať.
     
    13
    Sledujeme teda naďalej úvodné oťukávanie na oboch stranách, aj prvé vážnejšie strely na bránu si dávajú zatiaľ načas.
     
    14
    Zdá sa, že Schalke je to mužstvo, ktoré drží loptu na kopačkách častejšie. Brejky domácich sú totiž okamžite stopnuté.
     
    15
    De Bruyne posielal sľubnú loptu pred bránu súpera, kde číhal Schürrle, ale aj brankár Fährmann. Práve on bol pri lopte skôr a situáciu zvládol.
     
    16
    Schalke drží loptu v 69%-tnom prípade, ale väčšinou len na svojej polovici.
     
    17
    Dlhé nákopy dopredu síce skúšajú, no efekt podľa predstáv neprichádza. Stále platí, že tímy sa snažia hrať jednoducho a posielať dopredu dlhé lopty.
     
    18
    Vlkom tak len ostáva čakať na chybu súpera, pretože loptu majú v moci minimálne. Najnebezpečnejšie vyzerala azda len centrovaná lopta pred bránu od De Bruyneho.
     
    19
    Schürrle sa typickým spôsobom na pravej strane uvoľnil a hľadal vpredu svojich kolegov. Obrana napokon zasiahla spoľahlivo.
     
    20
    Fährmann musel kontrolovať špičkou rukavice nepríjemný lob, či center od De Bruyneho a situáciu si postrážil len tak tak!
     
    21
    Lopta mierila na hornú sieť, ale nechýbalo veľa, aby sme sa dočkali krásneho a zároveň kuriózneho gólu. V tomto smere je teda zatiaľ nebezpečnejší Wolfsburg.
     
    22
    To, čo však tímy chcú hrať je naďalej nečitateľné a na futbalovú krásu s zrejme budeme musieť počkať.
     
    23
    Cez prehustený stred poľa to ide ťažko, Kolašinac preto skúsil ľavačkou prudkú strelu z diaľky. Mieril mimo, potešil len fanúšikov na tribúne.
     
    24
    Kolašinac ešte v Bundeslige nikdy gól nedal, odohral zatiaľ 41 duelov. Aj preto sa teraz možno pokúšal o tvrdú ranu, ale chcelo to väčšiu presnosť.
     
    25
    Farfán pred šestnástkou Huntelaara zahnal do kúta, ale ten i tak mal dostatok priestoru. Na Meyera to napokon neprešlo podľa predstáv, dobre zasiahla v poslednej chvíli obrana.
     
    26
    Vieirinha skúsil na druhej strane ohroziť brankára volejom, no najlepšie to nevypálilo. Fährmann poľahky situáciu ustrážil.
     
    27
    Ak si chceme naliať čistého vína a uviesť, čo tímy zatiaľ v zápase ukázali, museli by sme byť kritickí. Hrá sa skôr ťažkopádne ako záživne a chýba tomu šťava.
     
    28
    Je vidno, že po vysokej prehre v EL nie je Wolfsburg v pohode ani dnes a akoby si smerom dopredu neveril ako kedysi. Prestalo sa v poslednej dobe dariť aj útočníkovi Dostovi, dnes teda sedí len na lavičke.
     
    30
    Meyer v ojedinelom výpade hostí zlyhal pri asistencii pred bránu, vôbec to nemieril na kolegov dobre. Aj preto sa Vlci ubránili.
     
    31
    Huntelaar unikal do šance, v šestnástke však mal pri tele aj Nalda, ktorý ho včas odstavil bez faulu a Benaglio prácu nemal.
     
    32
    Pred zápasom mal Klaas-Jan Huntelaar métu 1008 minút bez vsieteného gólu, čaká tak na korenie futbalu už poriadne dlho.
     
    33
    Vieirinha mieril center na Luiza Gustava krásnu loptu, druhý menovaný hlavičkou osamotený zakončil len tesne vedľa! Bola to najväčšia šanca zápasu.
     
    34
    Určite bude pre divákov lepšie, ak tímy zvýšia obrázky smerom dopredu, no zrejme tento fakt budeme môcť očakávať až po zmene strán.
     
    35
    Kolašinac videl za ostrý faul na Vieirinhu žltú kartu ako prvý muž v dueli.
     
    36
    Až vtedy zrejme účastníci zápasu pocítia, že ide o veľa a dôležité body. Ale ako sme spomínali, kým Vlci sú psychicky dole, Schalke sa taktiež nedarí a to pre zmenu v lige.
     
    37
    Rodriguez mal teda možnosť ohroziť bránu z priameho kopu, no trafil iba do múru. Brankára teda nemusel byť v permanencii.
     
    38
    Pred Benagliom sa konečne ukázalo viac hráčov Schalke, no k zaujímavému zakončeniu neprišlo. Boli sme svedkami len nemohúcnosti, ako loptu dopraviť aspoň k brankárovi.
     
    39
    Pekný ťukes domácich pred bránou súpera znamenala napokon po odraze šancu na strelu, ale najmä Schürrle nebol správne zorientovaný. Potom prišla od Vieirinhu z uhla veľmi nepresná rana.
     
    40
    Ostatné minúty teda patria skôr hráčom VfL, ktorí by k vylepšieniu si psychickej pohody potrebovali čím skôr skórovať.
     
    41
    Fährmann musel hasiť nepríjemnú jedovku od De Bruyneho, keďže ten sa vydal na výlet. Brankár to napokon zvládol bezbolestne a situáciu ustál.
     
    42
    Vlci sa dostávajú do stále lepšieho tempa, ešte to stíhajú v prvom dejstve. Ďalšia zaujímavá lopta pred bránou skončila nepresnou ranou, pretože prudký center na zadnú žrď Arnold nezužitkoval.
     
    43
    Wolfsburg vedie na strelu 9-4, Benaglio teda mal oveľa menej práce. Do šestnástky sa hostia dostávajú naďalej len ťažkopádne.
     
    44
    Verme, že to najlepšie si súperi nechávajú na druhý polčas, v tom prvom sme až na menšie výnimky videli slabší futbal a čakali sme viac.
     
    45
    Perišič z uhla vystrašil ranou brankára, ten musel vyraziť preč. Potom sa ešte snažil uspieť aj De Bruyne, lenže skvelý brankár zneškodnil aj túto situáciu.
     
    45+1
    Domáci ešte mali po následnom faule k dispozícii priamy kop, z neho sa ale nepresadil Naldo a mieril mimo.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavil 1 minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme vo Wolfsburgu gól nevideli, zápas začínal vlažnejším tempom a veľa šancí na oboch stranách neprichádzalo. Viac práce mal Fährmann, keď zneškodnil niekoľko pokusov De Bruyneho, na druhej strane hrozil Meyer, Huntelaar či Kolašinac. Oveľa viac sa ale snažili domáci, najmä hlavička Luiza Gustava volala po góle. Či sa korenia futbalu dočkáme ukáže druhý polčas. Hrať sa začne približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V zelenobielom hrajúci hráči VfL rozohrali druhý polčas, azda sa máme na čo tešiť. Prvé dejstvo veľa futbalovej krásy neponúklo.
     
    48
    Rodriguez predviedol nádhernú strelu, na jeho smolu však ľavačkou opečiatkoval len brvno!
     
    49
    Už 13x v tejto sezóne v prípade Vlkov po ich strelách zazvonila konštrukcia brán.
     
    50
    Fährmann sa naťahoval márne a len šťastiu môže ďakovať, že neinkasoval. Tvrdá rana z diaľky si zaslúžila skončiť v sieti.
     
    51
    Zatiaľ sa ani jeden tréner neodhodlal k výmene vo svojom kádri, hráme tak s pôvodnými jedenástkami ako na začiatku duelu.
     
    52
    Friedrich hrá dnes len svoj 4. duel v kariére v rámci Bundesligy, ale teraz perfektne odzbrojil Vieirinhu a zažehnal do bezpečia jeho nepríjemný výpad.
     
    53
    Zdá sa, že druhý polčas začal svižnejšie, ako ten prvý a najmä domáci skúšajú na súpera oveľa viac smerom dopredu. Po centri De Bruyneho chýbali Perišičovi dva kroky na to, aby pohodlne do odkrytej brány zakončil.
     
    54
    Schalke 04 dalo gól! Avšak, udrelo na druhej strane! Z vody uvaril LEROY SANÉ rýchlu akciu, hralo s ním šťastie, keď sa lopta odrazila k nemu po odkope a stále bol pri lopte. Hoci sa jej možno dotkol aj rukou, namieril strleu presne k žrdi a otváre skóre!
    Leroy SANÉ - 0:1
     
    55
    Benaglio bol bez šance na presne mierenú ranu a nepomohli mu ani protesty. Brankár navyše videl žltú kartu.
     
    56
    Hráči 04-iek sa teda dostali do prvej vážnejšej šance v zápase, v tom druhom polčase určite a okamžite to premenili na gól. Všetko by bolo inak, ak by sa do čierneho trafil Rodriguez a nemieril iba do brvna pár minút predtým.
     
    57
    Wolfsburg tak zrejme bude musieť hrať ešte odvážnejšie a svižnejšie smerom dopredu, túto ranu určite nečakal a bude na hráčoch, ako sa s ňou vysporiadajú. Neradi by fanúšikov sklamali druhou prehrou počas niekoľkých dní v domácom stánku.
     
    58
    Perišič si dlhú loptu do vápna krásne vo vzduchu nohou spracoval a chýbal mu krok na to, aby sa dostal do čistej šance. Fährmann pohotovo stihol loptu vytlačiť preč a svoj tím podržať.
     
    59
    Držanie lopty je opäť v neutrálnej pozícii a ani jeden tím teraz výrazne v tomto meradle nevyčnieva. Hráme ale na gól a ten vsietili hostia.
     
    60
    Schürrle ďalekonosnou hlavičkou mieril nepresne, hoci mal celkom dosť priestoru na lepšie vyriešenie tejto šance.
     
    61
    Rodriguez skúsil z priameho kopu nájsť niekoho v zelenom, komu by sa mohlo podariť vyrovnať, obrana modrých je pevná.
     
    62
    Bude to teda ešte v záverečnej polhodine duelu ťažký oriešok smerom dopredu, hráči VfL potrebujú moment prekvapenia. Čakať na kiks súpera sa zrejme neoplatí.
     
    63
    Caligiuri mieri na ihrisko namiesto Träscha, čo je prvá zmena v zápase.
     
    64
    Wolfsburg zažíva najúspešnejšiu sezónu na domácom ihrisku v histórii Bundesligy, doma ešte ani raz neprehral. Dnes je od porušenia tohto míľnika polhodiny.
     
    65
    Caligiuri je najviac faulovaným hráčom domáceho tímu, opäť to pocítil a Aogo za to videl žltú kartu.
     
    67
    Nesledujeme čistý zápas, k videniu je mnoho faulov a hráči sa váľajú po zemi jedna radosť. Aj tentoraz tomu tak bolo, preto k dispozícii priamy kop pre VfL.
     
    68
    De Bruyne mieril prudkú jedovku z priameho kopu a nikto sa lopty nedotkol pred brankárom. Preto musel až Fährmann vyraziť a Matip odkopávať do bezpečia.
     
    69
    Schürrle krásne loptu v úniku spracoval a mieril do šance, Fährmann však skvele vybehol a potom ešte aj loptu odrazil do nôh útočníka. Preto z toho nebol ani roh.
     
    70
    Domáci pridávajú na plyne, veď čo iné im aj ostáva. De Bruyneho v ťažkej pozícii skúsil strelu z hranice šestnástky, po teči ju však napriek tomu Fährmann bezpečne kryl a nenechal sa prekvapiť.
     
    71
    Opäť sa hralo pred bránou hráčov 04-iek, Perišič z uhla však namieril len vysoko nad a preto sa ani brankár tentoraz nemusel znepokojovať.
     
    72
    Kvôli faulom sa chvíľu nehralo a na ihrisku sa rozčúlili hráči oboch súperov, každý mal na to dôvod. Pri lopte v každom prípade Vlci a k dispozícii majú roh.
     
    73
    Medzitým došlo k striedaniu, na ihrisko sa namiesto Saného dostal Goretzka.
     
    74
    Naldo sa dostal po odraze k lopte a skúsil prekvapiť brankára, jeho strela z uhla ale až medzi žrde ani neprešla. Schalke sa teda opäť ubránilo a už pomaly čaká len na brejky.
     
    75
    Vpredu sa veľmi snažiť tento tím teda nemusí, zato hráči VfL už musia pocičovať poriadnu nervozitu. Stále sa im nedarí minimálne vyrovnať a prvá prehra doma je na spadnutie.
     
    76
    Kolašinac si fanúšikov domácich vôbec nezíska, práve naopak. Po karte ho vypískali aj tentokrát, keď sa ležiac na zemi o niečo neskôr postavil na nohy a odkráčal za čiaru.
     
    77
    Vlci to skúšajú prudkými nákopmi do šestnástky, to sa ale modrým darí odvracať do bezpečia a netrpezliví sú už aj fanúšikovia.
     
    78
    Pokračujeme v rozkúskovanej hre, tentoraz fauloval nepríjemne Perišič a videl takisto žltú kartu.
     
    79
    Kolašinac musí striedať, čím potešil fanúšikov a na jeho miesto prišiel Barnetta.
     
    79
    VfL Wolfsburg dal gól! Krásne sólo Caligiuriho zakončené gólom KEVINA DE BRUYNEHO! Belgičan odohral oveľa lepšie zápasy, no po odrazenej strele sa stáva hrdinom, keď presnou placírkou k žrdi vyrovnáva a začíname odznova.
    Kevin DE BRUYNE - 1:1
     
    80
    Domáci sa teda konečne dočkali a ich séria bez domácej prehry tak stále môže pokračovať. Stačí zvládnuť desať minút, ešte je to stále otvorené.
     
    81
    De Bruyne je najatkívnejším hráčom Bundesligy vzhľadom k bodom, ktoré získava za asitencie a góly. Mimoriadne dôležitý hráč druhého celku tabuľky.
     
    82
    Arnold skúsil po ďalšej peknej akcii Caligiuriho vystreliť podobne ako kolega De Bruyne, no tentoraz sa Fährmann nenechal prekonať.
     
    83
    Čerešnička na torte, na záver prichádza do hry ešte aj Bas Dost. Vymenil Schürrleho.
     
    84
    Ideme do záverečnej fázy zápasu, v ktorej sa ešte môže zomlieť čokoľvek. Pri chuti je hostiteľský celok, ktorý vsadil na ofenzívu a striedaniami to aj potvrdil. Udobriť si fanúšikov po prehre s Neapolom je dobrý plán.
     
    85
    Draxler ešte príde do hry, vymenil Meyera.
     
    86
    Chce to ešte vyvinúť poriadny záverečný tlak pred jednou či druhou bránou, hoci hostia budú zrejme s bodom spokojní.
     
    87
    Caligiuri priniesol do hry jednoznačné oživenie, práve po jeho akcii padol aj vyrovnávajúci gól. Vpredu robí, čo sa dá a možno dnes ešte nepovedal posledné slovo.
     
    88
    Arnold prenechal miesto v poslednej zmene v tábore VfL Guilavoguimu.
     
    89
    Do konca sezóny je už len 5 kôl, teda dá sa získať iba 15 bodov. Pritom po dnešnej remíze bude manko na prvý Bayern už celý tucet, o majstrovi je viac-menej rozhodnuté.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    90+1
    Neúnavný De Bruyne zahráva jeden roh za druhým, alebo posiela lopty pred bránu inak. Hostia sa snažia získavať cenné sekundy a nikam sa neponáhľajú po nejednom nepríjemnom súboji.
     
    90+2
    Všetko teda nasvedčuje tomu, že dnes sa budú body deliť. Spokojnejší budú zrejme hostia, hoci viedli, ale aspoň budú bodovať na horúcej pôde. Iste by si však priali už pripísať v najbližšej dobe aj plný počet bodov.
     
    90+3
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, Naldo však bezpečne odvrátil a do šance sa rútil De Bruyneho. Obrana ho ale nepustila k strele a presne ani nenahral.
     
    90+4
    Guilavogui volejom mieril po centri do vápna prudko a vysoko nad, no bola to dobrá pozícia a ak by mieril dole, Fährmann by mal v poslednej minúte poraidne problémy remízu udržať!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Po prestávke sa hralo svižnejšie a tímy chceli uspieť. Šancu na gól mal Rodriguez tesne po hvizde, ale mieril ranu len do brvna. Potom sólo Saného nezastavil nik a jeho presnú strelu k žrdi neodvrátil ani Benaglio. Schalke viedlo, hoci veľa toho vpredu nepredviedlo. Hralo sa teda od tejto chvíle väčšinou len na jednu bránu a domáci sa napokon dočkali desať minút pred koncom presnou strelou De Bruyneho. Vpredu sa potom opäť snažili viac Vlci, lenže Fährmann už neinkasoval aj vďaka kvalitnej obrane. Preto sa dnes body delia, VfL aspoň predĺžili tohtosezónnu neporaziteľnosť. To je na dnes všetko, pekný večer prajem. (19:22:32)

    Filip Kubaliak

    Góly: 79. De Bruyne – 54. Sané

    Karty:   55. Benaglio (WOF), 78. Perišič (WOF) – 35. Kolašinac (SCH), 65. Aogo (SCH)


    VfL Wolfsburg: Benaglio (K) – Rodriguez, Naldo, Klose, Luiz Gustavo, De Bruyne, Träsch (63. Caligiuri), Perišič, Schürrle (83. Dost), Vieirinha, Arnold (88. Guilavogui).
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Caligiuri, Dost, Guilavogui, Jung, Knoche.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (K), Kolašinac (79. Barnetta), Aogo, Matip, Friedrich, Neustädter, Meyer (85. Draxler), Sané (73. Goretzka), Farfán, Huntelaar.
    Náhradníci: Wellenreuther – Goretzka, Draxler, Multhaup, Borgmann, Barnetta, Sobottka

    Rozhodca: Christian Dingert – Tobias Christ, Markus Sinn, Günter Perl