Dortmund – Paderborn 3:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 4:0 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 0:2 (kon.)
Hertha – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Freiburg – Mainz 2:3 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 2:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
0:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Sobota 18.04.2015, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Dobrý deň vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z nemeckej Bundesligy. Dnes budeme spoločne svedkami zápasu TSG 1899 Hoffenheim – FC Bayern Mníchov.

    Hoffenheim sa aktuálne nachádza so ziskom 37 bodov na 7. mieste. Jeho strata na priečky zaručujúce účasť v pohárovej Európe je len minimálna a prípadným dnešným víťazstvom by sa dostal pred šiesty Augsburg. Zverenci Markusa Gisdola to ale v dnešnom zápase budú mať mimoriadne náročné. Navyše, v posledných troch zápasoch získali len 1 bod za remízu s Paderbornom. V predošlých dvoch stretnutiach inkasovali až 7 gólov, keď prehrali doma s Borussiou MG 1:4 a aj v Kolíne nad Rýnom 3:2. Najlepším strelcami tímu sú Brazílčan Firmino a Nemec Kevin Volland, ktorí zarmútili súperovho brankára zhodne šiestimi gólmi.

    Bayern Mníchov je neohrozeným lídrom nemeckej ligy a o jeho treťom titule za sebou už snáď nikto nepochybuje. Do konca súťaže ostáva už len 6 kôl a jeho náskok pred druhým Wolfsburgom je už 10-bodový. V Bundeslige má Bayern výbornú fazónu, keď v posledných 10 zápasoch nastrieľal až 32 gólov a získal solídnych 25 bodov. Dobrú formu ale zverenci Pepa Guardiolu nepretavili v Lige majstrov, kde si v prehrou v Porte 3:1 výrazne skomplikovali cestu za ziskom ušatej trofeje. Keďže odveta proti portugalskému tímu je naplánovaná už o 4 dni, španielsky kormidelník zrejme bude chcieť pošetriť svojich kľúčových hráčov. Najlepším strelcom je Arjen Robben, ktorý je ale stále zranený.

    Vzájomné zápasy
    22.11.14 Bayern – Hoffenheim 4:0
    29.03.14 Bayern – Hoffenheim 3:3
    02.11.13 Hoffenheim – Bayern 1:2
    03.03.13 Hoffenheim – Bayern 0:1
    06.10.12 Bayern – Hoffenheim 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann -Toljan, Bičakčić, Strobl, Beck – Polanski, Rudy, Schwegler – Firmino, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Abraham, Salihović, Elyounoussi, Zuber, Szalai, Shipplock

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Dante, Badstuber, Bernat – Gaudino, Rode – Weiser, T. Müller, Götze – Lewandowski
    Náhradníci: Reina – Kurt, Alcantara, J. Boateng, X. Alonso, Pizarro

    Rozhodca: Tobias Stieler.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý pas za obranu hostí Hoffenheimu nevyšiel. Lopta končí iba v rukaviciach Manuela Neuera.
     
    2
    Z pravej strany poslal prvý center do domácej šestnástky Mitchell Weiser, ale center mladého futbalistu Bayernu Mníchov nenašiel Roberta Lewandowskeho.
     
    3
    Prvý faul zápasu. V strede ihriska sa voči pravidlám previnil domáci kapitán Andreas Beck.
     
    4
    Úvod stretnutia sa odohráva v pokojnom tempe. Hoffenheim sa sústreďuje najmä na pozorné bránenie a snaží sa vyrážať do rýchlych protiútokov.
     
    5
    Obrana Hoffenheim bola teraz trochu pootvorená. Využil to Rode, ktorý na ľavej strane našiel nabiehajúceho Bernata, ale center španielskeho obrancu našiel iba pripraveného Olivera Bauanna.
     
    6
    Územnú prevahu má v úvode jednoznačne Bayern. Väčšinou ale jeho hráči kombinujú ďaleko od domácej brány.
     
    7
    Prvá šanca zápasu. Po centri Bernata sa po nie príliš vydarenom zákroku Baumanna dostala lopta k Weiserovi. Hosťujúci stredopoliar ju ale v čistej šanci netrafil.
     
    8
    Po faule Firmina zahrával Bayern priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Lopta smerovala na Danteho, ale brazílsky obranca sa nakoniec do zakončenia nedostal.
     
    9
    Z vyše 20 metrov sa snažil ohroziť Baumanna svojou strelou Sebastian Rode. Jeho pokus bol ale zblokovaný a navyše o niekoľko sekúnd neskôr fauloval Gaudinho.
     
    10
    Mitchell Weiser hrá dnes veľmi dobre. Ďalší jeho center z pravej strany smeroval na Lewandowskeho, ale pred poľským kanonierom loptu odhlavičkoval Beck.
     
    11
    Po prvýkrát v zápase sa na dlhší čas dostáva k lopte aj Hoffenheim. Jeho hráči ale kombinujú zatiaľ len na vlastnej polovici ihriska.
     
    12
    Domáci naďalej ostanú pri lopte. V strede ihriska totiž fauloval opäť Gianluca Gaudinho.
     
    13
    Menšia nepresnosť na strane Bayernu. Mitchell Weiser sa po nepresnej prihrávke od svojho spoluhráča dostal s loptou už za hraciu plochu.
     
    14
    A ďalší faul v strede ihriska v podaní hosťujúceho tímu. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Sebastian Rode.
     
    15
    Po štvrťhodine hry vidíme prvý ofsajd zápasu. V postavení mimo hry sa ocitol domáci útočník Anthony Modeste.
     
    16
    Po prvýkrát sa v zápase pripomenul aj Mario Götze. Po jeho aktivite získava Bayern Mníchov výhodu prvého rohového kopu.
     
    17
    Krížny pas na Thomasa Müllera v podaní Rafinhu nebol presný. Odkopávať tak bude od svoje brány Oliver Baumann.
     
    18
    Robert Lewandowski zahodil veľkú šancu. Poliak sa ideálne dostal cez Becka, krásne si nabehol na center Weisera z pravej strany, ale svoju hlavičku nedokázal usmerniť do siete.
     
    19
    Hlavný arbiter stretnutie po prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po nešetrnom faule na Bernata ju dostáva Sebastian Rudy.
     
    20
    Tak teraz sa na ihrisku poriadne zaiskrilo. Dúfajme, že podobných zákrokov uvidíme čo najmenej.
     
    21
    Druhým potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Thomas Müller.
     
    23
    Bayern Mníchov bude rozohrávať po faule na Rodeho ďalší priamy kop.
     
    24
    A ďalšia žltá karta. Za potyčku s Bičakčićom v pokutovom území domácich ju vidí Brazílčan Dante.
     
    25
    Pred Firminom teraz dobre zapracoval Holger Badstuber. Domáci tak budú iba vhadzovať v blízkosti pokutového územia Bayernu.
     
    26
    Po vhadzovaní mali domáci následne výhodu aj rohového kopu. Jeho exekútorom bol Rudy, ale jeho center našiel iba pripraveného Badstubera, ktorý opäť dobre zasiahol.
     
    27
    Mario Götze vybojoval pre svoj tím ďalší rohový kop. Štatistika rohových kopov – 1:2.
     
    28
    Bayern sa zatiaľ nevie presadiť cez dobre fungujúcu obranu Hoffenheimu. S výnimkou šance Lewandowskeho si prakticky nevypracoval žiadnu gólovú šancu.
     
    30
    Obrovská šanca Hoffenheimu! Po chybe Danteho sa rútil sám na Manuela Neuera útočník Anthony Modeste. Francúz poslal smerom na Neuera prízemnú strelu, ale brankár Bayernu ju fantasticky vyrazil pravou nohou.
     
    31
    Bayern opäť kombinuje sa súperovej polovici ihriska, ale domáci ho agresívnym napádaním vytláčajú ďaleko od brány Olivera Baumanna.
     
    32
    Robert Lewandowski sa snažil po centri Weisera predrať k zakončeniu, ale ráznu stopku mu vystavil obranca Tobias Strobl.
     
    33
    Obraz hry sa nemení. Hostia posielajú do šestnástky domácich jeden center za druhým, ale stopérska dvojica Bičakčić, Strobl dnes funguje na výbornú.
     
    34
    V strede ihriska bol faulovaný Anthony Modeste. Domáci rýchlo rozohrali a dostali sa do rýchleho protiútoku. Center z ľavej strany ale chytá do svojich rukavíc Manuel Neuer.
     
    35
    Aj teraz sa domáci snažili rýchlo dostať dopredu, ale prihrávku Modesteho nechtiac zastavil hlavný rozhodca Tobias Stieler.
     
    37
    Na trávniku sa dlhšiu dobu nehrá. Na ihrisku totiž leží Modeste, ktorý si možno troška natiahol sval. Obaja tréneri túto pauzu využívajú na udelenie nových taktických pokynov.
     
    38
    Bayern dal gól! Hostia sa na radosť Pepa Guardiolu dostávajú do vedenia. Najprv spoza šestnástky pálil Thomas Müller, no jeho strelu Baumann ešte vyrazil. Následne sa lopta od Lewandowskeho dostala k SEBASTIANOVI RODEMU, ktorý technickou strelou prekonal domáceho brankára.
    Sebastian RODE - 0:1


     
    39
    Bayern Mníchov potvrdzuje úlohu favorita aj v mierne oslabenej zostave. Dnes nehrá Schweinsteiger, Robben, či Ribéry, no napriek tomu vedie 0:1. Práve náhradník z lavičky Sebastian Rode otvára skóre dnešného zápasu.
     
    40
    Bayern mal v 40. minúte výhodu rohového kopu, ale po centri Guardinha sa dopustil útočného faulu jeden z hráčov Bayernu.
     
    41
    Sebastian Rudy sa po pravej strane dostal na dostrel hosťujúcej brány. Nakoniec však prihral pod seba, kde sa do koncovky snažili predrať Volland i Polanski. Práve Polanski v dobrej pozícii spadol na zem v súboji s Rodem. Penalta sa ale nepíska i keď sa rozhodne mohla.
     
    42
    Bayern kontroluje vývoj prvého polčasu a snaží sa ešte navýšiť svoje jednogólové vedenie.
     
    43
    Mitchell Weiser poslal z pravej strany ďalší center do domácej šestnástky, ale Lewandowskeho nenašiel.
     
    44
    Na druhej strany sa dostal do hlavičkového zakončenia Kevin Volland, ale jeho hlavička nakoniec mierila vedľa pravej tyče.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minútka.
     
    45+1
    V závere polčasu ešte Bayern Mníchov zahrával rohový kop, ale navýšiť svoj náskok sa mu nepodarilo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas mámme za sebou. Videli sme celkom dobrý futbal, ktorý priniesol aj pár zaujímavých príležitosti. Pol polhodine hry sa domáci zásluhou Modesteho mohli ujať vedenia, ale Neuer vytiahol ďalší skvelý zákrok. Zákonite tak na druhej strane prišiel trest. V 38. minúte Lewandowski priťukol loptu Sebastianovi Rodemu, ktorý pekne odstrelil Olivera Baumanna a otvoril skóre dnešného stretnutia. Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku sa hosťujúci tréner rozhodol striedať. Z ihriska sťahuje Juana Bernata a na jeho miesto posiela Jérômea Boatenga,
     
    47
    V úvode druhého polčasu domáci v strede poľa lacno stratili. Loptu nakoniec sa po prihrávke Rodeho dostal do zakončenia Lewandowski, no po jeho tečovanej strele nasleduje iba rohový kop.
     
    48
    Rohový kop rozohral Rode, ale Dante sa do zakončenia nedostal.
     
    49
    Lewandowski po ľavej strane postupoval sám na Baumanna, ale akoby sa svojej šance zľakol a nepochopiteľne spomalil. Nakoniec v súboji s jedným z domácich obrancov o loptu prišiel.
     
    50
    Bayern má v úvode druhého polčasu veľmi veľa miesta. Mitchell Weiser pekne priťukol loptu na Maria Götzeho, ktorý ale dlho váhal, a nakoniec jeho strelu zblokoval Bičakčić.
     
    51
    Kevin Volland sa dostal peknú prihrávku do behu, ale hádajte kto tam bol pred ním. Samozrejme, defenzívny obranca Manuel Neuer.
     
    52
    Tentokrát sa Kevin Volland už dostal do zakončenia, ale jeho pokus mieril nad bránu nemeckej brankárskej jednotky.
     
    53
    Jérôme Boateng teraz nešetrne vrazil do Pirmina Schweglera a môže byť rád, že nevidel žltú kartu za svoj nevyberaný zákrok.
     
    54
    Na druhej strane sa voči pravidlám previnil aj Roberto Firmino, ktorý nedovolene atakoval Gianlucu Gaudinha.
     
    55
    S nedovolenými zákrokmi akoby sa roztrhlo vrece. Tentokrát fauloval rozbehnutého Rudyho brazílsky krajný obranca Rafinha.
     
    56
    Hoffenheim dostáva šancu zahrávať priamy kop približne z 25 metrov. Vybojoval ho Eugen Polanski, ktorý bol faulovaný Sebastianom Rodem.
     
    57
    Druhé striedanie Bayernu Mníchov. Odišiel Gianluca Guadino a na jeho miesto nastúpil Thiago Alcantara.
     
    58
    V druhom polčase sme zatiaľ veľa futbalovej krásy nevideli. Priebeh druhého polčasu je ovplyvnený množstvom nedovolených zákrokov.
     
    59
    Senzačný zákrok Baumanna. Domáci brankár najprv vyrazil strelu Thiaga Alcantaru a následne na bránkovej čiare zlikvidoval aj gólovú dorážku Thomasa Müllera.
     
    60
    Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Eugen Polanski, ktorý svoj zákrokom dokonca vyzul kopačku Thiagovi Alcantarovi.
     
    61
    Rozohrávke priameho kopu Bayernu ale poriadne nevyšla. Dopredu tak môžu ísť opäť domáci.
     
    62
    Hostia sa dostali po chybne rozohrávke Hoffenheimu do rýchleho protiútoku, ale pri zakončení sa absolútne nedohodli Thomas Müller a Mario Götze.
     
    63
    Poriadna dávka šťastia teraz stála pri Manuelovi Neuerovi. Z hranice 20 metrov napriahol ľavačkou k strele Kevin Volland a len veľmi tesne minul bránu Bayernu. Skutočne veľa nechýbalo a mohlo byť vyrovnané.
     
    65
    Na druhej strane sa črtala šanca pre Mitchella Weisera, ale jeho pokus výborne zblokoval Ermin Bičakčić. Akcia Bayernu ale naďalej pokračuje.
     
    66
    Krajný obranca Bayernu Rafinha si doslova vypýtal žltú kartu. V priebehu pár sekúnd totiž dvakrát za sebou fauloval, a tak hlavný rozhodca už neváhal.
     
    67
    Máme za sebou polovicu druhého polčasu v ktorom sa zatiaľ stav stretnutie nezmenil. Jediným strelcom zápasu je Sebastian Rode.
     
    68
    Žltú kartu vidíme aj na strane domácich. Dostáva ju kapitán Andreas Beck.
     
    69
    V zápase strieda aj Hoffenheim, a to hneď dvakrát. Odišli Eugen Polanski a Anthony Modeste a na ich miesta nastúpili Ádam Szalai a Steven Zuber.
     
    70
    Ďalším napomínaním hráčom je dnes asi najlepší hráč Hoffenheimu Kevin Volland.
     
    71
    Mám pred sebou posledných 20 minút zápasu. Dokáže ešte Hoffenheim vyrovnať?
     
    72
    Pre domáci tím sa črtala šanca na skórovanie, ale v čase prihrávky Ádáma Szalaia stál krajný obranca Jeremy Toljan v postavení mimo hry.
     
    73
    Robert Lewandowski sa pekne uvoľnil cez Bičakčića, ale nakoniec jeho pokus dokázal práve bosniansky obranca zblokovať. Nasleduje rohový kop hostí.
     
    74
    Na hranici šestnástky sa dostal k odrazenej lopte Boateng, ale ani jeho pokus neprešiel až k Baumannovi. Tentokrát v roli blokujúceho obrancu bol Jeremy Toljan.
     
    76
    Po zrazenej strele Thomasa Müllera nasleduje už siedmy roh bavorského veľkoklubu.
     
    77
    Z šance Bayernu Mníchov ale napokon nič nebude. Útočným faulom sa totiž proti pravidlám previnil spomínaný Thomas Müller.
     
    78
    Po dlhšej dobe zahrozil aj Hoffenheim. Najprv z pravej strany centroval Beck, následne z ľavej strany aj Volland, ale ani v jednom prípade sa domáci do zakončenia nedostali.
     
    79
    Steven Zuber si teraz vôbec nerozumel s Andresom Beckom. Domáci obranca totiž prihrávku do behu od striedajúceho hráča vôbec nečakal. Odkopávať od vlastnej brány bude Neuer.
     
    80
    Hoffenheim zvyšuje obrátky a rozhodne nechce odísť z dnešného zápasu ako porazený. Teraz bude rozohrávať priamy kop.
     
    81
    Od rozohranie priameho kopu sa postaral Pirmin Schwegler, ale jeho center bol veľmi nepresný, a tak logicky nikoho nenašiel.
     
    82
    Tak teraz hlavný rozhodca doslova ušetril Rafinhu. Brazílčan opäť nešetrne fauloval Vollanda a po druhej žltej karte mohol byť pokojne vylúčený.
     
    83
    Hlavný rozhodca pred priamym kopom ešte výrazne dohovára brazílskemu obrancovi. Priamy kop domáceho tímu rozohrá Sebastian Rudy.
     
    84
    Rudy skúsil priamo ohroziť bránu, ale nakoniec po jeho jeho strele lopta preletela tesne vedľa pravej tyče Neuerovej brány.
     
    85
    Posledné striedanie domácich. Odchádza obranca Jeremy Toljan a na záverečné minúty prichádza útočník Sven Shipplock.
     
    86
    Po faule na Rodeho ostanú pri lopte futbalisti Bayernu. Čas na vyrovnanie sa pre domácich rýchlo kráti.
     
    87
    Ďalší faul a opäť je faulovaným hráčom Rode. Na tvárach hráčov Hoffenheimu je vidno veľkú frustráciu.
     
    88
    Robert Lewandowski mohol rozhodnúť, no jeho tečovaná strela tesne minula bránu Olivera Baumanna. Nasleduje rohový kop.
     
    89
    Pred rohovým kopom je tu ešte posledné striedanie zápasu. Odchádza Robert Lewandowski a na jeho miesto prichádza Claudio Pizzaro.
     
    90
    Ďalekonosnou strelou sa snažil zmeniť skóre zápasu Jérôme Boateng, ale jeho strela bola veľmi nepresná.
     
    90+1
    Tobias Stieler nadstavuje v dnešnom zápase ešte 3 minúty!
     
    90+2
    Sven Shipplock sa objavil v prvej úročnej akcii, ale bohužiaľ v čase prihrávky stál v postavení mimo hry.
     
    90+3
    Bayern dal gól! Tak toto je veľmi smutný záver pre domáceho kapitána. Thomas Müller poslal z pravej strany strieľanú prihrávku do nebezpečného priestoru a napriek tomu, že tam široko ďaleko nebol takmer nikto z hráčov hostí si ju do vlastnej siete zrazil domáci kapitán ANDREAS BECK.
    Andreas BECK - 0:2
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je minulosťou. Hoffenheim síce predviedol slušný výkon, ale nakoniec odchádza bodovo naprázdno. Po góle Rodeho z prvého polčasu si ešte v závere stretnutia nešťastne zrazil loptu do vlastnej brány Andreas Beck, čím uzavrel gólový film zápasu. Bayern tak zvíťazil 2:0 a pred Wolfsburgom má už 13-bodový náskok. Ja, Miroslav Kováčik, vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (17:29:17)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 38. Rode, 90+3. Beck (vla.)

    Karty:   19. Rudy (HOF), 68. Beck (HOF), 70. Volland (HOF) – 21. Müller (BAY), 24. Dante (BAY), 66. Rafinha (BAY)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann -Toljan, Bičakčić, Strobl, Beck – Polanski, Rudy, Schwegler – Firmino, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Abraham, Salihović, Elyounoussi, Zuber, Szalai, Shipplock

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Dante, Badstuber, Bernat – Gaudino, Rode – Weiser, T. Müller, Götze – Lewandowski
    Náhradníci: Reina – Kurt, Alcantara, J. Boateng, X. Alonso, Pizarro

    Rozhodca: Tobias Stieler