Brugge – Dnipropetrovsk 0:0 (kon.) | Sevilla – Zenit 2:1 (kon.) | D.Kyjev – Fiorentina 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Neapol 1:4 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:4 (0:2)
SSC Neapol
Štvrtok 16.04.2015, 21:05 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vfl Wolfsburg sa dnes z najlepšou formou nestretol a ich výkon bol ďaleko za očakávaním a tak to vyzerá, že po dnešnom výsledku sa nemecký celok z Európskou ligou rozlúči na týžden v Neapole. SSC Neapol dnes zvíťazíl zaslúžene. (22:56:37)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Momentálne na trávniku ležia až dvaja hráči SSC Neapol a tentokrát už budu hráči Neapola ošetrení.
     
    90+1
    V tomto zápase uvidíme ešte tri minúty navyše.
     
    90
    V poslednej minúte sa ešte SSC Neapol dostal do šance, ktorá však ostala nepremenená a stav ostáva nezmenený.

     
    89
    V predposlednej minúte ostal na zemi ležať Maggio, ale nakoniec aj s pomocou rozhodcu sa postavil a nebude potrebovať ošetrenie.
     
    86
    Z ihrisla ochádza aj ďalší strelec gólu. Gonzalo Higuain prenechal svoje miesto obrancovi Henriqueovi, čo znamená, že hostia by už neradi inkasovali ďalší gól.
     
    85
    Gonzalo Higuain sa chcel prebojovať cez Knocheho do zakončenia, ale Knoche ho nepustil a zobral mu loptu.
     
    82
    Manulo Gabbiadini mohol napodobniť svojho spoluhráča Mareka Hamšíka, namiesto ktorého prišiel na ihrisko. Z veľkej diaľky vypálil a jeho strelu zastavilo až brvno domácej brány.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Bendtner (VfL Wolfsburg).
    Nicklas BENDTNER - 1:4
     
    80
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Ivan Perišič sa dostal do pokutového územia, kde ho bránili až dvaja hráči SSC Neapol, ale aj napriek tomu poslal prihrávku po zemi na NICKLASA BENDTNERA, ktorý len nastavil nohu a lopta skončila v sieti.
     
    79
    Callejon vytvoril ďalšiu útočnu akciu, Neapol sa dostal k centru, ale Lorenzo Insigne by musel byť vyšší aby na loptu dočiahol.
    Manolo GABBIADINI - 0:4
     
    77
    Neapol dal gól!
    Lorenzo Insigne poslal krásny ľahučký center do šestnástky, kde nedokázal žiaden z domácich hráčov loptu odvrátiť a tak lopta spadla rovno na nohu hráča, ktorý prišiel na ihrisko pred necelými dvoma minútami a MANOLO GABBIADINI zvyšuje náskok Neapolu. Myslím si, že po tomto góle je jasné, že Neapol z tohto dvojzápasu postúpi a rozhodol o tom už v prvom zápase.
     
    75
    Najlepší hráč stretnutia Marek Hamšík opúšťa ihrisko a na jeho miesto prichádza Gabbiadini.
     
    73
    Futbalisti SSC Neapol už s prehľadom kontrolujú výsledok a určite nebudú chcieť zbytočne inkasovať gól.
     
    72
    Útočný faul domácich, ktorý dnes v útoku pôsobia bezradným spôsobom.
     
    70
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Guilavogui, prichádza Arnold.
     
    70
    Guilavogui mal na kopačke zníženie nepriaznivého skóre, ale Andujar bravúrnym zákrokom sa nenchal prekonať.
     
    69
    Insigne dostal loptu asi 6-7 metrov za pokutovím územim. Nasadil jasličky Gustavovi a tvrdou strelou vypálil na bránu Wolfsburgu, Benaglio loptu vyrazil pred seba a zažehnal nebezpečenstvo.
    Marek HAMŠÍK - 0:3
     
    65
    Neapol dal gól!
    Obrovská chyba domácich na rozohrávke, ktorý si nepochopiteľne nahrávali loptu a rozohrávku pokazili. K lopte sa dostal Callejon, ktorý sa dostal do šestnástky súpera, poslal loptu na MAREKA HAMŠIKA, ktorý bez problémov zakončil loptu do siete Benaglia. Marek Hamšík pridáva svoj druhý gól v zápase.
     
    64
    Domáci stredajú aj druhýkrát v zápase, keď na miesto Schurrleho nastupuje Perišič.
     
    63
    Veľmi zlá hra domácich, ktorý momentálne nevedia prejsť ani cez polovicu ihriska. Tak od tohto zápasu sa očakávalo určite viac, ako dosiaľ hlavne domáci predvádzajú.
     
    60
    Aj hostia striedajú v tomto zápase, keď Mertensa nahradíl Lorenzo Insigne, ktorý bol dlho zranený a tak nastupuje až z pozície striedajúceho hráča.
     
    59
    Domáci opäť nasťahovaní pred šestnástkou Neapola, ale loptu si len posúvaju a prihrávaju. Chýba tam moment prekvapenia, ktorý neprišiel v tomto zápase ani jedenkrát.
     
    57
    Dochádza k prvému striedaniu v zápase, keď z ihriska odchádza neviditeľný Bas Dost a na jeho miesto prichádza Bendtner.
     
    56
    Ďalší veľmi nepresný center domáceho Guilavogia, snažil sa niekoho v šestnástke nájsť, no bol tam len Bas Dost, ktorý sa však nevie uvoľniť a loptu tak zobral do náručia Andujar.
     
    54
    Wolfsburg obliehal šestnástku Neapola, až loptu poslali na Luisa Gustava, ktorý spoza šestnástky vypálil poriadnu rana, ktorá však bola zblokovaná a je z toho len rohový kop.
     
    53
    SSC Neapol zahral rohový kop nakrátko, potom sa snažili hostia odcentrovať loptu do šestnástky, ale ich pokus bol zblokovaný.
     
    50
    Strašne veľa centrov domácich, ktorý sa len pomocou nich dostávaju do šestnástky Neapola, ale tam chýba Bas Dost, ktorého dne nie je ani vidno.
     
    48
    Gonzalo Higuain sa ocitol v ďalšej obrovskej šanci. Išiel sám na domáceho brankára Benaglia, ale druhý gól v tomto zápase nepridal, Benaglio zasiahol proti jeho strele veľmi dobre a udržal aké také šance pre Wolfsburg.
     
    48
    Rodriguez zahral ďalší rohový kop, ktorý však obrana Neapola odvrátila bez najmenších problémov.
     
    47
    Domáci začali druhý polčas opäť aktívnejšie ako aj po celý zápas, ale nevedia sa dostať do šancí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:07.
     
    Je za nami prvý polčas, kde domáci bolí aktívnejši, ale góly strieľali hostia. Najprv sa presadil Gonzalo Higuain a neskôr ho napodobnil aj slovenský futbalista Marek Hamšík, ktorý po krásnej akcii hostí zakončil úspešne a zvýšil vedenie SSC Neapol.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Schurrle perfektnou strelou donútil k výbornému zákroku Andujara, ktorý loptu vytlačil na brvno a je z toho len rohový kop pre domácich. Už mohlo byť znížene.
     
    45
    Caligiuri vnikol do pokutového územia, posielal prízemný center pred bránku kde bol Bas Dost, Andujar loptu nechytil do náručia len vyrazil, ale z domácich tam nebol hráč, ktorý by loptu dorazil do brány.
     
    43
    Marek Hamšík dostal prihrávku pred šestnástku Wolfsburgu, Marek skúsil vystreliť a Benaglio loptu vytlačil na rohový kop.
     
    42
    Rodriguez zahrával ďalší priamy kop, narozdiel od svojho spoluhráča, ktorý trafí prvého brániaceho hráča, tak Rodriguez zahral priamy kop priamy do rúk Andujara.
     
    40
    Schurrle sa snažil strieľanou prihrávkou nájsť niekoho v šestnástke, no lopta smerovala príliš na brankára Andujara, ktorý loptu aj pokryl bez väčších problémov.
     
    40
    Domáci mali možnosť zahrať ďalší priamy kop, zahrával ho opäť Kevin De Bruyne a jeho priamy kop skončil opäť len na prvom brániacom hráčovi.
     
    38
    Hostia sa nikam neponáhľajú a čakajú na svoje príležitosti, ktoré aj prišli. Wolfsburg by sa mal pokúšať niečo vymyslieť, ale v útočnej fáze sa im veľmi nedarí.
     
    35
    Gonzalo Higuain sa dostal opäť do šestnástky, kde však nemal žiadneho spoluhráča, ktorému by prihral a tak vystrelil. Jeho strela bola však nepresná.
     
    34
    Domáci sú opäť aktívnejší, majú viacej ofenzívnejších akcií, ale do žiadnej vyloženej šance sa nedostali. Naopak hostia sa dostali trikrát pred bránku Benaglia a dvomi krásnymi gólmi zatiaľ zaslúžene vedie.
     
    32
    Domáci sa snažia útočiť hlavne pomocou centrou do šestnástky Nepalu, no hostia nemajú problém odvraciať tieto lopty, aj keď len na rohový kop.
     
    30
    Lopta po rohovom kope pristála na hlave Nalda, ktorý ju poslal tesne nad bránu Andujara. Domáci nezložili zbrane a chcú, čím skôr streliť kontaktný gól.
     
    29
    Schurrle dostal famóznu prihrávku od De Bruyna, snažil sa odcentrovať loptu ešte svojmu spoluhráčovi, ale obrana Neapola loptu odvrátila na rohový kop.
     
    28
    Kevin De Bruyne zahral priamy kop z veľkej diaľky a obrana Neapola si dala pozor a bez problémov loptu odvrátila.

     
    26
    Domáci su po druhom inkasovanom góle riadne zaskočený a SSC Neapol je momentálne oveľa lepším mužstvom.
    Marek HAMŠÍK - 0:2
     
    23
    Neapol dal gól!
    Krásna akcia hostí, ktorý sa dostávaju do dvojgóloveho vedenia. Maggio krásne prihral Gonzalovi Higuanovi, ktorý poslal nádhernu prihrávku za obranu MAREKOVI HAMŠIKOVI, ktorý nemal problém zakončiť nádhernu akciu domácich. Prihrávka Gonzalo Higuaina bola naozaj futbalovou lahôdkou.
     
    22
    Domáci v prých dvadsiatich minútach sú lepším mužstvom, ale nie je im to nič platné, pretože z prvej šancí Neapola sa presadil Gonzalo Higuain, ktorý strelil veľmi dôležitý gól na pôde súpera.
     
    19
    Domáci tím sa usadil na polovici Neapolu, no vymyslieť nedokázali nič a loptu po nepresnej prihrávke stratili.
     
    17
    Hostia nakopli loptu do šestnástky opäť, a opäť tam bol Gonzalo Higuain, ktorý mal na nohe druhý gól, no tentokrát bol úspešnejší Benaglio.
    Gonzalo HIGUAIN - 0:1
     
    15
    Neapol dal gól!
    Marek Hamšík rozbehol útočnú akciu, loptu poslal na čiaru svojmu spoluhráčoví, ktorý poslal loptu za obranu, kde bol GONZALO HIGUAIN, ten si loptu spracoval a prestrelil Benaglia a poslal SSC Neapol do vedenia.
     
    12
    Gonzalo Higuain sa prvýkrát dostal k lopte a rozbehol rýchlu akciu Neapola, po ktorej budú mať výhodu rohového kopu.
     
    11
    Druhý rohový kop domácich, hostia odhlavičovali rohový kop len za šestnástku, kde s voleja vypálil Caligiuri a lopta smerovala veľmi vysoko nad bránu Andujara.
     
    9
    Naldo dostal loptu po autovom vhadzovaní a skúsil pozornosť Andujara v bránke hostí, ale jeho pokus z veľkej diaľky nemohol narobiť brankárovi hostí problémy.
     
    7
    Rodriguez skúsil vystreliť priamo na bránu, loptu však veľmi zakrútil a tá skončila mimo brány Andujara.
     
    6
    Po ruke hráča hostí budú domáci zahrávať priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    6
    SSC Neapol usadený pred svojou šestnástkou a bránia sa domácim, ktorý loptu ešte takmer nepustili zo svojej moci.
     
    5
    Domáci zatiaľ aktívnejší a vybojovali si aj prvý rohový kop zápasu.
     
    3
    Krásny center domáceho Vierinhu, ktorý centroval priamo pred hosťujúcu bránu, kde najvyššie vyskočil Bas Dost, ale Andujar s menšími problémami loptu chytil.
     
    2
    Prvé minúty nám nepriniesli žiadnu šancu a mužstvá sa zatiaľ len oťukávajú.
     
    1
    Zápas vo Volkswagen Aréne sa začal a začali ho rozohrávkou domáci futbalisti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Benaglio- Rodriguez, Knoche, Naldo, Vieirinha- Gustavo, Guilavogui- Schurrle, De Bruyne, Caligiuri- Dost.
    Náhradníci: Grun- Arnold, Bendtner, Kolose, Perisic, Schafer, Trasch.
    Tréner: D. Hecking.

    SSC Neapol: Andujar- Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam- Lopez, Inler- Callejon, Hamšík, Mertens- Higuain.
    Náhradníci: Cabral- Jorginho, Gabbiadini, Gargano, Henrique, Insigne, Koulibaly.
    Tréner: R. Benitez.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz (ESP)- Pau Cebrián Devís (ESP), Roberto Diaz Perez del Palomar (ESP).
     
    Prajem Vám krásny štvrtkový večer s portálom onlajny.eu a zároveň Vás vítam pri sledovaní Európskej ligy 2014/2016.

    V Európskej lige sa dnes rozbiehajú štvrťfinálové zápasy a žreb určil následne dvojice:
    Brugge – Dnipropetrovsk
    Sevilla – Zenit Petrohrad
    D. Kyjev – Fiorentina
    Wolfsburg – Neapol.

    Ja vám prinesiem online prenos z najväčšieho ťaháku štvrťfinále Európskej ligy medzi VfL Wolfsburg a SSC Neapol.

    Najprv si predstavíme domáce mužstvo Vfl Wolfsburg. Nemecké mužstvo, ktoré zažíva výbornú sezónu v nemeckej Bundeslige, kde im patrí fantastické druhé miesto s náskokom 6 bodov pred tretím celkom. Strácajú síce až 10 bodov na vedúci Bayern Mníchov, ale tento veľkoklub je suverénnom v lige už veľmi dlho.
    V Európskej lige patrí VfL Wolfsburg medzi najväčšieho ašpiranta na víťazstvo.
    Nemecký tím v osemfinále tejto súťaže vyradil Inter Miláno a žreb im v ďalšom kole prisúdil ďalšie talianske mužstvo.
    Osemfinále EL UEFA:
    Vfl Wolfsburg – Inter Miláno 3:1
    Inter Miláno – Vfl Wolfsburg 1:2

    Ako som už spomínal, súperom nemeckému mužstvu bude ďalší favorit súťaže SSC Neapol. Talianske mužstvo je druhým najväčším favoritom súťaže. Je jasné, že jeden z nich sa do semifinále neprebojuje. Talianskemu mužstvu patrí v Serii A 4. miesto a bojujú a účasť v budúcoročnej edícii Ligy Majstrov. Treba povedať, že SSC Neapol v poslednom období nezažíva najlepšiu formu a aj v tomto dvojzápase to bude mať veľmi ťažké.
    Osemfinále EL UEFA:
    SSC Neapol – Dinamo Moskva 3:1
    Dinamo Moskva – SSC Neapol 0:0


    Určite sa môžme tešiť na veľmi zaujímavý dvojzápas medzi dvoma favoritmi na víťazstvo v Európskej lige UEFA.
    Veľmí útočný VfL Wolfsburg bude určite miernym favoritom tohto dvojzápasu, hlavne kvôli forme akú majú. Naopak SSC Neapol sa veľmi nedarí v poslednej dobe, čo môže zohrať dôležitú úlohu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Tomáš Podávka

    Góly: 80. Bendtner – 15. Higuain, 23. Hamšík, 65. Hamšík, 77. Gabbiadini

    Karty:   80. Bendtner (WOF)


    VfL Wolfsburg: Benaglio- Rodriguez, Knoche, Naldo, Vieirinha- Gustavo, Guilavogui- Schurrle, De Bruyne, Caligiuri- Dost.
    Náhradníci: Grun- Arnold, Bendtner, Kolose, Perisic, Schafer, Trasch.
    Tréner: D. Hecking.

    SSC Neapol: Andujar- Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam- Lopez, Inler- Callejon, Hamšík, Mertens- Higuain.
    Náhradníci: Cabral- Jorginho, Gabbiadini, Gargano, Henrique, Insigne, Koulibaly.
    Tréner: R. Benitez.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz (ESP)- Pau Cebrián Devís (ESP), Roberto Diaz Perez del Palomar (ESP)
    Štvrtok 23.04.2015
    Neapol - Wolfsburg 2:2

    Góly: 50. Callejón, 65. Mertens – 72. Klose, 74. Perišič