Estónsko – Veľká Británia 1:2 (kon.) | Chorvátsko – Litva 4:1 (kon.) | J. Kórea – Holandsko 7:1 (kon.)
koniec
Chorvátsko
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Litva
cz Utorok 14.04.2015, 17:00 • IJssportcentrum Eindhoven • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:21
    Velmi pěknou individuální akci předvedl Alisauskas, který se protáhl kolem dvojice hráčů. Byl však faulován a Litva si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici putuje Andrew Murray.
     
    46:09
    Přesilovku si zahraje také Chorvatsko! Na trestnou lavici míří Bosas!
     
    44:42
    Nathan Perkovich teď zbytečně oslabuje svůj tým a nabízí Litvě skvělou příležitost ke srovnání!
     
    38:38
    Další přesilovou hru si zahrají Chorvaté! Kanaet byl při práci s pukem hákován Mindaugasem Kierasem, který si jde odsedět dvě minuty na trestnou lavici!
     
    35:10
    Zidkovas teď velmi ostře napadala Sašu Martinovice, který se po něm ohnal holí a odchází na trestnou lavici! Výhodu přesilové hry tak bude mít i Litva!
     
    32:09
    Tak to už vypadá pro Chorvaty zajímavěji! U mantinelu se Nerijus Alisauskas ohnal loktem po Perkovichovi a dostává dvě minuty! Chorvatsko bude hrát přesilovku pět na tři!
     
    31:42
    Chorvaté si zahrají přesilovku! Za vlastní brankou fauloval Rolands Aliukonis, který tak oslabuje svůj tým!
     
    26:50
    Síly na ledě se vyrovnají! Za nedovolené bránění míří na trestnou lavici Nerijus Alisauskas.
     
    26:19
    Nathan Perkovich je nakonec vyloučený na dvě minuty za úder do oblasti hlavy a krku! Vtipná situace nastal, když rozhodčí oznámili Perkovichovi, že má odjet na trestnou lavici. Perkovich nejdříve zamířil na tu litevskou. Rozhodčí mu ale včas oznámil, že tam ne.
     
    18:54
    Máme zde další přesilovku pro Litvu! Na trestnou lavici mříí za zcela zbytečné podražení Matija Milicic, který se vrhl pod nohy Kierase a rozhodčí Ingram byl nemilosrdný.
     
    12:35
    Chorvatsko si zahraje další přesilovku! Za hákování si odchází odpykat dvouminutový trest Aivara Bendzius!
     
    03:44
    Hra se vyrovná! Na trestnou lavici míří právě Rolandas Aliukonis, který zcela zbytečně podrazil gólmana Armalise!
     
    02:20
    Máme tu první vyloučení tohoto utkání. Geoff Waugh je vyloučen na dvě minuty za krosček a Litva si zahraje přesilovou hru! Ve včerejším utkání s Nizozemskem ani jednu nevyužila, tudíž by si svou statistiku mohla vylepšit.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 31. Perkovich (Letang), 34. Sertich (Waugh, Dekanich), 47. Kinasewich (Sertich, Murray), 60. Murray (Perkowich, Waugh) – 18. Cizas (Nomanovas)


    Chorvátsko: Dekanich (Tomljenovic) – Waugh, Letang (A), Sertich, Martinovic, Silovic, Macaulay (A), Ljubic, Kegalj – Blagus, Kostovic (C), Perkovich – Kinasewich, Glumac, Murray – Jankovic, Kanaet, Milicic – Brencun, Miric
    Litva: Armalis (Baltrunas) – Kieras (C), Alisauskas, Jasinevicius, Aliukonis (A), Vezelis, Visockas, Kubilius – Bosas, Gintautas, Bodgziul – Bauba (A), Pliskauskas, Kumeliauskas – Bendzius, Zidkovas, Kulevicius – Cizas, Rybakov, Baltrukonis

    Rozhodca: Ingram (CAN) – Monnaie (BEL), Pardatscher (ITA)

    Diváci: 350