Liverpool – Newcastle 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (1:0)
Newcastle United
Pondelok 13.04.2015, 21:00 • Anfield Road (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa veľmi kvalitný zápas, ktorý mal až na krátky časový úsek na konci prvého a na začiatku druhého polčasu pod kontrolou Liverpool. Prvý gól strelil už v 9.minúte Sterling, poistku pridal v druhom polčase Allen, aj keď nutno povedať, že tých gólov mohlo a malo byť viac. (22:52:30)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    K lopte sa postavil Ryan Taylor, ale prekopol bránu,
     
    90+3
    Cabella si svojou aktivitou vypýtal štandardku tesne pred šestnástkou Mignoleta.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Alberto Moreno (Liverpool FC).
     
    89
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sterling, prichádza Lambert.
     
    88
    Ten ale vzruch nepriniesol a Allen navyše fauluje Cabellu.
     
    87
    Moreno poslal z ľavej strany veľmi dobrý center, ale malý Borini nemohol prehlavičkovať Williamsona, bude to však roh.
     
    86
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Ayoze, prichádza Gouffran.
     
    84
    Henderson poslal nádherný center za obranu Newcastle na malé vápno, kde si nabehol Sterling, ale z prvej v ďalšej, už druhej 100% šanci, netrafil bránu.
     
    83
    Moussa Sissoko vol v súboji neskoro a tvrdým šľapákom zasiahol Lucas Leivu, za čo vidí druhú žltú a následne červenú kartu.
     
    81
    Po zmätkoch v šestnástke prichádza hvizd Masona a píska sa faul na Krula.
     
    81
    Rohový kop nedopadol pre LFC najlepšie, ale Janmaat po spätnom nákope Morena posial na ďalší.
     
    80
    Coutinho uvoľnil na ľavom krídle Sterlinga, ale ten neodcentroval cez Sissoka.
     
    79
    Johnson poslal skvelú kolmicu po dvoch narážačkách cez troch hráčov NUFC až pred Krula na Boriniho, lenže ten loptu minul a Holanďan ju chytil.
     
    77
    Johnson a Sissoko sa trochu pohašterili o to, kto bude vhadzovať, ale ešte, že je na hracej ploche rozhodca Lee Mason.
     
    75
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Abeid, prichádza Armstrong.
     
    72
    Coutinho po Johnsovej prihrávke hľadal spoza šestnástky v jej vnútri Boriniho, ale pred ním odkopol na roh Williamson. Po rohu prišla hlavička Lovrena, mierila však nad.
    ALLEN - 2:0
     
    70
    Liverpool dal gól!

    Po rohovom kope LFC síce lopta prepadla až za šestnástku, no domáci ju vrátili na malé vápno, kde ju nedokázal odkopnúť Williamson a pohotový JOE ALLEN nedal Krulovi šancu.
     
    69
    Borini sa po chybe Williamsona dostal za neho a mohol ísť sám na Krula, no vytlačil sa zo streleckej pozície a nakoniec prišiel len zblokovaný center.
     
    67
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Obertan, prichádza Jonás Gutierrez.
     
    66
    Coutinhovu krásnu kolmicu za obranu zastavil Janmaat a následnú strelu Sissoko, no LFC ostáva pri lopte. Lucas sa snažil nájsť centrom Boriniho, našiel Krula.
     
    64
    Lucas hľadal oblúčikom vpredu Boriniho, čo sa mu aj podarilo, ale Talian proti presile nedokázal sklepnúť pre spoluhráčov.
     
    63
    Can vyzval Hendersona na center sprava, ktorý bol veľmi prudký, ale našiel len rukavice Krula.
     
    62
    Colback poslal kolmicu za obranu na Ayozeho, ale pred ním zasiahol Mignolet a loptu mu zobral.
     
    61
    Coutinho si opäť robil priestor na ľavom krídle, ale strelu poslal len do Krula.
     
    60
    Coutinho kľučky ovláda na 1* ale asi ich až tak miluje, že nevie prestať. Tentoraz sa dostal nádherne cez dvoch obrancov, ale pred Janmaatom mala prísť prihrávku, alebo strela, prišla však ďalšia kľučka a aj keď vyšla, dostal sa až k bránkovej čiare, odkiaľ sa musel vrátiť,
     
    59
    Ayoze to tentoraz prehnal s napádaním a fauloval pri tom Morena,
     
    59
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Ibe, prichádza Borini.
     
    58
    Cabella dostal loptu sprava pred šestnástku, kde ju po Colbackovom priťuknutí napálil Abeid, ale minul bránu.
     
    57
    Center Ibeho prepadol cez Taylora až na malé vápno k úpne voľnému Sterlingovi, ktorý mohol dlho rozmýšľať čo sám pred Krulom urobí, napokon netrafil bránu.
     
    56
    Sissoko s Ayozem opäť berú loptu Johnsonovi, no Francúz sa pošmykol a dopredu ide Liverpool.
     
    55
    Can chcel rozohrať s Lucasom z vlastnej polovici na krátko, čo ale vystihol Sissoko, no LFC ho pred šestnástkou zastavili a následne preniesli loptu dopredu, kde sa Sterling dostal zľava do šestnástky Newcastle, Janmaat mu ale loptu vypichol.
     
    53
    Liverpool má problémy s rozohrávkou a Obertan opäť zachytil prihrávku, tentoraz od Johnsona, ale nič nevymyslel.
     
    52
    Ani tento roh však nič nepriniesol a loptu odkopol Johnson. Sissoko sa ju však opäť snaží dostať do šestnástky súpera, nastrelil však len dvojblok a následne slabou strelou našiel len Mignoleta.
     
    51
    Po rohovom kope sa domáci ubránili, ale Lovren pri rozohrávke prihral len na kopačku Ayozeho a ten svoju strelu namieril do Cana, od ktorého ide na ďalší roh.
     
    50
    Mignoletov výkop našiel len Abeida, ktorý poslal loptu doprava na center pre Obertana a ten takmer posadil loptu na hlavu Ayoze, voľného pred bránou LFC, ale Mignolet skvele zasiahol a vyrazil.
     
    49
    V hlavičkovom súboji však utrpel nejaké zranenie členka Emre Can.
     
    48
    Abeid dostal loptu sprava do šestnástky, kde sa pokúsil o "Zidanovku" ale Lucas mu loptu vypichol na roh. Ten nebezpečenstvo nepriniesol a LFC sa ubránil.
     
    46
    Liverpool začína prvý polčas pred šestnástkou súpera, kde ale nič nevymyslel, iba prihrávku na pokrytého Sterlinga, ktorý navyše fauloval.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sledovali sme veľmi zaujímavý a živý prvý polčas, ktorý mal pod kontrolou domáci "The Reds." Strelili však iba jeden gól, čo ich pri zvýšenej aktivite Newcastle v závere mohlo aj mrzieť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po nezvládnutom rohovom kope zastavili hostia protiútok Sterlinga a dostali sa ešte k jednej strele, Abeid však namieril z hranice šestnástky nad.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Obertan si dovolil jasličky na Lucasa a keď zistil, že na ľavom krídle to nejde, posunul loptu dozadu a Williamson našiel centrom do šestnástky Ayozeho, ktorého hlavičku z námahou vyráža Mognolet. Zatiaľ najväčšia šanca hostí.
     
    44
    Riskantnú prihrávku na posledného Williamsona takmer zachytil Sterling, no keďže sa to nepodarilo, Newcastle išlo dopredu, opäť tam však nič nevymyslelo.
     
    43
    Johnson pri pokuse o nákop dopredu z vlastnej polovice namieril len medzi divákov. Zaujímavý kop...
     
    42
    Henderson sa dlho odhodlával k rozohrávke od postrannej čiary po faule na Ibeho a nakoniec aj tak našiel práve faulovaného hráča v ofsajde.
     
    41
    Teraz s presingom vyletel v strede poľa Newcastle a Obertan po zisku lopty vnikol až do šestnástky, kde sa ho trochu nemotorne snažil zastaviť Lucas, takmer ho však podkol. Celú akciu zakončil Ayoze, ktorý po centru na neho zahral rukou.
     
    39
    Liverpool získal po presingu loptu pred šestnástkou súpera a Moreno sa snažil prejsť cez Taylora, pričom padol, opäť sa ale nepíska. Liverpool pokračuje v nápore a presúva loptu doprava, odkiaľ sa až k zakončeniu dostal Ibe, ale netrafil priestor troch žrdí.
     
    38
    Po nákope do šestnástky "The Reds" prišli mierne zmätky a dokonca t vyzeralo tak, že Lovren poslal na zem Ayozeho, no hlavný arbiter nepískol, hrá sa ďalej.
     
    37
    Následne však Brazílčan fauluje prenikajúceho Cabellu v strede poľa.
     
    36
    Perfektný center zo štandartky na malé vápno, kde sa zavesil do vzduchu Lucas Leiva a skvelou hlavičkou nechal robinzonádou vyniknúť Krula v bráne Newcastle.
     
    35
    Ibe sa rozbehol sprava do stredu okolo Anitu a ten namiesto lopty nakopol Angličana tvrdo do píšťaly.
     
    34
    Lucas získal v strede loptu a vyslal dopredu Sterlinga, ktorý posunul doľava na Coutinha, ten si zasekol Taylora a po tejto kľučke už mal strieľať, pretože následne sa o podobnú pokúšal aj na Janmaata, čo mu už nevyšlo.
     
    33
    Dlhý nákop Johnsona dopredu ale našiel len divákov na tribúne za Krulovov bránou.
     
    32
    Sissoko naštartoval svoje motory na pravom krídle, ale centrom našiel len Cana, ktorý odkopol preč a dopredu už ide LFC.
     
    32
    Ayoze je na hrote stratený a teraz si pomáhala nedovolene v súboji s Lucasom.
     
    31
    Ibe si pred šestnástkou narazil s Coutinhom a vnikol do nej, ale telom ho odstavil Anita a aj keď Angličan následne ešte loptu získal, odrazila sa od neho za čiaru.
     
    30
    Ibe nezachytil prihrávku na neho po krídle, no presingom narobil hosťom problémy, loptu aj tak nezískal.
     
    28
    Newcastle prvýkrát vážnejšie zahrozilo. Po zisku lopty na pravom krídle ju dostal až do šestnástky Obertan a Lovren ju odkopol len na kopačku Abeida, ktorý strelou z prvej vystrašil Mignoleta, no ten napokon jeho strelu chytá, išla len do stredu brány.
     
    26
    Výborný signál LFC! Henderson sa postavil k lopte a každý čakal, že bude z 20 metrov strieľať, no on prihral mierne doprava na Coutinha, ktorý sa dostal do skvelej streleckej pozície, jeho strelu ale zablokovali hráči NUFC pred Krulom.
     
    25
    Ibe posunul tesne pred šestnástkou hostí loptu cez Williamsona na Coutinha a navyše získal od anglického stopéra na svoju osobu aj faul.
     
    24
    Coutinho si hľadal priestor pred šestnástkou na strelu, no keď si loptu hodil na ľavačku, uvidel opäť na ľavom krídle nabiehajúceho do šestnástky Sterlinga, ktorému aj adresoval prihrávku a Angličan chcel z prvej prihrať pred bránu ešte Ibemu, našiel len Krula.
     
    22
    Po centri Moreno odvrátil Anita len na aut, po ktorom sa dostal Coutinho vďaka skvelým technickým kúskom, keď si obhodil dvojicu obrancov a tretiemu dal jasličky, až pred Krula, no pred ním nevedno čo robil, pretože na strelu to nevyzeralo a nenašiel ani Sterlinga, ktorý stál pred odkrytou bránou.
     
    20
    Newcastle v prvom náznaku väčšej šance, ale aj keď sa Cabella dostal do šestnástky a zasekol si Cana, centrom nenašiel Obertana a tak mohol ísť do rýchleho brejku Sterling, zastavil ho Janmaat a zbrzdil akciu domácich.
     
    19
    Coutinho kopol loptu na zadnú žrď, kde však našiel len Krula, ktorý s týmto pasom nemal sebemenší problém.
     
    18
    Henderson poslal skvelú kolmicu do šestnástky, kde si nabehol nestrážený Sterling, no jemu lopta ušla a dostal sa tak preč zo streleckej pozície, napokon získal len aut. Akcia LFC neskončila a po faule na Sterlinga prichádza dobrá pozícia na nebezpečný center do pokutového územia.
     
    17
    Sterling hľadal kolmicou do otvorenej obrany hostí nabiehajúceho Coutinha, pred ktorým však stihol odkopnúť Williamson a nepustil Brazílčana do šance.
     
    16
    Po prenesení hry hostia o loptu prichádzajú a do šestnástky súpera sa ju snaží dostať Moreno so Sterlingom. Center Španiela bol však odvrátený a následná strela Coutinha nemala potrebnú razanciu.
     
    15
    Moreno sa pokúsil dlhým pasom naprieč šírkou ihriska nájsť Ibeho, lopta ale padla len na hlavu Colbacka.
     
    14
    Ayoze sa ocitá v prvom ofsajde zápasu.
     
    12
    Moreno si nabehol až za obranu, kde ho presným pasom našiel Lovren, no Krul jeho pokus z mierneho uhlu vyráža. LFC síce ešte ostal pred pokutovým územím hostí, ale neprišla presná prihrávka do streleckej pozície pre Ibeho.
     
    11
    Alberto Moreno mal problém s Obertanom, ktorý sa mu tlačil na chrbát, ale Španiel si loptu telom zakryl a odkopol. Síce len na aut, ale následný center Mignolet chytá. Založenie akcie cez Cana však nevyšlo, Nemec loptu na polovici stratil.
    STRELING - 1:0
     
    9
    Liverpool dal gól!

    Jednoduché narážačky pred šestnástkou Newcastle uvoľnili k skvelému pasu na vzdialenejšiu stranu pokutového územia hostí Ibeho na RAHEEMA STERLINGA a ten sa skvele uvoľnil cez dvoch obrancov do streleckej pozície, popri Taylorovu vystrelil a trafil nechytateľne pod brvno Krula.
     
    9
    Sterling krásne preniesol hru doľava na Ibeho, lenže ten prihral len na nohu Abeida. Založenie akcie hosťom vyšlo, Can ju však zastavuje na svojej strane a získava loptu.
     
    8
    Následne Sissoko prenikal po ľavom krídle, kde ho ale zastavil Can a odkopol na aut. Po jeho zrealizovaní prichádza center na Mignoleta, pri ktorom nestojí žiadny iný hráč.
     
    7
    Cabella dostal prihrávku do stredu ihriska, odkiaľ sa snažil poslať kolmicu za obranu na Obertana, ale ten nepochopil jeho úmysel.
     
    6
    Aut Janmmata zachytil Sterling, ale Abeid ho nepustil ani o krok dopredu a zobral mu loptu.
     
    5
    Centrovaná lopta od Sissoka ale odišla zásluhou hráčov v červenom u ich pokutového územia preč.
     
    4
    Moreno sa na ľavom krídle snažil zakombinovať s Coutinhom, no lopta im uniká za čiaru. Okamžite po vhadzovaní Newcastle ju ale Coutinho získal, prieniková prihrávka na Sterlinga ale skončila u Williamsa a ten preniesol hru dopredu, kde zablokovanou strelou získal Cabella roh.
     
    3
    A Can loptu na pravom krídle stráca, nepresne prihrával dopredu na Sterlinga.
     
    2
    Johnson obišiel po riskantnej prihrávke na neho Cabellu a zakladá akciu po pravom krídle, ktorá však bude musieť byť postupná, keďže pásikavé dresy sa dobre sformovali.
     
    1
    V prvom náznaku akcie boli hostia, ale dostali sa len k Morenovi, ktorý ich zastavil a tak rozohráva LFC. Lovren síce našiel vpredu Sterlinga, ale ten sa dopúšťa faulu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Po hymne ešte minúta ticha za 96 obetí tragédie v Hillsborough.
     
    Znie hymna domáceho klubu You´ll Never Walk Alone... toto nepotrebuje ďalší komentár.
    Príchod hráčov NUFC na Anfield.

    MATCHDAYThe #NUFC players on arrival at Anfield a little earlier this evening.

    Posted by Newcastle United on 13. apríl 2015
    Zostava LFC vo video podobe.

    Confirmed #LFC team and substitutes for the 8pm BST Premier League clash with Newcastle United at Anfield.

    Posted by Liverpool FC on 13. apríl 2015
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet- Johnson, Can, Lovren, Moreno- Allen, Lucas, Henderson- Ibe, Coutinho, Sterling
    Náhradníci: Jones- Touré, Lambert, Manquillo, Borini, Brannagan, Markovic
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Newcastle United: Krul- R.Taylor, Janmaat, Williamson, Colback- Anita, Abeid, Sissoko- Cabella, Obertan, Ayoze
    Náhradníci: Elliot- Sterry, Gouffran, Gutierrez, Ameobi, Armstong, Riviere
    Manažér: John Carver (ENG).
     
    Ako už býva pri európskych večeroch pravidlom i tentokrát tu máme pondelkovú dohrávku anglickej Premier League. Vitajte na Anfield Road!

    Tabuľkové postavenie:

    6. Liverpool: 16 – 6 – 9; skóre 45:36; body 54
    13. Newcastle: 9 – 8 – 14; skóre 33:49; body 35

    Forma:

    Liverpool: V – R – V – P – P – V
    Newcastle: P – V – P – P – P – P

    Liverpoolsky FC nastupuje na dnešnú dohrávku s ideálnou príležitosťou vrátiť sa na piatu priečku pred Southampton a predovšetkým s možnosťou stiahnuť manko na Ligu majstrov na štyri body! S tým by sa šesť kôl pred koncom ligy pri aktuálnej forme majstrovského Manchestru City ešte dalo niečo robiť. The Reds sa pokúsia ťažiť predovšetkým z víťazného impulzu, ktorý si dodali v odvete štvrťfinálového stretnutia FA Cip-u.
    Klub od rieky Mersey prekročil druholigový Blackburn Rovers a už tento víkend sa môže tešiť na semifinále vo Wembley. V lige to ale taká pohodička nie je, súboje gigantov proti Manchestru United a londýnskemu Arsenalu nedopadli v prospech červených (1:2, respektíve 1:4). LFC sa dnes pokúsi vyrovnať prvej back-to-back domácej porážke od septembra 2012. Liverpool ale preto potrebuje zlepšiť svoju palebnú silu. Oproti vlaňajšku má totiž v rovnakej fáze o 39 strelených gólov menej!

    Ešte podstatne závažnejšie gólové suchoty trápia hosťujúci Newcastle. Straky sa v posledných ôsmich zápasoch presadili len štyrikrát. Aj to stojí za ich sériou šeistich ligových zápasov, z ktorých hneď päťkrát prehrali, vrátane štyroch po sebe idúcich porážok. Magpies od odchodu Alana Pardewa proste nefungujú tak ako tomu bolo za vlády kontroverzného manažéra. John Carver zatiaľ nedokázal napriek pár zábleskom nadviazať na jeho úspešné obdobie.
    Newcastle je s deviatimi bodmi po QPR vôbec najhoršie anglické mužstvo kalendárneho roku 2015! Straky môžu ďakovať náskoku, ktorý im nahnal práve spomínaný Pardew. Záchrana sa ich tento rok ešte týkať nebude, aj keď deväťbodový náskok ešte nemusí byť nezmazateľný. Pokiaľ sa ale na severe Anglicka neudejú závažné zmeny, môže to s tradičným klubom anglickej Premier League dopadnúť veľmi škaredo.

    Vzájomné zápasy:

    01.11.2014; Newcastle – Liverpool 1:0
    (A. Pérez)

    11.05.2014; Liverpool – Newcastle 2:1
    (Agger, Sturridge – Škrtel/VG)

    19.10.2013; Newcastle – Liverpool 2:2
    (Cabaye, Dummett – Gerrard, Sturridge)

    27.04.2013; Newcastle – Liverpool 0:6
    (2x Henderson, 2x Sturridge, Agger, Borini)

    04.11.2012; Liverpool – Newcastle 1:1
    (L. Suárez – Cabaye)

    01.04.2012; Newcastle – Liverpool 2:0
    (2x P. Cissé)

    Liverpool doma so Strakami v Premier League neprehral od apríla 1994, kedy o víťazstve severanov rozhodli Rob Lee a Andy Cole.
    Odvtedy je to už devätnásť ligových zápasov na Anfield Road. Obe mužstvá spolu v PL ešte nikdy nehrali bez gólov!

    Absencie:

    Jordan Ibe s Flanaganom by po zraneniach mohli byť pripravení už na dnes, čo sa netýka maródov Balotelliho s Lallanom.
    Určite si nezahrá ani líderská dvojica Steven Gerrard a Martin Škrtel, ktorá si dnes odpykáva posledný diel trojzápasového trestu.

    To isté na druhej strane platí o kapitánovi Coloccinim, zatiaľ čo pľuvajúci Papiss Cissé ešte zostane pár týždňov na trestnej lavici.
    Carverovi budú ďalej chýbať Aarons, Alnwick, Dummett, Haidara, Tioté, Siem de Jong a Steven Taylor. Aspoň Janmaat by sa mal dať zdravotne do poriadku.

    Môj tip: 2:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 9. Sterling, 70. Allen

    Karty:   77. Johnson (LIV), 90. Moreno (LIV) – 25. Williamson (NEW), 77. Sissoko (NEW)   83. Sissoko (NEW)


    Liverpool FC: Mignolet- Johnson, Can, Lovren, Moreno- Allen, Lucas, Henderson- Ibe, Coutinho, Sterling
    Náhradníci: Jones- Touré, Lambert, Manquillo, Borini, Brannagan, Markovic
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Newcastle United: Krul- R.Taylor, Janmaat, Williamson, Colback- Anita, Abeid, Sissoko- Cabella, Obertan, Ayoze
    Náhradníci: Elliot- Sterry, Gouffran, Gutierrez, Ameobi, Armstong, Riviere
    Manažér: John Carver (ENG)