Nórsko – Rakúsko 2:5 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Česko – Francúzsko 4:0 (kon.)
koniec
Dánsko
5:4 (2:3, 1:1, 2:0)
Lotyšsko
cz Pondelok 13.04.2015, 16:00 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • MS žien - 1. divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Jedna z Dánek vypálila puk ze své obranné třetiny a jen o milimetr minula prázdnou klec!
     
    59:06
    Lotyšsko hraje bez brankářky!
     
    54:14
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je to tu. Tetinová zkrátka na všechno stačit nemůže. Dánky rozehrály pěknou akci, na jejímž konci stála JOSEFINA PERSSONOVÁ. Ta zužitkovala přesnou přihrávku od Weisové na střed hřiště a zamířila přesně nad rameno brankářky. Asistence: Michelle Weisová.
     
    52:38
    Obrovská šance na druhé straně, Lotyšky mohly jít opět do vedení! Dánská gólmanka si totiž málem srazila puk do své vlastní klece. Okamžitě přijela dorážet kapitánka Iveta Kokaová, ale ani jí se nepodařilo dostat puk za ležící Joaovou.
     
    52:26
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánky vyrovnávají! Necelých osm minut před vypršením základní hrací doby se prosadila JOSEFINE JAKOBSENOVÁ, která dostala přesnou přihrávku před branku a nekompromisně zavěsila. Asistence: Michele Brixová.
     
    50:00
    Dánky budou hrát v početní výhodě o jednu hráčku. Na trestnou lavici se poroučí Ivita Kruminová (DEN), která svou soupeřku podrazila.
     
    44:46
    Perssonové a Kokaové vypršel trest, ale na trestnou lavici pro změnu míří další Lotyška. Sarma Ozmenová (LAT) je vyloučena za hákování. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    44:25
    Josefina Jakobsenová (DEN) oslabí svoje mužstvo. Dvě minuty dostává za nedovolenou hru tělem.
     
    42:46
    Vyloučena jedna hráčka na každé straně. Josefine Perssonová (DEN) a Iveta Kokaová (LAT) si odpykají menší tresty za hrubost.
     
    42:46
    Skvěle Tetinová! Lotyšská brankářka teď ohromným způsobem podržela svůj tým. Ke střelám se v krátkém sledu dostaly hned tři Dánky a vypadalo to, že kromě Tetinové jim v tom nikdo nemá v úmyslu zabránit. Evija Tetinová se překonává a především její zásluhou její výběr vede.
     
    39:44
    Dánky jsou velmi aktivní. V další velké příležitosti teď selhala Michele Brixová, která dostala přesný pas k zadní tyči. Její střela z první už ale tolik přesná nebyla.
     
    33:22
    Lotyšsko si bere oddechový čas! Vhazuje se ve střední třetině.
     
    31:58
    Lotyšky budou hrát dvojnásobnou početní výhodu! Na trestnou lavice se totiž poroučí také Julie Gregersenová (DEN), která bude pykat za držení protihráčky.
     
    31:44
    Josefina Hansenová (DEN) dostává menší trest za nedovolenou hru tělem.
     
    31:14
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    To je překvapení! Lotyšky skórují během jednoho ze svých ojedilých útoků v posledních minutách. Dánky si špatně pokryly IEVU PETERSONOVOU, která stála ve správný čas na správném místě. Dorazila totiž za záda Joaové střelu Agnese Apsitové, která pálila téměř z brankové čáry. Asistence: Agnese Apsitová, Ilze Bicevská.
     
    26:42
    Velkou šanci teď promarnila domácí Michelle Weisová! Ta dostala hezkou přihrávku přímo před branku, kde měla dostatek času, ale nedokázala se rychle zorientovat. Tetinová vyrazila puk mimo nebezpečí.
     
    23:03
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Skvělá branka Dánek opět vyrovnává stav utkání! Šikovná JOSEFINE JAKOBSENOVÁ se protáhla přes dvě obránkyně až před Tetinovou, kterou překonala bekhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    18:41
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Lotyšky střílí fantastickou třetí branku a vypadá to, že po první třetině budou šťastnější. Obránkyně Kublinová našla skvělým pasem LIGU MILJONENOVOU, která jela sama na brankářku Joaovou a prostřelila jí. Asistence: Anna Kublinová.
     
    16:34
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Velmi rychlé využití přesilové hry v podání Lotyšek znamená další vyrovnání! Výraznou měrou ke střeleckému úspěchu hostujícího celku ale přispěla jedna z Dánek, která nedokázala odpálit kotouč, jenž mířil před branku. Puku se tedy ujala adresátky původní přihrávky LIGA MILJONENOVÁ, která prostřelila dánskou brankářku. Asistence: Julija Mihejenková, Iveta Kokaová.
     
    16:18
    Tak to už bylo příliš. Lotyšky mohly jít dvakrát po sobě do úniku, ale obě unikající hráčky byly postupně zfaulovány. Rozhodčí musela vylučovat. Josefina Hansenová (DEN) si odpyká trest za sekání.
     
    14:10
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zakřikl. Dánky si v brankovišti vytvořily tlak a dotlačily kotouč za záda Tetinové. Za střelkyni zatím rozdílové branky je označena JOSEFINE PERSSONOVÁ. Bez asistence.
     
    11:24
    Pod velkým tlakem je teď dánský výběr. Po střele od modré v podání Ozmenové se k puku před odkrytou brankou dostala Iveta Kokaová, která ovšem nedokázala rychle zareagovat.
     
    07:10
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Petersonová našla přihrávkou do volného prostoru AGNESE APSITOVOU, která jela sama na brankářku Joaovou a překonala ji střelou do horní poloviny branky. Asistence: Ieva Petersonová.
     
    06:03
    Obrovská šance Dánek na navýšení skóre! Josephine Asperupová si vybruslila s pukem od pravého mantinelu a našla parádním pasem Josefine Perssonovou u levé tyče. Ta sice vypálila pohotově, ale Tetinová se stihla přemístit.
     
    04:54
    Na trestnou lavici míří jedna z Lotyšek a Dánsko tak bude mít výhodu přesilové hry. Ilze Bicevská (LAT) obdržela menší trest za hákování.
     
    03:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejistky střílí první branku zápasu a jdou velmi brzy do vedení! Kapitánka Henriksenová zatáhla puk do pásma a přihrála od mantinelu před branku, kde se pohotově opřela do puku MICHELE BRIXENOVÁ. Asistence: Marie Henriksenová.

    Matěj Mayer

    Góly a asistencie: 4. Brixová (Henriksenová), 15. Perssonová, 24. Jakobsenová, 53. Jakobsenová (Brixová), 55. Perssonová (Weisová) – 8. Agnese Apsitová (Petersonová), 17. Miljonenová (Mihejenková, Kokaová), 19. Miljonenová (Kublinová), 32. Petersonová (Agnese Apsitová, Bicevská)


    Dánsko: Joaová (Claytonová) – Langsagerová, Frandsenová, Thomsenová, Jakobsenová, Hansenová, Olaussonová, Andersenová – Gregersenová, Perssonová, Weisová – Soendergaardová, Henriksenová, Brixová – Asperupová, Russellová, Ernstová – Eberhardtová. Trenér: Denis Larsen
    Lotyšsko: Tetinová (Nikolajevová) – Kublinová, Ozmenová, Vasilevská, Bicevská, Zebereová, Aija Apsitová, Liepinová – Kokaová, Mihejenková, Miljoneová – Agarová, Petersonová, Agnese Apsitová – Kruminová, Hartmanová, Lagzdinová – Stengrevicová, Apsová. Trenér: Alexandrs Macijevskis

    Rozhodca: Findurová (SVK) – Gruberová (GER), Torribio Rousselinová (FRA)

    Diváci: 178