Liberec – Královské Vinohrady 1:2 (kon.)
koniec
FBC Liberec
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
TJ Sokol Královské Vinohrady
cz Utorok 07.04.2015, 20:00 • SH ZŠ Dobiášova Liberec • Play-down Livesport Superligy CZ
Predzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek z florbalu vše. Jsem rád, že jste sledovali dnešní online přenos, a budu se na vás těšit někdy příště, na shledanou! (22:03:37)
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Liberec: 9 (21)
    Vinohrady: 7 (21)
     
    Na palubovce propukají oslavy. Nováček letošního ročníku z Královských Vinohrad alespoň částečně napravil mizernou základní část a ve druhém kole play-down opanoval sérii, v rámci které zaujal Liberec místo poraženého. Hosty tak ještě bude čekat baráž s druhým celkem 1. ligy, osud Severočechů už je však zpečetěn. FBC Liberec příští rok čeká účast v druhé nejvyšší mužské lize.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hra se přemisťuje před Vaníčka, šance libereckého družstva na záchranu v nejvyšší soutěži mizí v dáli.
     
    58:47
    Domácí testují variantu hry bez brankáře a zatím se tahle možnost vyplácí. Žlutí jsou zatlačeni do rohu, odkud se nedá jen tak odejít.
     
    58:34
    Oddechový čas pro Sokol Královské Vinohrady.
     
    58:05
    Domácí strážce pohotově vyjel vpřed, ukázkově zmenšil střelecký úhel a ukončil nadějný postup protivníka. Vinohrady stále hlídají vedení.
     
    57:31
    Obraz hry se žádným razantním způsobem nemění. Domácí se snaží doléhat na obrannou fázi SKV, jenže pohyblivý blok kryje nebezpečné střely.
     
    57:00
    Dnešní utkání sleduje 272 diváků.
     
    56:36
    Oddechový čas pro FBC Liberec.
     
    55:38
    Hra se přitvrzuje. Hosté se musí vyrovnat s dosti nepohodlným herním stylem libereckých hráčů. Hostující vždy v potřebnou dobu vyhazují.
     
    54:26
    Liberecká řada motá hlavy obranně zaměřeným Pražanům. Po nedovoleném zákroku Sokolu oba výběry střídají.
     
    52:47
    Domácí opět o sobě dávají hlasitě vědět, což poznal Weissgärber. Když už Vinohrady vybojují míček pod svá ochranná křídla, většinou jej u půlicí čáry ztratí.
     
    50:14
    Hosté projevují snahu o zbavení se těžkého břemene v podobě dotírajících rivalů. Nakonec se jim to daří a aspoň na několik vteřin odsouvají severočeský tlak k vedlejší koleji.
     
    49:24
    Útočník Prahy si přehodil děrovaný předmět přes bránicího soupeře, ovšem práci nedokončil, protože míček v rohu nestihl včas doběhnout.
     
    48:33
    Nekompromisní odpověď Sokolu dává libereckému týmu značně zabrat. Jenom zásluhou Vaníčka nezůstala kasa odkrytá.
     
    47:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    V liberecké hale se schyluje k možnému dramatu. Nejtěsnější možný rozdíl zajistil MARTIN BLAŽEK, jenž postrčil míček pod nohou brankáře. Vinohradský val ztratil dnešní neprůstřelnost. Asistence: Pavel Hůza.
     
    46:17
    Dění na hrací ploše je hodně nestálé. Míček každou chvíli skáče na opačné straně hřiště, oba gólmani si užívají svůj díl nepříjemností.
     
    45:39
    Nepřesná mířidla nenechala libereckého střelce vylekat Weissgärbera, vinohradští přívrženci asistují při uklidňování hry.
     
    44:05
    Pravá strana patřila Renčínovi, jenž se pokoušel procpat kulatý předmět na bližší tyč, avšak záměr nedovedl ke zdárnému konci.
     
    43:24
    Kousavý průchod útočníka Liberce rozrušil pomocník u brány. Vinohradští hrají velmi sebejistě a nebojí se vyrážet kupředu.
     
    42:33
    Strážce brankoviště hostů se mocně natáhl po míčku. Jeho výhoz nezpůsobil nezničitelné problémy, černá defenziva drží pohromadě.
     
    41:48
    Ojedinělé akce Vinohrad neznamenaly žádné obří komplikace, Vaníček využil přehledu a zastavil slibně rozjeté protihráče.
     
    40:12
    Domácí obsadili útočnou polovinu a zaměstnávají hostující maskovanou oporu. Weissgärber přesvědčivě uhájil brankovou čáru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Převaha Sokolu byla znát zejména z dominantního projevu před závěrečným hvizdem druhé periody, jenomže pražští reprezentanti nenavýšili gólový rozdíl, a proto musí spoléhat, že jim bude stačit dvougólový náskok. Je otázkou, zda se FBC ještě probudí a smaže manko.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Liberec: 6 (12)
    Vinohrady: 6 (14)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Milan Bína (Vinohrady) je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.
     
    37:30
    Vaníček drží svůj celek nad vodou, nyní vytáhl ze své zásoby pěkné vyražení proti blížícímu se projektilu.
     
    36:26
    Pražské družstvo ovládá hru a nenechává soka příliš často získávat územní převahu. Weissgärber prožívá pohodové okamžiky.
     
    35:12
    Domácí florbalisté znovu stáli nedaleko od kontaktního zásahu, Krupička ale zatočil děrovaný předmět na brankovou konstrukci!
     
    34:27
    Kýženého efektu se ještě Libereckým nepovedlo dosáhnout, Vinohrady se bijí na hraně možností a zjednodušují gólmanovi práci.
     
    33:05
    Ondřej Stuchlík (Vinohrady) je vyloučen na dvě minuty za bránění ve hře.
     
    32:22
    Vzdor se domácímu týmu vyplatil, neboť Vaníček všechny letící míčky odrazil, čímž uvolnil cestu útočící skupině. Finální dělová palba zklamala.
     
    29:34
    Teč hostující obránce ochránila gólmana Prahy. Protivníci nebyli schopni žádné další kloudné myšlenky.
     
    28:56
    Strobach se dostal k nepříjemné ráně, jejíž účinek minimalizovala tyč vinohradské klece! Hru pro změnu v těchto momentech tvoří Pražané.
     
    28:24
    Tentokrát musel prezentovat svůj přehled Weissgärber, pomocník s helmou splnil očekávání a omezil liberecké pole působnosti.
     
    27:45
    Přesná koordinovaná činnost Severočechů dovolila černým zmocnit se míčku. Zatím kralují nachystaní brankáři.
     
    26:28
    Hosté vypozorovali mezírku na levém křídle, podél něhož prošel zakončující hráč, a završil snahu jedovkou. Maskovaný muž lapil.
     
    24:42
    Zezulka pohlídal kulatý předmět u své hole, aby jej vzápětí přenechal lépe postavenému kolegovi. Domácí defenzivní florbalisté odvrací potíže.
     
    23:57
    Opět hostující formaci pomohla poctivá obrana, která zachytila nahození Liberce. Zanedlouho poté skryl míček v rukou Vaníček.
     
    23:21
    Přihrávky hostů nepůsobily úplně nejjistějším dojmem, přesto se Sokol probojoval skrz překážky, ovšem střelu nevyprodukoval.
     
    22:10
    Žlutí obránci zkušeně vystínovali přicházející nebezpečím v podobě domácí palebné síly. FBC zatím tlačí marně.
     
    21:40
    Mareš zůstal po tvrdém srážce s obráncem Libercem na hrací ploše. Kolem hráče se shromáždili jeho spoluhráči a zdravotník.
     
    20:18
    Neohroženě si připravili ve vysoké rychlosti střeleckou šanci Vinohrady, domácí strážce svatyně není nucen chytat pokus.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Liberec: 6
    Vinohrady: 8
     
    Lepši pocit mohou mít po skončení úvodních dvaceti minut florbalisté hostujícího seskupení. Liberečtí z nabídnutých možností získali naprosté minimum, naopak Královské Vinohrady překvapily dvěma solidními průlety domácí defenzivou, což jim dává vyšší naděje k využití mečbolu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Sokolští členové sestavy nikam zvlášť nespěchají. Jejich cílem je být u míčku a hledat střelecká postavení pomocí série nahrávek.
     
    18:56
    Velmi dynamické a výbušné zrychlení domácího mužstva eliminoval seřazený blok Vinohrad. Dominují hostující.
     
    18:37
    Namířené nahození domácího hráče ve finále o kousek míjí vzdálenější část brankové konstrukce. Brankář se přesunoval bezdůvodně.
     
    17:25
    Liberec výhodné rozehrávky nevyužil, Sokol dostrkal míček daleko pryč z Weissgärberovy domoviny a sami prověřili rychlého Vaníčka.
     
    16:20
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    Útočná spolupráce opět výborně zafungovala. Jan Svoboda se tentokrát přemístil na pozici nahrávač a ponechal MICHALU DOLEJŠOVI spoustu místa k pohodlnému ukončení brejkové situace. Asistence: Jan Svoboda.
     
    14:33
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    Křídelní protiútok hostující roty znamenal neřešitelné starosti pro Vaníčka. Rozvinutí šance provedl Michal Dolejš, jenž vyslal pas na čepel JANA SVOBODY. Ostrostřelec s poklidem trefil vyznačené území od hrazení. Asistence: Michal Dolejš.
     
    14:08
    Přímočarý průnik severočeských zástupců vyvrcholil dobrým vypálením útočníka libereckého klubu, gólman byl správně postaven.
     
    13:31
    Weissgärber přečetl rozehru domácího volného úderu, uviděl ránu včas a vyrazil s úspěchem pryč od brankoviště.
     
    12:03
    Místo u tyčky bezchybně střežil Vaníček, jehož ruce nasměrovaly letící míček mimo ohrožený prostor.
     
    11:16
    Prchající hráč sokolské organizace marně chtěl setřást rivala ze zad, ten ho dohnal a pokazil mu závěr ofenzivní situace.
     
    10:22
    Domácí družina si vyměňuje kulatý předmět a po kouscích dobýjí vinohradskou zónu. Nebojácná defenzivní dvojice donutila útočné formaci změnit směr střelby.
     
    09:36
    Hra se v krátkých časových intervalech přesouvá od jednoho brankoviště ke druhému. Weissgärber zachytil míček a za okamžik likvidoval i Severočech.
     
    08:20
    Dobře vyhlížející protiakce hostujícího celku byla zakončena nepodařeným výstřelem, který nemohl přivodit Vaníčkovi ani nejmenší vrásky na čele.
     
    07:44
    Stálejší tlak si toužili vypracovat zástupci metropole, Liberec odmítl přistoupit na tyhle bitevní podmínky a odklidil pachatele rozruch.
     
    06:17
    Rodila se kvalitní pražská příležitost, to by však nesměl liberecký obránce včas přistoupit ke střílejícímu protivníkovi.
     
    05:52
    Hostující střelec se skvěle vytočil od mantinelu čelem k brankovému území, jenže liberecký hlídač vytěsnil dělovku.
     
    05:29
    Dva napadající žlutí útočníci značně znepříjemnili černě oděnému defenzivnímu florbalistovi jeho povinnosti. Teprve následný odraz ochránil Vaníčka.
     
    04:13
    Maskovaný muž pražského týmu zachytil nebezpečný projektil, dovolil tak jeho spoluhráčům projít hluboko dovnitř poloviny FBC, kde ale dění končí.
     
    03:28
    Sokol měl sice k dispozici rozehrávku zpoza klece, avšak nemilosrdní domácí hráči zkomplikovali postup. Vinohrady s vypětím veškeré moci znovu berou kulatý předmět.
     
    02:54
    Standardní situace Pražanů nedopadla tak, jak to měli původně žlutí naplánované. Míček skáče do rohu, odkud jej vyváží obránce domácího družstva.
     
    00:42
    Také další dávce severočeského náporu se hosté ubránili a momentálně kombinují na vlastní půlce, ovšem postup přes levou stranu selhal.
     
    00:06
    První sekundy utkání má pod kontrolou Liberec, jež bez bázně vyběhl proti gólmanovi. Vinohradský strážce tygřím skokem zneškodnil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC Liberec: Vaníček (Strýček, Svoboda) – Klucho, Láska, Nesměrák, Krupička, Strobach, Štěpánek, Valeš, Blažek, Tampier, Hůza, Marek, Studený, Böhm, B. Ferdan, P. Ferdan, Hiadlovský, Vážný

    TJ X3M Sokol Královské Vinohrady: Weissgärber (Mrkos) – Nigrin, Rossi, Š. Raiter, Záň, Houra, Beran, Mareš, Králík, Konečný, M. Raiter, Gregor, Bína, Svoboda, Dolejš, Zezulka, Z. Stuchlík, O. Stuchlík, Renčín

    Rozhodčí: Petr Černý, Jiří Janoušek.
     
    BODOVÁNÍ PLAY-DOWN – VINOHRADY

    1. Jan Svoboda – 13 bodů (6+7)
    2. Milan Bína – 11 bodů (8+3)
    3. Jakub Renčín – 10 bodů (7+3)
     
    BODOVÁNÍ PLAY-DOWN – LIBEREC

    1. Tomáš Marek – 15 bodů (8+7)
    2. Radek Valeš – 13 bodů (3+10)
    3. Prokop Ferdan – 12 bodů (8+4)
     
    Dobrý večer u dnešního florbalového onlajnu. Série druhého kola play-down se vrací na sever Čech, kde Liberec bude odvracet pád do 1. ligy. Mečbol totiž má ve svých rukou tým Královských Vinohrad.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 48. Blažek (Hůza) – 15. Svoboda (Dolejš), 17. Dolejš (Svoboda)


    FBC Liberec: Vaníček (Strýček, Svoboda) – Klucho, Láska, Nesměrák, Krupička, Strobach, Štěpánek, Valeš, Blažek, Tampier, Hůza, Marek, Studený, Böhm, B. Ferdan, P. Ferdan, Hiadlovský, Vážný
    TJ Sokol Královské Vinohrady: Weissgärber (Mrkos) – Nigrin, Rossi, Š. Raiter, Záň, Houra, Beran, Mareš, Králík, Konečný, M. Raiter, Gregor, Bína, Svoboda, Dolejš, Zezulka, Z. Stuchlík, O. Stuchlík, Renčín

    Rozhodca: Petr Černý, Jiří Janoušek

    Diváci: 272