Bosna a Hercegovina – Luxembursko 0:5 (kon.) | Gruzínsko – Hongkong 3:11 (kon.) | SAE – Turecko 0:15 (kon.)
koniec
Bosna a Hercegovina
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Luxembursko
cz Utorok 07.04.2015, 12:00 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • MS - 3. divízia
Partner:
     
    58:14
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    V pokračující přesilové hře se Lucembursku daří navýšit náskok. Po individuální akci se prosadil syn nejstaršího muže na MS, svého spoluhráče mimochodem, THIERRY BERAN. Bez asistence.
     
    58:02
    Když jihoslovanský tým cítí šanci, na ledě to jiskří. Dnes tomu není jinak. Za hrubost jdou na trestnou lavici společně kapitán Bosny Mirzet Hodžič a lucemburský forvard Patrick Schon.
     
    57:36
    Naděje ovšem nejspíš vyhasínají. Tarik Catovič (BIH) chytil před brankou hůl soupeře ve snaze dorazit kotouč za záda Mangena. Čínskému sudímu to však neuniklo a odchází pykat na dvě minuty.
     
    56:09
    Lucembursko nedrží nervy na uzdě. Harcovník Robert Beran (LUX) dostává dvě minuty za hrubost.
     
    53:34
    Bosna má jedinečnou šanci skórovat! Něco přes minutu mají Balkánci možnost dvojnásobné početní výhody. Na trestnou lavici usedá Kai Linster za hrubost.
     
    52:47
    Lucemburčané se namísto navyšování náskoku starají spíše o tvrdé hity. Teď strunu přetáhl Olivier Biver (LUX), který naražením zezadu poslal na mantinel Miroslava Mosra. Útočník Bosny se jen těžce zvedl z ledu a lucemburský zlý muž usedá na trestnou lavici celkem na 12 minut – dostal totiž automaticky k menšímu trestu osobní trest.
     
    50:00
    Navíc je přesně na sekundu v polovině poslední periody vyloučen Patrick Schon (LUX) na dvě minuty za podražení. Tak co vy na to, bosenští vlastenci?
     
    44:21
    Armen Velič dává možnost spíše té druhé a očekávatelnější variantě. Usedá na trestnou lavici za nedovolené bránění. Promění červení dvouocasí lvi čtvrtou přesilovku v řadě?
     
    39:14
    Lucemburčané nevědí, co s přesilovkami, jelikož nemohou žádnou využít. Capin drží naděje Bosny na dobrý výsledek s kvalitním soupeřem. Jenže znova přibyla další starost. Obránce Amar Hadzihasanovič (BIH) je krátce před koncem druhé periody vyloučen za hrubost. Jedná se o jeho druhý trest v utkání.
     
    35:04
    Admir Pilav (BIH) opět potvrzuje, že Bosna se s výkonnostním hokejem na mezinárodní scéně zatím jen seznamuje. Za nedovolené bránění si odsedí dvě minuty i obránce první formace.
     
    30:45
    Navíc zanedlouho neudržel nervy na uzdě Miroslav Mosr (BIH), který dává soupeři další možnost ke zvýšení už tak lukrativního náskoku. Pyká za podražení.
     
    30:24
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    No to je něco. MARCUS ERIKSSON jakoby věděl, že jeho fauly postrádají hlavu a patu, protože vždy odčiní hrubý zákrok vstřelenou brankou. Puk mu opět nachystal jeho spoluhráč Wambach a švédský forvard s lucemburským pasem zvyšuje na 4:0. Asistence: Eric Wambach.
     
    28:09
    Aby tohle nedopadlo hromadnou bitkou. Známe jihoslovanský temperament, i když nyní spíše více lávy chrlí lucemburská výprava. Šutér Benny Welter ukazuje, že se umí i pořádně naštvat a někoho tvrdě srazit. Tentokrát byl ale loket moc vysoko. Bosna hraje přesilovku 4 na 3.
     
    28:02
    Na ledě to teď velmi jiskří, ihned po vhazování se lidově řečeno dosekali Eric Wambach s Mirzetem Hodžičem, kapitánem bosenského výběru, a oba tak odchází na trestnou lavici za sekání.
     
    27:58
    Marcus Eriksson opět neudržel nervy na uzdě a hned 6 vteřin končí početní výhodu svého týmu. Jde pykat tentokrát za krosček.
     
    27:53
    Ermin Hasovič je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení. Další možnost Lucemburska na zvýšení náskoku.
     
    20:38
    Hned v úvodu druhé třetiny dostane Lucembursko další početní výhodu jednoho muže v poli. Vyloučen je obránce na klubové scéně hájící barvy HK Medvjedi Sajarevo Kenan Korjenič (BIH).
     
    17:40
    Následně dostává opět prostor lucemburská kombinace. Vyloučen za nedovolené bránění je teď Dan Gasevič (BIH).
     
    17:32
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Nesmyslné vyloučení budiž ti odpuštěno. Řeč je o třetím střelci Lucemburčanů v dnešním utkání MARCUSI ERIKSSONOVI. Naturalizovaný Švéd narozen v roce 1990 zbytečně přerušil početní výhodu svého celku v polovině čtrnácté minuty, nyní však uklidňující trefou odčiňuje svůj menší zkrat. Asistence: Eric Wambach.
     
    15:07
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Ve hře čtyři na čtyři je více prostoru, tudíž dostává přednost šikovnost. Tou na této úrovní disponuje ve velkém objemu nejproduktivnější hráč Lucemburska BENNY WELTER. Ten se po samostatné akci mohl radovat ze své sedmé branky na tomto šampionátu. Země s největším HDP na obyvatele v Evropě tak vede 2:0. Bez asistence.
     
    13:36
    Přesilovka Lucemburska rychle končí. Benny Welter a spol. nebudou moci předvést své umění v početní výhodě kvůli tomu, že naturalizovaný Švéd Marcus Eriksson neudržel nervy na uzdě a odchází přemýšlet na lavici hanby za hrubost.
     
    13:17
    Další nepříjemná situace pro žluto-modré balkánské bojovníky. Amar Hadzihasanovič si jde sednout na dvě minuty za katr. Jednadvacetiletý zadák bude pykat za sekání.
     
    08:23
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Předpoklady se začínají naplňovat. Na první důležité brance Lucemburska se podílí všichni klíčoví hráči modro-bílých. Benny Welter společně s Houdremontem vytvořili palebnou pozici pro ROBERTA BERANA, který střílí třetí branku ve třetím utkání na MS. Nutno podotknout, že útočníkovi německého Beaufortu je skoro 46 let. Klobouk dolů. Asistence: Ben Houdremont, Benny Welter.
     
    01:28
    První přesilovou hru v utkání dostává k dispozici překvapivě tým z balkánského poloostrova. Za podražení jde pykat na dvě minuty naturalizovaný Švéd Kevin Grönlund, jenž právě působí v německé páté lize v týmu IHC Beaufort.

    Dominik Tobola

    Góly a asistencie: 9. R. Beran (Houdremont, B. Welter), 16. B. Welter, 18. Eriksson (Wambach), 31. Eriksson (Wambach), 59. Beran


    Bosna a Hercegovina: Capin (Pasović) – Pilav "A", Korjenič, Alič, Hadzihasanovič, Hanič, Selimanovič, Gasevič – Hodžič "C", Hasovič, Velič – Mrkva, Catovič, Zajmovič – Muhič, Nikulin, Posavec "A" – Dželkič, Tokič.
    Luxembursko: Mangen (M. Welter) – Thiry, Linster, Gronlund, Scheier "C", Sinner, G. Biver – Houdremont, B. Welter "A", R. Beran – Cannon, T. Beran, Backes – Schon "A", Eriksson, Wambach – Mosr, O. Biver.

    Rozhodca: Lei Feng (CHN) – Murat Aygun (TUR), Grega Markizeti (SLO).