Buffalo – Carolina 4:3 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 0:2 (kon.)
Vancouver – LA Kings 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Dallas 1:5 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
4:3 (2:0, 2:1, 0:2)
Carolina Hurricanes
cz Utorok 07.04.2015, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s Vámi loučím. Přeji co nejpovedenější start do úterního dne a u další onlajn přenosu brzy na počtenou. (03:36:26)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Tyler Ennis (BUF) – 1+1
    2. Brian Gionta (BUF) – 1+1
    3. Anders Lindbäck (BUF) – 49 zákroků, 3 góly, 94,2%
     
    Československá stopa:
    Andrej Meszároš (BUF) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:20
    Andrej Nestrašil (CAR) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:45
    Michal Jordán (CAR) – 0+0, 4 střely, čas na ledě 14:50
     
    Dnešní utkání sledovalo 19,070 diváků.
     
    V tomto utkání nakonec vítězí domácí Buffalo Sabres nad Carolinou Hurricanes 4:3. Hosté byli v utkání aktivnějším týmem, ale rozhodla především efektivita Buffala, které trestalo každé větší zaváhání Caroliny.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Domácí ihned z vhazování vyhazují puk do středního pásma a je rozhodnuto.
     
    59:56
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:43
    Hosté drží útočného pásmu, ale brankář Lindbäck drží stále přívětivý stav pro svůj tým.
     
    59:33
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:03
    Po velkém závaru před brankou, kdy nebylo ani vidět, kde je puk, domácí vyhazují kotouč do středního pásma.
     
    58:33
    Carolina se dostala do útočného pásma a zkouší power-play!
     
    58:00
    Přesně dvě minuty před závěrečnou sirénou byl donucen Ward přidržet kotouč, tak by bylo vhazování v útočném pásmu Buffala.
     
    57:14
    Na ledě už je opět elitní formace hostů, která pořádně prohání domácí obranné řady.
     
    56:11
    Carolině se nedaří dostat se do útočného pásma, tak aby mohla odvolat svého brankáře a pokusit se o vyrovnání zatím zajímavého utkání. Hosté by si body z dnešního zápasu jistě zasloužili.
     
    55:35
    Ward je zpět ve své svatyni. Otázkou je jak dlouho tam kanadský brankář vydrží.
    Eric STAAL - 4:3
     
    54:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Taktický krok trenéra hostů se daří. Carolina vyhrála vhazování v útočném pásmu, kde následovali menší zmatky, které ukončil až ERIC STAAL, ten se dostal k odraženému puku a nenápadnou střelou snižuje na rozdíl jediné branky.
     
    54:24
    Carolina to už nyní bude zkoušet bez brankáře Warda. Potom co domácí vyhodili na dvě zakázané uvolnění po sobě.
     
    53:38
    Domácí Buffalo opět zlepšilo svou defenzivní činnost. Útoky Caroliny končí většinou na modré čáře, kde Sebres sbírá puky, ale směrem dopředu jsou už domácí podstatně pasivnější.
     
    52:51
    V současné chvíli činí kurz na výhru Caroliny už 110:1 oproti 1,02:1 na domácí Buffalo.
     
    51:30
    Už devět střeleckých pokusů si ve třetí třetině připsali hosté, ale pouze jedinou branku. Efektivita Caroliny je dnes opravdu špatná. Zatímco efektivita Buffala je oproti jiným zápasům lepší.
     
    50:30
    Hostům se stále nedaří vstřelit další branka. Přitom druhou branku utkání vstřelili u ve třetí minutě třetí třetiny, což jim dávalo velkou šanci na dramatizaci utkání, ale čas běží a další branky nikde.
     
    49:37
    Těžiště hry je v této části především v útočném pásmu hostů. Carolina o dost zlepšila pohyb a i díky tomu má v zápase, čím dál více navrch.
     
    49:10
    Carolina už byla unavena a tak Lindholm ze středního pásma nahodil pouze puk do útočného pásma, tak aby ušetřil čas a oba týmy odjíždějí střídat.
     
    48:14
    Většího prostoru na ledové ploše si ve třetí části užívá první útočná lajna Carolina, který umí dobře zatlačit na domácí branku, ale branky dnes zatím obstarávali čtvrtá a druhá lajna.
     
    47:24
    Hosté se snaží vysoce napadat domácí rozehrávku, čímž dostávají Buffalo pod ještě větší tlak než už je. Současné rozpoložení Šavlí není už tak dobré jak bývalo v první či druhé třetině.
     
    47:10
    Carolina zvyšuje své útočné snažení, ale tentokrát byla až příliš chtivá a nedočkává. Díky čemuž se dostala do ofsajdového postavení. Po krátké reklamní pauze bude následovat vhazování ve středním pásmu.
     
    45:55
    Eric Staal zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho o něj obrala domácí obrana, která si na toho hráče zdá se dává větší bracha. Buffalo může rozjet své další útočné tažení.
     
    44:59
    Carolina má na svém kontě už 41 střeleckých pokusů, zatím co domácí Buffalo pouze 20 střel, což dost vypovídá o průběhu zápasu a hlavně větší efektivitě domácího celku. Nutno podotknout, že polovina střele Hurricanes neznamenala pro Lindbäcka žádné ohrožení.
     
    44:15
    Carolina začíná být čím dál více aktivnější a nebezpečnější. Své sebevědomí si hráči Hurricanes zvedli druhou vstřelenou brankou, která jim dává potřebnou motivaci.
     
    43:15
    Velmi důležitá branka pro hosty přišla hned z kraje třetího dějství, což dává zápasu ještě větší náboj. Domácí celek bude muset opět zlepšit svou defenzivní činnost, ve které začíná polevovat, čehož hosté využívají.
    Alexandr SJOMIN - 4:2
     
    42:31
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina se dostává na rozdíl dvou branek po parádní akci ALEXANDRA SEMINA, který prokázal svou zkušenost a obratnost, když si položil brankáře Lindbäcka, kterého následně objel a zakončil do prázdné branky. Asistence: Eric Staal.
     
    42:15
    Philip Varone si vybruslil do dobré střelecké pozice a vypálil, jeho střelecký pokus však našel pouze připravenou náruč brankáře Warda, který puk chytá. Následovat bude vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    41:06
    Do zakončení se dostal Lindholm, ale jeho střelecký pokus vyrazil brankáře Lindbäck vyrážečkou do rohu kluziště, kde se puku ujala domácí obrana.
     
    40:17
    Podaří se Carolině zdramatizovat utkání nebo si Buffalo dokráčí pro pohodlné vítězství? To se dozvíme v této třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla obdobný obraz hry jako ta první. Carolina se marně snažila dobývat domácí branku, což se jí dlouho nedařilo a navíc Buffalo trestalo prakticky okamžitě každé zaváhání Hurriccanes. I díky tomuhle byli domácí ve vedení už 4:0, ale v poslední dvouminutovce druhé třetiny konečně zvládl překonat brankáře Lindbäcka křídelní hráč čtvrté lajny Dwyer. Tato branka dává hostům alespoň malou naději do třetí části hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:03
    Branka Caroliny má pro hosty velkou váhu, protože se opět dostali alespoň trochu zpět do zápasu. Hlavně si hráči Hurricanes můžou zvednou sebevědomí, protože už překonali domácí obranu včele s Lindbäckem, což se jim do této chvíle nepovedlo.
    Patrick DWYER - 4:1
     
    38:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté se konečně prosazují. K odraženému puku od mantinelu se dostal PATRICK DWYER, který si puk posunul mezi dvěma dotírajícímu hráči Buffala a parádním bekhendem zavěsil do horního rohu branky Lindbäcka. Asistence: John-Michael Liles a Brad Malone.
    Tyler ENNIS - 4:0
     
    36:48
    Sabres právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelná efektivita domácích, ty když se dnes dostanou do vážnější akce, tak je to prakticky hned gól. Při této brance šel naproti TYLER ENNIS, ke kterému se puk odrazil prakticky před prázdnou branku. Křídlo první formace pak už nemělo problém vstřelit svou dvacátou branku v této sezóně. Asistence: Johan Larsson.
     
    36:06
    Nekompromisní střelu od modré čáry vyslal Brett Bellemore, jeho povedený střelecký pokus zastavil až brankář Lindbäck, který se tentokrát musel proti střele pořádně natahovat. Následovat bude vhazování v útočném pásmu Hurricanes.
     
    35:05
    Tlak Caroliny se stupňuje, ale domácí obraně to nějak nevadí, protože brání opravdu zodpovědně, tak aby co nejvíce vypomohla svému brankáři.
     
    34:17
    Po sérii nešťastných odrazů v obranném pásmu Buffala se k puku dostal Jay McClement, který měl před sebou už pouze Lindbäcka, ale obránce Meszároš zapracoval a střelu McClementa stihl zablokovat.
     
    33:49
    Malone už překonal domácího brankáře Lindbäck, ale jeho povedení střelecký pokus s kruhu pro vhazování zastavila horní tyč domácí branky. Zdá se, že hostům dnes není vůbec nic přáno.
     
    32:37
    Domácímu Buffalu se nedaří rozehrávka podruhé během necelé půl minuty poslali domácí hráči puk na zakázané uvolnění. Carolina však ani jednou nedokázala tohoto rozhození Šavlích využít.
     
    31:57
    Andrej Nestrašil předvedl povedení obranný zákrok, když se vrátil, aby pomohl obranným řadám, což se mu povedlo na výbornou, neboť rozjetého Grigorenka odstavil od puku.
     
    30:35
    Carolina v dnešním utkání zatím zkrátka tahá za slabší konec. V útoku jí chybí finální přihrávka a v obraně potřebná síla, když se domácí Buffalo dostane do útočného pásma, tak je z toho prakticky vždy ohrožení pro Warda.
     
    30:09
    Závar před brankou Caroliny musel hasit až samotný brankář Ward, před kterým se ocitl puk úplně bez dozoru, tak jej raději přikryl, aby zamezil dalšímu nebezpečí. Po reklamní pauze se bude vhazovat v obranném pásmu Hurricanes.
     
    29:25
    Lindholm se v útočném pásmu Hurricanes dostal do dobré pozice pro střelu, proti které musel musel domácí brankář Lindbäck vytasit povedení zákrok, čímž podržel Šavle z Buffala.
     
    28:16
    Když už se druhá útočná lajna hostů dostala do útočného pásma a Folingo se pokusil o střelu, tak ji zablokoval Nestrašil, který puk tečoval do hlediště, kde obdaroval jednoho z diváků nečekaným suvenýrem v podobě zápasového puku. Vhazovat se bude v útočném pásmu domácích.
     
    27:22
    V těchto minutách domácí Buffalo Sabres pouze brání útoky hostující Caroliny Hurricanes. Hosté se však nemohou dostat do žádného vážnějšího ohrožení domácí branky.
     
    26:15
    Hráčům Caroliny se aktuální skóre vůbec nelíbí, což dávají najevo zvýšenou aktivitou v útočném pásmu. Obrana Šavlí je však dnes zatím skálopevná. Brankář Lindbäck zatím nemusel řešit žádné vážnější zakončení.
     
    25:50
    Carolina začala tlačit na pilu, což se nelíbilo domácím hráčů, kteří se nemohli dostat ze zámku v jejich obranném pásmu. Jediné co se jim nakonec povedlo bylo vyhodit puk na zakázané uvolnění, čímž si alespoň na malou chvilku mohli odpočinout.
     
    25:00
    Parádní individuální akcí se prezentoval Eric Staal, který se snažil vzít zodpovědnost na sebe, když vybojoval kotouč v útočném pásmu, kde se následně prosmýkl mezi dvěma hráči a zkoušel nachytat brankáře Warda na bližší tyči, ale pohořel. Ward jeho střelecký pokus vyrazil do rohu kluziště.
     
    23:54
    Už se zdálo, že domácí Buffalo se dostane do slibné akce dva na jednoho, ale jejich útočné tažení zastavuje nešťastný ofsajd, který zachránil hosty před další pohromou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    23:14
    Domácímu celku se pouze podařilo dostat puk ze svého obranného pásma, ale puku se hned zmocnili opět hosté, kteří se s kotoučem dostali zpět do svého pásma, kde se snažili ohrozit branku, jejich snaha však stále přichází vniveč.
     
    22:23
    Carolina drží kotouč v útočném pásmu, ale domácí obrana znemožňuje hostům jakékoliv ohrožení branky, kterou stráží brankář Lindbäck.
    Johan LARSSON - 3:0
     
    21:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí odskakují Caroliny na začátku druhé třetiny na rozdíl tří branek. JOHAN LARSSON se dostal před Wardem k odraženému puku a svou přesnou střelou se nemýlil. Takový to vstup do třetiny hosté jistě neplánovali. Asistence: Tyler Ennis a Zach Bogosian.
     
    20:30
    Úvodní vhazování ve druhé třetině vyhrála Carolina, ta má však problém dostat se přes střední pásma, a tak kontroluje puk na své polovině hřiště, kde budu muset vymyslet efektivní způsob, jak se dostat do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po aktivním začátku zápasu, kterému dominovali především hosté z Caroliny, se do vedení dostalo domácí Buffalo, jenž do vedení dostal Grigorenko. Tato branka hosty ještě víc nakopla, ale s ubývajícím časem začali domácí opět kousat a odměnou jim byla druhá vstřelená branka, která však přišla v čase, kdy byli zase hosté na koni. Na světelné tabuli, tak po prvních dvaceti minutách svítí stav 2:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Hosté se opravdu snaží první část spíš dohrát, tak aby předešli dalším komplikacím. Ono už prohrávat o dvě branky po první třetině je nepříjemné, ale rozhodně to není nic, co by se nedalo zvrátit.
     
    18:00
    Nestrašil zcela nepochopitelně držel kotouč za svou brankou, i když Carolina měla už dávno vystřídáno. Jakoby chtěl ať už takhle třetina skočí. Hostům prakticky nic nevychází, za to domácí na co sáhnou, to se jim povede.
     
    16:45
    Druhá branka polila domácí živou vodou. Buffalo je všude první a má hlavně lepší pohyb. Carolina je jak v šoku z toho, že prohrává o dvě branky. Podobný vývoj první třetiny si asi nepředstavovala.
    Brian GIONTA - 2:0
     
    15:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Parádní individuální akce BRIANA GIONTY, který si vybojoval puk ve středním pásmu, když dobře napadal rozehrávku Caroliny. Poté se s pukem vřítil do útočného pásmu okolo mantinelu až se dostal ke střele z bodu pro vhazování a jeho dost přesné zakončení musí lovit Ward ze své sítě. Bez asistence.
     
    13:51
    Victor Rask se ujal puku ve středním pásmu a dostal se s ním do útočného, kde vyhodnotil jako nejlepší, když nahodí puk na brankáře Lindbäcka, tak aby jej musel ukrýt v lapačce. Po komerční přestávce bude následovat vhazování v útočném pásmu hostů.
     
    13:15
    Současný obraz hry nabízí rychlý hokej. Ani jeden z týmů není schopen udržet puk v útočném pásmu delší bodu a hře dominují především defenzivní řady, které se dobře činní, když zamezují veškerým útočným snahám.
     
    11:19
    Když je na ledě elitní lajna Caroliny, tak to jde okamžitě znát. Tentokrát si útočná lajna ve složení Eric Staal, Jordan Staal a Elias Lindholm vypracovala dobrou útočnou akci v útočném pásmu, když do zakončení se po kombinaci dostal Eric Staal, ale jeho střelecký pokus zlikvidoval efektivním zákrokem domácí brankář.
     
    09:28
    Carolina si pracně vybojovala puk, ale po nahození kotouče do útočeného pásma o něj přišla. Buffalo, však předvedlo něco podobného na druhé straně hřiště, takže se puk dostává opět na hole hostujícího týmu.
     
    08:48
    Dobře vyhlížející akci domácího Buffala Sabres musel hasit až brankář Ward, když si poradil se střelou Michala Jordána nejlépe jak mohl. Proti střele českého obránce si kanadský brankář vybruslil, tak aby zmenšil střelecký úhel.
     
    07:48
    Tentokrát se hostům už podařilo dostat zpět do útočného pásma, ale zvolili pro to jiný způsob, když nahodili puk na brankáře Lindbäcka, tak aby musel puk přidržel, čímž si vynutili vhazování v útočném pásmu.
     
    07:18
    Carolina byla vyhnaná z útočného pásma až od svého obranného, a když se chtěla vrátit zpět do útočného pomocí přihrávky přes střední pásmu, tak se puk dostal až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před brankářem Wardem.
     
    06:42
    Hosté jako by se po obdržená brance naštvali a jdou si tvrdě za vyrovnáním. Prozatím drží puk v útočném pásmu, kde kombinují a vyčkávají na dobrou pozici pro ohrožení domácí branky, kterou stráží brankář Lindbäck.
    Michail GRIGORENKO - 1:0
     
    05:41
    Sabres právě vstřelili branku!
    Brian Gionta vybojoval puk v útočném pásmu, kde jej v rohu hřiště přihrál před branku na MIKHAILA GRIGORENKA, ten měl sice se zpracováním puku menší problémy, takže se k němu dostal obránce Caroliny, ale domácí útočník se ke střele nakonec dostal a jeho nenápadný střelecký pokus skončil až za zády brankáře Warda. Asistence: Brain Gionta, Zach Bogosian.
     
    04:34
    Buffalo se začíná dostávat do zápasového tempa, což se projevuje především střeleckou aktivitou a napadáním, kterým domácí hráči znepříjemňují rozehrávku Caroliny po ztrátě puku.
     
    02:56
    Buffalo vybojovalo puk na své polovině hřiště a rychle s ním vyjelo až do útočného pásma, kde však puk sjel Moulsonovi z čepele a Ward jej pro jistotu ukryl po svou palačkou. Následovat bude vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    02:20
    Výrazně aktivnějším mužstvem jsou v úvodu utkání hosté z Caroliny, kteří svého soupeře tlačí a už vyslali tři střely na branku oproti jedné domácí.
     
    01:24
    První střelu na branku si připisuje Jeff Skinner, který se puku zmocnil už ve středním pásmu a následně s ním po mantinelu zajel do útočného pásma, kde z bodu pro vhazování vyslal střelu na Lindbäcka, který jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.
     
    00:13
    Carolina sice vyhrála vhazování, ale poté stáhla puk do svého obranného pásma, když obránce Faulk chtěl rozjet útočnou akci a přihrát na své kolegy do útoku, tak kotouč tečoval do hlediště jeden z napadajících domácích hráčů. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Lindbäck (Makarov) – Strachan, Bogosian, Meszároš, Ristolainen, Zadorov, Benoit – Moulson, Larsson, Ennis – Foligno, Grigorenko, Gionta – Dalpe, Varone, Hodgson – Deslauriers, Ellis, Kaleta.

    Carolina Hurricanes: Ward (Chudobin) – Hainsey, Faulk, Bellemore, Liles, Jordán, Biega – E.Staal, J. Staal, Lindholm – Skinner, Nestrašil, Semin – Terry, Rask, Gerbe – Malone, McClement, Dwyer.

    Rozhodčí: Jackson, Rank – Knorr, Miller.
     
    Buffalo se v minulém utkání střetlo s týmem New York Islanders a prohrálo 3:0. V tomto utkání se především blýskl Jaroslav Halák, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Carolina ve svém posledním zápase překvapilo Philadelphii s Jakubem Voráčkem včele. Hurricanes toto utkání ovládli po samostatných nájezdech 3:2.
     
    V tomto duelu se potkají celky, které už mají jistě, že do play-off nepostoupí, a tak si alespoň užívají poslední zápasy. Buffalo Sabres si jde jasně za svým cíle – získat jedničku pro draft.
     
    Československá stopa
    Andrej Meszároš (BUF) – 57 zápasů, 14 bodů (7+7)
    Andrej Nestrašil (CAR) – 50 zápasů, 20 bodů (7+13)
    Michal Jordán (CAR) – 36 zápasů, 6 bodů (2+4)
     
    Dobrý den, vítám Vás u sledování onlajn přenosu z utkání NHL. V tomto duelu přivítá domácí Buffalo Sabres ve svém First Niagara Center tým Carolina Hurricanes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Jan Thöma

    Góly a asistencie: 6. Grigorenko (Gionta, Bogosian), 16. Gionta, 22. Larsson (Ennis, Bogosian), 37. Ennis (Larsson) – 39. Dwyer (Liles, Malone), 43. Semin (Eric Staal), 55. Eric Staal


    Buffalo Sabres: Lindbäck (Makarov) – Strachan, Bogosian, Meszároš, Ristolainen, Zadorov, Benoit – Moulson, Larsson, Ennis – Foligno, Grigorenko, Gionta – Dalpe, Varone, Hodgson – Deslauriers, Ellis, Kaleta.
    Carolina Hurricanes: Ward (Chudobin) – Hainsey, Faulk, Bellemore, Liles, Jordán, Biega – E.Staal, J. Staal, Lindholm – Skinner, Nestrašil, Semin – Terry, Rask, Gerbe – Malone, McClement, Dwyer.

    Rozhodca: Jackson, Rank – Knorr, Miller

    Diváci: 19,070