Kanada – Finsko 8:4 (kon.) | Norsko – Švédsko 5:9 (kon.)
koniec udalosti
Kanada – Finsko

8:4

(1:0, 1:0, 0:1, 3:0, 0:1, 2:0, 0:0, 0:2, 1:0, x:x)

cz Nedeľa 05.04.2015, 15:05 • Scotiabank Centre, Halifax, Nové Skotsko, Kanada • Curling - MS mužů
Predzápasové kurzy
     
    9-16
    Simmons ale také přehazuje kruhy. On si ale tuto chybu mohl dovolit. Jedním bodem ve svůj prospěch Kanaďané zvyšují na 8:4 a oba skipové si s úsměvem podávají ruce. Zápas je u konce, bronz míří do Kanady!
     
    9-15
    Kauste další chybou ukončuje zápas! Netrefuje onen jediný kanadský kámen na kruzích a Simmons bude dohazovat na jednoduchou dvojku.
     
    9-10
    Fantastický triple take out od Morrise! Trefil přední guard, kterým trefil druhý guard a ten zase vyrazil finský kámen z kruhů! Finové rázem nemají ve hře ani kámen a Kanada je blízko bronzu!
     
    8-16
    Kauste hodil přesně a získává v rychle odehraném a klidném endu 2 body. Finové snižují na 7:4. Kanaďané tak získávají výhodu a jakýkoliv uhraný bod na jejich konto v příštím endu pravděpodobně ukončuje zápas.
     
    7-16
    Kauste definitivně vyčistil kruhy a máme tu první blank end zápasu. Stav zůstává 7:2 pro Kanadu a Finové si ponechávají výhodu.
     
    6-16
    Simmons dnes hází perfektně. Splnil přesně to, co měl, přihodil druhý bodující kámen a Kanaďané vedou již 7:2! Výhoda se přesouvá na stranu Finů a pokud ti chtějí ještě se zápasem něco udělat, musí zahrát něco monstrózního.
     
    6-15
    Kauste sice zvládl vyrazit dva kanadské kameny, avšak hozený kámen také odjel příliš daleko z centra dění! Pokud Simmons hodí přesně, získá 2 body!
     
    5-16
    Kauste tentokrát svoji úlohu zvládl, odrazem o kanadský kámen poslal svůj do nejlepší pozice a boduje. Jeden bod je však málo. Finové snižují na 5:2, výhoda jde na kanadskou stranu a ta může definitivně rozhodnout.
     
    4-16
    Je tam! Simmons použil dvojici svých nejlepších kamenů jako brzdu pro třetí kámen a dohromady všechny tři bodují! Kanada utíká na 5:1! Výhoda se přesouvá na stranu Finů, ale ti teď mají před sebou těžkou situaci.
     
    4-15
    Kauste to ale také nezvládl! Chtěl poslat kámen na střed a schovat ho za dvojici kanadských kamenů, avšak také se otřel o guard a do nejlepší pozice nedojel! Je tu šance Kanady na trojku!
     
    3-16
    Kauste však odmítá kanadskou dvojku a přesně hozeným kamenem posílá odrazem o kanadský kámen svůj do nejlepší pozice. Bod pro Finsko, snížení na 2:1 a výhodu budou mít v dalším endu Kanaďané.
     
    2-16
    Nepovedlo se! Kauste hrál druhou možnost, avšak nedokázal trefit svůj kámen tak, aby vyrazil kanadský kámen ze středu! Je tu kanadská jednička proti a vedení domácích 2:0! Výhoda zůstává na finské straně. Ti však rozhodně nejsou nadšení. Vlastními chybami v závěru endu se připravili o možnost trojky a nakonec nemají ani bod.
     
    2-15
    Fantastický kámen Simmonse a je tu šance na bod pro Kanadu! Vyrazil finský kámen ze středu a sám zaroloval do dokonalého zákrytu. Vyrazit ho bude pro Kausteho obrovsky těžké.
     
    1-16
    Simmons to zvládl, zahrál perfektní kámen a získává bod. Kanaďané vedou 1:0, avšak výhoda posledního kamene se přesouvá na finskou stranu.
     
    1-15
    A povedlo se! Dva kanadské kameny jsou pryč z kruhů! Na nich jsou aktuálně 4 finské kameny a Simmons musí trefit blízko ke středu, aby uhrál aspoň bod pro svůj tým.

    Libor Štěpán

    Sestavy
    Kanada
    Lead: Nolan Thiessen
    Second: Carter Rycroft
    Third: John Morris
    Skip: Pat Simmons
    ---
    Náhradník: Thomas Sallows

    Finsko
    Lead: Janne Pitko
    Second: Pauli Jäämies
    Third: Kasper Hakunti
    Skip: Aku Kauste
    ---
    Náhradník: Leo Mäkelä