Vlašim – Kladno 2:3 (0:1 po s.n.) | Třinec – Hr. Králové 1:2 (kon.) | Sudoměřice – Letohrad 0:4 (kon.)
Ústí n/L – Plzeň 6:1 (kon.) | Pardubice – Most 3:1 (kon.)
koniec
HBC Enviform Třinec
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HBC Hradec Králové 1988
cz Sobota 04.04.2015, 13:00 • Hřiště u 1. ZŠ, U Splavu, Třinec • CROSSDOCK extraliga (CZ)
     
    Zdravím všechny hokejbalové příznivce u utkání CCM extraligy, ve kterém změří síly celky HBC Enviform Třinec a HBC Hradec Králové 1988.
     
    Úvodem si oba týmy stručně představíme a započneme hosty, tedy HBC Hradec Králové 1988. Tradiční český hokejbalový mančaft z Hradce Králové neprožívá povedenou sezónu. Přezimoval na posledním místě tabulky a aktuálně s patnácti body okupuje příčku desátou se skóre 27:55. Zdá se tedy, že Královehradečtí se soustředí na dobrou výchozí pozici pro play-out, ve kterém by si rádi zajistili setrvání v nejvyšší soutěži. Zatím za sebou nechávají Kovo Praha a Sudoměřice, ovšem jen o několik málo bodů. Co se jarní formy hostí týče, není nijak oslnivá. Z posledních tří utkání ovšem dokázali vytěžit 4 body, důležitá pak zejména byla poslední výhra na domácím hřišti 3:0 se Sudoměřicemi, čímžto tento moravský celek v tabulce přeskočili. Mladý bek Hradce Tomáš Jiřík se nechal slyšet směrem k nadcházejícímu utkání pro web hokejbal.cz : „V sobotu nás čeká nepříjemný výjezd do Třince, kde nás bude čekat velice těžké utkání. Třinec má formu, ale my jsme v situaci, kdy potřebujeme nutně body, takže jednoznačně tam jedeme s cílem uspět, ale jak jsem říkal, Třinec hraje v poslední době ve velké pohodě. Doufám, že kluci doléčí nemoci a hecnou se na sobotu, protože si nemůžeme dovolit zaváhat.“. Hosté tedy v podstatě nemají co ztratit. Tříbodový zisk by znamenal oživení snu o play-off, bodová ztráta pak žádné výrazné turbulence, vše by se odvíjelo od duelu Letohradu se Sudoměřicemi.
     
    Domácí, tedy HBC Enviform po nelichotivých podzimních výsledcích pořádně zamakali a do jara vlétli ve velkém stylu. Výsledkem budiž to, že z 9. místa tabulky se skóre 42:61 dýchají na záda osmému Letohradu, který bude mít co dělat, aby uchránil svůj tenký jednobodový náskok. V posledních domácích utkáních Třinečtí přehráli celky ze spodních pater tabulky KOVO Praha a Sudoměřice poměry 5:2, resp. 4:3 a ukazují tak svou sílu před vlastním publikem. Naposledy Enviform zajížděl do Mostu, kde bral cenný bod za prohru po samostatných stříleních. Parta kolem Tomáše Konderly a Dalibora Paila zdá se na jaře býti dobře naolejovanou mašinou, která prahne po play-off. Utkání s Hradcem Králové by mělo zajistit povinný přísun tří bodů, v níž nedoufají jen hráči, ale i všichni fanoušci, kterých se v posledních utkáních sešel vskutku hojný počet. Stálice třineckých zadních řad Martin Konvička takto okomentoval nadcházející mač pro www.hokejbal.cz: "Ano samozřejmě, čeká nás souboj s Hradcem. Ale my nehledíme na postavení soupeřů v tabulce Hradec je kvalitní mužstvo, které má svou sílu, ale hrajeme doma a doma musíme vyhrávat. Pro nás jsou klíčové všechny 3 zápasy. My už vlastně hrajeme takové play-off teď. Každý zápas je pro nás jako kdybychom měli vypadnout.". Domácím nezbývá, než hrát tak trochu vabank a pokusit se o zázrak v podobě postupu do vyřazovacích bojů. V sobotu od 13:00 U Splavu k tomu budou mít perfektní příležitost.
     
    Poslední vzájemné měření sil v Hradci Králové na podzim vyznělo lépe pro Třinecké, a to díky výhře 3:2 po samostatných stříleních. Na vítězství měl tehdy lví podíl Tomáš Szotkowski, který k vítězství přispěl gólem a vítězným nájezdem. Tento domácí forward se i na jaře jeví v dobré herní pohodě a kdo ví, možná opět bude rozhodující prvkem. Mírného favorita utkáni tedy najdeme v domácím Enfiromu, který bude chtít potěšit své příznivce, oživit šance na play-off a dychtivě čekat na zprávu ze Sudoměřic, které budou hostit Letohrad. Události však také mohou nabrat jiný spát, pokud hosté domácí zaskočí a dokáží si odvézt tři body na východ Čech. Jak utkání dopadne a jaké bude vyústění této hádanky o postupujících do play-off CCM extraligy? Sledujte online přenos.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Enviform Třinec: Gabriel (Heczko) – Malík, Konvička, Samek, Podešva, Toman, Turoň, Vašek, Filipek – Pail, Tomis, Konderla, Chowaniec, D. Říman, M. Říman, Daneček, Bartošák, Szotkowski, Cieslar, Palkovský.

    HBC Hradec Králové 1988: Humlíček – Černý, Jiřík, Veselý, Hora, Sádovský, Škoda – Hrubý, Novák, Jobák, Jandát, Šimek, Tesař, Ježek, Svoboda, Fišer.

    Rozhodčí: Škrobák, Krist.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    1:10
    Na úvodní tlak hostí, kdy musel Gabriel řešit střely Jobáka a Jiříka, odpověděl hezkou individuální akcí Konderla. Humlíček byl na místě.
     
    3:20
    Hra se zatím přelévá nahoru – dolů. Oba celky si vytvářejí krátké úseky, kdy se usadí v útočném pásmu, ale zatím bez efektu.
     
    6:03
    Szotkowski zavezl míček do útočného pásma a přihrál před prázdnou branku Filipkovi. Ten však obrovskou šanci neproměnil, protože Humlíčka zastoupil na brankové čáře Hora!
     
    6:03
    Domácí hráč byl ale při zakončení faulován. Na trestnou lavici usedá za hákováníé Tesař.
     
    7:00
    Konvička měl v přesilovce hned tři velké příležitosti, výborného Humlíčka ani jednou nepřekonal.
     
    8:23
    Domácí bek Vašek si vyběhl zpoza branky a trefil tyč!
     
    10:50
    Třinečtí i po skončení přesilovky zůstávají v útočném pásmu. Humlíček se má co ohánět.
     
    12:34
    Domácí Tomis je vyloučen za držení hole.
     
    12:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku rychle využívají! Novák přihrál před branku ONDŘEJI JOBÁKOVI, který zvolil bekhendový blafák a nadvakrát překonal Gabriela. Asistence: Petr Novák a Tomáš Jiřík.
     
    14:15
    Hosty vstřelený gól nakopl a Třinec se teď brání jen za cenu vyhazování na zakázaná uvolnění.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    16:30
    Hradečtí pokračují v náporu ze závěru první třetiny. Domácí se však už brání přeci jen lépe a vyčkávají na rychlé brejky.
     
    18:00
    Bartošák našel před brankou Danečka, jehož střelu přizvedl nad hostující klec na poslední chvíli jeden z obránců.
     
    19:10
    Humlíček napoprvé nezkrotil Bartošákovu střelu. S dorážkou Konderly si ale poradil.
     
    19:44
    Domácí Konvička byl vyloučen za podražení.
     
    20:35
    Vyloučení také na hostující straně. Novák je potrestán za nafilmovaný pád.
     
    21:50
    Třinec je teď jasně lepším týmem, Humlíček ale stále zůstává nepřekonán.
     
    22:07
    Domácí také přitvrdili. Svoboda se jen těžce zvedal ze země po hitu Danečka.
     
    23:45
    Gabriel vyrazil ránu Hrubého jen před sebe. Dorážející Jobák však zblízka nedostal míček za jeho záda.
     
    24:03
    Hostující Hora vyloučen za podražení.
     
    25:55
    Domácí v přesilovce zasypali hostující branku střelami od modré. Humlíček vše pochytal.
     
    26:16
    Domácí Toman vyloučen za vražení.
     
    27:01
    Hora sestřelil Palkovského. K nelibosti domácích se nevylučuje.
     
    29:10
    Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1. Fišer vše vyřešil tvrdou střelou, se kterou měl brankář Gabriel co dělat.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    31:00
    Pail poslal míček před branku, kde byl volný Daneček. Ten mířil dobře, ale o vyrovnávací trefu ho připravila Humlíčkova lapačka.
     
    33:20
    Domácí se snaží o vyrovnání a všechny míčky cpou přímo na bránu.
     
    34:01
    Hostující Hrubý vyloučen za krosček.
     
    34:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po buly se dostal k míčku Vašek, který jej předal TOMÁŠOVI SZOTKOWSKÉMU a ten přesnou střelou po zemi překvapil Humlíčka. Asistence: Martin Vašek.
     
    35:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté už zase vedou! Jobák našel zpoza branky PETRA NOVÁKA, který ranou z první překonal Gabriela – 1:2. Asistence: Ondřej Jobák.
     
    37:00
    Hradecký gól musel domácími otřást. Ti se přesto tlačí dopředu a snaží se opět vyrovnat.
     
    38:02
    Toman si přehodil míček na bekhend a nastřelil tyčku Humlíčkovy svatyně!
     
    38:36
    Další šance Třince. Konderla ji připravil Věchetovi, kterého vychytal Humlíček.
     
    38:45
    Hostující Ježek je vyloučen za podražení.
     
    38:45
    Vzápětí se strhla potyčka, za kterou se vylučuje na obou stranách. Na trestné si posedí domácí Věchet a hostující Veselý.
     
    40:20
    Toman dobře tečoval Pailovo nahození. Humlíček stačil zareagovat a balónek do branky nepustil.
     
    42:12
    Vyloučení na obou stranách. Pail poslal k zemi Hrubého, ale ten podle rozhodčích pádu zbytečně přidal.
     
    43:13
    Třinečtí jsou ve velkém tlaku. Nyní si berou time-out.
     
    44:16
    Daneček zblízka doklepával míček do branky a dožadoval se uznání gólu! Rozhodčí však rozpažují, míček za brankovou čarou zřejmě neviděli.
     
    44:16
    Hosté si berou time-out.
     
    44:17
    Třinec to zkouší s prázdnou brankou.
     
    44:56
    Novák zblokoval střelu domácího hráče a vyhodil míček do bezpečí. Tohle už hosté zvládnou!
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je tedy za námi a hosté se mohou radovat z poměrně překvapivého zisku tří bodů. Pojďme se podívat, jak se toto vítězství rodilo. Skóre otevřel v 13. minutě hostující Jobák, jenž využil skvělého Novákova pasu a dostal míček za Gabriela. Hosté hráli v pohodě a odráželi nájezdy domácích v čele s vynikajícím Humlíčkem v bráně. Enviformu se podařilo srovnat zásluhou vychytralé trefy Szotkowského a domácí byli najednou na koni. Bohužel pro ně hned minutu po vyrovnávací brance se do míčku opřel Novák a vymetl pavučiny v Gabrielově svatyni. Domácím poté nezbývalo, než útočit a útočit a snaha byla na Třineckých opravdu vidět. Naneštěstí pro ně už se jim nepodařilo překonat tvrz v podobě obětavé obrany a jistého Humlíčka a před zraky vlastních diváků tak poprvé na jaře padli. Hosté si tedy upevnili 10. příčku, kterou nyní okupují s osmnácti body, Třinečtí mají bodů dvacet a setrvají na 9. místě. Důležité však je, že Letohradu se v Sudoměřicích podařilo zvítězit a poodskočil tudíž Třinci na 4 body. Pokud oba dnešní aktéři ještě chtějí pomýšlet na play-off musí být již bezchybní a doufat v totální zaváhání Letohradu. Toto je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a někdy příště u online přenosů z naší nejvyšší hokejbalové soutěže na počtenou. (15:38:17)

    Jiří Mravec

    Góly a asistencie: 35. Szotkowski (Vašek) – 13. Jobák (Novák, Jiřík), 36. Novák (Jobák)


    HBC Enviform Třinec: Gabriel (Heczko) – Malík, Konvička, Samek, Podešva, Toman, Turoň, Vašek, Filipek – Pail, Tomis, Konderla, D. Říman, M. Říman, Daneček, Barnošák, Szotkowski, Cieslar, Palkovský.
    HBC Hradec Králové 1988: Humlíček – Černý, Jiřík, Veselý, Hora, Sádovský, Škoda – Hrubý, Novák, Jobák, Jandát, Šimek, Tesař, Ježek, Svoboda, Fišer.

    Rozhodca: Škrobák, Krist

    Diváci: 77