Columbus – NY Islanders 4:3 (2:0 po s.n.) | Detroit – Boston 2:3 (kon.) | Montreal – Washington 4:5 (0:1 po s.n.)
Ottawa – Tampa Bay 2:1 (po pr.) | Florida – Carolina 6:1 (kon.) | St. Louis – Calgary 4:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Chicago – Vancouver 3:1 (kon.) | LA Kings – Edmonton 8:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
2:3 (0:0, 1:0, 1:3)
Boston Bruins
Piatok 03.04.2015, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Mrázek ešte odchádza na striedačku. Sledujeme zúfalý nápor Detroitu.
     
    59:13
    Tak to snáď nie je možné! Detroit hral so siedmymi hráčmi a bude za to pykať dvojminútovým trestom. Trest za hráčsku lavicu si ide odsedieť Stephen Weiss.
     
    58:06
    Po zakázanom uvoľnení hostí zostáva Petr Mrázek na striedačke. Detroit tak hrá powerplay!
    Zach TROTMAN - 2:3
     
    57:52
    Boston dal gól!
    Obrovská radosť hráčov Bostonu. ZACH TROTMAN sa pretlačil v súboji so Smithom a nenápadnou strelou z ťažkého uhla prekonáva Petra Mrázeka. Ten túto strelu rozhodne mohol chytiť, ale nakoniec nezabránil prvému gólu Trotmana v NHL. Asistencie: Ryan Spooner a Brett Connolly.
     
    56:49
    Luke Glendening mohol pridať svoj druhý gól v zápae. Domáci hráč výborne tečoval strelu Quinceyho, ale Tuukka Rask dokázal včas zareagovať na zmenu pohybu puku.
     
    48:39
    Detroit Red Wings bude hrať presilovú hru. Za sekanie odchádza na trestnú lavicu Brad Marchand.
    Loui ERIKSSON - 2:2
     
    47:19
    Boston dal gól!
    A je vyrovnané! Rilley Smith sa najprv efektne snažil zasunúť puk za máličko vybehnutého Mrázeka, no jeho akciu doklepol strelou do odkrytej brány LOUI ERIKSSON. Švédsky hokejista tak vyrovnáva stav zápasu na 2:2. Asistencie: Rilley Smith a Carl Söderberg.
    Carl SÖDERBERG - 2:1
     
    45:05
    Boston dal gól!
    Boston znižuje! Petr Mrázek síce dobre zasiahol pravým betónom proti strele Rilleyho Smitha, ale na následnú dorážku CARLA SÖDERBERGA už nemal žiadny nárok. Švéd to trafil parádne pod brvno čím nedal absolútne žiadnu šancu ležiacemu Mrázkovi. Asistencie: Rilley Smith a Brett Connolly.
     
    44:00
    Veľké šance na oboch stranách. Najprv v prečíslení 2 na 1 neuspel Glendenig s Millerom a o pár sekúnd neskôr nedokázal na druhej strane trafiť opustenú bránu Torey Krug.
     
    43:28
    Boston bude mať šancu na zníženie. Na trestnú lavicu totiž putuje Kylea Quincey.
    Stephen WEISS - 2:0
     
    42:52
    Detroit Red Wings dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru. Po tom ako sa pred bránu hostí natlačil Sheahan dorazil puk za chrbát Tuukku Raska STEPHEN WEISS. Asistencie: Riley Sheahan a Marek Židlický.
     
    40:58
    Po tom ako sa skončila presilovka hostí si zahrá presilovku aj Detroitu. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Patrice Bergeron.
     
    38:42
    Presilovú hru bude hrať Boston. Po zbytočnom útočnom faule si dvojminútový trest za podrazenie odpyká Darren Helm.
     
    36:11
    Brad Marchant mohol vyrovnať! Po krásnej prihrávke od jedného z obrancov sa dostal do samostatného nájazdu. Hoci bol Kanaďan tiesnený DeKeyserom dokázal zakončiť, ale jeho pokus Mrázek chytá do svojho náručia.
     
    34:03
    Opäť bol v šanci Zetterberg, ale ani teraz neuspel. Švéd bol chvíľu osamotený tesne pred bránkoviskom, ale nakoniec svoje beckhendové zakončenie nedokázal pretaviť k dosiahnutiu druhého gólu.
     
    29:54
    O niekoľko sekúnd neskôr mohol zvýšiť domáci náskok Gustav Nyquist, ale jeho strelu spoza obrancu reflexívne Tuukka Rask vyrazil svojim ľavým betónom.
    Luke GLENDENING - 1:0
     
    29:19
    Detroit Red Wings dal gól!
    Domáci tím sa dostáva do vedenia. Strela Dannyho DeKeysera sa odrazila od zadného mantinelu späť pred bránu. Tesne pred bránkoviskom sa najlepšie zorientoval LUKE GLENDENING a beckhendovou dorážkou otvára skóre zápasu. Asistencie: Danny DeKeyser a Stephen Weiss.
     
    26:56
    Presilovú hru si zahrajú aj domáci. Po faule na Nyquista putuje za hákovanie na trestnú lavicu Chris Kelly.
     
    24:58
    Boston sa mohol dostať do vedenia. Loui Eriksson sa rútil sám na Mrázeka. Švéd sa snažil zasunúť puk pomedzi nohy českého brankára, ale Mrázek ich včas dokázal spojiť a výrazne tak podržal svoj tím.
     
    24:27
    Prvú presilovku si zahrá aj Boston. Za zdržovanie hry putuje na trestnú lavicu domáci Brendan Smith.
     
    24:00
    Šance na oboch stranách. Najprv sa domáci dostali do prečíslenia 3 na 2, ale strelu Pulkkinena vyrazil Rask do bezpečia. Následne sa na druhej strane dostal do zakončenia Chris Kelly, ale jeho strelu vyrazil Mrázek svojimi betónmi.
     
    21:05
    Šanca Bostonu! Detroit teraz nešťastne striedal, čo sa snažil využiť Carl Söderberg. Švédsky útočník si nakorčuľoval po ľavej strane a nezadržateľne sa rútil na Mrázeka. Nakoniec svojou strelou mieril pod vyrážačku, ale českého brankára neprekonal.
     
    19:00
    Henrik Zetterberg mohol poslať svoj tím do vedenia. Po strele Kronwalla sa dostal v priestore ľavého kruhu na vhadzovanie k dorážke, ale z dobrej pozície trestuhodne minul bránu.
     
    18:29
    Zdeno Chára pôjde po druhýkrát v zápase na trestnú lavicu. Tentokrát si trest odpyká za nedovolené bránenie.
     
    11:12
    V zápase sa bude prvýkrát vylučovať. Po faule na Abdelkadera putuje na trestnú lavicu za podrazenie kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára.
     
    7:55
    Obrovská šanca Detroitu! Zdeno Chára teraz spravil poriadnu hrúbku a doslova prihral puk na hokejku Gustava Nyquista. Švédsky útočník bol tesne za bránkoviskom úplne osamotený, ale jeho strelu Rask reflexívne vyrazil.
     
    3:34
    V prvej šanci zápasu sa po chybe hosťujúcich obrancov ocitol Tomáš Tatar, ale z tesnej blízkosti nedokázal svoje beckhendové zakončenie dostať za chrbát Raska.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 30. Glendening (DeKeyser, Weiss), 43. Weiss (Sheahan, Židlický) – 46. Söderberg (Smith, Connolly), 48. Eriksson (Smith, Söderberg), 58. Trotman (Spooner, Connolly)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Židlický, Smith – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Helm – Pulkkinen, Weiss, Cleary – Andersson, Glendening, Miller.
    Boston Bruins: Rask (Svedberg) – Trotman, Chára, Seidenberg, Krug, McQuaid, Bartkowski – R. Smith, Bergeron A, Marchand – Pastrňák, Spooner, Lucic – Söderberg, Krejčí, Eriksson – Connolly, Campbell, Talbot.