Rusko - Česká republika 6:7 (kon.)
koniec udalosti
Rusko - Česká republika

6:7

cz Piatok 03.04.2015, 00:30Curling - MS mužů
Predzápasové kurzy
     
    Tak se nakonec jméno postupujícího nyní nedozvíme! Velmi zajímavá situace nakonec nastává a Finsko si to s hráči USA rozdá ve speciálním zápase! Vítěz tohoto duelu pak bude moci vyzvat Švédsko.
     
    10.end
    Je to naše reprezentace! Hráči kolem Jiřího Snítila si v úplně posledním endu připisují krádež jednoho bodu a tím pádem porážejí Rusko 7:6!
     
    10.end
    A máme tu další konečné výsledky! Itálie i Švýcarsku v průběhu poslední endu vzdávají své zápasy. Tím pádem Švýcaři po prohře 9:6 od Japonska vypadávají z boje o postup. Naopak Finsko po výhře 7:5 čeká, kam se nakonec v tabulce zařadí.
     
    9. end
    A naopak boj o medaile se teď velmi vzdálil Švýcarsku! To totiž v tomto endu absolutně nezvládlo tuto situace. Japonsko zahrává tripl a vede 9:6. To pro Švýcaři je už prakticky neřešitelná situace před posledním endem a vypadá to, že postupujícím týmem bude buď USA nebo Finsko.
     
    9. end
    A nyní je tu krádež od Finů! Ti tak před posledním endem vedou již o dva body a uvidíme, jak tento souboj o postup nakonec dopadne!
     
    9. end
    Naopak se neloučí Česká reprezentace! Ta totiž ještě bojuje! Při své výhodě posledního kamene znovu srovnává s Ruskem krok a stav je tak 6:6. Jenže do možná posledního endu mají onu výhodu právě Rusové! Naši musejí udržet alespoň bezbodový end, což se jim již v tomto zápase 2x podařilo.
     
    9. end
    Máme zde první konečný výsledek! Švédsko při své výhodě zahrává triple a dostává se do vedení 11:6. Toto byla pro Skoty před posledním endem prakticky bezvýchodná situace a tak se s tímto turnajem loučí.
     
    8. end
    A Finové jsou zpět v boji o postup! Stejně dobře, jako Rusům se totiž Skandinávcům povedl tento end. Zahrávají také tripl a rázem po dlouhé době v souboji s Itálií o bod vedou. Zajímavé určitě je, že Finsko z osmi endů bodovala pouze 2x a vždy zahrálo triple.
     
    8. end
    Tak tohle není dobré! Jako bych to zakřikl, Češi totiž po dobrých endech v tomto naprosto vyhořeli! Dovolili svému soupeři zahrát tripl a najednou tak o bod prohrávají! Teď však bude výhoda na jejich straně.
     
    7. end
    Před pár okamžiky teprve skončil šestý end mezi Japonskem a Švýcarskem, ale to vůbec nevadí Čechům! Ti totiž za sebou mají již sedmý end a opět v něm byli úspěšní! Tentokrát se poprvé v zápase dopouštějí krádeže jednoho bodu a rázem jsou nyní v příjemném vedení 5:3! S našimi hráči to vypadá dobře! Jen tak dál.
     
    6. end
    Startuje nám druhá polovina endů a začátek doslova z říše snů mají za sebou naši hráči. Tým kolem zkušeného Jiřího Snítila totiž po dlouhé době zahrává triple a otočí tím tak průběh tohoto střetnutí.
     
    5. end
    První výsledek z pátého endu k nám doputoval z "naší" dráhy. Bohužel se zatím stav nemění a Češi po úvodním bodu nedokážou na své soupeře najít recept. Rusko tak stále vede 3:1.
     
    4. end
    Bohužel si krádež připisují i Rusové, kteří rázem vedou již 3:1. Snad se tým okolo Jiřího Snítila včas probere.
     
    3. end
    Bohužel, teď se již našim hráčům nedařilo a Rusové dvojkou prozatím otáčí vývoj tohoto střetnutí.
     
    2. end
    A jak se hraje o postup teď názorně ukázali Finové! Ti totiž zaznamenávají triple a otáčejí vývoj zápasu ve svůj prospěch. Momentálně totiž vedou nad Itálií právě 3:1.
     
    2. end
    Nejrychleji je dohráno v zápase, který nás samozřejmě zajímá nejvíce a zatím to je dobré. Češi totiž udrželi vedení a při výhodě soupeře uhráli bezbodový end.
     
    1. end
    A úplně první výsledek z Halifaxu nám zatím dělá radost! Naše družina totiž využívá své výhody a v úvodním endu se ujímá jednobodového vedení!
     
    1. end
    Před námi je úvodní end! Výhodu posledního kamene budou mít Češi. Ve stejné situaci začínají i Japonci, Italové a Švédové.

    Dominik Špringer

    Štatistiky
    Sestavy obou týmů:

    Rusko:
    Skip: Evgeny Arkhipov
    Third: Alexander Kozyrev
    Second: Artur Razhabov
    Lead: Anton Kalalb
    Alternate: Alexey Stukalskiy

    Česká republika:
    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samuel Mokriš.