Columbus – NY Islanders 4:3 (2:0 po s.n.) | Detroit – Boston 2:3 (kon.) | Montreal – Washington 4:5 (0:1 po s.n.)
Ottawa – Tampa Bay 2:1 (po pr.) | Florida – Carolina 6:1 (kon.) | St. Louis – Calgary 4:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Chicago – Vancouver 3:1 (kon.) | LA Kings – Edmonton 8:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
Columbus Blue Jackets
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
New York Islanders
cz Piatok 03.04.2015, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je MARK LETESTU.
     
    62:35
    No potěš koště. Hosté se silou vůle, nebo čím já vím, ubránili a do úniku se naopak dostal Travis Hamonic. V poslední moment mu nadzvedl hokejku Jack Johnson a hostující obránce tak nezakončil do poloodkryté klece!
     
    62:03
    Hosté už nemůžou! Tohle musí skončit gólem! Neskutečný tlak.
     
    60:19
    A právě Dubinski byl sražen k zemi Johnym Boychukem (NYI) nedovoleným způsobem – 2 minuty za nedovolené bránění. Domácí budou hrát ve 4 proti 3.
     
    59:49
    "Cí Bí Džej" zní nyní stadionem. Domácí příznivci oceňují obětavost hokejistů Columbusu Blue Jackets, kteří už doslova lezli ve čtyřech po čtyřech. Skórovat hostům ale nedovlili.
     
    59:24
    Znovu Kyle Okposo. Spoustu času an přípravu, ale míří jen do břicha Bobrovskyho. Domácí následně vyhazují!
     
    58:32
    Kyle Okposo střílí ze tří metrů. Výborný zákrok Bobrovskyho.
     
    58:00
    Vypadalo to, že ano. Nicméně sudí jsou jiného názoru. Navíc nemají k dispozici opakovaný záznam. Cody Goloubef (CBJ) tedy odchází na trestnou lavici a hosté mají jedinečnou příležitost zasadit domácím rozhodující úder.
    Ryan JOHANSEN - 3:3
     
    56:17
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je to tady. Naprosto zasloužené vyrovnání. Střelu aktivního Davida Savarda Halák neudržel a připravený RYAN JOHANSEN dorážkou do odkryté klece rozjásal publikum v Nationwide Areně. Je vyrovnáno! Asistence: Cam Atkinson, David Savard.
     
    53:16
    A další icing Ostrovanů. Domácí pořádně přitápí pod Halákovým kotlem!
     
    52:13
    Alexander Wennberg, po něm Scott Hartnell, a následně znovu Alexander Wennberg. Trojice střeleckých pokusů v krátkém sledu. Jaroslav Halák za jedna podtržená.
    Jack JOHNSON - 2:3
     
    51:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Pochvalme Nicka Foligna, který teď pořádně zamotal hlavu hostujícím obráncům. To byla krasojízda v útočném pásmu ukončená nahozením na Haláka. Před něj se sjeli hned čtyři zástupci Columbusu a nejlépe se v této skrumáži vedlo JACKU JOHNSONOVI, který si našel cestu k puku a poslal jej za bezmocného Jaroslava Haláka. Domácím svitla naděje. Asistence: Nick Foligno, Scott Hartnell.
     
    49:06
    Cody Goloubef měl moře času na střelu. A vypálil pořádnou dělovku, se kterou si Halák úplně neporadil. Kotouč vyrazil pouze před sebe, kde bylo klubko hráčů. Nikdo v modrém kabátu se ale dorážky do odkryté branky neujal.
     
    48:26
    Travis Hamonic si připisuje čtvrtou střelu v dnešním utkání. To je zatím ze všech hráčů na ledě nejvíc. Bobrovsky měl ale krásný výhled. Anders Lee přijel clonit pozdě.
     
    43:36
    Tak video na řadu nepřijde. Sudí i hráči jsou si jisti, že to gól nebyl. A já jim musím dát za pravdu. Za Bobrovskym zazvonila spojnice tyčí! Strome tedy druhý zásah v krátkém časovém sledu nepřidal.
     
    42:57
    A hosté jsou při chuti. Kulemin vybídl krásnou přihrávkou z rohu kluziště Ryana Stroma, který jej napálil do břevna! Nebo ne? Myslím, že jakmile se hra přeruší, přijde na řadu video.
    Ryan STROME - 1:3
     
    40:55
    Islanders právě vstřelili branku!
    A rázem udeřilo na druhé straně. Skvělá práce Johna Tavarese, který zavezl puk do pásma, počkal si zkušeně, až jej vypoří Travis Hamonic. Mladý obránce se pořdáně opřel do střely, tu vyrazil Bobrovsky pouze před sebe. Tam stál připravený RYAN STROME, pro něhož se nejednalo o obtížnou práci. Hosté jdou do dvoubrankového vedení. Asistence: Travis Hamonic, John Tavares.
     
    39:38
    Nick Foligno zavezl puk do třetiny, předal jej Brandonu Dubinksymu, který rychle objel branku a pokusil se zasunout puk za brankovou čáru. Jaroslav Halák byl ale na svém místě.
     
    35:47
    Následně se ale provinil Boone Jenner (CBJ) faulem vysokou holí. Nebylo to nic vážného, ale pískat se to musí. Přesilovou hru si vyzkouší také hokejisté Islanders.
     
    31:50
    Cam Atkinson přelstil Lubomíra Višňovského na modré čáře, sebral mu puk, ale svému o 13 let staršímu protihráči neujel daleko. Rodák z Tololčan jej stihl dobruslit a s pomocí vracejícího se kapitána Tavarese jej odzbrojil.
     
    28:54
    Tak na ledě se nám citelně přiostřilo. Sudím nezbývá než začít vylučovat. Prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání je Josh Bailey (NYI), který od hlavního arbitra fasuje 2 minuty za hákování.
    John TAVARES - 1:2
     
    22:03
    Islanders právě vstřelili branku!
    Podruhé už se zadařilo. Totožná akce. Od modré tvrdě pálil Johnny Boychuk. Do prudkého přízemního projektilu vložil hokejku JOHN TAVARES a tečoval jej za nešťastného Bobrovskyho. Hosté jdou znovu do vedení. Asistence: Johnny Boychuk, Nick Leddy.
     
    15:25
    Johny Boychuk nahazuje puk z rohu před branku. Což o to, samotné nahození nebezpečí neznamenalo, ale následná trma vrma před brankovištěm, kde si vzal hlavní slovo John Tavares už voněla podstatně jinak. Při domácích teď stál pořádný kus štěstí a především skvělý Sergei Bobrovsky.
    Brandon DUBINSKI - 1:1
     
    07:06
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se usadili v útočném pásmu. Dalton Prout poměrně pomalým nahozením od modré čáry vyzval k teči BRANDONA DUBINSKYHO, ten nepohrdl, přiložil svou hůl, a dostává domácí zpátky do hry. Skóre je vyrovnané 1:1. Asistence: Dalton Prout, Artem Anisimov.
    Eric BOULTON - 0:1
     
    02:54
    Islanders právě vstřelili branku!
    ERIC BOULTON se ujímá přihrávky zpoza branky, kterou mu adresuje Casey Cizikas. Okamžitě pálí na Bobrovskyho. Ten ztrácí rovnováhu, padá na záda a volně ležící puk doráží osmatřicetileté křídlo Ostrovanů za jeho záda. Asistence: Casey Cizikas, Nick Leddy.
     
    02:28
    Cam Atkinson mohl pálit z prostoru mezikruží, ale puk mu v rozhodující chvíli přeskočil hokejku.

    Pavel Zeman

    Góly a asistencie: 8. Dubinski (Prout, Anisimov), 52. Johnson (Foligno, Hartnell), 57. Johansen (Atkinson, Savard), rozh. náj. Letestu – 3. Boulton (Cizikas, Leddy), 23. Tavares (Boychuk, Leddy), 41. Strome (Hamonic, Tavares)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Letestu (CBJ)
    1:0   Nielsen (NYI)
    2. séria:
    2:0   Johansen (CBJ)
    2:0   Okposo (NYI)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovsky (McElhinney) – Johnson, Savard, Tyutin, Prout, Connauton, Goloubef – Jenner, Johansen, Atkinson – Dubinsky, Anisimov, Foligno – Hartnell, Wennberg, Morin – Calvert, Letestu, Boll.
    New York Islanders: Halák (Neuvirth) – Strait, Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Višnovský – Kulemin, Tavares, Strome – Bailey, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Boulton – Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodca: Charron, Meier – Pancich, Nowak